Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 940,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano
Cytat

Xbox Series X console is taking gamers away from the Ps5, especially when it comes to new games. Xbox Game Pass has really turned the tide when it comes to this generation of consoles.

Co się dziwić, ogarnięci fani plejsztejszon przeszli na Zieloną stronę mocy lub nie kupili śmieciary 4.5 bez gier, zostały jakieś przejeby beż życia jak kamile czy inne whiskery  :) 

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

18 dni Xbociarsy i kolejna wasza kompromitacja. Nadchodzi mesjasz Returnal i kolejny pokaz możliwości PS5! Żaden bot się po tym nie podniesie.

Opublikowano

Czaicie, być klapersem i zaczynać kolejny tydzień że świadomością kolejnych upokorzeń, kpin i kopniaków ze strony społeczności graczy i bożka Jima Ryana. Kolejny tydzień bez gier, kolejny tydzień gapienia się na to koszmarne badziewie PS5, które spłacać trzeba jeszcze 5 lat a które już ma się ochotę wywalić na śmietnik. Kolejny tydzień zazdrości zielonej awangardzie gamingu, która zalewana jest w godpassie  dziesiątkami sztosów. Kolejny tydzień forumingu pełnego udawanego dystansu, robienia dobrej miny do złej gry, frustracji i agresji. Kolejny tydzień walenia konika pod XSX, gdy wiesz, że sekta nie pozwoli ci na zabawę z tym hegemonem gamingu i jedyne co możesz zrobić to konspiracyjne zachwycenie się mocą Zielonej Bestii.

Przewalone być klapersem, czasami aż mi tych biednych gamoni szkoda :xboss: 

Opublikowano

Wchodzę na raka (ppe.pl) i czytam komentarze o potencjalnym projekcie Kojimy na Xboxa. Reakcja klapów? Już budują kolejną warstwę matrixa - Kojimbo? No może być. Gra średnia, dobrze robi Sony że go odpuliło. Jak były komentarze o DS na PC? Nah, niemożliwe, takie gry tylko na PS, a recka DS? Spusto nie było końca.

To niebieskie raczysko już nie dzieli gier na dobre i złe, tylko na exy lub nie. To community porównać mogę jedynie do świątyni ciała jano. :)

Opublikowano

Pograłem wczoraj kilka godzin w LGBT 2 i pomijając kwestię grafiki (bardzo dobrej) i fabuły (słabej) to AI wrogów... no poziom MGS2. 90% walk to zabijanie ludzi a nie klikerów jak w jedynce, ale inteligencję ludzie od tych drugich mają niewiele większą. Niby coś tam ze sobą gadają ale nie ma to żadnego znaczenia, kitram się w trawie i zarzynam po kolei wszystkich jak leci.

masakra, a gram na hardzie, żeby było trochę trudniej. Nie wiem jak można w to grać na easy jak mendrek, podwodne bierki zapewniają więcej emocji.

na plus gunplay, fajnie czuć ciężar. broni i kuli przyjętej na klatę. No ale walka na broń palną zdarza się rzadko skoro przeciwnicy są głupi i giną z ukrycia.

Opublikowano

Jedyne co człowiek czyta po internecie, to to jak bociarsy plotkami wieszczą upadek Sony i ich kiepskie decyzje. Gdzie jeszcze żadna informacja nie została potwierdzona :D

Natomiast Sony świętuje najlepszy start w historii playstation i jeśli wyjdzie w tym roku jeszcze Horizon, to będzie najlepszy pierwszy rok. Bociarscy w tym czasie modlą się, żeby dobre filtry na tekstury w Infinity nałożyli, bo inaczej znowu XSX Spencer staną się memem. Znaczy już są, ale to już będzie Incepcjomem.

Opublikowano
32 minuty temu, Czoperrr napisał:

Pograłem wczoraj kilka godzin w LGBT 2 i pomijając kwestię grafiki (bardzo dobrej) i fabuły (słabej) to AI wrogów... no poziom MGS2. 90% walk to zabijanie ludzi a nie klikerów jak w jedynce, ale inteligencję ludzie od tych drugich mają niewiele większą. Niby coś tam ze sobą gadają ale nie ma to żadnego znaczenia, kitram się w trawie i zarzynam po kolei wszystkich jak leci.

masakra, a gram na hardzie, żeby było trochę trudniej. Nie wiem jak można w to grać na easy jak mendrek, podwodne bierki zapewniają więcej emocji.

na plus gunplay, fajnie czuć ciężar. broni i kuli przyjętej na klatę. No ale walka na broń palną zdarza się rzadko skoro przeciwnicy są głupi i giną z ukrycia.

Mi w lgbt 2 najwiecej radości sprawiał łuk, a co do AI to tak jak mówisz, szalu nie było.

Opublikowano

No do ai tlou2 to chyba zatrudnili jakiegoś klapa  :pawel:

Opublikowano

Aż mnie naszła ochota na 4-te przejście tego mesjasza gamingu. :banderas:

Opublikowano
2 minutes ago, LiŚciu said:

Aż mnie naszła ochota na 4-te przejście tego mesjasza gamingu. :banderas:

a nie lepiej przejść coś innego po raz pierwszy?

