Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
3 godziny temu, Wieslaw napisał:

Kiedyś zdecydowana większość gier nie miała tutoriali i podpowiedzi na ekranie więc makulatura była konieczna. Mimo skłonności zbierackich chętnie bym się zgodził na likwidację fizycznych kopii gier, a co dopiero papierków i plastiku. To bardzo dobry ekologiczny krok. Kolejnym będzie likwidacja fizycznych konsol i przeniesienie ich funkcjonalności do aplikacji w centrach serwerowych. To tylko kwestia czasu.

Nie no przez laga to raczej odległa pieśń przyszłości, mogę się mylić ale póki będą gracze chcący grać kompetetywnie i tacy, który zwrqcajă na to uwagę to nie nastąpi fizyczną likwidacja konsol. Zresztą tak jak i pc, tutaj mamy jeszcze producentów sprzętu. 

3 godziny temu, Wieslaw napisał:

CW ewoluuje w kierunku hejtowania poszczególnych serwerowni. Powstaną bojówki typu IBM DataCenter Hools. Jeszcze jakiś czas będą używane pady do grania więc obecni dinozaurowie tematu będą mogli się dalej kłócić o eneloopy vs bateria z nokii na 3h grania, ewentualnie o kraj pochodzenia ogniwa w padzie. A docelowo za 200 lat o ile planeta jeszcze będzie istniała to wszczepy do mózgu pozwolą przebywać w grach jak w matrixie, i jak ktoś będzie chciał zobaczyć jak to było w średniowieczu gamingu to matrix mu wyrenderuje gemboja z mariem. Ewentualnie można dzisiaj przyjąć, że to już się stało i przebywamy w tym matrixie tak długo, że wszyscy zapomnieli o tym, że to gra i w grze wymyślili kolejne generacje konsol aby docelowo stworzyć matrixa w matrixie, w którym będzie sobie można na wymyślonym ekranie wyświetlić film Incepcja.

Ta jasne, już na blade runner że były cuda niewidy a jak jest każdy widzi. Ludziska to lubią fantazjować. Wszczepy chyba do dupy, żeby lepiej pierdy się roznosiły. 

2 godziny temu, LiŚciu napisał:

Edytowane przez lpcl

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 925,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Wszczepy są znane od lat przecież. Rozruszniki serca, przywracanie słuchu. Wiem ,że widzenie jasno ciemno też potrafimy. Zastawki, nowe stawy, ubytki kości itp. sporo tego a będzie więcej i lepiej. 

Konsole może kiedyś znikną ale PC trochę dłużej pociągnie bo to jednak inny typ użytkownika. 

Opublikowano

Pewnie kiedyś konsole i pecety będą musiały ustąpić miejsca nowszej technologii, ale na razie nie ma co się tym przejmować, bo następna generacja będzie prawdopobnie najpopularniejsza generacja w historii. Wszystko wskazuje na to że konsole i gierki przeżywają obecnie swój złoty wiek, wbrew temu co mówią niektórzy zgryźliwy tetrycy.

Opublikowano
7 minut temu, Ukukuki napisał:

Wszczepy są znane od lat przecież. Rozruszniki serca, przywracanie słuchu. Wiem ,że widzenie jasno ciemno też potrafimy. Zastawki, nowe stawy, ubytki kości itp. sporo tego a będzie więcej i lepiej. 

Konsole może kiedyś znikną ale PC trochę dłużej pociągnie bo to jednak inny typ użytkownika. 

Tak i pewnie na eneloopy będą te matrixy działały. Ja wiem, że moc obliczeniowa wzrasta ale bez przesady co wy chcecie w jakimś krzemie światy symulować. Od ponad 100 lat jedziemy na kopalinach i pewnie kolejne też przejedziemy. A tutaj hur dur kolonizowane planet jak tam ludziska jak w jakimś alkatraz teraz siedzą na orbicie i wdychają swoje bakterie i popijają przefiltrowanymi szczynami. 

Opublikowano
Godzinę temu, lpcl napisał:

Nie no przez laga to raczej odległa pieśń przyszłości, mogę się mylić ale póki będą gracze chcący grać kompetetywnie i tacy, który zwrqcajă na to uwagę to nie nastąpi fizyczną likwidacja konsol. Zresztą tak jak i pc, tutaj mamy jeszcze producentów sprzętu. 

To jest wyłącznie kwestia zagęszczenia mapy świata serwerowniami i dobrymi łączami. Zagęszczenie serwerowniami co 1-2 tys. km i nie będzie problemu. A granie globalne niestety nie będzie lepsze niż teraz gdzie barierą jest prędkość światła,. Z tego co wiem obecnie nie istnieją żadne dowody na to, że kiedykolwiek będzie możliwe jej przekroczenie.

Twoje wywody o bladerunnerze i o tym, że świat się nie rozwinie pozostawię bez odpowiedzi. Były czasy gdzie gameboy byłby powodem do spalenia jego posiadacza na stosie.

ps. krzem to już nie jedyna droga, polecam temat komputerów kwantowych.

