Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

MS to taki snob kolekcjoner. Kupuje masę studiów i marek ze szrotu, nie wiadomo po co, ale sobie tak leżą i zdobią ładne ulotki. Raz na ruski rok coś tam wyda z ich portfolio, a wyglodniałe boty rzucą się jak na makaron z przeceny ;)

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
10 godzin temu, izon napisał:

Mówię przez pryzmat sentymentu. Paolo mowi, ze Rare wydaje hity, ja się pytam niby jakie?

Akurat Sea of Thieves spełnia wszystkie przesłanki hitu:

- dzisiątki milionów graczy

- milionowa sprzedaż

- bardzo pozytywne opinie i recenzje (które co prawda pojawiły się raczej po premierze ale jednak)

To nie niektórzy forumowicze wciąż nie są w stanie tego zaakceptować wynika wyłącznie z ślepej zawiści i ich ignorancji na fakty. Cała reszta już się z tym pogodziła, że gra to hit.

Opublikowano

Może mu chodziło o te...hitY. A jak wiemy rare w ostatnich...no wielu latach wypluło tylko SoT, więc daleko temu teamowi do nazwania go "maszynką produkującą hity".

Opublikowano

Gp to naprawdę nie jest usługa dla mnie. Każda gra, w która zaczynam grać zaraz wylatuje z usługi ( tym razem yakuzy). To chyba kara Spencera za napierdalanie na Xboxa w Cw :rofl:

Co do Rare to jedna jaskółka wiosny nie czyni :)

Opublikowano

Oj biedaczku, szkoda, że te yakuzy były tylko 1.5 roku. Może jakby przedłużyli na kolejne dwa lata to byś skonczyl.

Opublikowano
10 godzin temu, 20inchDT napisał:

Jakie to ma znaczenie dla ciebie lisciu? Ty i tak grasz tylko na laptopie w jakies stare gry jak resident czy komandos, bo nowe sa dla ciebie za trudne, a tutaj chociaz pamietasz layout plansz i co trzeba robic po kolei.

Gram w co chce na kilku platformach. Nie jestem śmierdzącym cebularzem - jednoplatformowcem żeby siedziec w gp i grac w to co mi podsuną pod ryj. W CW bronie Sonki bo w przeciwieństwie do MS nie jest pustym dzbanem który mając dywizje studiów za kasę tatusia nic kurwa nie wydaje na xboxa. MS to taki oskarek elektronicznej rozrywki. I takich ma fanów. 

Opublikowano

To co, za rok znowu maraton residentów z psx czy dino crisis? Nie zapomnij o mgs1.

Opublikowano
16 minut temu, 20inchDT napisał:

Oj biedaczku, szkoda, że te yakuzy były tylko 1.5 roku. Może jakby przedłużyli na kolejne dwa lata to byś skonczyl.

Każda cześć to 40h grania. Xboxa mam od mniej niż roku, a zacząłem od innych gier. Zreszta napisałem mój post humorystycznie, a ty pewnie zaraz zaczniesz znowu mi grzebać w profilu bo nie masz co robiąc w psychiatryku także :bolduper:

Edytowane przez izon

Opublikowano
1 minutę temu, izon napisał:

zaraz zaczniesz znowu mi grzebać w profilu z psychiatryka

W którym psychiatryku ciebie przetrzymują to pojadę zrobić skany

Opublikowano
1 minutę temu, 20inchDT napisał:

W którym psychiatryku ciebie przetrzymują to pojadę zrobić skany

Zeskanuj sobie mózg, myśle ze wtedy przekonasz się o tym, co reszta wie już od dawna - orzeszek :)

Opublikowano

Hehe edytowanko. Pielęgniarka szybko poprawiła, żeby się nie wydało.

Opublikowano
11 minutes ago, 20inchDT said:

To co, za rok znowu maraton residentów z psx czy dino crisis? Nie zapomnij o mgs1.

Może chociaż na Duckstation na Xbox Series X :)

Opublikowano
Teraz, 20inchDT napisał:

Hehe edytowanko. Pielęgniarka szybko poprawiła, żeby się nie wydało.

Deepthroat nie pisz do mnie, akurat nie mam dzisiaj nastroju na rozmowę z idiotą :)

Opublikowano
22 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Taki dobrobyt na sonce, że trzeba ogrywać antyki z PSXa żeby dokopać się do ostatnich gier na Plejke gdzie był jeszcze gameplay nie dla ulungow.

Zależy jakie kto ma podejście. Ja tam w grach mam takie same  jak do muzyki, książek czy filmów. Wole wielokrotnie doświadczać dzieł wybitnych niż koniecznie grać w nowości 7/10. Dlatego od czasów One gardzę Microsoft Studios :)

Edytowane przez izon

Opublikowano

MS przejmuje studia. 