Opublikowano
2 minuty temu, Czoperrr napisał:

a nie lepiej przejść coś innego po raz pierwszy?

Za każdy razem włączam inny filtr, gra się jakby to był pierwszy raz:obama:

Opublikowano
Godzinę temu, Czoperrr napisał:

masakra, a gram na hardzie, żeby było trochę trudniej. Nie wiem jak można w to grać na easy

jak Ci się znudzi przez powtarzalny gameplay przy którym gra jest za długa i fabułę z postaciami które #nikogo to zaraz zmienisz na easy i wtedy można sobie postrzelać fajnie. to akurat jest ok zrobione 

Opublikowano
1 minutę temu, LiŚciu napisał:

Za każdy razem włączam inny filtr, gra się jakby to był pierwszy raz:obama:

No i właśnie dlatego Rajan was rucha jak chce. Wystarczy wrzucić 1440p do gierki i już wyznawcy marki trąbią, że gra się zupełnie jak pierwszy raz.

Opublikowano

A za rok remaster na PS5 Pro i podejście piąty raz jak by to był pierwszy raz :fsg:

Opublikowano

Co ma 1440p, które nota bene jest od początku do tych filtrów o których on wspomniał?:shok:

Opublikowano
2 minuty temu, Bzduras napisał:

No i właśnie dlatego Rajan was rucha jak chce. Wystarczy wrzucić 1440p do gierki i już wyznawcy marki trąbią, że gra się zupełnie jak pierwszy raz.

No czuje się wyruchany i szczęśliwy. A jak tam u was na konsoli bez nowych gier?

”how deep is your throat?”

Opublikowano
9 minut temu, Jakim napisał:

Co ma 1440p, które nota bene jest od początku do tych filtrów o których on wspomniał?:shok:

Taki filtr do odblokowania za trzy i pół bomby, nazywa się rozdzielczość. Bierzemy gierkę sprzed X lat, wrzucamy filtr i sukces, kolejny "next gen". Jeszcze żeby konsola obsługiwała ten tryb rozdzielczości...

Opublikowano

Przeplatam sobie, next gen, wsteczna, next gen, wsteczna. 

Na xboxie jest wsteczna, wsteczna, wsteczna. 

Opublikowano

Tak patrzę na obecny rynek i jedyne co widzę, to biedagenerację.

Na Xboksie podniecanie się w kółko Gearsami 5 i FH4, czyli grami z odpowiednio: 2019 i 2018 r. Serio? Gdzie w dodatku ten pierwszy tytuł nie ma klimatu klasycznej trylogii; ot, spoko shooter - tylko tyle i aż tyle. Ale nawet w co-opie nie sprawia tyle frajdy co za czasów X360. Forza jest w pytkę, ale no... to nie jest nowa gra.

Z drugiej strony na PS5 niby coś tam wyszło, tyle że zaraz minie pół roku od premiery, a Ryan zamyka kolejne studia albo coś kombinuje z przerzucaniem developerów między studiami, byle się hajs zgadzał tu i teraz. Gość brzydko pachnie - trochę zaczyna nawet zalatywać Donem Mattrickiem.

Tymczasem obydwie konsole schodzą jak ciepłe bułeczki(*). I zrozum tu graczy.

Spoiler

(*) Nie żebym był lepszy, bo też dołożyłem do tego swoją cegiełkę, zamawiając sprzęt przedpremierowo.

Edytowane przez l33t

Opublikowano
17 minut temu, l33t napisał:

Tak patrzę na obecny rynek i jedyne co widzę, to biedagenerację.

Na Xboksie podniecanie się w kółko Gearsami 5 i FH4, czyli grami z odpowiednio: 2019 i 2018 r. Serio? Gdzie w dodatku ten pierwszy tytuł nie ma klimatu klasycznej trylogii; ot, spoko shooter - tylko tyle i aż tyle. Ale nawet w co-opie nie sprawia tyle frajdy co za czasów X360. Forza jest w pytkę, ale no... to nie jest nowa gra.

Z drugiej strony na PS5 niby coś tam wyszło, tyle że zaraz minie pół roku od premiery, a Ryan zamyka kolejne studia albo coś kombinuje z przerzucaniem developerów między studiami, byle się hajs zgadzał tu i teraz. Gość brzydko pachnie - trochę zaczyna nawet zalatywać Donem Mattrickiem.

Tymczasem obydwie konsole schodzą jak ciepłe bułeczki(*). I zrozum tu graczy.

Ukryj zawartość

(*) Nie żebym był lepszy, bo też dołożyłem do tego swoją cegiełkę, zamawiając sprzęt przedpremierowo.

No zaraz minie pół roku i dostaniemy Returnal i Ratcheta, potem Kene i Horizon, a na Xbox zaraz minie pół roku i dalej nic.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.