Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PS5 PROpremiera, preorder i ogólna szajba :]

Featured Replies

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja też nie rozumiem a na dodatek dostałem  dzisiaj od żony, która oczywiście nie jest zbytnio świadoma że potajemnie wymieniłem PS5 na wersję Pro- Stellar Blade w wersji pudełkowej. Zamiast cieszyć si

• https://www.mediaexpert.pl/gaming/playstation-5/konsole-ps5/konsola-sony-playstation-5-pro-ea-sports-fc-25-gra-ps5    Polecam! Konsola bez napędu w zestawie z grą na płycie  

Opublikowano
W dniu 29.12.2025 o 14:12, krzysiek923 napisał(a):

Ze stacjonarnych sklepów, obecnie najtaniej ma chyba Empik - 2168 zł.

https://www.empik.com/konsola-sony-playstation-5-slim-chassis-e-1-tb-sony,p1660911358,multimedia-p?mpShopId=0

W Empiku często są niższe ceny (sprzedają bezpośrednio).

Udało się zamówić w MM za 1997, ale na fuksie bo chwilę potem już było wyprzedane.

https://mediamarkt.pl/pl/product/_konsola-playstation-5-slim-digital-edition-1tb-d-chassis-naped-optyczny-killing-floor-3-edycja-day-one-bialo-czarny-1497375.html

Opublikowano

Za gotówkę. Już mam numer przesyłki DPD nawet :)

Opublikowano

@tlas Trochę średnio... Chyba wolałbym dopłacić do E Chassis tę stówkę.

Raz, że matowy środek zamiast piano, bo plastik w tej wersji to największe gówno typu "look but don't touch". Nawet jak nie jesteś przewrażliwiony na tym punkcie, to przetrzeć od czas do czasu trzeba, a tutaj będzie to wyglądać po prostu okropnie. No chyba, że wkładasz gdzieś pod TV, gdzie światło słoneczne nie pada, to OK. Ani tego złapać bez specjalnej uwagi, bo zaraz palce się odcisną... Kwestia indywidualna, ale jak już płacić 2000 zł, to jednak lepiej dopłacić, bo aż boli 2 koła za takiego chńczyka.

Druga sprawa jest znacznie istotniejsza. W PS5 Pro poprawili układ chłodzący, w celu zapobieżenia wyciekania ciekłego metalu. Chassis D to wersja sprzed poprawki, a w Chassis E zastosowali to samo co w Pro. I tutaj moim zdaniem już zdecydowanie warto dopłacić. Skoro poprawili, to nie bez przyczyny.

PS. Trzecia sprawa, już niezależna od modelu... Życzę trafienia najcichszego z trzech randomowo pakowanych przez Sony wentylatorów. ;)

Opublikowano

Przynajmniej jest 1TB dysk a nie 825. Niby mała różnica ale dla gier zostaje odpowiednio ~850 i 675GB.

Opublikowano
1 minutę temu, łom napisał(a):

Przynajmniej jest 1TB dysk a nie 825. Niby mała różnica ale dla gier zostaje odpowiednio ~850 i 675GB.

W wersji Digital jest 825GB, w wersji z napędem nadal jest 1TB.

Opublikowano

Najlepsza oferte mial w tym roku auchan gdzie za ps5 slim z napedem wychodzilo rowne 1200zl. Haczyk polegal na tym ze de facto wydac trzeba bylo 2400 a kolejne 1200zl zamieniane byly na ichnie bony do wydania do konca grudnia.

Rtv euro mial za 1600 model z napedem ale tu jakies kombinowanie z ratami, dokupywanie zlaczek za 1.50, jak ktos mial czas sie bawic to nadal niezly dil.

Kaufland 1800 bez kombinowania, podchodzicie i bierzecie z kosza.

Ja oststecznie wzialem z empiku bo z jakims tam kodem bylo 1940 a mialem jeszcze kupon na 150zl i finalnie wyszlo 1790 z platnoscia online i odbiorem w sklepie.

Ciekawi mnie czy beda jeszcze oficjalne obnizki czy to koniec a sytuacja z ramem tylko pogorszy wszystko. Pewnie za dwa lata jak w koncu wyciagne to z szafy to po ai juz kurz opadnienie i przed ps6 ceny poleca. Chociaz przed ps5 tez mialy a ps4 kosztowalo prawie tyle co w dniu premiery xD

Opublikowano

Krzysiu mylisz mnie z fomowcami wyscigowcam, ktorzy jeszcze sie na preorder nowego sprzetu nie zapisali a juz maja umowionego kupca na starego "szrota".

Ps4 bedzie dalej grane. A nawet ps3.

Opublikowano

No nie orientuję się za bardzo, tak pobieżnie kojarzę te śmieszki. Ale chyba długi czas grałeś tylko na PS3, zanim kupiłeś PS4, a tutaj PS5 dołączyło do reszty ciut szybciej...?

