Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 925,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Ps5 ?

Pozyczy sie od szwagra za X lat dla tych 3 marek ktory kazdy z nas tu ma i odda sie po miesiacu. Tymczasem granie w mase zayebistych gierek ktore maja GAMEPLAY a nie press X. Bylem, gralem, nie dziekuje. 

Widac po forumku ze jest nas wiecej :thanks:

Opublikowano

tak to wyglada w porównaniach

https://youtu.be/2r9tbuOKdB4

po CW widać jaka jest przewaga królestwa niebieskiego nad zielonoą szarańczą

39 minut temu, eX4cT_PL napisał:

mam platyne w Spider Manie i to DLC nie przekonuje mnie nawet w 10% do zakupu PS5 z tego powodu.

Ale byś się zagrywał w zupełnie nową fabule i styl gry

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
8 minut temu, eX4cT_PL napisał:

Czyli mam wydać 30 bomb żeby zagrac w DLC na 5 godzin?

Nie, po prostu posłuchaj, na tym zostaliśmy wychowani, przesłanie, MGSV - Quiet’s Theme

a teraz wsłuchał się w tekst :

Blind, in the deepest night 
Reaching out, grasping for a fleeting memory 
All the thoughts keep piercing this broken mind 
I fall, but I'm still standing motionless. 

Words that kill
Would you speak them to me?
With your breath so still, it makes me believe
In the Father's sins
Let me suffer now and never die
I'm alive

i teraz przypomnij sobie na czym zostałeś ukrztałtowany, MGS 

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

gumy na analogach po 2mc starte, niby nowa generacja, jakość ta sama :/ 

Opublikowano

Tyle i aż tyle, posłuchajcie do końca. To nie PEARL HARBOR. To z czego słynie PlayStation, dusza która nigdy nie zostanie odebrana!

ps. Hideo Ty szmato wracaj na pokład (dziękujemy Ci za fenomen Death Stranding)

https://youtu.be/ZnNUF8TF5Ow

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Zapytałem kolegę od Xa czy są jakieś tego typu gry, z mocna fabułą i odpowiedział ze gra w fife wiec mu to nie potrzebne,WOW zdziwiłem się 

ps. A sprawdziłem popka na XSX No jest zacnie

A7239236-33C6-4548-8F31-65052E46DDB2.jpeg

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

Jestem po dłuższej sesji z  Halo i serio nie ma się czym podniecać :/ próbowałem się wczuć ale ni chuja, to jest tak płytkie że aż szok

Edytowane przez Whisker

Opublikowano

a wiadomo już jak xbox radzi sobie z odtwarzaniem popka?

a przepraszam wystarczyło zajrzeć na poprzednią stronę 

Opublikowano

O c0rwa. Jest gorzej niż myślałem 

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

jakby ktoś przegapił ostatnie strony to przedstawiam streszczenie testowania xboxa przez Weskera:

19:00 - Whisker pożycza konsole od kolegi

20:00 - idzie do ulubionego monopolowego i kupuje to co zwykle

21:00 - Whisker ma problemy z podłączeniem kabla HDMI do tv

23:00 - porówananie klikania obu padów (wygrywa oczywiście Dual Sense)

23:30 - Whisker zapomina że miał tesować xboksa i odpala gierke we wstecznej z PS4

0:00 - wjeżdża DLC do Człowieka Pajonka (prawdopobnie Whisker jest już tak pijany że zapomniał że kilka miesięcy splatynował grę)

1:00 - włącza na Youtube soundtrack z Metal Gear Solida i prosi Kojime aby wrócił do Sony

2:00 - Whisker załącza Popka na YT

3:00 - Whisker zasypia pijany

Opublikowano

Nayebał się ze szczęścia, normalna reakcja. Kiedy kupię XSX to wyjdę na piwko i wrócę do domu po 3 dniach.

