Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
Teraz, izon napisał:

No zieloni to znają to uczucie odpalając praktycznie każda grę na swoim Next Genie :)

Po odpaleniu the medium miałem zupełnie inne odczucia, także pudło. 

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 928,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
4 minuty temu, Daddy napisał:

niebieskie frajery znowu o tym remasterze demon's souls z ps3?  pizda schaboszczak na drugi dzień wywalił to na PT i trzaskał 9 platyn w astro, yebane bezguścia  :) 

Uuuu juz psycha pieknie trzeszczy po dwoch postach u zielonego gownozjada biegnij tam liczyc klatki w wreckfest jebany robaku xDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Wow, znów nie zrozumiałeś sensu posta. Nie żebym był zaskoczony po twoich poczynianiach w tym temacie. :) 

Ciężko znaleźć sens czym, co go nie ma. Jarasz się nowa konsol bo możesz na niej grać w Piniate czy jakieś inne stare szrotu. To ja zaraz zacznę ty pisać jaki zajebisty jest nowy IPhone bo sobie na nim odpalam Baldurs Gate 2..

Opublikowano
55 minut temu, LiŚciu napisał:

Gracze lubią przeżywać historie, poznawać światy, oddświeżac umysł nowymi mechanikami.

Chciałbym zapytać całkiem poważnie i poza CW o te nowe mechaniki. Możesz podać przykłady? Dziś to jest największy problem gier. Całe zasoby są pakowane w grafikę i małe, nieistotne detale. Oczywiście w dużej skali potrafi robić, to wrażenie. Jednak gdy się je pozbawi tej otoczki, najważniejsza sprawą - gameplay wypada blado. Gdzie można zobaczyć te nowe pomysły?

Opublikowano
5 minut temu, Soul napisał:

Po odpaleniu the medium miałem zupełnie inne odczucia, także pudło. 

No medium spoko, fajnie to chodzi, nawet na moim starym lapku fajnie się gra, a pewnie ogram i drugi raz jak gra w końcu wyjdzie na konsole, z funkcjami Dual Sense..

1 minutę temu, Aleks napisał:

Chciałbym zapytać całkiem poważnie i poza CW o te nowe mechaniki. Możesz podać przykłady? Dziś to jest największy problem gier. Całe zasoby są pakowane w grafikę i małe, nieistotne detale. Oczywiście w dużej skali potrafi robić, to wrażenie. Jednak gdy się je pozbawi tej otoczki, najważniejsza sprawą - gameplay wypada blado. Gdzie można zobaczyć te nowe pomysły?

Wez w łapy DualSense..

Opublikowano

schaboszczak znowu piszczy spod kamienia jak cewki w śmieciarce 4.5  

kaczynski-triggered-mem-animacja-gif-prz

:kaz:

Opublikowano
1 godzinę temu, izon napisał:

Użytkownicy PS4, którzy zostali zielonymi frajerami?

W zyciu nie gralem wiecej. Zakup Xboxa? Najlepszy czas w moim growym zycku. 

Opublikowano
4 minuty temu, izon napisał:

Wez w łapy DualSense

PS5-Event-770x433.jpg

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Jezuuu, ten izon to naprawdę niezły rycerz niebieskiego zakonu. :)

Ktoś musi:) W dodatku jako jeden z nielicznych raczej tutaj miałem możliwość długiej zabawy na obydwu nowych konsolach.

Mam ps5, miałem series x, na jednej konsoli bawię się cały czas, druga była po prostu tak nudna, tak bez żadnego pomysłu czy powiewu świeżości, ze wkurwialo mnie samo patrzenie na nią. A przypomnę ze bardziej się w tej generacji nastawiałem na xboxa i to ps5 zawodziło po pierwszych pokazach. No ale wyszło jak zwykle..

