Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

Featured Replies

Opublikowano

Słuszne spostrzeżenie. 

Na razie poza game passem i promkami miesiące po premierze, ceny konsolowych wersji cyfrowych są zwykle bardzo nieatrakcyjne w porównaniu do pudełek. 

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Wyświetleń 913,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja też nie rozumiem a na dodatek dostałem  dzisiaj od żony, która oczywiście nie jest zbytnio świadoma że potajemnie wymieniłem PS5 na wersję Pro- Stellar Blade w wersji pudełkowej. Zamiast cieszyć si

• https://www.mediaexpert.pl/gaming/playstation-5/konsole-ps5/konsola-sony-playstation-5-pro-ea-sports-fc-25-gra-ps5    Polecam! Konsola bez napędu w zestawie z grą na płycie  

Opublikowano

ja też należę do tej grupy, która więcej chciałaby ograć, niż jest w stanie. nie jestem w stanie wyrobić z nowościami, bo backlog za duży, przez nowości nie mam czasu wracać do gier, do których w razie posuchy z ogromną przyjemnością bym wrócił. tutaj na forum są stare chłopy, które - tak zakładam xd - pracują, a poza ogrywaniem na bieżąco nowości mają czas wbijać platyny, z szukaniem znajdziek z poradnikiem z youtube włącznie xd przecież to musi być jak druga praca, nie wyobrażam sobie inaczej

Edytowane przez krzysiek923

Opublikowano
2 minutes ago, krzysiek923 said:

ja też należę do tej grupy, która więcej chciałaby ograć, niż jest w stanie. nie jestem w stanie wyrobić z nowościami, bo backlog za duży, przez nowości nie mam czasu wracać do gier, do których w razie posuchy z ogromną przyjemnością bym wrócił. tutaj na forum są stare chłopy, które - tak zakładam xd - pracują, a poza ogrywaniem na bieżąco nowości mają czas wbijać platyny, z szukaniem znajdziek z poradnikiem z youtube włącznie xd przecież to musi być jak druga praca, nie wyobrażam sobie inaczej

Nie zapominaj o postowaniu godzinami na forumku :)

Klucz do wszystkiego to pokonać FOMO. FOMO to nie to samo co hajp. Hajp jest wytłumaczeniem żeby grać w nowe gry, FOMO to wytłumaczenie durne. Dla mnie też granie zabijało mus przechodzenia gier

nawet jak przestawał mnie bawić. Nie grałem, bo mnie denerwowała gra. Nie grałem w nic innego, bo nie skończyłem poprzedniej. Odkąd jakiś czas temu zabiłem w sobie i FOMO (no to nie zawsze i nie do końca, ale w dużej mierze) i ten mus przechodzenia na siłę bawię się grami nieskończenie lepiej

Opublikowano
10 minutes ago, krzysiek923 said:

Praca pracy nierówna, sporo osób tutaj ma własny biznes albo „pracuje” z domu. 

Dwa kwestia priorytetów i sposobów na spędzanie czasu wolnego. 

Opublikowano

Przecież większość nowych gier to kalki tych poprzednich. Ja się nawet dalem nabrać na to re fantasio które okazalo się marna imitacją persony.

O sequalach dobrych pierwszych części od sony to nawet nie wspomne - kalka i doklejanie fabuly do doslownie tego samego co bylo wcześniej. 

Dopóki nie skończy się takie coś to jestem spokojny o backlog - najwięcej innowacji bylo na ps2/ps360 i doslownie parę gier znajdzie się na ps4.

Opublikowano
6 minut temu, oFi napisał(a):

Ja się nawet dalem nabrać na to re fantasio które okazalo się marna imitacją persony.

poczekaj bo coś widziałem że zanim zagrałeś to pisałeś że GOTY 

Opublikowano

W grudniu bede ogrywac remaster The Thing i Soul Reaver, a wiec nawet gdzies mam nowosci. Skonczylem Silent Hill 2 i teraz poczekam moze do The Alters z nowosci w marcu. Do tego czasu bede jeszcze backlog ogrywac. Dalej w 2025 to sie jeszcze zobaczy jakie nowosci wpadna. 

Opublikowano
29 minut temu, messer88 napisał(a):

poczekaj bo coś widziałem że zanim zagrałeś to pisałeś że GOTY 

No goty - przez pierwsze 2h.

Przez pierwsze 2h to i ff7r part1 byl goty - a skończyło się na 7/10 

Opublikowano

Na chwilę obecną mocno żałuję zakupu Prosiaka, posiadając dużą kolekcję gier na płytach zmieniłem pełnoprawną konsole PS5 Fat z napędem na głośnego kastrata bez napędu… 

Dałem się wy**dymać Sony- pozostaje mi granie w gierki z plusa i łudzenie się, że może kiedyś pojawi się napęd 🤢

W kilku grach, które sprawdzałem jest lepiej jeśli chodzi o grafikę grając na TV Oled z VRR, ale na chwilę obecną przez sytuację z polityką Sony i napędami totalnie nie warto. 

Edytowane przez Mijutka

Opublikowano
9 godzin temu, Mijutka napisał(a):

na głośnego kastrata bez napędu… 

Możesz rozwinąć? Pro Ci głośniej chodzi niż stary FAT?

