Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Uwaga już za 3 razem przyjechała w 5 dni xddddddddddddddddddddd

Co Sonka to Sonka 

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 935,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

to oni zdążyli tylko przepakować do nowego kartonu. Pitcerka zaprzyjazni się z kurierem

Edytowane przez 20inchDT

Opublikowano
2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał:

Dwa razy szybszy dysk, pół sekundy szybsze loadingi. :pawel: 

Pół sekundy w takiej formule 1 to cała wieczność, a jako, ze

mowimy o Ferrari wśród konsol tj. Nadstation 5  trzeba jasno powiedzieć, ze Xbox został zdeptany, zdublowany i jeszcze na koniec przyjebal w bandy :)

Opublikowano

Dobrze, ze gry robią geniusze, czyli odwrotnie niż u konkurencji :)

Edytowane przez izon

Opublikowano

Trochę na wyrost powiazywac ubisoft, robiący gry multiplatformowe akurat z Sony ;)

Opublikowano

To po co to robisz?

Opublikowano

Jaka konsola taki Starfield

FBB3qXUVIAoy6Q-?format=jpg&name=large

plejkurwo 4.5 bez gier ty jebany złomie do żółtego z meta, to już tradycja   :kaz:

Opublikowano
13 godzin temu, Daddy napisał:

FBAKevJVEAMqnze?format=jpg&name=4096x409

FBBZgpnWUAA2muB?format=jpg&name=medium

i CODa też na śmiecia4.5

FBBZgxuVEBAuska?format=jpg&name=medium

:kaz:

Szkoda mi ich trochę. Pomyśleć że nie mają żadnej alternatywy a my będziemy grali w GOTY multi i króla tej jesieni. A kiedyś Haze, Warhawk, Killzone, Resistance. Tylko najstarsi na forum pamiętają te wspólne sesyjki. Pewnie samo Sony skumalo że na tym dualbezsensie nie da się celować i robimy od teraz produkcje gdzie więcej się ogląda niż gra. 

Opublikowano
59 minut temu, Bzduras napisał:

To po co to robisz?

No chyba nie ja :dunno:

Opublikowano
3 godziny temu, Donatello1991 napisał:

Bo jeszcze multiplatformy wychodzą na stare konsole. Jak będą już tylko na nowe, to różnica się powiększy.

jak tam sraczet który ma takie same loadingi na super szybkim ssd jak na najwolniejszym ssd który PS5 obsługuje? xD

przypominam, gra wydana tylko na PS5

Opublikowano

Myślę że świetnym przykładem na pokazanie mocy ssd będzie również Medium. A pamietacie jak się śmiali ze klatki spadały w jednej scenie z odbiciem w lustrze na Sexiku ? No to na bekastacji 5 wgl nie ma odbić w lustrze xD

Opublikowano

Ssd jest tak szybki, ze postac w odbiciu zadazyla juz odejsc od lustra

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
W dniu 23.09.2021 o 19:17, Whisker napisał:

Plaża botów aż specjalnie to odpaliłem żeby poznecac się nad XSX

B750256D-CEDD-4F43-BC0E-3D96E31933BD.jpeg

Dobre, naprawdę dobre, Whisker. :kaz: Dla równowagi we wszechświecie coś ode mnie z Deathloop.
RsYZwna.png

Biorąc pod uwagę jak wyszło z grą, trafna nazwa misji. :xboss:Niemniej takich smaczków w grach jest wiele. Przykładowo skąd wiadomo, że mój e-kolega od komiksów nie gra w Godrizon.

QFwKnGP.jpg

W dniu 23.09.2021 o 15:51, PanKamil napisał:

upgrade według ms - lekki lifting który dojrzysz tylko z lupą

upgrade według sony - tona nowej zawartości, nowe tryby, nowe wątki fabularne i nowe zabawki za 20 zł:banderas:

Powiadasz, że tych różnic w darmowych remasterach na X-bąkach to ze świecą szukać....:notsure:

WY7Z62a.png

No, nie jestem przekonany.

Oczywiście nie ma to jak płatne remastery na maszynie Soni, jakby nie Digital Foundry, to niejeden nie poznałby różnicy.:mog:

s4KHHl6.png
9f3NHsy.png

Tak po prawdzie, to M$ wypada pochwalić za te wszelakie ulepszenia. Jak już kiedyś wspomniałem są tylko opcją, ale też bardzo miłą opcją.

