Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 929,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Ta multiplatformowość też byłaby trochę dziwna w perspektywie ewentualnych kontynuacji. Jak nowe IP (no nie takie nowe ale jako nowa seria) to powinien być xbox ex, bo tak to i te starfieldy i inne gry też jako multi. 

Opublikowano

Phil zawsze mówił, że chce mieć swoje Uncharted tylko na Xboxie, była próba z Rise TR no ale tego się nie dało więc Indi to pewniak na Xboxy 

20210113_093147.jpg

Edytowane przez Soul

Opublikowano
25 minut temu, messer88 napisał:

To niewłaściwy temat ale wolałbym żeby to gameplayowo poszło bardziej w stronę ostatnich TR z np koniecznością odmierzania skoków itp a nie autołapania się ściany.  Albo fpsa z strzelaniem do nazistów xd 

W ostatnich TR własnie nie ma konieczności odmierzania skoków. Jest bardziej uncharted - czyli samograjek. 

Opublikowano

Całe szczęście był też głębszy system walki, udane skradanie, a znajdźki faktycznie dokładały coś do historii i miały jakiś kontekst. Pomijając narrację (czy też ogólnie warstwę fabularną) nowe TR-y odjechały Uncharted hen daleko za horyzont w kwestii gameplayu.

no i preferuję survival z Larą niż wesołe przygody Nathana "oh crap" Drake'a

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał:

Całe szczęście był też głębszy system walki, udane skradanie, a znajdźki faktycznie dokładały coś do historii i miały jakiś kontekst. Pomijając narrację (czy też ogólnie warstwę fabularną) nowe TR-y odjechały Uncharted hen daleko za horyzont w kwestii gameplayu.

Chyba zapominasz o tej głębi w u4 kiedy np. zwiedzasz sobie z bratem posiadłość i inne tego typu smęty. 

Opublikowano

Ja lubię chodzonki ale w grach nastawionych na akcję takie przerywniki mnie ostatnio bardzo denerwują. Niepotrzebnie wydłużają grę. 

Opublikowano

A nie poszerzało to Lore gry? Odpowiednie wyważenie to klucz do sukcesu. Gra starcza na bardzo długo i jest sporo akcji, sporo fabuły i gra później dostaje najwyższe noty. Uncharted 4 był bardzo filmowy ale również gameplay wbijał w ziemie. Poza tym było to zakończenie pewnej historii i bardzo dobrze ją poprowadzili ze świetnym zakończeniem i watkami rozłamu pewnych idei i relacji.

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Nie mam nic przeciwko by było to cinematic experience ala Uncharted. Przygody Drake'a to przyjemna zabawa, a dodatkowo przyciągnie januszerię powiekszając userbase Xboxa.

Opublikowano
11 minut temu, Whisker napisał:

A nie poszerzało to Lore gry? Odpowiednie wyważenie to klucz do sukcesu. Gra starcza na bardzo długo i jest sporo akcji, sporo fabuły i gra później dostaje najwyższe noty. Uncharted 4 był bardzo filmowy ale również gameplay wbijał w ziemie. Poza tym było to zakończenie pewnej historii i bardzo dobrze ją poprowadzili ze świetnym zakończeniem i watkami rozłamu pewnych idei i relacji.

Dla mnie te fragmenty strasznie zamulały. Poza tym strzelanie zawsze kulało w uncharted. 

Opublikowano

W czym? Przecież uncharted wyznaczał pewne standardy jeżeli chodzi o strzelanie, osłony (pierwsza cześć)

Opublikowano

Strzelanie zza osłony to raczej Gearsy, nie Uncharted.

W Uncharted najbardziej przeszkadza to, że Nate kreowany jest na sympatycznego gościa, a podczas rozgrywki zabija 1000 ludzi i cierpi na w cutscenkach po otrzymaniu jednej kulki kiedy podczas gry przyjmuje na klatę setki pocisków :)

Opublikowano
8 minut temu, Whisker napisał:

W czym? Przecież uncharted wyznaczał pewne standardy jeżeli chodzi o strzelanie, osłony (pierwsza cześć)

proszę nie pisać historii na nowo xd 

Cytat

“One of the cool things about Uncharted 1 is, we had no f***ing idea what we were doing,” former Naugty Dog developer Lucas Pope said in a new interview with Ars Technica. “Uncharted 1 was announced, and then Gears came out. And Gears invented the modern third-person shooter. Suddenly, Gears came out and showed them how to do it. So we changed everything, six months before release.”

https://www.denofgeek.com/games/how-gears-of-war-inspired-uncharted/

Opublikowano

Uncharted korzystał między innymi z Gearsów i to fakt. 

Jednak to co mnie najbardziej bawi to kilka ostatnich miesiecy zarzutów botów:

Zarzuty botów do niebieskich panów:

- cinematiki dla januszy

- samograje

- tpp żeby się zrzyć z protagonistą

- anczrted dla dzieci

- gra nawet słaba ale jak jest exem to 10/10

+ weźie Todda Philipsa do siebie bo to jedyny kupsztal z Bethesdy

Boty po teserku Indiana Jones:

niech będzie cinematik, lubie się odpręzyć

- samograj?

