Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

U Whiskera procenty spadkowe zeszły w końcu od premiery PS5 to postanowił konsole zmienić na tą przynajmniej z jakimiś grami.

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 933,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
4 godziny temu, schabek napisał:

Trzymajcie sie tam w tym kurestwie zielonym  :xboss:

Szkoda, że nie znalazłeś mojego posta o tym, że te całe pijaństwo łiskera to lipa i udawanie. Tak samo jak to nagłe uwielbienie dla xboxa. 

Opublikowano
2 godziny temu, LiŚciu napisał:

Wyślę ci sklep nie ja. Sprawdzam:)

Tak serio to jak masz sklep, który to za premierowa cene sprzeda i wyśle to ja bym poprosił :)

Opublikowano

comment_1620309044FLrz39COzMMBF1tzi3WH7R

Artysta z naszego forum xd tak to jest z tymi mangozj*bami w avkach.

Opublikowano

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Opublikowano

Przecież te niebieskie zjeby nie wiedzą, że ten game boost nie ma nic wspólnego z fps boost, ja prdl. 

Opublikowano

QR to naprawde świetna sprawa. Frustrujące gry nagle przestały być problemem.

Człowiek dostaje ku**icy -> pyk - szybka partyjka w godrajzona -> pyk i wracam do gry właściwej :-P

Inna kwestia to np. zachowanie wczytanych raz ustawień.

Na PS4 odpuściłem Titanfalla 2 ze względu na wymuszony dubbing PL (nienawidzie polskich dubbingów). Oczywiście jest możliwość zmiany ustawień języka dasha ale komu by się chciało zmieniać ustawienia dasha przy kazdej zmianie gry...

Myślałem że ten sam los spotka Halo5 ale okazuje się że wystarczyło tylko pierwsze uruchomienie gry na ingliszu, i potem niezależnie od aktualnych ustawień lokalizacji, gra trzyma wybrany język dzięki QR :-)

Opublikowano

niezły z Ciebie ancymon @Kriss_Hietala

po takim komentarzu lepiej zmień ten avatar, bo źle wyglądasz, jak chory

Spoiler

1185480442_Zrzutekranu2021-05-6o17_04_48.png.faeadf6cd565b17978627b102e4b7177.png

Opublikowano

nie wierze, że zielone imbecyle nie potrafią nawet zrozumieć tonu wypowiedzi tego krissa:yao: ja wiem, ze zieloni sa opoznieni ale to jakiś wyższy lvl niż forrest gump:obama: ale ten game boost idealnie pokazuje jak bardzo różnią się priorytety szlachetnego niebieskiego spoleczenstwa z ta najnizsza gnijaca zieloną warstwą pańszczyzniana:banderas:

Opublikowano

2141085618_Zrzutekranu2021-05-6o17_43_33.thumb.png.18f9a43529dc21e328f7070aeae67b12.png

już wiemy dlaczego Whiskacz taki przychylny wobec Xboxa

Opublikowano

Oczywiście ze nie, cena detaliczna za Series X wynosi 2249zl

Tępe klapy dalej nie dostali możliwości użycia wewnętrznego slotu M.2 na rozbudowę śmiesznie małego dysku, ale nic się nie dzieje, za chwile będzie nowa PS5, to kupią najwyżej nowa xD.

F6C177A4-AA96-4D02-ACE0-200CAAF74498.png

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Cicho cicho czekajcie... a nie dobra nic. Wydawalo mi ze exact znowu pierdoli jakies glupoty zza grobu ale cos musialo mi sie pomylic

Opublikowano

Właśnie, nie było jakiegoś zakładu?

Opublikowano

z Rozim zakład o konto to chuja warty zakład 

Opublikowano

Jak tak się stanie to proszę moderację o usunięcie moje konto również.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Prosiu dostalyby zawalu jakby mu zabrali plusy. Not gonna happen.

Opublikowano

Xbox Network padł, czas odpalić PS5.

