Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano

W opowiadaniu mylisz klapy z botami i można bym coś wspomnieć o tym że najwięksi rycerze PlayStation nie kupili nawet konsoli.

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 930 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
2 minuty temu, Plugawy napisał:

Switcha też kupują i nikt nie zadaje takich głupich pytań.

Nie każdy ma dość odwagi na coming out, więc uciekają się do takich zagrywek.

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano
7 minut temu, madhunt3r napisał:

To cewki tak brzęczą niestety. Jak macie podpieta konsole do prądu? Przez listwę zasilająca czy bezpośrednio do gniazdka w scianie? Wyczytałem ze jak podłączona jest do listwy to cewki są słyszalne, zaś jak bezpośrednio do gniazdka w scianie to jest lepiej. Jednym pomaga, jednym nie. Możecie sprawdzić czy jest różnica?

karma is a bitch :yao:

i jak tam panowie, pomaga to podpięcie bezpośrednio do gniazdka?

Opublikowano

może trzeba wymienić kable w ścianach na jakieś dedykowane od sony

Opublikowano

Ej, ludzie tego nowego x-śmiecia, to kupują dla beki, bo chyba nie dla gorszych multiplatform i braku jakichkolwiek gier na start.

Dobrze, że przynajmniej Sony dostarczyło nową generacje, poczynając od rewolucyjnego pada, a kończąc na sztosach ze średnią powyżej 90.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Słaby powrót yeti. 

EnMBty6WEA0Twfp?format=jpg&name=large

EnMBt86XEAMa1bn?format=jpg&name=large

buahahaha niezly śmieć z tego ps5 nawet 60 fps nie trzyma

Opublikowano
4 minuty temu, YETI napisał:

Ej, ludzie tego nowego x-śmiecia, to kupują dla beki, bo chyba nie dla gorszych multiplatform i braku jakichkolwiek gier na start.

Dobrze, że przynajmniej Sony dostarczyło nową generacje, poczynając od rewolucyjnego pada, a kończąc na sztosach ze średnią powyżej 90.

W końcu gościu, bo bez ciebie z niebieskiego królestwa zrobił się ku,rwidół bez ładu i składu.

BTW odratowali Cię na OIOM-ie czy przysnąłeś na hałdzie?

Opublikowano
2 godziny temu, kris to kristof napisał:

nie oglądałem filmu ale mi tyka bardzo cicho na pewno nie bęczę jak to dziecko 

macie zresztą nagrałem tu tykanie tak jak ono faktycznie brzmi dla ucha 

TYP MIERZY KU.RWA WYCIE ŚMIECIA JAKIMŚ BORSUKIEM XD

18 minut temu, jar3czek napisał:

Ja ogólnie nie jestem do końca zadowolony z kultury pracy konsoli, jest cichsza niż PS4 Pro ale moja sztuka ma za to inny problem. Wentylator wpada w straszne wibracje nawet na wolnych obrotach, przez co wydaje irytujący dźwięk słyszalny w cichszych momentach (lub jeśli odpali się w trybie uśpienia). Nie ma na to wpływu pozycja (pion/poziom) ani miejsce (szafka RTV, podłoga) w jakim konsola jest ustawiona. Z podstawką wydaję się, że jest wszystko ok, w pionie była dokręcona na maxa, w poziomie wszystko równo ustawione.

7 minut temu, PiPoLiNiO napisał:

Pościskaj mocno boczne ścianki, a potem wychylaj na zewnątrz. U mnie trochę pomogło. Ta budowa bezsensowna sprzyja wpadaniu w rezonans.

Ogólnie jakość/głośność pracy jest 100 razy lepsza niż w ps4 pro i 100 razy gorsza niż w xsx.

BOŻE JAKIE ZŁOTO XD

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Pipolino ma fixa na wibrujący wentylator

Cytat

Pościskaj mocno boczne ścianki, a potem wychylaj na zewnątrz.

emoji23.pngemoji23.pngemoji23.png

Opublikowano

Szacun że yeti pokazał się po totalnej kompromisacji marki playstation

Opublikowano
3 minuty temu, bluber napisał:

buahahaha niezly śmieć z tego ps5 nawet 60 fps nie trzyma

Wiesz, XSX nie ma nawet udostępnionych ostatecznych narzędzi developerskich, a już bez trudu konkuruje z grami z PS4.5. Przecież w ciągu roku śmieć niebieski zdegradowany zostanie do konkurenta XSS.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Jestem po całym dniu z PS5, ograłem takie gry jak Nowy Spider Man, Demon Souls, Ghost i nowego CODA. 

Zacznij od początku i od tego co mi się podoba, konsola działa szybko i cicho, gry się wczytują naprawdę szybko, czuć lekką przewagę niż to co ma do zaoferowania Series X choć trzeba przyznać, że dysk SSD w obu konsolach to najbardziej next genowy fitcher póki co. 

Podoba mi się ta opcja wznawiania gier od konkretnego momentu bez potrzeby odpalania ich i przechodzenia, przez ekrany z logami itp 

Niestety aby odpalić gry z PS4 potrzebna jest aktualizacja a same gry instalują się dość długo jeżeli chcemy jeszcze grać z najnowszym  patchem to czas ten wygląda tak samo jak w na XBOXIE i tu dla mnie mega zaskoczenie, bo zazwyczaj gry na PS4 instalowały się dużo szybciej.

