Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
2 minuty temu, Czoperrr napisał:

Okej czyli za 5 lat będziesz płacił 949zł za gierkę i to też będzie w porządku?

No demon finansów jesteś. 

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 925,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Typowy liściu, Sony go rucha, a ten jeszcze przyklaskuje i kolejny otwór nadstawia.

Opublikowano

Nie nie, wytrącam kolejny debilny argument z rąk botów.

Opublikowano
7 minut temu, LiŚciu napisał:

Brakujące foto. Coś nie chciało się podpiąć.

FBD6C3D9-0936-4AF7-B355-CA6710CE41B9.jpeg

No to jest kolejna kwestia. Dzisiejsze konsole za 499$ są paradoskalnie "tańsze" niż psone za 299$ w 1995 roku które było hitem cenowym.

Edytowane przez PanKamil

Opublikowano
7 minut temu, LiŚciu napisał:

Na szczęście w xboxowym świecie jest deflacja i 250zł w 2010zł jest równe 4zł w 2021 roku :banderas:

Spencer ty chory skurwysynie oszukałeś inflację stworzoną przez 500+ i pisowskich śmieci, jak tu cię nie kochać?

Opublikowano

250 ziko w 2010? Prędzej 200

IMG_20210223_132331.jpg

IMG_20210223_132254.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, MaZZeo napisał:

Na szczęście w xboxowym świecie jest deflacja i 250zł w 2010zł jest równe 4zł w 2021 roku :banderas:

Spencer ty chory skurwysynie oszukałeś inflację stworzoną przez 500+ i pisowskich śmieci, jak tu cię nie kochać?

Dobra kontra. Szacunek!

Opublikowano

po tym jak zobaczyłem jak Liściu (podwyżka jest uzasadniona bo teraz płacimy za mało Sony) i Kamil (nie muszę kupować gier na premiere, mogę poczekać kilka miesięcy aż cena spadnie) bronią podwyżek cen gier do poziomu 350 zł, jestem przekonany że gdyby w 2013 to jednak $ony wyskoczyło z pomysłem  konsoli always online i brakiem używek to znaleźliby sposób żeby obronić te chore  pomysły

Opublikowano

Niebiescy dalej nie ogarniają, że prócz GP zieloni kupują też gry normlanie bo nie wszystko jest GP, mało tego jak coś jest w GP i się na tyle spodoba to człowiek pójdzie i kupi sobie tą grę na płycie. Tu chodzi o wybór, którego niebiscy nie mają i oto ten cały płacz :)

Opublikowano
Teraz, ASX napisał:

po tym jak zobaczyłem jak Liściu i Kamil bronią podwyżek cen gier do poziomu 350 zł, jestem przekonany że gdyby w 2013 to jednak $ony wyskoczyło z pomysłem  konsoli always online i brakiem używek to znaleźliby sposób żeby obronić te chore  pomysły

Daj mi konkretny cytat gdzie bronię podwyżek. Już zobaczyłeś, że sprzedaje używki(też chętnie zobaczę cytat), że krytykuję kogoś za pringelsy(wyrwane z kontekstu bo była to odpowiedź na inny post).  

Opublikowano
Teraz, Soul napisał:

Niebiescy dalej nie ogarniają, że prócz GP zieloni kupują też gry normlanie bo nie wszystko jest GP, mało tego jak coś jest w GP i się na tyle spodoba to człowiek pójdzie i kupi sobie tą grę na płycie. Tu chodzi o wybór, którego niebiscy nie mają i oto ten cały płacz :)

Ori 2 prawilnie kupiona kolekcjonerka, a ograna wersja z dobropasa :banderas:

Opublikowano
2 minuty temu, Soul napisał:

Potem plują sobie w twarz bo wydali 350 zł? W sumie nie zdziwi mnie to bo ortodoksyjne boty nie są normalne.

Opublikowano

Ach ten D Y S T A N S I K i odpisywanie na każdy post.