Gracze mają coraz lepsze, coraz większe odbiorniki, a to połączenie tylko wpływa na komfort z rozgrywki. Sam wiem po sobie, bowiem lata temu przesiadłem się z 21 CRT na 32 LCD. Boże, ależ to był przeskok.:obama: Następnie po roku kupiłem 40 calowy tv. Kolejny był 55 calowy, a 3 lata temu przerzuciłem się z 55 LCD na 65 OLED i absolutnie nie przeszkadza mi, że na 4k tv. mogę sobie w Ninja Gaiden w 4k pograć.

Oczywiście mowa tu nie tylko o znacznie starszych pozycjach. Pamiętam bowiem, jak w 2017r. zagrywałem się w Path of the Exile i siódma Forzę Motorsport na One S. Gdy nabyłem One X w dniu jego premiery, to przeskok w grach był wręcz nieprawdopodobny. To ile PoE zyskało to niebywałe - wystarczyło spojrzeć na zbroję Izarro. FM także zachwyciła w tym aspekcie. Nie tylko rozdzielczość w bardzo dobrze prezentującej się grze poszybowała z fHD na 4k, to jeszcze modele samochodów usprawniono. A to wszytko w ramach darmowej łatki. Rewelacja.:yahoo:

I żeby być sprawiedliwym, faktycznie Sony nie radzi sobie kiepsko w tej materii, a na to się zapowiadało, bo przecież na dzień dobry zaproponowali graczom płatny remaster zaledwie dwuletniej pozycji i rimejk starej gry, który to rimejk na 340 zł wyceniono. Jasne, Demon's Souls to kapitalna gra, pięknie odrestaurowano całość, ale to kotlet. Sądziłem, że te odświeżone wersje będą proponować raz za razem, a jednak wsteczna kompatybilność ładnie się broni. Nie tylko wiele tytułów multi zostało darmowo ulepszonych, ale też usprawniono eksy Sony - Horizon Zero Dawn, Dejs Gon, czy Cuszima, bądź The Last of Us II.

Ale tez co Sony, to Sony. Teraz remaster ładnie zostaje przemianowany na wersja reżyserska. Nowa animacja zwierzaka, wyścigi, bonusy i cyk, roczna, dwuletnia gra zostaje sprzedawana w cenie nowej, albo płaci się kilkadziesiąt zł za owo ulepszenie. A w przyszłym roku radość, bo po siedmiu latach znowu sprzedadzą raz jeszcze Uncharted 4 i na meta będą okolice 9/10.

I

oczywiście można się cieszyć. Zresztą ja tam nikomu nie bronie radować się z tego tytułu, ale też nie ma co koloryzować, że podejście płacimy za ulepszenie, bo coś dodadzą, jest lepsze niż darmowe ulepszenie.

W dniu 22.09.2021 o 07:12, Mendrek napisał:

W niebieskim królestwie PlayStation dzień jak codzień. Kolejny ex i kolejne rozrzucanie Xboxa jak łajna po polu. Gracze PlayStation tracą już rachubę, który to już ex z wysokimi notami, a posiadacze xboxa nadal czekają na ten pierwszy, frajerstwo level max.

Czujecie? Fani PlayStation czekają na kolejny oczywisty hit, a posiadacze scamboxa zagryzają zęby w oczekiwaniu, aby ex miał niske oceny, a tu ni takiego wała!

Kupowanie Xboxia Series X? Scam i frajerstwo. Ciekawe kiedy xboty w końcu zdadzą sobie sprawę, że sfrajerzyli pieniądze, że nie znają się na branży, że są osobami których zdanie TY NIEZDECYDOWANY WCIĄŻ GRACZU nie powineneś brać NIGDY pod uwagę, bo po prostu nie wiedzą co jest dobre. Dobre jest PlayStation, dobry jest nawet Switch, ale Xbox? Trzeba być idiotą by wybierać xboxa i za każdym j*banym razem obchodzić się smakiem gdy wychodzi kolejny potężny ex na PlayStation ;)

Napisał Mendrek, który nie grał w Cuszimę, który co stronę wychwalał GTS, którego nawet zainstalowanego nie miał. Przy kolejnych EKSACH, przy kolejnych HITACH Sony ma 0%. God of War od premiery 0%, The Last of Us II 0%.

Ma za to ograne takie TUZY, takie WYBITNE EKSY jak: Mafia III, Doom 64, Terminator Resistance, Samurai Warrios 4, Iron Fury, Onrush, Project Warlock, Shadow Of War, Katamari.... 

