Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

MS to taki snob kolekcjoner. Kupuje masę studiów i marek ze szrotu, nie wiadomo po co, ale sobie tak leżą i zdobią ładne ulotki. Raz na ruski rok coś tam wyda z ich portfolio, a wyglodniałe boty rzucą się jak na makaron z przeceny ;)

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 999,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
10 godzin temu, izon napisał:

Mówię przez pryzmat sentymentu. Paolo mowi, ze Rare wydaje hity, ja się pytam niby jakie?

Akurat Sea of Thieves spełnia wszystkie przesłanki hitu:

- dzisiątki milionów graczy

- milionowa sprzedaż

- bardzo pozytywne opinie i recenzje (które co prawda pojawiły się raczej po premierze ale jednak)

To nie niektórzy forumowicze wciąż nie są w stanie tego zaakceptować wynika wyłącznie z ślepej zawiści i ich ignorancji na fakty. Cała reszta już się z tym pogodziła, że gra to hit.

Opublikowano

Może mu chodziło o te...hitY. A jak wiemy rare w ostatnich...no wielu latach wypluło tylko SoT, więc daleko temu teamowi do nazwania go "maszynką produkującą hity".

Opublikowano

Gp to naprawdę nie jest usługa dla mnie. Każda gra, w która zaczynam grać zaraz wylatuje z usługi ( tym razem yakuzy). To chyba kara Spencera za napierdalanie na Xboxa w Cw :rofl:

Co do Rare to jedna jaskółka wiosny nie czyni :)

Opublikowano

Oj biedaczku, szkoda, że te yakuzy były tylko 1.5 roku. Może jakby przedłużyli na kolejne dwa lata to byś skonczyl.

Opublikowano
10 godzin temu, 20inchDT napisał:

Jakie to ma znaczenie dla ciebie lisciu? Ty i tak grasz tylko na laptopie w jakies stare gry jak resident czy komandos, bo nowe sa dla ciebie za trudne, a tutaj chociaz pamietasz layout plansz i co trzeba robic po kolei.

Gram w co chce na kilku platformach. Nie jestem śmierdzącym cebularzem - jednoplatformowcem żeby siedziec w gp i grac w to co mi podsuną pod ryj. W CW bronie Sonki bo w przeciwieństwie do MS nie jest pustym dzbanem który mając dywizje studiów za kasę tatusia nic kurwa nie wydaje na xboxa. MS to taki oskarek elektronicznej rozrywki. I takich ma fanów. 

Opublikowano

To co, za rok znowu maraton residentów z psx czy dino crisis? Nie zapomnij o mgs1.

Opublikowano
16 minut temu, 20inchDT napisał:

Oj biedaczku, szkoda, że te yakuzy były tylko 1.5 roku. Może jakby przedłużyli na kolejne dwa lata to byś skonczyl.

Każda cześć to 40h grania. Xboxa mam od mniej niż roku, a zacząłem od innych gier. Zreszta napisałem mój post humorystycznie, a ty pewnie zaraz zaczniesz znowu mi grzebać w profilu bo nie masz co robiąc w psychiatryku także :bolduper:

Edytowane przez izon

Opublikowano
1 minutę temu, izon napisał:

zaraz zaczniesz znowu mi grzebać w profilu z psychiatryka

W którym psychiatryku ciebie przetrzymują to pojadę zrobić skany

Opublikowano
1 minutę temu, 20inchDT napisał:

W którym psychiatryku ciebie przetrzymują to pojadę zrobić skany

Zeskanuj sobie mózg, myśle ze wtedy przekonasz się o tym, co reszta wie już od dawna - orzeszek :)

Opublikowano

Hehe edytowanko. Pielęgniarka szybko poprawiła, żeby się nie wydało.

Opublikowano
11 minutes ago, 20inchDT said:

To co, za rok znowu maraton residentów z psx czy dino crisis? Nie zapomnij o mgs1.

Może chociaż na Duckstation na Xbox Series X :)

Opublikowano
Teraz, 20inchDT napisał:

Hehe edytowanko. Pielęgniarka szybko poprawiła, żeby się nie wydało.

Deepthroat nie pisz do mnie, akurat nie mam dzisiaj nastroju na rozmowę z idiotą :)

Opublikowano
22 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Taki dobrobyt na sonce, że trzeba ogrywać antyki z PSXa żeby dokopać się do ostatnich gier na Plejke gdzie był jeszcze gameplay nie dla ulungow.

Zależy jakie kto ma podejście. Ja tam w grach mam takie same  jak do muzyki, książek czy filmów. Wole wielokrotnie doświadczać dzieł wybitnych niż koniecznie grać w nowości 7/10. Dlatego od czasów One gardzę Microsoft Studios :)

Edytowane przez izon

Opublikowano

MS przejmuje studia. 