Opublikowano

Ale włączy dopiero jak wyjdzie PS6, taki jest kurwa alternatywny.

Opublikowano

Nie dziwię się, że tak krótko wytrzymał z PS4 bo ciężko się gra na tym wyjcu i przesiadka z w miarę cichego PS3 musiała być trudna.

Opublikowano

ps3 ciche? Przecież ten skurwiel mieli płyty jak niszczarka

Opublikowano
11 minut temu, krzysiek923 napisał(a):

No nie orientuję się za bardzo, tak pobieżnie kojarzę te śmieszki. Ale chyba długi czas grałeś tylko na PS3, zanim kupiłeś PS4, a tutaj PS5 dołączyło do reszty ciut szybciej...?

Cale 13 lat kazPs4 w 23, ps5 w 25.

5 minut temu, Rozi napisał(a):

Ale włączy dopiero jak wyjdzie PS6, taki jest kurwa alternatywny.

No dokladnie pewnie tak bedzie, co z reszta pisalem wyzej.

Opublikowano

No ja mam PS3 Slim i nie był głośny, faktycznie napęd trochę chrupał ale bez tragedii i jest to smaczek ery już minionej więc przyjemne chrupanie.

Opublikowano
Godzinę temu, krzysiek923 napisał(a):

@tlas Trochę średnio... Chyba wolałbym dopłacić do E Chassis tę stówkę.

Raz, że matowy środek zamiast piano, bo plastik w tej wersji to największe gówno typu "look but don't touch". Nawet jak nie jesteś przewrażliwiony na tym punkcie, to przetrzeć od czas do czasu trzeba, a tutaj będzie to wyglądać po prostu okropnie. No chyba, że wkładasz gdzieś pod TV, gdzie światło słoneczne nie pada, to OK. Ani tego złapać bez specjalnej uwagi, bo zaraz palce się odcisną... Kwestia indywidualna, ale jak już płacić 2000 zł, to jednak lepiej dopłacić, bo aż boli 2 koła za takiego chńczyka.

Druga sprawa jest znacznie istotniejsza. W PS5 Pro poprawili układ chłodzący, w celu zapobieżenia wyciekania ciekłego metalu. Chassis D to wersja sprzed poprawki, a w Chassis E zastosowali to samo co w Pro. I tutaj moim zdaniem już zdecydowanie warto dopłacić. Skoro poprawili, to nie bez przyczyny.

PS. Trzecia sprawa, już niezależna od modelu... Życzę trafienia najcichszego z trzech randomowo pakowanych przez Sony wentylatorów. ;)

Spoko, już nie ma tematu. Zadzwoniła pani z MM z sortowni w Piasecznie i powiedziała że muszą anulować, bo spadła i się zepsuła.

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

(spadła do torby pracownika w sortowni pewnie)

Opublikowano

Najmilej wspomimam chrupanie w szaraku.

Ps3 slim no cos tam chrupnie ale bez przesady, ze to psuje komfort grania, chyba ze gracie bez dzwieku. Xbox360 to dopiero ma rozped plyty a mam juz ten nowszy model, slim czy jakos tak. Ps4 pro w niektorych grach to normnie odrzutowiec i tu nie ma jakiejkolwiek dyskusji.

Opublikowano
10 minut temu, Mejm napisał(a):

Ps4 w 23, ps5 w 25

Czemu nie brałeś od razu PS5?

Opublikowano
13 minutes ago, Square said:

Czemu nie brałeś od razu PS5?

Bardziej zastanawia dlaczego kupił teraz PS5 z zamiarem trzymania jej w szafie przez następne 2 lata.

Opublikowano

Napęd w PS3 głośny? Doznałem szoku, że ktoś go tak wspomina na tle tego, co oferuje XSX i PS5. Chciałbym, żeby napędy w obecnych konsolach były tak "głośne" jak w PS3. No ale obrzydzanie dystrybucji fizycznej musiało postepować.

Nie pamiętam tylko PS3 Super Slim, ale ta faktycznie mogła być słyszalna.

Opublikowano
4 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

Bardziej zastanawia dlaczego kupił teraz PS5 z zamiarem trzymania jej w szafie przez następne 2 lata.

Ma oczy i widzi co się dzieje z cenami ramu i gpu, co do drugiego to nie wiem xd

Opublikowano
2 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

Zobacz, co dzieje się z cenami podzespołów. Nie wydaje mi się, żeby za te dwa lata była znacznie tańsza, bo nie wiadomo nawet, czy PS6 już będzie. Ja kupiłem ostatnio XSX i jestem pewny, że nie będę żałował, że nie czekam na nowy sprzęt MS, który już przed sytuacją z RAM miał być "premium".

Tylko gwarancji szkoda. Bo nówka sztuka fabrycznie może być uszkodzona, a wtedy... gayosNie no, ja bym chociaż potestował (o ile ta "szafa" to nie żart).