Chłopak, ty przecież mało w co grasz, a jak już spędzasz czas przy konsoli to raczej nie są to tytuły na wyłączność - a jeżeli są, to raczej trzecia liga i starocie. Przecież jakby admin wprowadził w CW jakieś zasady typu - armię Sony reprezentują tylko posiadacze piątek, którzy 4 eksy rocznie ogrywają, to 3/4 z ludzi przestałoby tu się wypowiadać.

Co kilka stron wrzucasz, że na X bąku, to brak eksów, i to retro sprzęt do staroci, po czym zapytany w co grasz, opisujesz:

W dniu 13.09.2021 o 09:36, Mendrek napisał:

No gram. W VF5: US bardzo aktywnie (nieskromnie dodam, że nawet z Ryanem Hartem wygrywam i to bez gróźb śmierci), w Quake 1, teraz odkryłem zaginionego brata Yakuzy - Fist of the North Star (dla fanów mega) i czekam na D2: Ressurected.

Gloryfikuj eksy, w które nie grasz na platformie, której nie posiadasz. Śmiej się z konsoli konkurencji, że samo multi, że starocie, a zagrywaj się w Overwatch, RE4HD, Quake z 1996r, Virtue mającą ponad dekadę i czekaj na multiplatformowe Diablo, rimejk gry mającej ponad dwadzieścia lat na karku.
:dunno:

Spójrz jak to w ostatnich tygodniach prezentuje się dla porównania u mnie:

hU37uAK.jpg

W dniu 23.09.2021 o 23:08, Jordanensis napisał:

(....) No nie tylko, ale Soulsborne to 95% mojego grania. Kupuję to co mnie jara, przechodzę i wracam do Souslów. Na PS3 przez całą generację miałem 35 gier, a na PS4 już tych gier skompletowałem około 20. Mam sporo na oku i na wiele gier czekam, ale czy sprostają mojemu hajpowi i będą dobrze oceniane to się okaże jak będą miały premierę. 

Będzie ex od FROM na PS5 i potem coś zapewne Souls-podobnego jako multi. 

Do tego exy na PS5 dla mnie pod mój gust są lepsze z tych zapowiedzianych. Na XSX teraz nic dla mnie niema, a w przyszłości jak do tej pory tylko Jestem tam gdzie gry mi lepiej pasują jak i polityka firmy. Teraz Sony wygrywa u mnie jak nigdy wcześniej. 

To wojny konsolowe, więc co z tego, że jest na PC? Niema na Xboxie i to się liczy. Boty już wyciągają oceny z PC a chowają te z XSX - przykład Sable. My mamy tyle gier, że jest wybór czym walczyć, a wy jak tam? Zamiast mieczy drewniane kije w dupie i łapach? 

Mroczny Wędrowcu. Nie chce mi się specjalnie komentować tego, że wypowiadasz się w liczbie mnogiej i potoczne "ja" zmieniłeś sobie na "my" podpinając się samowolnie pod obóz Sony, choć niespecjalnie cię tam chcą, co kilka tygodni temu dobitnie uświadomił ci LiŚciu.

Niemniej, niechaj tak będzie. Dostrzegam podobieństwo do użytkownika, którego słowa cytowałem powyżej. My to, my tamto, my stołujemy się w najlepszej growej restauracji, gdzie potrawy to najwyższa półka. Jakby ci to napisać, może tak. Fakt, że wiecie o istnieniu owej restauracji wcale nie oznacza tego, że tam cokolwiek zjecie. I wygląda na to, że jak już zapełniacie brzuchy, to odgrzewanymi zapiekankami ze stacji.

Niby chcecie walczyć tym growym Mjolnirem, ale nie potraficie go udźwignąć. Przecież ty grasz jeszcze mniej niż Mendrek. Ona ma tragicznie mało tytułów na wyłączność ogranych, ty masz ich jeszcze mniej (ba, prawie w ogóle), ale jesteś tu jednym z najaktywniejszych bojowników. :shotgun:

Sam napisałeś, że na PS3, PS4 masz łącznie kilkadziesiąt gier.... Praktycznie grasz w wieloplatformowe Soulsy. Nie ma u ciebie tych mitycznych eksów, za to jest DkS III, Seriko, Mortal Shell, Fifa, Dishonored....