Edytowane przez izon

Opublikowano

Co tam krzyczysz coorvo biedaku bo nic cie nie slychac :xboss:

1ED1D490-DC0A-4B5C-B847-2A609D99812A.thumb.jpeg.356846f2c8bc39530eef249b06baa972.jpeg

Opublikowano
Teraz, Soul napisał:

Czaicie ograć takie Dark Souls x3, BB, Sekiro i 2x Nioh i  nagle odpalasz takie DS z mechaniką jaka człowiek się jarał 11 lat temu, masz nawet te same bugi, żebyś przez przypadek nie pomyślał, że to nowa gra xDDDD

Tak po prawdzie, to dokładnie tak zapowiada się remake Diablo 2, który osobiście zamierzam kupić :). Czy mam sobie odmawiać, bo to "remake gry, która ma ponad 20 lat i każdy ograł"? Chyba by mnie powalilo przejmować się takimi opiniami w necie :yao:. Chuj z tego, że spędziłem z tą grą setki godzin, chętnie zagram w odświeżoną wersję, bo po prostu bardzo lubię tą grę. I tak samo postąpię z odświeżonym Mass Effect 1,2,3.

Dlatego też  nigdy nie wojuje tym, że na niekorzyść PS5 ma przemawiać fakt, że jedyną sensowną grą na start jest remake gry z przed lat. 

Opublikowano
2 minuty temu, dee napisał:

PS5-Event-770x433.jpg

Na memy nie zaczynaj. Temat o gamepassie jak biedaki rozkminiaja jak  przyoszczędzić pare złotych przez 20 stron to jeden wielki mem.

Opublikowano

Nowy patch w końcu naprawia CP2077.

ps5vsxsxcp2077-4.png

ps5vsxsxcp2077-2.png

ps5vsxsxcp2077-3.png

Nadkonsola 5 stałe fps oraz wyższa rozdziałka. X-śmieciarka? Prezentuje to, co w innych multiplatformach, konsola drugiej kategorii dla graczy gorszego sortu,no i fajniusio :kaz:

Opublikowano
10 minut temu, izon napisał:

Wez w łapy DualSense..

Ja pytam o machaniki w grze. Ale skoro tak, to poza demem technologicznym tego pada -  gameplay jakiej gry jest definiowany nowymi rozwiązaniami DS?

Opublikowano
4 minuty temu, Aleks napisał:

Ja pytam o machaniki w grze. Ale skoro tak, to poza demem technologicznym tego pada -  gameplay jakiej gry jest definiowany nowymi rozwiązaniami DS?

A czemu nazywasz demem technologicznym gre, która jest zajebista platformówką nie wiem czy nie najlepsza od Mario 64? W DS nie masz rewolucyjnych rozwiązań bo tu za dużo bajerow by tylko przeszkadzało ale faktem jest, ze nawet zwykle uderzenia sprawiają więcej frajdy przez punktowe wibracje. Dużo lepiej możliwości kontrolera widać w nowym Call Of Duty, nie cierpię tej serii a właśnie przez pada aż chce się grać..

Edytowane przez izon

Opublikowano
17 minut temu, izon napisał:

Wez w łapy DualSense

No to na poważniej. Beka z tego dual Bezsensa, przecież to szrot jest :reggie:

https://www.purepc.pl/zespol-ifixit-przyjrzal-sie-problemowi-dryfrujacych-galek-kontrolera-dualsense-z-playstation-5-do-jakich-doszedl-wnioskow

Cytat

Wydawałoby się więc, że wina nie leży stricte po stronie podzespołu, bo wówczas problem dotyczyłby wszystkich kontrolerów na rynku, a tak przecież nie jest. Tu historia jednak się nie kończy, bowiem iFixit namierzył ostatecznie dokładny model joysticka. Model Alps RKJXV ThumbPointer okazał się być tańszym zamiennikiem, który dodatkowo wymaga droższych napraw. Z kolei żywotność jego potencjometrów wynosi do 2 milionów cykli. Serwis iFixit oszacował, że przekłada się to na zaledwie 209 dni grania w strzelanki po 2 godziny dziennie (4 - 7 miesięcy sporadycznego grania). 

Summa summarum trudno jest więc nie obwiniać twórców pada, a sam zespół iFixit sugeruje, że w przypadku DualSense zemściło się cięcie kosztów, które miało miejsce podczas projektowania i tworzenia kontrolera. Ostatecznie iFixit wymienia cztery powody, przez które może dochodzić do driftu analogów. Pierwszym jest właśnie szybkie zużycie potencjometrów, kolejnym zużycie sprężyny, trzecim powodem może być rozciąganie się plastików, a ostatecznie wina może leżeć też w zbierającym się wokół mechanizmu brudzie (zwłaszcza w towarzystwie wilgoci).

