Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

Pewnie za niedługo UBI odblokuje klatki na AC ODdysey zostawiając rozdziałkę z wersji na poprzednią generację i ci bankowo to tu wkleją jako sztos mocarny pocisk. 

Czekamy

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 925 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Podziękujcie niebieskim karakanom, którzy w 3 crossgenach zobaczyli minimalnie lepsza wersję na PS5 i się tasowali praktycznie co chwilę z tego powodu.

Opublikowano
12 godzin temu, eX4cT_PL napisał:

Dla klapów to uderzająca wiadomość, muszą sobie ją jakoś na psyche przełożyć... 

spacer.png

K#rwa, typowy klap - na pudełku naklejka, czyli standardowo - używka, przeruchana przez 20 osób, ale on ma wymagania i "jebać Sony, za co wam k#rwa płacę!" :shotgun:

Opublikowano

Wredny ale tam jest naklejone "Also Avaliable on PC"

Zmień okulary

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Czaisz? Nie kupować swojej ulubionej konsoli, bo gry z niej będą też na PC? Niezłe oszołomstwo.

No ale po wy wklejacie jakieś tweety pojedynczych fanbojów. Ja takich oderwańców xboxowych tez znajde tone. Naprawde juz sie wena konczy, pomysly argumenty ze co chwile cos takiego dajecie? Już lepiej jak sie ośmieszacie wrzucając retro gierki które wyciągając 3 fpsy więcej na xboxie. 

Edytowane przez LiŚciu

Opublikowano

To jeden z wielu przykładów, raczej niereprezentatywny dla całej populacji graczy, ale też nie bez znaczenia.

Wczoraj czytałem komentarze nad ppe (nie polecam) pod newsem odnośnie portu DG na PC i olaboga konsole zabijajo już tszeba PC składać no JUSZ!! Ostatecznie i tak mało kto tak robi, gracze grający na TV w salonach mają swoje konsole które wciąż są najlepszą wypadkową jakości/ceny i życie toczy się dalej.

Opublikowano

Sony samo sobie wychowało takich fanboyów, latami klepali ich po plecach mówili że gry ekskluzywne świadczą o tożsamości konsoli, że wierzą w generacje i tym podobne teksty, a potem sprzedali swoim najbardziej fanatycznym fanom bombę na twarze. Z jednej strony szanuje bo z takimi ludźmi trzeba krótko, ale niech się nie dziwią że teraz będą teraz dostawać  pogróżki śmierci od ludzi którzy do niedawna byli największymi fanami marki, bo sami ich stworzyli.

Opublikowano

Spoko, zgadzam się że to odjechanie mocne. Ale troche szanujcie ludzi tu na forum bo nie sądze żeby takie zyeby jak z tych waszych tweetów tutaj byli. Niestety sami zaniżacie poziom tego CW właśnie takimi wrzutkami. 

Opublikowano

Już widzę jak krposzczury na kierowniczych stanowiskach w Sony przejmują się kilkoma oszołomami którzy deklarują, że już nigdy nie kupią PlayStation. Wyjebane jeśli cyferki się zgadzają. Jeśli ich polityka polega na tym <teoria spiskowa> aby wrzucić kilka starszych hitów na PC po to aby przyciągnąć do kupna konsoli i sequela </teoria spiskowa> to niczego w zasadzie nie zmienia dla użytkowników PS. 

Microsoft imo powinien robić podobnie. Najpierw xbox, później dopiero PC.

Opublikowano

Gry MS-u i Sony są hitami na PC więc nie wiem czemu mieliby to opóźniać. Rynek i tak napędzają konsole i to od ich kondycji zależeć będzie najbliższa przyszłość branżuni. Nie widzę też masowego eksodusu konsolowców na PC, będzie jak było tylko PC przestanie być traktowane jako platforma trzeciej kategorii.

Opublikowano
2 minuty temu, Jakim napisał:

<teoria spiskowa> aby wrzucić kilka starszych hitów na PC po to aby przyciągnąć do kupna konsoli i sequela </teoria spiskowa> 

giphy.gif

3 minuty temu, Jakim napisał:

to niczego w zasadzie nie zmienia dla użytkowników PS. 

a gdyby Sony  wydawali gry w dzień premiery na PC to coś by to zmieniło dla użytkowników Plejki?

5 minut temu, Jakim napisał:

Microsoft imo powinien robić podobnie. Najpierw xbox, później dopiero PC.

oby nie, kupując dzisiaj grę na Xbox dostajesz za darmo wersje na PC i na odwrót, odejście od tego byłoby krzywdzące

Opublikowano
7 minut temu, Bzduras napisał:

Miałem nie pisać, ale trochę kwikłem, jak to zobaczyłem.

Tony Hawks Pro Skater 1 2 Upgrade and Purchase FAQ (activision.com)

Ukryj zawartość

image.png.2087c0c165c211669ecb7b77a5a8a64a.png

Sony dalej w technologiczno-usługowym średniowieczu? Bez zaskoczenia.