Opublikowano

Whisker napisał do mnie na PM, że pora odpalać drugi poziom konia trojańskiego. Playstation rozjebane, dzisiaj 3h non stop w Mediumka po powrocie do domu, a teraz Gearsy 2 przełączone w locie funkcją Quick Resume. Zabawa jak za starych dobrych czasów, gdy żonglowało się 20 gierkami od typa z giełdy tylko teraz na legalu i w 3 sekundy. Małża nie odpaliłem od 2 tygodni. Pora na mój coming out:

Dla przypomnienia post ze starego tematu, który popełniłem dnia 7 października 2020, wszystko się spełniło, no może poza tym że ubisofciak Ghost of Thushima poszedł do żyda po 2 godzinach grania:

Chciałbym pokusić się o krótki komentarz wracając do tematu wstecznej kompatybilności. Niektórzy dewaluują ten atut w nowych Xboxach, mówiąc, że najważniejsze są nowe gry. Natomiast odpowiem na to z mojej perspektywy: obecnie młócę na Switchu w FFX a w kolejce mam Resident Evila 1 , na PC kolejny raz przechodzę MGS-a 1 bo wrzucili w GOGu, na PS Classic gram w Silent Hilla 1, a na kompie w Alana Waka i Black Mesa ( remake Half Life'a).

Mam takie " zboczenie", że średnio co przełom generacji wracam do moich ulubionych serii jak właśnie Silenty, czy MGsy. Po każdej generacji rośnie też kupka wstydu gier, których nie udało mi się przejść np. kilka części z serii Yakuza. PS3 kupiłem m.in dlatego, że mogłem na nim ograć Residenta 4 i wrócić do Silenta 2. Przygodę z PS4 zacząłem od remasterów GTA 5 i TLOU czyli gier, których już nie ograłem na trójce. Jeżeli szedłbym w PS5 zacząłbym od Ghost of Thusimy i Controla ALE..nie ukrywam, że jak pojawiły się plotki, że PS5 będzie emulować wszystkie dotychczasowe konsole Sony od jedynki szybciej zabiło mi serce, miałem wizje, że na wyciągnięcie ręki będę mieć takie serie jak Dino Crisis, Parasite Eve, Silent Hill itd. itd. I fajnie, że będzie można odpalić gry z czwórki ale dla mnie to za mało. Xbox oferuje mi rozgrywkę z kilku generacji wstecz plus serie, których nigdy nie miałem okazji ograć jak Perfect Dark, Banjo Kazooie, niektóre części Halo, czy wszystko co po jedynce jeżeli chodzi o Gears of War, podobno genialnego jrpga Lost Oddysey itd. W dodatku dużo z tych gier dostanie boosta graficznego. Dodam, że końcówka generacji na konsoli Sony pokazało mi, że nie ma sensu gonić za nowościami: The Last of Us 2 - dla mnie duży zawód w dodatku gra wybrakowana a z multiplayera, więc i tak wyjdzie kompletna edycja, FF7 remake - nastawiałem się na grę generacji, no niestety nie.  Generalnie jestem znużony grami od sony, mam wrażenie, że wszyscy tam wzorują się na Naughty Dog, mam ochotę na jakiś powiew świeżości, nowy God Of War po ostatniej części zupełnie mnie nie grzeje bo mam wrażenie, że zrobiono w niej 3 kroki w tył ale to moje zdanie.

Oczywiście, że PS5 pod kątem nowych gier ma lepszy line-up od Xboxa, tak szczerze to nie wiem, czy nie najlepszy w historii. Ale jak przyglądnąć się temu bliżej, to jak ktoś ma PS4 to jeszcze większość tych nowości ogra na starym sprzęcie, a nie zdziwię się jak Soulsy zaraz wylądują na PC. Na Xboxie dostanę Medium, który na ten moment jest dla mnie najbardziej wyczekiwanym tytułem tego roku oprócz Cyperpunka. Ale OK., to są już inne argumenty, ja chciałem tylko zaznaczyć, że podejrzewam, że jest dużo takich graczy jak ja, takich dla, których liczą się przede wszystkim gry, a nie czy gra jest "nowością" i myślę, że u takich graczy M$ swoją polityką wygrał, miłego dnia.

Edytowane przez izon

Opublikowano
3 minuty temu, izon napisał:

Na Xboxie dostanę Medium, który na ten moment jest dla mnie najbardziej wyczekiwanym tytułem tego roku oprócz Cyperpunka.

Prawie ci uwierzyłem.

Opublikowano
2 minuty temu, 20inchDT napisał:

Prawie ci uwierzyłem.

A co w tym niby jest "nie do uwierzenia"? Jako wielki fan Silent Hill ciężko żebym nie jarał się tą grą i zresztą faktycznie jest BDB. Grafika nie powala ale KLIMAT, MUZYKA, fabuła są na bardzo wysokim poziomie.

Opublikowano

Myślę, że ludzi yebie czy grasz na xboksie, ps5 czy flecie schabka.

Kurva, co to ostatnio za wyscigi na najwiekszego atencjusza tematu?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.