Opublikowano
3 minuty temu, dee napisał:

Osobiście nie mam żadnych problemów z DS jak również nie znam osoby, która by takie problemy miała. To mam mówić, ze Xbox to szrot bo komuś się zjebal? Bądźmy chociaż odrobinie poważni..

Opublikowano
Teraz, izon napisał:

Bądźmy chociaż odrobinie poważni

Sony w cholere poważna firma. Z premedytacją  ładuje do swoich padów gorszej jakości podzespoły, niewolnicy marki łykną wszystko i jeszcze podziekują.

Nowy wymiar dymanka graczy

Opublikowano
2 minuty temu, dee napisał:

Sony w cholere poważna firma. Z premedytacją  ładuje do swoich padów gorszej jakości podzespoły, niewolnicy marki łykną wszystko i jeszcze podziekują.

Nowy wymiar dymanka graczy

Nie będę dyskutował o czymś o czym obydwoje nie mamy pojęcia. Narazie nie spotkałem się z takim problemem u nikogo. Jak się kiedyś zjebie pad to kupię nowy. Ja wiem, ze Spencer daje wszystko za darmo, wiec dla Was to może być trochę dziwne..

Edytowane przez izon

Opublikowano
1 minutę temu, izon napisał:

Osobiście nie mam żadnych problemów z DS jak również nie znam osoby, która by takie problemy miała. To mam mówić, ze Xbox to szrot bo komuś się zjebal? Bądźmy chociaż odrobinie poważni..

No nie wiem, jakoś nie widzę tak8ch artykułów na temat pada dołączonego do XSX :dunno:. A Ifixit nikt normalny nie posądzi o stronniczość. Już widzę te artykuły za rok, że sukces Sony, bo Dual Sense wciąż sprzedaje się cudownie. A że to z powodu, bo powstał bubel techniczny i trzeba wymienić, to nikt się nie zająknie.

Opublikowano
Teraz, Shago napisał:

No nie wiem, jakoś nie widzę tak8ch artykułów na temat pada dołączonego do XSX :dunno:. A Ifixit nikt normalny nie posądzi o stronniczość. Już widzę te artykuły za rok, że sukces Sony, bo Dual Sense wciąż sprzedaje się cudownie. A że to z powodu, bo powstał bubel techniczny i trzeba wymienić, to nikt się nie zająknie.

Jak tak będzie to chujnia. Wiem, ze np są problemy ze Switchem, ja mam go 2 lata i działa jak żyleta. Pytanie czy problem ogromny jest, czy mówimy o % wadliwych partii.

Opublikowano
6 minut temu, izon napisał:

A czemu nazywasz demem technologicznym gre, która jest zajebista platformówką nie wiem czy nie najlepsza od Mario 64? W DS nie masz rewolucyjnych rozwiązań bo tu za dużo bajerow by tylko przeszkadzało ale faktem jest, ze nawet zwykle uderzenia sprawiają więcej frajdy przez punktowe wibracje. Dużo lepiej możliwości kontrolera widać w nowym Call Of Duty, nie cierpię tej serii a właśnie przez pada aż chce się grać..

I o tym mówię. DS to 'tylko' dodatek poprawiający doznania. Gameplay się nie zmienia. A ja pytałem @LiŚciu o 'nowe mechaniki odświeżające umysł'.

Opublikowano
20 minut temu, YETI napisał:

Nowy patch w końcu naprawia CP2077.

ps5vsxsxcp2077-4.png

ps5vsxsxcp2077-2.png

ps5vsxsxcp2077-3.png

Nadkonsola 5 stałe fps oraz wyższa rozdziałka. X-śmieciarka? Prezentuje to, co w innych multiplatformach, konsola drugiej kategorii dla graczy gorszego sortu,no i fajniusio :kaz:

Jaki nowy patch, skąd to info? Nie widzę info o nowym patchu na oficjalnej stronie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.