Opublikowano 13 lipca13 lip W dniu 10.07.2026 o 23:51, Rozi napisał(a):Polecam Sagę o Potworze z Bagien i Prosto z piekła.Moje od lat w folii. Wypadało by to w końcu przeczytać.
Opublikowano 14 lipca14 lip Kiedy idziesz odebrać "paczuszkę" z paczkomatu i doznajesz refleksji, że chyba jednak przeginasz z komiksami dla dzieci...A następnie się głowisz jak to dodźwigasz do domu razem z torbą zakupów...Najgorsze jest to, że to i tak tylko część wszystkiego, co mam zamówione... Azyl Komiksu i ich ceny to złooo...Ale tak serio, ja również wkręciłem się trochę w wydania "kieszonkowe". Paper Girls jak na swoją cenę średni papier a tomik leciutki jak piórko, ale IDW Classic bardzo miłe zaskoczenie. Cena +/- 30zł, format minimalnie większy od DC Compact, ale papier naprawdę bardzo dobry. Spodziewałem się kolejnego wydania w stylu "newsprint", a tu strony ładne i kolorowe jak w normalnych wydaniach. Już kilka kolejnych tomików z tej serii mam zamówionych. Polecam sprawdzić. Np. TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES THE MIRAGE YEARS 1984-1987 jest w pre-orderze za 32zł.No i tym samym zebrał się też komplet Gundamów. Mam nadzieję, że półka wytrzyma...Plus część pierdół z innych niedawnych zakupów. Nie wiem co mnie naszło na tego Gantza. Chyba jakieś 20 lat temu bodajże w liceum to czytałem w necie i obejrzałemm anime i pomimo prostoty nawet mi się podobało. Tylko podobno potem się robi tasiemiec. Personka boża przenajświętsza "bo tak" oraz Dragon Ball, którego miałem przestać zbierać wraz z początkiem zetki...
Opublikowano 15 lipca15 lip @tlas Fajne sztosy.Wszyscy paczki z azylu podostawali, w tym i ja To wydanie kryzysu na żywo prezentuje się przepięknie, do tego już czwarty omnibus Supka z lat '90 - tylna grafika z Brainiakiem z omniaka to był mój pierwszy kupiony komiks w roku 1991 z właśnie tą okładką.Do tego Authority od razu zacząłem czytać, nie znałem wcześniej - ciężko się oderwać.
Opublikowano 15 lipca15 lip 10 godzin temu, Jeez_PS napisał(a):@tlas Fajne sztosy.Wszyscy paczki z azylu podostawali, w tym i ja To wydanie kryzysu na żywo prezentuje się przepięknie, do tego już czwarty omnibus Supka z lat '90 - tylna grafika z Brainiakiem z omniaka to był mój pierwszy kupiony komiks w roku 1991 z właśnie tą okładką.Do tego Authority od razu zacząłem czytać, nie znałem wcześniej - ciężko się oderwać.Zajebałeś mi tego Absoluta z ostatniej dostawy miałem brać ale patrzę, że już niedostępny. Ogólnie jedyna linia, którą kupuję regularnie bo DC wyjątkowo o nią dba. Marvel na szczęście też już się ogarnął i poprawił papier w omnibusach no ale te Absoluty to jest wzór, zwłaszcza jestem fanem tych gimmicków w slipkejsach.
Opublikowano 16 lipca16 lip @GearsUp 95% komiksów kupuje w pre orderach - cena jest na tyle wtedy atrakcyjna że żadana promocja tego nie przebije.
Opublikowano 28 lipca28 lip U mnie też dostawa.IDW Classic za tę cenę są naprawdę super. Kolejne już zamówione i liczę, że będzie jeszcze więcej w ofercie.Natomiast Gundam nie spodziewałem się, że będzie miał AŻ tak mniejszy format. 5 tomów waży mniej niż jeden Deluxe.
Opublikowano 10 sierpnia10 sie Przyszedł vol. 1 i 3 Swamp Thing, a także From Hell.Mamy komplet, coś pięknego, jeszcze te okładki mają taką miłą w dotyku materiałową teksturę.
