Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
3 minuty temu, ASX napisał:

Nie wiem czy Whisker pisząc po raz n-ty, że Playstation 5 jest najlepszym wyborem dla OLEDA, celowo wprowadza ludzi w błąd, czy robi nieumyślnie bo nie ogarnia (myślę że bardziej prawdopoobna jest druga wersja).

Ale obiektywnie trzeba stwierdzić że na rynku istnieją lepsze alternatywy niż małż do tv LG, takie które są obsługują na przykład VRR, Dolby Vision i które wyświetlają gry w wyżej rozdzielczości (co przy takiej przekątnej ekranu jak 65 cali na pewno zrobi różnicę)

Ja nie wiem po co ty walczysz tymi dwoma rzeczami jakimi są VRR i Dolby Vision. 

DV zostało dodane do xboxa teraz i wcale nie jest powiedziane że na ps5 nie będzie równiez z kolejnym update - i co maam wtedy cie cytować bo znowy gadałes bzdury?

VRR - gry na playstation 5 odpalone na playstation 5 nie gubią klatek więc zbędny ficzer

Inna sprawa że musisz wybierać pomiędzy vrr a dv.

Teraz pytanie co lepsze? PS5 z DV (po update) bez gubienia klatek czy XsX z  DV i pokaz slajdów czy XsX z VRR ale bez DV?

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 933,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Tyle, że w ostatecznym rachunku kwestia gubienia klatek została praktycznie wyeliminowana, w pol roku od premiery konsoli, a PS5 już w pol roku ma problemy z rozdzielczościami powyżej 1440p.

Tak jakby... XSX dopiero rozwijało swój potencjał, a PS5 zaczynało się dławić.

Opublikowano

masz jakieś insajderskie informacje na temat Dolby Vision na PS5? bo jak na razie Sony ma problem żeby zaimplementować od wielu miesięcy obiecane VRR

2 minuty temu, LiŚciu napisał:

gry na playstation 5 odpalone na playstation 5 nie gubią klatek więc zbędny ficzer

xD

Opublikowano
6 minut temu, Bzduras napisał:

Hola, hola, bo tu robi się potężny dyskurs - WisneR wspominał o tytułach ze wsteki. Nowe gierki i te, które są zoptymalizowane pod nowy hardware (takie ze znaczkiem X|S) wczytują się migiem, ale nie o nich była mowa.

Jak tak to spoko (odnośnie nowych gierek), ja nie przypominam sobie niczego może oprócz AC: Valhalla i Dishonored ze wstecznej gdzie różnica była by rzędu 5-6x albo i większej w loadingach między SX a OneX.

Opublikowano
22 minuty temu, LiŚciu napisał:

szybko się zapalił chłopiec, post pod postem, nie wytrzyma tu chłopak długo z takim triggerem

To ile ten sławny Miles "jako jedyny wykorzystujący magiczny SSD w PS5" Morales wczytywałby sie według ciebie na XSX? Bo coś nie doczytałem...

Opublikowano

Myślę, że nie wczytał by się nigdy bo musiałby najpierw na niego wyjść...

I to jest właśnie różnica tych dwóch konsol. Na Xboxie operujecie domysłami i wielkim czekaniem na wykorzystanie pełnej mocy konsoli, gdy PlayStation, co prawda bardzo wolno ale jednak, dostarcza krok po kroku świeżości.

Miles Morales to taki techniczny pokaż tego czego można oczekiwać w nadchodzących miesiącach po PS5. Sony dostarczyło swoje demko techniczne. Brak loadingów i RT. Juz dziś możesz zobaczyć na własne oczy jak będzie wyglądać przyszłość PS5. I wcale nie wygląda to źle.

Tymczasem Xbox raczej dostarczył inną wizję przyszłości gamingu według Microsoftu. Jeden ekosystem i abonament z dostępem do ogromnej bazy danych tytułów dla każdego.

Wolę jednak te pierwszą opcję bo namacalnie mogę doświadczyć czegoś NOWEGO.

ALE (pipi)AĆ TO BO JA NA PS5 NIE KUPILEM ANI MORALESA ANI NAWET DEMONS SOUL I OSTATNIO GRALEM PIERWZY RAZ W GOW xD

Opublikowano

A w Days Gone grałeś? Bo jak nie, to wiesz, za chwile najlepsza dopakowana graficznie 4k/60fps/Ultra detale wersja na PC. Także ten tego 4theplayers

Edytowane przez PIOTR8642

Opublikowano

> chce doświadczyć czegoś nowego

> gram Miles’a Morales i Demon’s Souls

Wybierz jedno.