Sony wydaje kapitalne gry.

No strasznie ciekawe co gracze wybiorą;) 

Miałem kupić DL2 na xpindzie, ale zrobię to na PS5. 

Kraken was zayebau.

Opublikowano

Mnogość launcherów i sklepików na PC - "chooje yebane nie będę instalował programu dla jednej gry!"

Rozdrobnienie się serwisów VOD? - "słabo, wolałbym opłacać jeden i mieć dostęp do wszystkich filmów/seriali"

Spencer wychodzi Wam na przeciw i konsoliduje wszystko w jednej usłudze - Gamepass, a wy co, znowu narzekanie, że monopol.

Opublikowano
10 minut temu, izon napisał:

Zależy jakie kto ma podejście. Ja tam w grach mam takie same  jak do muzyki, książek czy filmów. Wole wielokrotnie doświadczać dzieł wybitnych niż koniecznie grać w nowości 7/10. Dlatego od czasów One gardzę Microsoft Studios :)

Luzik, ja też wolę teraz zagrać w Symphony of the Night (ta gra się nie starzeje, przysięgam) niż skończyć Returnala i mieć kurzące się miesiącami PS5.

12 minut temu, Donatello1991 napisał:

MS przejmuje studia. 

Sony wydaje kapitalne gry.

No strasznie ciekawe co gracze wybiorą;) 

Miałem kupić DL2 na xpindzie, ale zrobię to na PS5. 

Kraken was zayebau.

Oczywiście, że wybiorą Xboxa. Najlepsze marki, najlepsze gry, najlepsze studia, najlepszy sprzęt i abonament. PS5 zostało tej generacji zdegradowane do roli pudła już nawet nie z exami, a ich wersjami beta, do odpalenia dwa razy w roku na kilkanaście godzin.

Opublikowano

Podniecacie sie jakby M$ cokolwiek juz wam wydał z tych gier zakupionych juz Studiow jak i zapowiedzi zakupu Activision

Jak będzie wydawał gry to nie widzę przeszkód aby inwestować w jego konsole. Na te chwile XSX niestety za bardzo u mnie używany nie jest.

Opublikowano

Dla graczy liczy się tu i teraz a tu i teraz to jeszcze nic xszczurowi  z tych przejęć nie przyszło. Bezowocne pół generacji, bo może coś ruszy w 23-24. Moooooooze. 

Opublikowano
4 minuty temu, Donatello1991 napisał:

Dla graczy liczy się tu i teraz

I dlatego od pół roku klaperskie pierdolą, jak to dobrze na padlinastation 4.5 bo kiedyś tam Gran Truśimo wyjdzie xd

Opublikowano

CW mode off:

Nie wiem co się odpierdala teraz na rynku konsol. Wygląda jak za czasów psx, N64 i Segi Saturn, gdzie każdy sprzęt miał swoje gry i swoją piaskownicę. Większość to Exy. Fanboje konsol jak kibole drużyn piłkarskich. 

Różnica tym razem jednak taka, że PC dostaje to wszystko i to często w najlepszej wersji. PC Master Race, ale już bez żartów.

Mój wybór wygląda więc tak, że mogę kupić albo PS5+Xbox+Switch za w sumie sporą kwotę, albo za sporo mniejszą kasę kupić 3x mocniejszego 4080 lub 7800xt (kiedy wyjdą) + tańsze gry i bez płacenia za net. 

Hmmm....., co w tej sytuacji warto wybrać?

CW mode on:

Haha. Boty zaorane.

Cały ściek i szambo spływa do śmieciarki z serii X. Sony coraz bardziej staje się sprzętem dla graczy i koneserów. 

Co więc dokładnie kupili? Więcej skandali, więcej przekładanych premier, więcej marnowanego potencjału, Więcej gówna. Typowy m$.

Opublikowano
48 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Luzik, ja też wolę teraz zagrać w Symphony of the Night (ta gra się nie starzeje, przysięgam) niż skończyć Returnala i mieć kurzące się miesiącami PS5.

To już jakas grubsza analiza behawioralna musiałaby zostać przeprowadzona,  żeby odpowiedzieć na pytanie: czemu gracz woli jedno, a finalnie robi drugie :)

Edytowane przez izon

Opublikowano
7 minut temu, izon napisał:

To już jakas grubsza analiza behawioralna musiałaby zostać przeprowadzona,  żeby odpowiedzieć na pytanie: czemu człowiek woli jedno, a finalnie robi drugie :)

To prawda, należałoby coś takiego przeprowadzić, ale obecnie wygląda to tak:

IMG_20220119_093751.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.