Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
13 minut temu, Czoperrr napisał:

No wy tutaj znowu o technikaliach, ja o walorach estetycznych. Jakby TLOU2 chodziło w 4K to by miażdżyło tego robaka G5 na miazgę. No ale nie chodzi bo ogranicza go sprzęt.

W Gears 5 jest znacznie wiecej powtarzajaych sie obiektow. Szczegolnie widac to we wnetrzach. W Tlou 2 tego nie ma, tam kazdy pokoj jest inny. 4k wiec sytuacji nie uratuje, to tylko skladowa grafiki. Z 3-letniego okresu produkcyjnego wiele nie wycisniesz. 

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 942,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
3 minuty temu, Lukas_AT napisał:

W Gears 5 jest znacznie wiecej powtarzajaych sie obiektow. Szczegolnie widac to we wnetrzach. W Tlou 2 tego nie ma, tam kazdy pokoj jest inny. 4k wiec sytuacji nie uratuje, to tylko skladowa grafiki. Z 3-letniego okresu produkcyjnego wiele nie wycisniesz. 

Masz jakiś konkretny przykład? czy wymyślasz jak każdy klap w tym temacie? 

Opublikowano
4 minuty temu, Soul napisał:

Masz jakiś konkretny przykład? czy wymyślasz jak każdy klap w tym temacie? 

Chocby lokacja w hotelu, szczegolnie gdy wchodzimy na te sale koncertową. Mega slabo wyglada. A co do oswietlenia, Gears 5 jest mega kolorowe, podczas gdy w tlou 2 wiekszosc czasu spedzamy w zachmurzonej, ponurej i deszczowej lokacji. Ale gdy juz wejdziemy np. do stacji metra, to oswietlenie robi mega robote. Design niedoscigniony.

Opublikowano
2 minuty temu, Lukas_AT napisał:

Chocby lokacja w hotelu, szczegolnie gdy wchodzimy na te sale koncertową. Mega slabo wyglada. A co do oswietlenia, Gears 5 jest mega kolorowe, podczas gdy w tlou 2 wiekszosc czasu spedzamy w zachmurzonej, ponurej i deszczowej lokacji. Ale gdy juz wejdziemy np. do stacji metra, to oswietlenie robi mega robote. Design niedoscigniony.

No ale to wygląda słabo czy się powtarza bo raz piszesz tak raz tak, zdecyduj się.

Oczywiście Twoim zdanie jest niedoscigniony ja mam trochę inne zdanie na ten temat. 

G5 też ma parę klimatycznych miejsc gdzie oświetlenie robi mega robotę, jest bardziej różnorodną grę, Last 2 przez swój klimat, jest przez 80% grą szaro bura. 

Opublikowano

Juz nie wspomnę o Metro, które potrafi wyglądać po prostu obłędnie :obama:

20190215_215755.jpg

20190219_201809.jpg

20190219_202504.jpg

20190219_202119.jpg

20190219_205521.jpg

20190304_190730.jpg

Opublikowano

Metro już dostało pacza pod XSX?

na szybko nic nie znalazłem a ma być 4k/60 i rt to będzie legancko giereczka się prezentować 

Opublikowano

Szkoła Whiskera w robieniu screenów z gry :D

BTW, Metro Exodus też ogrywałem na PS4 FAT i tu już konsola niedomagała :(

Edytowane przez Czoperrr

Opublikowano
23 minuty temu, eX4cT_PL napisał:

Prawda jest taka ze ludzkiemu mózgowi łatwiej zrozumiec ładna grafikę jeśli wyglada coś jak z życia codziennego a nie sci-fi, to co ludziom w TLOU2 podoba się to nie grafika a art style, przywiązanie do detali, jako grafika, i technicznie wiadomka ze lepiej wypadają Gyrosy.