Opublikowano 11 sierpnia11 sie @tlas tyle razy co miałem brać te absoluty, ale przeszkadza mi jednak to nowe kolorowanie w nich. Wygląda na to że w 2027 dostaniemy omnibusa Alana Moora z oryginalnymi kolorami .Do mnie też sporo dobrego wpadło.
Opublikowano 11 sierpnia11 sie 3 godziny temu, Jeez_PS napisał(a):@tlas tyle razy co miałem brać te absoluty, ale przeszkadza mi jednak to nowe kolorowanie w nich. Wygląda na to że w 2027 dostaniemy omnibusa Alana Moora z oryginalnymi kolorami .Nie wiem, nie znam się, dla mnie wygląda kolorowanie zajebiście. Chociaż teraz widzę, że VOL 1 ma inne logo DC, więc to różne wersje xD. No ale chuj niech już zostanie.Zazdroszczę Age of Apocalypse, również mam w planach.Dzisiaj jeszcze xmeny przyszły z Amazona. Edytowane 11 sierpnia11 sie przez tlas
Opublikowano 11 sierpnia11 sie 6 minut temu, tlas napisał(a):Nie wiem, nie znam się, dla mnie wygląda kolorowanie zajebiście. Chociaż teraz widzę, że VOL 1 ma inne logo DC, więc to różne wersje xD. No ale chuj niech już zostanie.Dzisiaj jeszcze xmeny przyszły z Amazona.Nie wyglądają źle ale są po prostu inne Jak lubisz Swampa, to w tym roku będzie mega album
Opublikowano 15 sierpnia15 sie Skończyłem, Dark Phoenix. Za je bi ste. Nawet jakoś mocno nie trąci myszką jak na komiks mający 46 lat. Wiadomo jest trochę sztampy i nadmiernej ekspozycji jak to w zeszytach z tamtych lat, ale nadal czyta to się zajebiście. Dużo akcji, dużo dialogów, dużo dramy telenowelowej. Ten Claremont to jest gość. Wcześniej czytałem już jego God Loves, Man Kills które mega mi się podobało i Dark Phoenix to ten sam poziom. Klasa jak nic.Dzisiaj odebrałem kolejnego Claremonta, jedziemy z tematem
Opublikowano 21 sierpnia21 sie 68 i 69 tom Thorgala, czyli koniec dla mnie prenumeraty. Trzeba będzie jeszcze dokupić 70, żeby L na końcu się zgadzało. Reszta i tak by się już nie zmieściła.
Opublikowano 24 sierpnia24 sie @LukeSpidey Gdzie dorwałeś AvX? Sam od czasu do czasu na niego zerkam bo musze uzupełnić kolekcje o tego omniaka.Superman i Messiah Trilogy to
Opublikowano 24 sierpnia24 sie Co prawda już czytałem w Marvel Unlimited, ale co papier to papierPlus aktualizacja kolekcji: Edytowane 24 sierpnia24 sie przez tlas
Opublikowano 25 sierpnia25 sie W dniu 24.08.2026 o 11:00, Jeez_PS napisał(a):@LukeSpidey Gdzie dorwałeś AvX? Sam od czasu do czasu na niego zerkam bo musze uzupełnić kolekcje o tego omniaka.Superman i Messiah Trilogy to W Krakowie, wpadłem stacjonarnie do Atom Comics - mieli, więc wziąłem. Edytowane 25 sierpnia25 sie przez LukeSpidey
Opublikowano 27 sierpnia27 sie Nie samymi omniakami człowiek żyje, z wyjątkiem supka by PKJ to same nowości
Opublikowano 27 sierpnia27 sie 9 godzin temu, Jeez_PS napisał(a):Nie samymi omniakami człowiek żyje, z wyjątkiem supka by PKJ to same nowości O panie w takim tempie to zaraz się skończy miejsce na półkach
Opublikowano środa o 09:093 dni W dniu 24.08.2026 o 11:02, tlas napisał(a):Co prawda już czytałem w Marvel Unlimited, ale co papier to papierCudowna sprawa, a w powiększonym formacie to niezła B E A T I A