Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 932 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Sony zajebie graficznie Xboksa. Ludzie zaczynają widzieć jaką ściemą było 4K/60fps i na jakie kompromisy graficzne trzeba iść, by uzyskać takie numerki. 

Series X do końca swego życia będzie dostawać tylko boosta z series S.

Za chwilę wychodzi też Elden Ring. Gra, która podważy sens płacenia za GamePassa i wybór konsoli bez graczy online. 

Opublikowano

Nie no to już poyebancy tylko mogą gadać ze Horizon Zero Dawn był jakimś cudem. 

Graficzka na początku i walka mogły się podobać, ale jak wjechały guwno questy, hologramy i plemienne śmieci to trochę kapa. Dodatek zapamiętałem chyba lepiej, chyba. 

Tak jak Pipcio pisze, nawet ten Days Gone niedojebany miał więcej serca. 

Dużo dużo lepiej grało mi się w Dad of Boy, bo tam mnie ciekawiło co będzie dalej. Jeśli Ragnarok się uda to może zaswedzi mnie na ps5. 

Ale naprawdę posrane jest ze każda premiera exa na ps5 to jest piszczenie jakby branża wykonywała krok milowy. Ratchet, demonsy, Horizony. No kurwa zrozumiem że można się przy nich dobrze bawić, ale to są głównie sprawdzone pomysły opakowane w graficzke bo budżet tych gier jest pewnie ogromny 

Opublikowano
3 minuty temu, drozdu7 napisał:

No kurwa zrozumiem że można się przy nich dobrze bawić, ale to są głównie sprawdzone pomysły opakowane w graficzke bo budżet tych gier jest pewnie ogromny 

Coś jak Forza? Bo Halo, to nawet w graficzkę specjalnie nie jest opakowany pomimo budżetu m$.

Opublikowano
8 minut temu, drozdu7 napisał:

Nie no to już poyebancy tylko mogą gadać ze Horizon Zero Dawn był jakimś cudem. 

Graficzka na początku i walka mogły się podobać, ale jak wjechały guwno questy, hologramy i plemienne śmieci to trochę kapa. Dodatek zapamiętałem chyba lepiej, chyba. 

Tak jak Pipcio pisze, nawet ten Days Gone niedojebany miał więcej serca. 

Dużo dużo lepiej grało mi się w Dad of Boy, bo tam mnie ciekawiło co będzie dalej. Jeśli Ragnarok się uda to może zaswedzi mnie na ps5. 

Ale naprawdę posrane jest ze każda premiera exa na ps5 to jest piszczenie jakby branża wykonywała krok milowy. Ratchet, demonsy, Horizony. No kurwa zrozumiem że można się przy nich dobrze bawić, ale to są głównie sprawdzone pomysły opakowane w graficzke bo budżet tych gier jest pewnie ogromny 

Uja miał daysgone.

Nie zazdrość sztosów.

Opublikowano
2 minuty temu, C1REX napisał:

Coś jak Forza? Bo Halo, to nawet w graficzkę specjalnie nie jest opakowany pomimo budżetu m$

Chłopak, ja się z Forza zajebiscie bawiłem ale to nie znaczy że to Mesjasz branży jakiś. Tak samo z Halo, dla mnie to naciągane 8/10 za kampanie bo multi grałem chwilę. I to pomimo że strzelało się super. Nie jestem jednak odklejony i co mam widzieć to widzę 

Opublikowano

Ciekawe jak zapowiedzą nowe Gearsy to czy tez będzie pianie kogutów ze niby znów to samo ale graficzka i moc haha hipokryci

Opublikowano
4 minuty temu, drozdu7 napisał:

Chłopak, ja się z Forza zajebiscie bawiłem ale to nie znaczy że to Mesjasz branży jakiś. Tak samo z Halo, dla mnie to naciągane 8/10 za kampanie bo multi grałem chwilę. I to pomimo że strzelało się super. Nie jestem jednak odklejony i co mam widzieć to widzę 

Czyli co? Żaden ex na Twojej konsoli Ci się specjalnie nie podoba? Wszystkie dwa to max 8/10?

Opublikowano
5 minut temu, Whisker napisał:

Ciekawe jak zapowiedzą nowe Gearsy to czy tez będzie pianie kogutów ze niby znów to samo ale graficzka i moc haha hipokryci

MS wydaje jedne Gearsy na 4-5 lat, Sony wydaje to samo rok w rok od 5 lat. Inna skala.

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

MS wydaje jedne Gearsy na 4-5 lat, Sony wydaje to samo rok w rok od 5 lat. Inna skala.

Ale co to zmienia? Myślisz że Gears 6 będzie odbiegał od 5 na tyle że nie będzie schematów?

Opublikowano
3 minuty temu, Whisker napisał:

Ale co to zmienia? Myślisz że Gears 6 będzie odbiegał od 5 na tyle że nie będzie schematów?

To, że raz na 6 lat dam szansę Gearsom na 6-8h intensywnej zabawy, a nie muszę przebierać w morzu bliźniaczych gówien od Sony żeby wyłowić jedną grę którą nie będzie rozwleczona do granic możliwości.

