Skocz do zawartości

Black Myth: Wu Kong

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 104,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
10 minut temu, GearsUp napisał(a):

- nie ma recyklingu bossów (no może 1 do tej pory był podobny)

Jeśli mówisz o podobieństwu, to dwa różne bosy (pewnie chodzi Ci o pierwszy chapter) ten złoty wygląda tak samo jak zwykły bos ale jest znacznie mocniejszy :) 

Opublikowano
6 minut temu, Assassins_78 napisał(a):

Pytałem bo ponoć "smoczek" łatwiejszy jak bossik przejście do itemu otworzy :) No ja jebłem z baniaczka i sam sobie drogę  zrobiłem ;) 

Sprawdziłem teraz co to za miejscówka

Spoiler

(ta ściana i boss) i faktycznie musiało się to stać w ferworze walki, pamiętam, że tego szczura i wcześniejszego pykłem za pierwszym podejściem no ale on jest dosyć dużych rozmiarów więc mógł naruszyć sam ścianę

1 minutę temu, Assassins_78 napisał(a):

Jeśli mówisz o podobieństwu, to dwa różne bosy (pewnie chodzi Ci o pierwszy chapter) ten złoty wygląda tak samo jak zwykły bos ale jest znacznie mocniejszy  

Pewne zmiany w wyglądzie są,

Spoiler

bo ten złoty miał jakieś "wypustki" itp :D

Mój screen jak już padał

image.thumb.jpeg.8dfcad23985716dd125e5bf5e847374d.jpeg

Opublikowano

Mi gierka lepiej siedzi niż te od FROM. 

Nie muszę wracać po duszke/skille i inne rzeczy które utraciłem.

Podoba mi się że checkpoint jest często dosyć i zara przy bossach/większych walkach. Nie trzeba biegać przez level, zabijać tych samych. Odradzam się i dosłownie za rogiem już jest walka.

Na teraz gra siedzi mocno, walka mi się podoba, można się pogubić od tych stylów, ulepszaczy. Tytuł mocno satysfakcjonujący. Pudełko wleci jak nic- nawet jak będzie tylko kod. Dla samego pudełka :D 

Nie wiem czy coś przebiję do końca roku ten tytuł, ale zapowiada się numer 1. 

Opublikowano

Ta Dolina ekstazy w 3 chapterze to IMO już delikatna przeginka, totalna dezorientacja :D

Opublikowano

To poczekaj na to co zaserwuje następny rozdział :)

U mnie pękł właśnie no. 5. Pierwszy raz tendencja zwyżkowa została zachwiana IMO. Tzn no. 4 siadł mi jednak bardziej, choć początek piątki kompletnie na to nie wskazywał (zaczyna się fenomenalnie: wprowadzenie, sekwencja i widoczki na początku przeprawy). Tzn. 5-ka oczywiście zła nie jest i standardowo już ma od groma smaczków do złapania, jednak po absolutnie genialnej 4-ce, nie było już aż takich ohh i ahh.

Opublikowano

Miałem nadzieję, że powiesz, że się akt 4 trochę zwęża xD

Ej a czy dowiem sie w 3 akcie od czego jest 

Spoiler

Wielka Pagoda i Pole arbuzów

?  już wiadomo xd

Opublikowano

Mały tip dla ludzi siedzących już w akcie 5 lub wybierających się tam niebawem.

Choć cały rozdział utrzymany jest w klimacie

Spoiler

Scorpion

to jednak przemierzając koniecznie szukajcie też wątku

Spoiler

Sub-Zero

Czeka tam najtrudniejszy, najbardziej powalony boss jakiego widziałem w tej gierce póki co (chętnie zobaczę jak ludzie będą ogarniać bo bez uszczerbku na zdrowiu, level 1 itp, IMO nie do zrobienia). U mnie właśnie padł - a o fakcie że zostawia tłuuuuuste nagrody nie muszę chyba nawet wspominać :)

Edytowane przez Amer

Opublikowano

co do 4 rozdziału:

Spoiler

Właśnie zostało mi czyszczenie tego rozdziału, powiedz mi, gdzie się podział ten koleś w szarej masce po pokonaniu bossa, co chciał żebym mu dostarczył jakieś jajka jego towarzyszy?