Opublikowano
20 minut temu, LiŚciu napisał:

Gdzie ty miałeś gry w 2010 za 250zł? Gry od MS kosztowały 169zl w dniu premiery a gierki na Sonke były po 189-199 zł dopiero w 2013 roku Sony podniosło sugerowaną cene ich gier do 279zł przy okazji premiery God of War Ascension i potem The Last of Us, które i tak kupiłem w empiku za 199zl a detalicznie byly sprzedawane po 249zl 

https://www.gry-online.pl/newsroom/gry-wydawane-przez-sony-computer-entertainment-polska-za-niemal-280-zl/z11248b

Yv1xR75.png

Ładnie się orasz typie każdego dnia xD

Edytowane przez bluber

Opublikowano
16 minut temu, PanKamil napisał:

Potem plują sobie w twarz bo wydali 350 zł? W sumie nie zdziwi mnie to bo ortodoksyjne boty nie są normalne.

Pokaż mi gdzie są takie ceny gier na XBOXIe? Ostatnio za Cybera płaciłem 249 PLN a za gry MS to już nawet nie wspomnę bo tam cena jest śmiesznie niska w połączeniu z gamepassem :xboss:

Opublikowano
18 minut temu, bluber napisał:

Gdzie ty miałeś gry w 2010 za 250zł? Gry od MS kosztowały 169zl w dniu premiery a gierki na Sonke były po 189-199 zł dopiero w 2013 roku Sony podniosło sugerowaną cene ich gier do 279zł przy okazji premiery God of War Ascension i potem The Last of Us, które i tak kupiłem w empiku za 199zl a detalicznie byly sprzedawane po 249zl 

https://www.gry-online.pl/newsroom/gry-wydawane-przez-sony-computer-entertainment-polska-za-niemal-280-zl/z11248b

Yv1xR75.png

Ładnie się orasz typie każdego dnia xD

Sam się zaorales, typie. Dopisz jeszcze kapitalizację.

Opublikowano
1 minutę temu, Soul napisał:

Pokaż mi gdzie są takie ceny gier na XBOXIe? Ostatnio za Cybera płaciłem 249 PLN a za gry MS to już nawet nie wspomnę bo tam cena jest śmiesznie niska w połączeniu z gamepassem :xboss:

Chociażby gry take two jak nba 2k21 czy acti z nowym codem startowali z tego pułapu. Gry nowej generacji będą miały właśnie takie ceny. Sony też w crossgenach jak sackboy czy mlb 21 dali ceny po starych gen.

Opublikowano
Teraz, Czoperrr napisał:

kierwa ekonomiści się znaleźli :sir:

ale temat na czasie, polska ma najwyższą inflacje w EU xD

Znowu wpadł bluber z cieczka a nawet parametrów 4 z 4 nie potrafi ustawić. 

Taka to ekipa z zielonego jeepa.

Opublikowano
6 minut temu, PanKamil napisał:

Gry nowej generacji będą miały właśnie takie ceny.

jak na razie ceny podniosło tylko trzech wydawców $ony, 2K i Activison. Skąd więc wiesz że gry nowej generacji będą tyle kosztować?

ja mam nadzieje że inni wydawcy nie okażą się tak pazerni

Opublikowano
12 minut temu, PanKamil napisał:

Chociażby gry take two jak nba 2k21 czy acti z nowym codem startowali z tego pułapu. Gry nowej generacji będą miały właśnie takie ceny. Sony też w crossgenach jak sackboy czy mlb 21 dali ceny po starych gen.

Widzisz ale dzięki w GP zagram ogram i wiem co kupuje a nie kota w worku, po za tym takie gry od MS zawsze się ogra wpierw w GP a później kupi w lepszej cenie, a jeszcze jak dorzucą teraz gry od bethesdy to już w ogóle bajka. 