Opublikowano

Dobra, janusze gamingu grają dobrowolnie w 30 fps-ach w Zakazanego Mamuta xDDD

To powinno zakonczyć dyskusję, klaperskie to chorzy ludzie

Chociaż nie, to uzytkownik jutubello znany głównie z mijania się z prawdą. Obstawiam, że typ właczył sobie grę na YouTube i stąd nieporozumienia :shieeet:

Opublikowano
44 minuty temu, C1REX napisał:

Czyli co? Żaden ex na Twojej konsoli Ci się specjalnie nie podoba? Wszystkie dwa to max 8/10?

Przeczytałes co napisałem? 

Po pierwsze, 8/10 to gra bardzo dobra. A po drugie taka Forza jest bezkonkurencyjna, najlepsze wyścigi i huj. Ale widzę że to tylko ewolucja w serii, nowośći tam zbyt mało 

Opublikowano

Nawet ME kręci bekę rudego paszteta :D

Screenshot_20220218-143305_Facebook-01.jpeg

Edytowane przez Magik

Opublikowano

Mogli tam wrzucić Miss Tłuszcicę jako alohę

Opublikowano

Dla klaperskich tylko taka wersja

Screenshot_20220218-143305_Facebook-01.thumb.jpeg.53bc7779b907b8dfd7d1d076a1c866e0.jpeg

Opublikowano
5 godzin temu, dee napisał:

Dobra, janusze gamingu grają dobrowolnie w 30 fps-ach w Zakazanego Mamuta xDDD

W przypadku tego tytułu to może być uzasadniony wybór, o czym była mowa m in. w analizie Digital Foundry.

Opublikowano
7 godzin temu, C1REX napisał:

Sony zajebie graficznie Xboksa. Ludzie zaczynają widzieć jaką ściemą było 4K/60fps i na jakie kompromisy graficzne trzeba iść, by uzyskać takie numerki. 

Series X do końca swego życia będzie dostawać tylko boosta z series S.

Za chwilę wychodzi też Elden Ring. Gra, która podważy sens płacenia za GamePassa i wybór konsoli bez graczy online. 

Sony wydaje open world gdzie przemieszczasz się 10Km/h i DF odradza tryb 60 FPS bo obraz jak na PS4.

MS wydaje wyścigi open world gdzie zapindalasz 200 km/h i DF doradza tryb 60/4K bo w sumie nie ma takich mocnych cięć żeby uzyskać 60 FPS.

No ale coś tam coś tam XSS...

Opublikowano

Sony super robi 30fps z idealnym framepacingiem. Grając w jedynkę nie mogłem uwierzyć, że to jest tylko 30fps i tyle samo, co w Bloodborne. 

Jeśli potrafią dobrze zrobić 30fps, to mogą zaoszczędzić około połowę mocy lub licząc w drugą stronę, stworzyć grafę teoretycznie dostępną przy 20 terafrankach celując w 60fps. 

To samo z rozsądnym podejściem do rozdziałki. 1440p to połowa pikseli z 4K. 1080p to 1/4 pikseli z 4K. 

Najładniejsze gry ostatniej generacji były w 1080p30fps. Można sobie tylko wyobrazić jakie cuda Sony może wyczarować przy takich ustawieniach i mając moc ps5. 

Opublikowano

Tak sobie tłumacz. Każda gra w 30 FPS ma "idealny framepacing"... Do czasu jak nie odpalisz tej samej gry w 60 FPS.

Opublikowano
Teraz, SnoD napisał:

Tak sobie tłumacz. Każda gra w 30 FPS ma "idealny framepacing"... Do czasu jak nie odpalisz tej samej gry w 60 FPS.

Bloodborne nie ma idealnego. W wiele gier w 30fps nie da się grać. Sony chyba jakieś czary robi, że to wygląda OK. Tak jak filmy w kinie w 24fps też się nie tną i da się normalnie oglądać. 

Opublikowano
8 minut temu, SnoD napisał:

No właśnie nie do końca i co by o tych chińskich kurwach nie mówić to 30 klatek w ich wydaniu jest zawsze tip-top

Opublikowano

W Halo i Gears of War też się super grało w 30 FPS na konsolach do czasu skoku na 60 FPS.

Szkoda, że więcej deweloperów nie ma odwagi robić swoich gier na konsolach tylko pod 60 FPS, bo najczęściej gry robione z trybami graficznymi nigdy nie będą w 60 FPS tak wyżyłowane jak powinny, bo twórcy zawsze mają w tyle głowy, że ten tryb w 60 FPS, to jednak dodatek.

Edytowane przez SnoD

Opublikowano
1 minutę temu, SnoD napisał:

W Halo i Gears of War też się super grało w 30 FPS na konsolach do czasu skoku na 60 FPS.

W kilka gier na ps4 nie dałem rady grać, bo 30fps było dla mnie nie do przejścia. Takim przykładem jest np. Dying Light 1. 

30fps. Brak trybu 60fps. Dopiero teraz po latach przechodzę sobie na PC, które #nikogo. 

Serio nie wiem, czy jakakolwiek inna firma robi 30fps tak super jak Sony. Horizon, Spiderman, Ghost of Tsushima, The Last of Us chodzą tak super, że ludzie muszą sobie googlować te fps, by uwierzyć, że to tylko 30fps. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.