Sony wydaje kapitalne gry.

No strasznie ciekawe co gracze wybiorą;) 

Miałem kupić DL2 na xpindzie, ale zrobię to na PS5. 

Kraken was zayebau.

Opublikowano

Mnogość launcherów i sklepików na PC - "chooje yebane nie będę instalował programu dla jednej gry!"

Rozdrobnienie się serwisów VOD? - "słabo, wolałbym opłacać jeden i mieć dostęp do wszystkich filmów/seriali"

Spencer wychodzi Wam na przeciw i konsoliduje wszystko w jednej usłudze - Gamepass, a wy co, znowu narzekanie, że monopol.

Opublikowano
10 minut temu, izon napisał:

Zależy jakie kto ma podejście. Ja tam w grach mam takie same  jak do muzyki, książek czy filmów. Wole wielokrotnie doświadczać dzieł wybitnych niż koniecznie grać w nowości 7/10. Dlatego od czasów One gardzę Microsoft Studios :)

Luzik, ja też wolę teraz zagrać w Symphony of the Night (ta gra się nie starzeje, przysięgam) niż skończyć Returnala i mieć kurzące się miesiącami PS5.

12 minut temu, Donatello1991 napisał:

MS przejmuje studia. 

Sony wydaje kapitalne gry.

No strasznie ciekawe co gracze wybiorą;) 

Miałem kupić DL2 na xpindzie, ale zrobię to na PS5. 

Kraken was zayebau.

Oczywiście, że wybiorą Xboxa. Najlepsze marki, najlepsze gry, najlepsze studia, najlepszy sprzęt i abonament. PS5 zostało tej generacji zdegradowane do roli pudła już nawet nie z exami, a ich wersjami beta, do odpalenia dwa razy w roku na kilkanaście godzin.

Opublikowano

Podniecacie sie jakby M$ cokolwiek juz wam wydał z tych gier zakupionych juz Studiow jak i zapowiedzi zakupu Activision

Jak będzie wydawał gry to nie widzę przeszkód aby inwestować w jego konsole. Na te chwile XSX niestety za bardzo u mnie używany nie jest.

Opublikowano

Dla graczy liczy się tu i teraz a tu i teraz to jeszcze nic xszczurowi  z tych przejęć nie przyszło. Bezowocne pół generacji, bo może coś ruszy w 23-24. Moooooooze. 

Opublikowano
4 minuty temu, Donatello1991 napisał:

Dla graczy liczy się tu i teraz

I dlatego od pół roku klaperskie pierdolą, jak to dobrze na padlinastation 4.5 bo kiedyś tam Gran Truśimo wyjdzie xd

Opublikowano

CW mode off:

Nie wiem co się odpierdala teraz na rynku konsol. Wygląda jak za czasów psx, N64 i Segi Saturn, gdzie każdy sprzęt miał swoje gry i swoją piaskownicę. Większość to Exy. Fanboje konsol jak kibole drużyn piłkarskich. 

Różnica tym razem jednak taka, że PC dostaje to wszystko i to często w najlepszej wersji. PC Master Race, ale już bez żartów.

Mój wybór wygląda więc tak, że mogę kupić albo PS5+Xbox+Switch za w sumie sporą kwotę, albo za sporo mniejszą kasę kupić 3x mocniejszego 4080 lub 7800xt (kiedy wyjdą) + tańsze gry i bez płacenia za net. 

Hmmm....., co w tej sytuacji warto wybrać?

CW mode on:

Haha. Boty zaorane.

Cały ściek i szambo spływa do śmieciarki z serii X. Sony coraz bardziej staje się sprzętem dla graczy i koneserów. 

Co więc dokładnie kupili? Więcej skandali, więcej przekładanych premier, więcej marnowanego potencjału, Więcej gówna. Typowy m$.

Opublikowano
48 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Luzik, ja też wolę teraz zagrać w Symphony of the Night (ta gra się nie starzeje, przysięgam) niż skończyć Returnala i mieć kurzące się miesiącami PS5.

To już jakas grubsza analiza behawioralna musiałaby zostać przeprowadzona,  żeby odpowiedzieć na pytanie: czemu gracz woli jedno, a finalnie robi drugie :)

Edytowane przez izon

Opublikowano
7 minut temu, izon napisał:

To już jakas grubsza analiza behawioralna musiałaby zostać przeprowadzona,  żeby odpowiedzieć na pytanie: czemu człowiek woli jedno, a finalnie robi drugie :)

To prawda, należałoby coś takiego przeprowadzić, ale obecnie wygląda to tak:

IMG_20220119_093751.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.