Ty jak takiego exa  chcesz na premierę wyboru nie masz płacisz jak za zboże plus kubeł zimnej wody w postaci rozczarowania, bo gierka nie siadła.

Jedyne co zieloni wyżej nie podskoczą to gry multi, które jak chcą kupić na premierę to muszą iść wydać taką kasę jak niebiescy ale jak czas pokazuję warto być cierpliwym bo nigdy nie wiesz kiedy i co trafi do GP. 

A GP to nie same gry MS to EA a niebawem cała bethesda i może za jakiś czasu Ubi i kto wie co jeszcze Wujek Phil tam dla nas szykuj. 

Gry od Sony na premierę? idziesz i wydajesz full cene nie do końca wiedząc czy gierka będzie tym czym miała być.

Gry od MS do ogrania w GP day one, spodoba się? kupi się za jakiś czas w dobrej kwocie, plus wiem na co kasę wydaję.

To jest ten wybór, którego niebieskim brakuje, który sobie tłumaczą, że zieloni to biedacy bo korzystają z możliwości jakie firma im daje. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano
5 minut temu, ASX napisał:

jak na razie ceny podniosło tylko trzech wydawców $ony, 2K i Activison. Skąd więc wiesz że gry nowej generacji będą tyle kosztować?

ja mam nadzieje że inni wydawcy nie okażą się tak pazerni

Wiesz w ogóle jak wyglądają pensje w IT i jak się zmieniały na przestrzeni lat? Nikogo to nie cieszy ale gry robi się dłużej, pensje są wyższe więc nie było pytania czy będzie podwyżka tylko jaka.

Opublikowano

Tylko Sonka...tyle exow nie to co na X. A potem wchodzi do temtu Ratcheta i kolejka juz sie zapisala kto od kogo pozycza i sprzedaje za 10 zl. Hipokryci. 

Piekny temat...zawsze prawda wyjdzie na jaw. Ale bedzie cudownie poczytac te autoreklamy w temacie Returnal xD (9/10 wysylam po weekendzie)

400 zl za gierki jak Sony wyda konsole do 4k ? Chlopaki juz nacieraja poldupki ;)

Opublikowano
5 minut temu, Soul napisał:

Widzisz ale dzięki w GP zagram ogram i wiem co kupuje a nie kota w worku, po za tym takie gry od MS zawsze się ogra wpierw w GP a później kupi w lepszej cenie, a jeszcze jak dorzucą teraz gry od bethesdy to już w ogóle bajka. 

Ty jak takiego exa  chcesz na premierę wyboru nie masz płacisz jak za zboże plus kubeł zimnej wody w postaci rozczarowania, bo gierka nie siadła.

Jedyne co zieloni wyżej nie podskoczą to gry multi, które jak chcą kupić na premierę to muszą iść wydać taką kasę jak niebiescy ale jak czas pokazuję warto być cierpliwym bo nigdy nie wiesz kiedy i co trafi do GP. 

A GP to nie same gry MS to EA a niebawem cała bethesda i może za jakiś czasu Ubi i kto wie co jeszcze Wujek Phil tam dla nas szykuj. 

Gry od Sony na premierę? idziesz i wydajesz full cene nie do końca wiedząc czy gierka będzie tym czym miała być.

Gry od MS do ogrania w GP day one, spodoba się? kupi się za jakiś czas w dobrej kwocie, plus wiem na co kasę wydaję.

To jest ten wybór, którego niebieskim brakuje, który sobie tłumaczą, że zieloni to biedacy bo korzystają z możliwości jakie firma im daje. 

"Gry od Sony na premierę? idziesz i wydajesz full cene nie do końca wiedząc czy gierka będzie tym czym miała być."

jeżeli ktoś umie czytać lub ma oczy to spokojnie dowie się tego po recenzjach czym jest gra czy opiniach innych gracze, whateva. Ja nie neguję, że gamepass jest spoko ale plucie na inne kanały dystrybucji to zwykły idiotyzm.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.