-tpp już są super

- xbox będzie miał swoje uncharted

- będzie EXCLUSIIV 11/10

+ Todd Philips

KURWA, jesteście żałośni. 

Opublikowano

A ja Wam powiem, że była kiedyś taka gierka, pt. Kill.Switch. I tam już było całkiem przyjemnie rozwiązane strzelanie zza osłon.

Choć oczywiście Gearsy spopularyzowały ten schemat walki.

Opublikowano
3 minutes ago, LiŚciu said:

Uncharted korzystał między innymi z Gearsów i to fakt. 

Jednak to co mnie najbardziej bawi to kilka ostatnich miesiecy zarzutów botów:

Zarzuty botów do niebieskich panów:

- cinematiki dla januszy

- samograje

- tpp żeby się zrzyć z protagonistą

- anczrted dla dzieci

- gra nawet słaba ale jak jest exem to 10/10

+ weźie Todda Philipsa do siebie bo to jedyny kupsztal z Bethesdy

Boty po teserku Indiana Jones:

niech będzie cinematik, lubie się odpręzyć

- samograj?

-tpp już są super

- xbox będzie miał swoje uncharted

- będzie EXCLUSIIV 11/10

+ Todd Philips

KURWA, jesteście żałośni. 

Uncharted to jedna z moich ulubionych serii, platynowa z przyjemnością ale ma swoje problemy, o których pisałem wyżej.

Opublikowano

Ok, osłony zgadza się ale widok znowu zerżnięty z Resident Evil 4 czyli wychodzi na to że ściągali od Nintendo?

Opublikowano
1 godzinę temu, MaZZeo napisał:

Najważniejsze żeby nie wyszła na plejstejszon

reszta mnie nie obchodzi

Nie musi, wystarczy tv z aplikacja geforce (będzie w nowych lg) i można sprawdzić kolejnego crapa od bugthesdy. Tyle są warte te żółte rzygowiny.

Opublikowano
28 minut temu, Whisker napisał:

Nie, to były Gearsy. Przypisujesz (ponownie) zasługi MSu do Sony.

Teraz, YETI napisał:

Nie musi, wystarczy tv z aplikacja geforce (będzie w nowych lg) i można sprawdzić kolejnego crapa od bugthesdy. Tyle są warte te żółte rzygowiny.

Jakbym chciał grać w gówno rozmazane to bym wybrał ten middle gen od Sony.

Opublikowano

Those controls have inspired dozens--if not hundreds--of games that followed RE4. The creators of Gears of War openly credit RE4 for inspiring its approach to third-person gunplay,

Zaraz zaraz te same boty co się śmiali z uncharted teraz piszą „Xbox dostanie wreszcie swoje Uncharted”? Hahahha

Opublikowano

I wy się im dziwicie? totalny brak wiedzy...whisker dalej najebany, kapiszony wyznaczyły standard strzelania za osłon xD 

A gameplay był mega, ta był 21 wiek kolo nawet nie potrafi gwizdnąć podczas skradania, jedyne co u mnie to w krzakach się schować to już BlackFlag więcej oferował w tej materii a przypomną, że skradanie to jeden z elementów najgorszego Uncharteda, nuda i jeszcze raz nuda, przy takim U2/3 to nawet nie leżało. To już ten dodatek z babami był lepszy. 

i tak wszystko zaczęło się od KillSwitcha, ale to Gearsy były pierwsze, które zrobiły to tak zajebiście. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano
1 minutę temu, Soul napisał:

I wy się im dziwicie? totalny brak wiedzy...whisker dalej najebany, kapiszony wyznaczyły standard strzelania za osłon xD 

A gameplay był mega, ta był 21 wiek kolo nawet nie potrafi gwizdnąć podczas skradania, jedyne co u mnie to w krzakach się schować to już BlackFlag więcej oferował w tej materii a przypomną, że skradanie to jeden z elementów najgorszego Uncharteda, nuda i jeszcze raz nuda, przy takim U2/3 to nawet nie leżało. To już ten dodatek z babami był lepszy. 

Dodatek faktycznie lepszy. Natomiast to co ja czytam ostatnio to jakieś zbiorowe halucynacje klapów: sony wynalazło pady, sony wymyśliło strzelanie zza osłon, kurwa a szczepionki na covid to też sony? 

Opublikowano
2 minuty temu, Whisker napisał:

Zaraz zaraz te same boty co się śmiali z uncharted teraz piszą „Xbox dostanie wreszcie swoje Uncharted”? Hahahha

Z ręką na sercu - Uncharted? Nigdy w życiu, ale Crystal Dynamics mogłoby zrobić nowego Tomba, bo są to lepsze gry niż Uncharted. Nie filmy czy opowieści, ale zdecydowanie gry.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.