Dam ci teraz porównanie. Popatrz na mnie. Ja w swojej kolekcji mam setki gier na PS3/PS4. Jak tak spoglądam na półkę z grami, to na samo PS4 mam więcej tytułów na wyłączność, aniżeli ty posiadasz gier na dwie generacje. W ciągu ostatnich lat kupiłem w dniu premiery takie tytuły jak: God of War :platinum:, Detriot Become Human :platinum:, Spider Man, :platinum:, Omega Collection, Death Stranding, NioH :platinum:, NioH II :platinum:, The Last of Us II :platinum:, Final Fantasy VII Remake, Ghost of Tsushima :platinum:. A to raptem 3 lata z hakiem, a PS4 posiadam od 2013r. Na piątce mam Astro Bot :platinum:, Deathloop :platinum:, Kolekcja Nioh :platinum::platinum:, Demon's Souls :platinum:, Spider Morales :platinum:, Retunal, Godfall :platinum:, Raczet i Klank. :platinum:

Jak widzisz, posiadam w kolekcji większość tytułów na wyłączność, które na konsoli Sony się pojawiają. W znacznej większości mam :platinum:. Mam też Series X oraz One (SX) i uważam je za świetne konsole, nie mam też problemu z usługą Game Pass. Zaproponowali Outriders, Hades, ściągnąłem, przeszedłem, bardzo dobrze się bawiłem. Nie ubolewam nad tym, że 430zł zaoszczędziłem. Mnie jest kompletnie obojętnie co i na czym wyjdzie, bo wybiorę to co mnie interesuję. Pogram i będę się jako gracz dobrze bawił. Doskonale znam wady, zalety obu konsol, sporo gram, ale nigdy nie przyszłoby mi do głowy by odwiedzić ten temat i pluć na dany sprzęt, bo coś tam. Szczególnie jakbym nie miał z czymś styczności jak wy, bo to już nawet nie podchodzi pod teoretyków, tylko najzwyczajniej w świecie błazenadę.

Ja rozumiem, że to, iż ktoś nie ma w garażu Lambo nie oznacza, że nie może napisać, że to piekielnie mocna, ładna/brzydka, szalenie kosztowana maszyna. Ale jeżeli ktoś nie ma w domu Lambo i nagle co stronę opisuje komfort z jazdy, że czeka na te kosztowne zimóweczki i przyrównuje jazdę nim z tym co oferuje najnowsze Ferrari (którego też nie posiada), to trochę, jakby to sensu nie miało.

Lata jestem na tym forum i tak tragicznych jakościowo wojen już dawno nie byłem świadkiem.:down: A to, że ktoś tu jeszcze potrafi wyłapać bilet na banicję, to już istne dopełnienie całości. :unknown:

No nic to, stosunkowo udanego dnia życzę i minimum sensownych argumentów w dalszej batalii. :hi::starwars:

Opublikowano

Ale Sylvan porozrzucał klapów jak gówno w polu :obama:

Opublikowano

@Sylvan Wielkiod razu widać że GRACZ a nie żaden ściemniacz. Co to za grafika z osiągnięciami...stronka jakas? 

Edytowane przez Szymek

Opublikowano

Kolega Sylvan trochę przesadza z tym podwyższaniem poziomu CW :nosacz2:

Do klaperskich trzeba przemawiać prostym językiem: "buda, aport, leżeć" :dog:

Opublikowano

A pamiętacie, jak wszyscy w internecie cisnęli po Sylwanie i nikt go nie lubił? To jest TRANSFORMACJA, proszę państwa :obama:

Opublikowano

Po czym poznać, że bot przegrał z kretesem?

Spoiler

Kiedy widzisz, że poświęca na post więcej niż 10 sekund na wojnę aby przedłużyć agonie gaasboxa który ma na łbie but nadstation:banderas:

Opublikowano

Do zaorania klapów niewiele potrzeba - wystarczy ich profil. Dlatego uczestnicy tego tematu jak rozilskie szybko ustawili na prywatne jak im się wypominało, że tylko pierdolić potrafią :rayos:

Opublikowano

posprzątane i zamiecione :obama:

@Sylvan Wielki nie myślałeś o założeniu jakieś firmy coś typy masz problem z klapem? gada głupoty? dzwoń zamiatamy klapów jednym postem :xboss:

Opublikowano

Wbija wyglądający jak Adonis Sylvan i rozjebuje klaperskie urojenia jak gówno po polu. Schabek? Wbija do tematu jebiąc Sternem, odpala Viceroya i bełkocze coś o byciu elitą i stołowaniu się w restauracjach XDDDDDDDDDDDD

NO ALE JAKA KONSOLA TACY IDOLE NARA NIEBIESKIE FRAJERYYYYYYYYYy :kaz: 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.