No właśnie niekoniecznie. Last Of Us 2 idzie w bardzo naturalne oświetlenie i screenshoty wyglądające 'niekorzystnie' prezentują najczęściej pochmurny dzień, gdzie nie ma mocnego źródła światła, tylko jest rozproszone. Co za tym idzie na screenshotach nie ma ostro zaznaczonych cieni i wszystko wydaje się 'płaskie' (jest wywiad na 80.lv z pracownikami na ten temat). Podczas gry nie ma się tego odczucia bo wszystko współgra ze sobą. Tylko że etapy z takim oświetleniem to jakieś 25% gry. Tak jak wcześniej pisałem obie gry prezentują się zacnie a różnica na korzyść Last of Us 2 to dosłownie jedno oczko. Z drugiej strony TLOU2 i Gearsy 5 ukończyłem raz i nie mam zamiar do tych gier wracać a TLOU1 i Gearsy 1 i 2 kończyłem po 6-7 razy...

Opublikowano

Girsy 5 wygląda jak kupa i to już było potwierdzone przez wszystkich profesjonalistów na świecie. TLOU2 jest lata świetlne przed wszystkimi oprócz RDR2. Nie rozśmieszajcie mnie Xszczury .

Opublikowano
14 minut temu, Soul napisał:

Juz nie wspomnę o Metro, które potrafi wyglądać po prostu obłędnie :obama:

20190215_215755.jpg

20190219_201809.jpg

20190219_202504.jpg

20190219_202119.jpg

20190219_205521.jpg

20190304_190730.jpg

Wygląda spoko (kończyłem Exodus w maju) ale nie ma jakiś niewiadomo jakich mocy, wklejałem z Moralesa lepsze screeny z Ray Tracingiem

C2E39D43-86F4-4FD1-B5F8-014093B1B0B7.jpeg

86961BC0-B1B0-4298-AAA0-1ACF3DAE1D42.jpeg

Opublikowano

Czy Whisker wrzucił zdjęcia ekranu ładowania z Metro by pokazać jak świetnie wygląda gra? :obama:

co za odklejeniec wykolejeniec

Opublikowano

Robi robotę ten Ray tracing na ekranie ładowania

Opublikowano
11 minut temu, Donatello1991 napisał:

Girsy 5 wygląda jak kupa i to już było potwierdzone przez wszystkich profesjonalistów na świecie. TLOU2 jest lata świetlne przed wszystkimi oprócz RDR2. Nie rozśmieszajcie mnie Xszczury .

Wstawaj zesrałeś się i to qrva na żadko!

i na koniec

Opublikowano

Ten ekran ładowania do te słynne fakty i argumenty? Chyba mój ulubiony obok tego tekstu że pad od PS5 to jest jak młot tora XDDDD co za yebany odklejeniec

8 minut temu, Soul napisał:

no w NUTbusters tak wyżyłowali grafikę, że jestem w szoku :obama: piąte gearsy powinne wyglądać tak od początku 

Opublikowano
17 minut temu, Whisker napisał:

Wygląda spoko (kończyłem Exodus w maju) ale nie ma jakiś niewiadomo jakich mocy, wklejałem z Moralesa lepsze screeny z Ray Tracingiem

C2E39D43-86F4-4FD1-B5F8-014093B1B0B7.jpeg

86961BC0-B1B0-4298-AAA0-1ACF3DAE1D42.jpeg

Może poczekaj aż Metro będzie miało patcha pod nowy sprzęty, tak nie co?

Opublikowano

Co za odklejenie niebieskich januszy  w temacie :notbad: Klapy w kolejnym shellshocku, po tym jak okazało się, że Soulstorm, którego hasłem było "Make PS5 great again" okazał sie kupsztalem :reggie:

Oby do premiery Ratcheta, bajka o gadającej wiewiórce już na pewno zniszczy markę Xbox :xboss:

Opublikowano

Najpier Aby shitsotrm a zaraz kubeł ziemnej wody w postaci Returnala, kalpy jak żyć? może chociaż ten Ratchet da radę?:nosacz2:

Opublikowano

Ratchet wykorzystuje SSD to da im amunicję na kilka tygodni.

Opublikowano

Nie wiem czy pamiętacie taki GIF z moralesa jak to niby z pomieszczenia przez mała dziurkę wyskakuje na miasto i to niby zasługa turbo dysku SSD zdradzę wam coś tak samo to wygląda na PS4 PRO :nosacz2:

Opublikowano

Nie, to magicy ze studiów Sony :obama:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.