Opublikowano

Też jestem na etapie szukania go. Poki co bez efektu. Jakby Ci się udało to oczywiście daj znać. 

Opublikowano

Czy w 3 akcie jest lokacja 

Spoiler

z tajemnicą ? To takie co w poprzednich dwóch aktach się dostawało item na ostatniego bossa

?

Opublikowano

Powiem Ci że nie pamiętamy juz, serio, gra jest tak opasła w zawartość że ciężko ogarnąć wsio. 

Gość od

Spoiler

arbuzów, ten którego trzeba było ogrzać

O co kaman dalej z tym wątkiem? Bo ja po jego zniknięciu nie drążyłem tej ścieżki wcale. 

Edytowane przez Amer

Opublikowano
32 minuty temu, Amer napisał(a):

Gość od

Ukryj zawartość

arbuzów, ten którego trzeba było ogrzać

O co kaman dalej z tym wątkiem? Bo ja po jego zniknięciu nie drążyłem tej ścieżki wcale. 

Jest taka lokacja jak Pole Arbuzów, tam jest jego dalszy wątek i fajna nagroda. Tylko oczywiście też, jak ja się dostałem tam, to zabij mnie nie pamiętam xd

Gram od 9 rano i ja nie wiem czy ten 3 chapter skończę dzisiaj, już jakieś 11 godzin lecę z nim, licząc wczoraj xd

A zrobiliście w 3 akcie questa ze

Spoiler

śnieżnym lisem ? :D 

Opublikowano

W 2 chapterze zrobił ktoś sidequesta z

Spoiler

lekiem na kaca dla dzika?

Jestem teraz przy wejściu do

Spoiler

świątyni tygrysa

I dotychczas nic takiego mi w ręce nie wpadło. Coś dopiero będzie czy pominąłem?

Opublikowano
9 minut temu, Frantik napisał(a):

W 2 chapterze zrobił ktoś sidequesta z

Ukryj zawartość

lekiem na kaca dla dzika?

Jestem teraz przy wejściu do

Pokaż ukrytą zawartość

świątyni tygrysa

I dotychczas nic takiego mi w ręce nie wpadło. Coś dopiero będzie czy pominąłem?

Ciężko powiedzieć, bo już mogłeś być w okolicy, albo dopiero sobie tam pójdziesz, ale zrób go koniecznie ;)

Opublikowano

Dobra 3 akt ukończony, ale to było potężne i wspaniałe, po Dzienniku widzę, że wszystkie entry wjechały, wszystkie questy raczej siedzą, a trochę tego było, masa przedmiotów, zaklęć, postaci, masa wszystkiego xD
Udało się nawet popchnąć questa z

Spoiler

Panem Koniem

z 1 i 2 aktu, zaglądałem za nim od początku xD A inne motywy jakie ten akt dostarczył to o mamo! A ta końcówka i ta animacja na końcu?! No to już jest wyższy poziom wczuty bez kitu, pogrzało tych pięknych Chińczyków :fsg:
Pograłem 4 akt do pierwszej kapliczki, no i sądząc, że tak powiem po wystroju i usposobieniu napotkanych przyjemniaczków to są tak bardzo moje klimaty i już tylko myślę, co oni mi z tym wyczarują :gachigasm: Do tego mówicie, że 4 akt gniecie jeszcze bardziej, pfffff. Przerwa na kolacje i jedziemy dalej :spicy:
Póki co 31 godzin, 57%.

Opublikowano

Jeśli faktycznie to Twoje klimaty (moje zdecydowanie tak) to szykuj się na zarwaną noc dziś. Wg mnie 4-ka dowozi potężnie, sam kompletnie nie mogłem się oderwać. Tylko ważne żebyś odwiedził też sekretną lokację. No i bossowie z 4-ki, kurde, arcydzieło. 

Opublikowano
4 godziny temu, Amer napisał(a):

Edytowane 3 godziny

Spoiler

Wejście znajduje się o ile dobrze pamiętam w dole tej zimowej dużej lokacji. Kieruj się w dół, będzie staw i duży kamieny filar. Wejście za kamieniem.

Edytowane przez Szymek

Opublikowano

Złoto się przyda później w większej ilości czy sprzedawać wszystko?