Na pierwszy ogień poszedł Morales i tak jak przy XBOXIE tak tu zawsze będę wolał 60fps>RT, gra wygląda ładnie ale nic ponad do co PS4 PRO zaprezentowało przy Duchu, Godzie czy Last of Us 2, ten RT dla paru odbić nie jest wart utraty tych 60 fpsów w takiej grze jak Spider, gdzie walka i przemykanie przez miasto to podstawa, a te parę odbić warto zobaczyć raz i wrócić do 60fps, bo jednak ta płynność robi robotę i dla mnie to najlepsze co mogło się przytrafić nowym konsolą razem z SSD na czele. 

Ghost of Tsushima w 60 fps też robi, wygląda jeszcze lepiej na tym PS5 i chodzi cudownie!

Pora na Demona i tu będzie największa bomba, wjeżdża pierwszy filmik o ten -->

I mówi WOW ale to wygląda, faktycznie next gen!

Niestety filmik jest tak podkręcony, że szkoda gadać tak samo, jak wszystkie screeny i filmiki, którymi przez ostatni czas SONY nas karmiło, niestety odpalamy grę właściwą i już tak kolorowo nie jest, owszem jest ładnie ale na pewno nie next genowo to już lepiej wygląda Last 2 i God of War na PS4 PRO aż boje się pomyśleć co będzie jak obie te gry dostaną odpowiednie łatki pod PS5...także jak ktoś tyle wymaga od potężnej PS5 to beka wnusiu.

Demon's Souls PS5 loads from home screen to gameplay in 20 seconds - The  Tech Game

Brak opisu.

No, żeby nie było, że majaczę...

Jeszcze mało tego to ta sama gra co 12 lat temu, te same bugi ten sam gameplay, kontra hit, ominięcie i backstab :pawel:

Zero nowości (prócz tych drzwi) to 1:1 ta sama gra i za to Sony chce 350 PLN? za takie gry to max 250, rozumiem, że by napisali to w sposób jak zrobiło to Capcom z Re2/3 gdzie gra leci na nowym silniku, grafika różnie drastycznie a sama gra to nie kalka 1:1 a nowe spojrzenie na starą historię, niby to ta sama nazwa ale jednak czuć tu coś nowego, coś czego wcześniej nie było...Jeszcze ten oceny no max co bym jej dał to 8/8+  

Ja wiem, że zaraz ktoś napiszę, że nie tego fani chcą aby dotykać oryginał ale na Boga niech nie dotykają i krzyczą normlaną cenę a nie 350 pln...

Pad bardzo fajny masywniejszy, te bajery też robią robotę ale po 2h przestałem już na to zwracać uwagę, pierwsze wrażenie mega i na tym w sumie koniec, pewno sprawdzi się w grach typu cinematic experience, fajny bajer miło, że jest. 

Na koniec dodam, że był z nami człowiek, który ma zwykłe PS4 i z tego co zobaczył najbardziej na nim wrażenie zrobił Duch z Tsushimy odpalony na PS5...

Także tak obie te konsole to płynne przejście generacji, to co robi najbardziej to dysk SSD/60fps i nowe bajery w padzie, bo na pewno nie gry, ten Demon to spokojnie do uciągnięcia przez PS4. 

Sony specjalnie wydało tą grę  tylko na PS5, żeby klapy miały czym wojować, a te wszystkie piękne filmiki to PC albo pre rendery. 

Dziękuje i pozdrawiam. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

1f49d468c9.jpg

TRZY I PÓŁ BOMBY XD JAK TO NAWET GRAFIKA NIE JEST, gameplay TEN SAM 1:1

Opublikowano

Po prostu trzeba robić jak klapy. Zamykasz się mentalnie w 2015 i robisz wielkie oczy ze zdumienia, bo konsola:

• zlicza progres trofeów i czas gry
  • dołącza do lobby z poziomu dashboardu
  • obsługuje menu podręczne
  • wyświetla 4K, a nie 1800p, 1440p czy inne dziwne twory

Opublikowano

ten xbox nadaję się do czegoś innego oprócz wy(pipi)ania go na śmietnik?

Opublikowano

gierka z ps4 o typie w lateksie na 8h i szrot który chciał być remasterem ale mu nie wyszło, no ale przynajmniej interfejs konsoli w 4k, CZUĆ POKAZ MOCY NEXTGENA

i te haptyczne wibracje konsoli, ŁOOOO :banderas: dobrze, że nie odsłonili wszystkich kart przed premierą konsoli, ich fani lubią takie SMACZKI Z DUSZĄ

ps5.jpg

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Edytowane przez Gość

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Dawno cię nie było Yeti, dlatego mam kilka pytań:

- jaka była twoja reakcja gdy Microsoft kupił Bethesde?

- co myślisz o podwyższce cene gier przez $ony?

- co myślisz o polityce wspierania PS4 przez następne kilka lat tytułami crossgenowymi?

- czy kupiłeś już Bydlęciątko lub XSX?

Edytowane przez ASX

Opublikowano

co, to już? yeti wystrzelał wszystkie argumenty zbierane przez ostatnie miesiące?

rgwiW2h.gif

Opublikowano

ZqdbxV5.gif

Emz1-W-ZXEAEC6-TS-jpeg.jpg

HgcA2gG.jpg

WzANxUi.jpg

X-ŚMIECIARKA BEZ GIER Z GORSZYMI MULTIPLATFORMAMI :dynia:

Opublikowano

<czeka aż ktoś wklei porównanie z nowym call of duty>

Opublikowano
25 minut temu, krzysiekp392 napisał:

Masz
3a388d461a93b9c64d4d396005fe339b.jpg

Edytowane przez YETI

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.