Opublikowano
18 minut temu, ASX napisał:

giphy.gif

a gdyby Sony  wydawali gry w dzień premiery na PC to coś by to zmieniło dla użytkowników Plejki?

oby nie, kupując dzisiaj grę na Xbox dostajesz za darmo wersje na PC i na odwrót, odejście od tego byłoby krzywdzące

W naszej jakby nie było branży dobry eks jest zazwyczaj powodem do zakupu konsoli. Jeśli jakiejś firmie na tym zależy powinna taki tytuł promować i pokazywać gdzie tylko się da.

Dlaczego pomimo wyższej ceny i ogółem gorszego PRu Ps3 ostatecznie dogoniło 360tke? Gry. Czemu x360 się tak dobrze sprzedawał? Gry. 

To moje zdanie oczywiście.

Edytowane przez Jakim

Opublikowano

100mln+ sprzedanych konsol, a eksy schodzą w ilosci 10+. Bedzie zabawnie jak na pc beda sie lepiej sprzedawac.

Opublikowano
51 minut temu, LiŚciu napisał:

No ale po wy wklejacie jakieś tweety pojedynczych fanbojów. Ja takich oderwańców xboxowych tez znajde tone. Naprawde juz sie wena konczy, pomysly argumenty ze co chwile cos takiego dajecie? Już lepiej jak sie ośmieszacie wrzucając retro gierki które wyciągając 3 fpsy więcej na xboxie. 

Oni są hipokrytami, większość normalnych graczy jak my tylko się cieszy ze tak fajne gry będą mogli ogrywać tez inni, to nie jest takie frajerstwo ze wychodzi premierowo Days Gone na oba sprzęty, po czasie niech grają wszyscy ;)

Opublikowano

Ile zeszło xboxów w zeszłej generacji, w której to dali dupy w całości z tytułami na wyłączność?

Opublikowano

Teoria  że wypuszczenie starszych exów z Playstation sprawi że pecetowcy zachęcni tymi grami, pobiegną po  PS5 nie ma sensu.

Jedynym efektem będzie to że posiadacze komputerów osobistych zostaną przyzwyczajeni do tego że gry Sony z czasem lądują na PC i będą oczekiwali ich coraz więcej.

Opublikowano
13 minut temu, Jakim napisał:

W naszej jakby nie było branży dobry eks jest zazwyczaj powodem do zakupu konsoli. Jeśli jakiejś firmie na tym zależy powinna taki tytuł promować i pokazywać gdzie tylko się da.

Dlaczego pomimo wyższej ceny i ogółem gorszego PRu Ps3 ostatecznie dogoniło 360tke? Gry. Czemu x360 się tak dobrze sprzedawał? Gry. 

To moje zdanie oczywiście.

X360 się dobrze sprzedawał z dwóch powodów :

1. Piractwo

2. masa padnietych konsol przez co kupowanie podwójne sprzetu

Opublikowano
2 minutes ago, Whisker said:

X360 się dobrze sprzedawał z dwóch powodów :

1. Piractwo

2. masa padnietych konsol przez co kupowanie podwójne sprzetu

Równie dobrze można by było powiedzieć to samo o PS2.

1. Piractwo

2. Masa padniętych laserów i kupowanie podwójnie sprzętu, w tym slimek. Sam kupiłem dwa razy bo premierowa padła mi przy San Andreas (żadna nie była przerobiona, tylko oryginały).

Edytowane przez Czoperrr

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał:

Teoria  że wypuszczenie starszych exów z Playstation sprawi że pecetowcy zachęcni tymi grami, pobiegną po  PS5 nie ma sensu.

Jedynym efektem będzie to że posiadacze komputerów osobistych zostaną przyzwyczajeni do tego że gry Sony z czasem lądują na PC i będą oczekiwali ich coraz więcej.

Też nie wierzę że nagle PCtppwcy zaczną kupowac playstattion (chociaż jakiś odsetek na pewno). 

Ale wierze że będą czekac na kolejne części gier z PS i będą za nie płacić. Co sonce się opłaci

Opublikowano

Jeśli gry na PC będą z opóźnieniem wydawane jak teraz, to w dniu premiery nie jeden poleci po konsolę bo będzie chciał zagrać już teraz.

Chociaż z blacharzami różnie bywa. Woleli czekać 2-3 lata na gta 5 niż kupić konsole.

Opublikowano
17 minut temu, LiŚciu napisał:

Ale wierze że będą czekac na kolejne części gier z PS i będą za nie płacić. Co sonce się opłaci

więcej kasy zawsze się opłaca

dlatego przyszłością branży nie jest zmuszanie ludzi do kupowania drogiej konsoli do której trzeba dopłacać, ale docieranie do jak największej ilości graczy i sprzedawanie  swoich gier w jak największej ilości

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.