Edytowane przez Wieslaw

Opublikowano
36 minut temu, Wieslaw napisał:

To jest wyłącznie kwestia zagęszczenia mapy świata serwerowniami i dobrymi łączami. Zagęszczenie serwerowniami co 1-2 tys. km i nie będzie problemu. A granie globalne niestety nie będzie lepsze niż teraz gdzie barierą jest prędkość światła,. Z tego co wiem obecnie nie istnieją żadne dowody na to, że kiedykolwiek będzie możliwe jej przekroczenie.

Twoje wywody o bladerunnerze i o tym, że świat się nie rozwinie pozostawię bez odpowiedzi. Były czasy gdzie gameboy byłby powodem do spalenia jego posiadacza na stosie.

ps. krzem to już nie jedyna droga, polecam temat komputerów kwantowych.

Ale po co z tymi komputerami teraz tutaj zaczynać. One nawet nie pracują jak pc, w ogóle na razie niewiele da się na nich robić, nie mówiąc już o tym, że do kompaktowości to jeszcze długa droga. 

A teraz to też można zostać ukatrupionym za byle co więc niewiele się zmieniło w ludzkiej mentalności a ciemnota to chyba nawet jeszcze większa jest obecnie mimo/przez te internety. Wystarczy popatrzeć jak wielu jest różnych świrów od teorii spiskowych, fanów chrząstek rekina, rogów nosorożca, czy picia uryny. 

Poza tym nigdzie nie napisałem, że świat się nie rozwinie, dopowiadasz sobie to, tylko niekoniecznie tak jak sobie tutaj niektórzy myślą tj. latające samochody, jakieś chuje muje matrixy i w ogóle tworzenie wszechświatów w kompach i mass effecty. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano

chcialem wrocic na pc gaming, kupilem RTX 3060 Ti, chce zainstalowac metro exodus i pokazuje mi ze mam tylko 40 gb wolnego, tylko nie wiem co mi zabralo jak pokasowalem wszystko

wiec inspekcja

Steam z dvpy mi zabiera 70gb jak tylko garry mods zainstalowane (5 gb), tak wiec wyienalem caly steam.

dalej mam 40 gb wolnego z 500 gb

no to szukam dalej, jedynie z duzych gier mam gearsy 5, wow i batmana ak

znalazlem ze mam kolekcje master chief zainstalowana ponad 100gb z apki xbox na w10

tzn nie mam zainstalowanej bo dawno ja usunalem, ale pliki zostaly

plikow nie da sie usunac

wlazlem glebiej, usuwalem wewnatrz folderow, wszystko przenioslo mi do kosza

biore oproznij kosz, wyskakuje jakis blad, nie moge usunac jakiegos pliku, biore ingnoruj wszystkie bledy

kosz pusty, dalej wolne tylko 40 gb

RZYGAM

Opublikowano

No ale PC Master Race u 0.000000000000001% graczy na PC :kaz:

Opublikowano

Pecetowy pieprz

Opublikowano
32 minuty temu, Lokomotywa napisał:

chcialem wrocic na pc gaming, kupilem RTX 3060 Ti, chce zainstalowac metro exodus i pokazuje mi ze mam tylko 40 gb wolnego, tylko nie wiem co mi zabralo jak pokasowalem wszystko

wiec inspekcja

Steam z dvpy mi zabiera 70gb jak tylko garry mods zainstalowane (5 gb), tak wiec wyienalem caly steam.

dalej mam 40 gb wolnego z 500 gb

no to szukam dalej, jedynie z duzych gier mam gearsy 5, wow i batmana ak

znalazlem ze mam kolekcje master chief zainstalowana ponad 100gb z apki xbox na w10

tzn nie mam zainstalowanej bo dawno ja usunalem, ale pliki zostaly

plikow nie da sie usunac

wlazlem glebiej, usuwalem wewnatrz folderow, wszystko przenioslo mi do kosza

biore oproznij kosz, wyskakuje jakis blad, nie moge usunac jakiegos pliku, biore ingnoruj wszystkie bledy

kosz pusty, dalej wolne tylko 40 gb

RZYGAM

to jest właśnie dowód na to, że ludzie nieporadni powinni zostać na konsolach :kaz: 

Opublikowano

Nie do konca, to niestety ms store jest zjebany  :sapek:

Opublikowano

Ale wielokrotnie było pisane na forum czy w internecie - NIE KORZYSTAMY z MS Store kiedy jest dedykowana apka Xboxa z której instalujemy normalnie wszystkie gry czy to z XGP czy zakupione na sklepiku MS. 

Jedyny problem jaki miałem przez rok korzystania z tej apki to że Battletoadsy nowe miałem dalej pokazane jako zainstalowane po odinstalowaniu ale restart aplikacji naprawił ten problem. Poza tym zero problemów, jak coś odinstalowałem to miejsce się ładnie zwalniało. 