Opublikowano
14 minut temu, PIOTR8642 napisał:

To ile ten sławny Miles "jako jedyny wykorzystujący magiczny SSD w PS5" Morales wczytywałby sie według ciebie na XSX? Bo coś nie doczytałem...

Mam nadzieje że jak najdłużej - miałbym czas na popatrzenie na piękny sprzęt jakim jest konsola PlayStation 5. 

Opublikowano

@LiŚciuW sumie jakbym miał tłuc w jakiegoś Astroboya, Suckboya w oczekiwaniu na jakieś konkretne exy w tym roku , to pewnie faktycznie lepiej dla zabicia czasu pogapić sie na to białe pudło.

Opublikowano

I ta walka na pady. 

Niesymetryczny karakan, przyciski z dzwiękiem jak maszyna do pisania z lat 90tych, wycieka klej spod gałki, baterie VS dualsense.

A właśnie @Paolo de Vesir miałem zapytać jak sie tobie gra w dooma używając lewej gałki, prawych przycisków akcji a prawej gałki tylko do sporadycznego ustawania kamery?

Teraz, PIOTR8642 napisał:

@LiŚciuW sumie jakbym miał tłuc w jakiegoś Astroboya, Suckboya w oczekiwaniu na jakieś konkretne exy w tym roku , to pewnie faktycznie lepiej dla zabicia czasu pogapić sie na to białe pudło.

screenyz DS chciałeś (gameplay tylko usunięty HUD)

Demon's Souls_20210312000446.jpg

Demon's Souls_20210312140057.jpg

Opublikowano

Jeśli PS5 zapewnia nowości i nextgenowości bo w DLC do Spidermana z PS4 nie ma loadingów, to jak w takim razie nazwać Quick Resume? :philosoraptor:

Opublikowano

Nie no nawet nie próbujcie wojować tym trzeszczącym padzikiem na baterię. Między Daulseksem, a tą zabaweczką jest PRZEPAŚĆ..

Opublikowano

Loadingi w prey: na xone 1m 13s na sexie 13s

Loadingi w dishonored: na xone ok 40s, na sexie 1s

Ale eksperci, ktorzy nie maja zielonego pojecia o czym pisza beda nam mowic, ze tylko nowe gry wykorzystaja ssd. Beka, ze małż wolniej wczytuje gry niz seksiak.

Edytowane przez 20inchDT

Opublikowano

Odnośnie tego krzyku, że SSD w PS5 nie jest wykorzystywane.

Demons Souls:

Miles Morales:

No na mnie to robi mega wrażenie. Szczególnie moment w MM gdzie po kliknięciu "continue" grą praktycznie uruchamia się od razu. Fast travel w DS też bardzo szybki.

Ale nie plej(pipi)a nie wykorzystuje nowych SSD.

Tymczasem The Medium

Dopiero z QR jest to poziom PS5.

Ale dalej wojujcie multiplatformami wydanymi na poprzednie generacje. Kiedyś w końcu PS4 i XOX zdechnie i dopiero się zacznie wyścig next genów bo na razie to jest walka dwóch niepełnosprawnych...
Opublikowano
4 minuty temu, WisnieR napisał:

Dopiero z QR jest to poziom PS5.

xd

nie wiedziałem że PS5 ma Quick Resume

Opublikowano
53 minuty temu, PIOTR8642 napisał:

Tylko powiedz mi jedno, skoro Miles Morales wczytuje sie na PS5 w 2s, a na PS4 w 20s. To ile według Ciebie wczytywałby sie na XSX? 3-4 sekundy? Łał, różnica kosmos.

Właśnie ta różnica 2s vs 4s by miała kolosalna znaczenie. W Miles Morales podczas szybkiej podróży jest wrażenie natychmiastowego przeniesienia gracza w inne miejsce. Zakładajac, ze loading by trwal 4-5 sekund, ten czar by prysł. To samo w Demon’s Souls...

Opublikowano
3 minuty temu, ASX napisał:

xd

Oni mają poziom QR tylko w jednym DLC, więc na pewno wiedzą o czym mówią. 

Opublikowano

Słabo wygladają te demonsy. Jeszcze lisciu wybiera najciemniejsze lokacje, zeby nie bylo widac rozmazanych tekstur.

Opublikowano
xd
Ty chyba czytać nie potrafisz jednak.
Opublikowano

Ale klapy dziś pyerdolą A nie ma nawet 9 :obama:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.