Opublikowano

No chodzi głośniej niestety, co jest raczej oczywiste.

Opublikowano
1 godzinę temu, nikt napisał(a):

Możesz rozwinąć? Pro Ci głośniej chodzi niż stary FAT?

Niestety jest głośniejsza niż stary FAT gdzie raczej nie zauważałem włączających się wiatraków a gram często wieczorami przy dość niskich ustawieniach głośności telewizora. Tutaj wystarczy sobie włączyć jakąkolwiek większą gierkę i od razu słychać konsolę, myślałem nawet nad reklamacją sprzętu, ale poczytałem trochę i wiele osób ma ten sam problem. Trzeba poczekać minimum rok aby zobaczyć jak rozwinie się PSSR w nowszych grach i może do tego czasu pojawią się napędy w normalnych kwotach. Na chwilę obecną naprawdę nie polecam no chyba, że macie napęd od Slimki i jesteście mega najarani na odrobinę lepszą jakość obrazu. 

Edytowane przez Mijutka

Opublikowano

Ja już do głośności przywykłem. Jest odrobinę głośniejsza niż Fat, na plus na pewno to, że wentylator działa w standardowych 2 trybach i nic tu się nie rozpędza do nie wiadomo jakich prędkości - jest albo tryb spoczynku albo tryb gry. (Ten głośniejszy)

Z Prosiakowych newsów - Remedy wciąż pracuje nad ulepszeniem swojego Pro patcha dla AW2.

https://x.com/alanwake/status/1861394569448894731

Opublikowano
2 minutes ago, Czoperrr said:

Tyle ma mocy to musi być słychać za co się płaci.

Szum wiatraka przypomina szelest banknotów 500-złotowych.

Opublikowano
15 godzin temu, Mijutka napisał(a):

posiadając dużą kolekcję gier na płytach zmieniłem pełnoprawną konsole PS5 Fat z napędem na głośnego kastrata bez napędu… 

Nie rozumiem zmiany w tym momencie FAT (posiadając dodatkowo kolekcję płyt) na PRO, gdzie przecież było wiadomo jak wygląda sytuacja z napędami oraz jak mała różnica w jakości będzie na starcie .Przecież te ceny napędów to poszyboiwały w górę w momencie ogłoszenia preorderów na PRO.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Ja też nie rozumiem a na dodatek dostałem  dzisiaj od żony, która oczywiście nie jest zbytnio świadoma że potajemnie wymieniłem PS5 na wersję Pro- Stellar Blade w wersji pudełkowej. Zamiast cieszyć sie gierką i podziwiać atuty głównej bohaterki to szukam argumentów jakby pytała dlaczego nie gram ? Przecież nie powiem, że wydałem 3.5 k na nowszą wersję konsoli i nawet nie mogę włożyć dysku bo nie mam napędu 🤡 debil. 

Edytowane przez Mijutka

Opublikowano
8 minutes ago, Mijutka said:

Ja też nie rozumiem a na dodatek dostałem  dzisiaj od żony, która oczywiście nie jest zbytnio świadoma że potajemnie wymieniłem PS5 na wersję Pro- Stellar Blade w wersji pudełkowej. Zamiast cieszyć się gierką to szukam argumentów jakby pytała dlaczego nie gram ? Przecież nie powiem, że wydałem 3.5 k na nowszą wersję konsoli i nawet nie mogę włożyć dysku bo nie mam napędu 🤡 debil. 

Powiedz że nie będziesz grał w grę o jakieś chińskiej gołej babie jak w domu masz taką piękność.

Opublikowano

O kuźwa, moja żona też mi może wkrótce coś kupić... Dzięki Sony! :facepalm:

Opublikowano

Myślę, że jak ktoś na fali hajpu kupił, a teraz żałuje, bo np nie ma napędu, to żeby się pozbyć musi obniżyć cenę skoro konsole są chyba normalnie do kupienia w sklepie za 3500.

Opublikowano
Godzinę temu, Masamune napisał(a):

O kuźwa, moja żona też mi może wkrótce coś kupić... Dzięki Sony! :facepalm:

Może kupi ci napęd.

Opublikowano
2 godziny temu, Mijutka napisał(a):

Ja też nie rozumiem a na dodatek dostałem  dzisiaj od żony, która oczywiście nie jest zbytnio świadoma że potajemnie wymieniłem PS5 na wersję Pro- Stellar Blade w wersji pudełkowej. Zamiast cieszyć sie gierką i podziwiać atuty głównej bohaterki to szukam argumentów jakby pytała dlaczego nie gram ? Przecież nie powiem, że wydałem 3.5 k na nowszą wersję konsoli i nawet nie mogę włożyć dysku bo nie mam napędu 🤡 debil. 

Powiedz że ci się napęd zepsuł, odesłałeś do serwisu gdzie stwierdzili że nie da się naprawić i czekasz aż ci nowy przyślą.

Opublikowano

Sony to chyba myślało skoro stać na konsolę z 3 i pół bomby to i na gierki z cyfrowego sklepu będzie stać, a wyszło z tego wishful thinking.

To ile już dni mineło od braku napędów w normalnych cenach, już zbliżamy się do 100 skoro zapowiedź prosiaka to 11 września.