Opublikowano

Dlatego na pc nie warto nic robic - nawet odpalać emulatora. Aby poczuć konsolową duszę trzeba kupić grata pegazusa z olx, a z chin zamawiac reporodukcje cartów. Dla mnie repro to praktycznie jedyna sensowna opcja miast staroci sprzed 25 lat. Jedyne oryginały jakie obecnie uznaję - kompletnie się przerzuciłem. Przestrzegam przed oryginalnymi oryginałami, propaguję repro. A żeby nie naciąć się na allegro na wygórowane ceny nówek repro, polecam je kupować bezpośrednio z Aliexpress.

Jedyne przypadki przed którymi przestrzegam to kupowanie oryginalnych staroci za pindzisont tysiency milardów dolarów. Z kolei w przypadku reprodukcji - Korzystne ceny, coraz lepsza jakość produktów - repro to przyszłość.

:sir:

Opublikowano

No ale zawsze tak jest. PC-towe przegrywy trolle naganiają na to jaki pissi gejming jest spoczko, że już nie ma cheaterów, że wszystko śmiga jak ta lala, że te czasy zepsutych portów minęły. I taki Lokomotywa kupuje pod wpływem tego trollingu drogi sprzęcik i orientuje się, że wdepnął w wielkie guano. Bo tym są próby zagrania na czymś, co docelowo służy do pracy. Od grania są konsole <- taki napis powinien wisieć w każdym miejscu gdzie gromadzą się gracze.

Wyrazy współczucia Lokomotywa. Nie zrobiliśmy wystarczająco dużo, by Cię uchronić przed kupnem kompa do rozwiązywania problemów by móc odpalić jakiś tytuł.

Opublikowano

ja mam od niedawna peceta ze  średnio-niskiej półki i jestem bardzo zadowolony jak wszystko wygodnie teraz to funkcjonuje. Mam dwie aplickacje poświęcone gierkom Steam i apke Xboxa i całość działa bez żadnych problemów. Sklepik zarówno na steam jak i xboxie jest przejrzysty i czytelny, wszystko ściąga i uruchamia się bez żadnych problemów, xbox gamebar robi robotę, pad od xboxa działa legancko, gdyby nie fakt że gry mają konfigurowalne , a nie z góry narzucone ustawienia jak na konsoli, to niczym to nie różni się od grania na konsoli. 

Opublikowano
22 minuty temu, Mendrek napisał:

No ale zawsze tak jest. PC-towe przegrywy trolle naganiają na to jaki pissi gejming jest spoczko, że już nie ma cheaterów, że wszystko śmiga jak ta lala, że te czasy zepsutych portów minęły. I taki Lokomotywa kupuje pod wpływem tego trollingu drogi sprzęcik i orientuje się, że wdepnął w wielkie guano. Bo tym są próby zagrania na czymś, co docelowo służy do pracy. Od grania są konsole <- taki napis powinien wisieć w każdym miejscu gdzie gromadzą się gracze.

Wyrazy współczucia Lokomotywa. Nie zrobiliśmy wystarczająco dużo, by Cię uchronić przed kupnem kompa do rozwiązywania problemów by móc odpalić jakiś tytuł.

No tak lepiej na ps3 dalej cisnąć a już nawet jeden był co nie podłącza do internetu bo się boi. 

I jeszcze to haha a dobrze mu, jebanemu pececiarzowi.

Jak tam to pewnie jedyny problem z jakim się spotkał a tutaj, piszczące cewki, pady na 4h, scfi ray tracingu i cuda na kiju a technologicznie 2 generacje za piecami. 

Edytowane przez lpcl

Opublikowano

Mama nie pozwala, bo jeszcze jacyś zboczeńcy będą go zagadywali przez mikrofon.

Opublikowano
Teraz, 20inchDT napisał:

Mama nie pozwala, bo jeszcze jacyś zboczeńcy będą go zagadywali przez mikrofon.

Kiedyś taki film był z Gene hackmanem, że typ nie korzystał z nowoczesnych urządzeń bo bał się szpiegowania i niestety ten z forum wziął to na serio. ;)

Opublikowano

Niestety czasy grania na pc za pare zł się skończyły. Teraz bez dobrej karty w cenie konsoli + ssd i paru gratów to się nie da. 

Opublikowano

Karta w cenie konsoli to raczej już sprzęt który będzie spokojnie konkurował wydajnością z konsolami poł-generacyjnymi.

Granie na PC jest drogie, ale jak musisz zacząć od zera. Teraz jeden miesiąc dorzucisz 16GB RAMu za równowartość gry na premierę, w następnym większy dysk lub lepsze chłodzenie i chwila moment a masz już sprzęt który daje spokój do końca generacji.

a jakieś pierdolenie mendrka nt. PC to można co najwyżej wydrukować i podetrzeć sobie tym dupę :reggie:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.