9 godzin temu, Whisker napisał:

Ktoś się śmiał z Days Gone ale do chuja złotego taka gra tak samo jak Ghost ma duszę i pomijać nabijanie się z pieprzu i magii to coś w tym jest, więcej konsoli czuje w PS5 niż w XSX, może to się zmieni przy następnej generacji?

Nie zmieni, bo

9 godzin temu, Whisker napisał:

wynika z faktu że miałem pierwsza konsole PSX

Tu nawet nie ma z czym dyskutować: dowolny psycholog powie Ci, że gusta opierają się głównie na przyzwyczajeniach i pierwszych doświadczeniach w danym obrębie zainteresowań. Nie przeskoczysz tego, bo plejka była pierwsza i cokolwiek masz na PS5 będzie dla Ciebie lepsze niż XSX do którego od razu źle się nastawiłeś. PS+Collection będzie lepsze niż XGP, UI Sonki (przerost formy nad treścią, koszmarne menu) niż kafelki i gałki też jedyne słyszne to te symetryczne. Jak nie byłeś multiplatformowcem od poczatku to sam skazałeś się na spłycenie spektrum growych doświadczeń.

Także tego no. :dunno: 

Opublikowano

Meh Pierdolenie jestem z sonką od zawsze, PSX u kolegi a PS2 już u siebie W sumie dotąd tylko Vity nie miałem. Z Xboxem nigdy nie miałem do czynienia a teraz bawię się na sexiku i jest gites. Co Sonka to Sonka my ass.

Opublikowano

Bez kitu, niezła teoria z dupy wezyr xD

Opublikowano

Ja też dzieciństwo spędziłem najpierw na Amidze (:wub:), później na PSX + PS2, a teraz jak patrzę na PS5, to mam tylko i wyłącznie odruch :bad:

Opublikowano

Zawsze kisne z tego teoretyzowania Wezyra, jaki on to kurwa multiplatformowiec nie jest, a 24 godziny na dobę w WoWa napierdala i tylko pisze, czego on to nie kupi xddd

Opublikowano

Ten ból dupy o to w co gram. Taki słodki. Prawie tak jak Rozi który nie robi CW poza CW, bo miał XOne więc może napierdalać na Xboxa.:fsg:

Od siebie dodam jeszcze, że przeczytałem ponownie ten post i chciałbym coś doprecyzować, bo zaszedł tam skrót myślowy: nie będzie lepsze co było pierwsze, ale będzie zawsze punktem odniesienia i dopiero potem wchodzi kwestia preferencji, u niektórych zabetonowane na amen.

Całe szczęście potężny monolit pokazał, że transfer PS -> Xbox to opcja atrakcyjna jak nigdy. :lapka:  

Opublikowano

Czas na kolejne podsumowanie tygodnia

XSX: Nic, kolejne 300 tyś wylanych baterii.

PS5: premiera super nextgenowej wersji Control w Plusie, premiera kolekcji NIOH czyli najlepszego soulslike na rynku. Dodatkowo, Sony wspomina o ulepszeniu DualSense, rekrutuje nowe studia i zapewnia 3mln konsol do marca.

Opublikowano
To klikanie guzików w padzie od X ma duszę. Tak samo na(pipi)ilo się za dzieciaka na wszelakich joyach. Gadajom o spustach a co drugi wyłącza xD Sony nawet nie daje do tego wsparcia w swoich gierkach które tu wrzucajom. 
A co do padzika to bamperiki klikać się chyba przyjemniej nie da. Horizon i wibracje w spustach :banderas:aż chce się driftowac i LATAĆ 

Dusza... To największe ścierwo nowych padów, jeszcze ten krzyżak co napieprza takim hałasem, że do poruszania się po menu często używam gałki. Hałas nowego pada to dla mnie srogi minus, głośne g**** i tyle. Dualsense o ile jest dla mnie padem mało wygodnym wygodnym, coś nie leży mu dobrze w dłoniach to jednak klasa, niesamowicie cichy.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.