Skocz do zawartości

Console Wars 14: Wierze w markę i tyle

Featured Replies

Opublikowano
Cytat

Zanim napiszemy o liczbach, należy zaznaczyć, że Housemarque wyciska ostatnie soki z nowego układu graficznego PS5. Do ostatniej kropli. Oprawa graficzna jest tak bogata w efekty, że potrzebne były kompromisy w innych miejscach. Sony wspomina o dynamicznym 4K, co jest sprytną frazą, obejmującą niemal wszystkie możliwe wartości. Na bazowym poziome Returnal działa w stosunkowo niskiej rozdzielczości i korzysta z kilku rozwiązań, by poprawić jakość. Twórcy zaczęli od temporalnej rekonstrukcji do 1440p, co następnie jest skalowanie szachownicowo do 2160p.

Efektem końcowym jest prezentacja wyglądająca lepiej niż natywne 1080p, ale nie można powiedzieć jednocześnie, że gramy w pełnoprawnym 4K, nawet w „dynamicznej” odsłonie. Na niektórych teksturach bardzo łatwo zauważyć można artefakty skalowania - zwłaszcza na tych błyszczących, jak mokra ziemia i woda. Ogólna jakość obrazu jest także rozmyta i „ziarnista” w ruchu, z powodu podwójnego skalowania.

Tyle od panów z DF

xDDDD PayStation 5 już nie wyrabia, pół roku po premierze, brak RT, udawane 4K, zasilacze UPS podpięte pod konsole. Tak wygląda POCZĄTEK KOŃCA :shieeet:

• Odpowiedzi 52,9 tys.
  • Wyświetleń 936,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kurwa nie mogłem się powstrzymać xDDDDDDD          

• Ale to forum to jest dom wariatów xD Nazywanie fizyki kabla i opcji przewrocenia sie na plecy innowacyjnością, konsolowy pieprz,chłop wklejajacy screeny ze spidermana codziennie od miesiąca, Mejm któr

Opublikowano

Przecietny bot dostalby padaczki po 5 minutach Returnala. Dynamika, efekty czasteczkowe, festiwal kolorow, wrazenia jakich xsmiec nie zapewnil nigdy i nie zapewni. 5 minut wam daje. 5 minut i Whisker musialby odpalac koguty i napierdalac na pelnej przez miasto bo w szafie u Maniaka masowe niedotlenienie bociarzy. Fakty. 

Opublikowano

Super Stardust HD? No fajna gierka.

Opublikowano
59 minut temu, Soul napisał:

Porównanie by od klejone klapy build gry z przed 1.5 roku VS finalna gra, która śmiga w 1440p czyli w rozdzielczości, która operuje PS4 PRO xDDD

returnal-ps5-preview-2.jpg

20210430_085220.jpg

Ale czemu porównujesz halo 3 do Returnala? Bez przesady..

Opublikowano
25 minut temu, schabek napisał:

Przecietny bot dostalby padaczki po 5 minutach Returnala. Dynamika, efekty czasteczkowe, festiwal kolorow, wrazenia jakich xsmiec nie zapewnil nigdy i nie zapewni. 5 minut wam daje.

To jak tam ci idzie przechodzenie Returnala? Pochwal sie gdzie tam już dobrnąłeś?

Opublikowano
8 godzin temu, Welna napisał:

Rozumiem , ze z czasow X360 vs PS3 mozna miec takie rozterki, jeden lubi to drugi tamto. X360 mial wybitne exy. Ale w poprzedniej generacji , poprostu nie umiem tego pojac.

Ta twoja dyskusja z Wezyrem idealnie zbiegła się z beką wokół Jeffa Grubby, czyli dziennikarza, fanboja xboxa. Typ ocenił ostatni Crapdown i Medium na 10/10, Returnal na 6. Trzeba zrozumieć, że boty tak mają, jak postawisz przed nimi na jednym talerzu kawior, a na drugim sraczke w nocniku, to wpierdoki jęzor w sraczke. Tak zostali wychowani przez te wszystkie lata karmienia ich żółtymi crapami.

Opublikowano

Podobno spadki do 55 klatek i 1080p obrazki się wyświetlają :) a na serio to trochę słabo to wygląda. No i podobno trigery trzeba wyłączyć.

A na Sexie takie Gearsy 3 z 2103? latajom w 4k o baśniowym wręcz Orim w 6k nie wspomnę.

Ostatnio Fractured Minds dał mi więcej do myślenia niż niejeden wielki tytuł AAA. 

Cudowna konsola...cudowne usługi. Wystarczy Halo i Forza. Gameplay najważniejszy chłopaki. 

Edytowane przez Szymek

Opublikowano

Jprdl, szybko szmaciarze zrobili z kolejnej osoby "fanboja". Fani playstation to najbardziej toksyczny fanbase.

Opublikowano

Takie przemyślenia tylko na Xboxie. :banderas:

10 minut temu, YETI napisał:

Ta twoja dyskusja z Wezyrem idealnie zbiegła się z beką wokół Jeffa Grubby, czyli dziennikarza, fanboja xboxa. Typ ocenił ostatni Crapdown i Medium na 10/10, Returnal na 6. Trzeba zrozumieć, że boty tak mają, jak postawisz przed nimi na jednym talerzu kawior, a na drugim sraczke w nocniku, to wpierdoki jęzor w sraczke. Tak zostali wychowani przez te wszystkie lata karmienia ich żółtymi crapami.

Nie zgadzasz się z moją opinią na temat PrzehypedStation4?

image.jpeg.5a6b48299778943a6825bdd88f5e5b35.jpeg

Opublikowano
Jprdl, szybko szmaciarze zrobili z kolejnej osoby "fanboja". Fani playstation to najbardziej toksyczny fanbase.
Tak, beczka jest dobra z typa.
Wszystko się zgadza, bekowa konsola, bekowe gry, bekowe community, x-beka. c3baf41e2cb4fb4d57baa3e598f330a4.jpg

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
1 godzinę temu, dee napisał:

Tyle od panów z DF

xDDDD PayStation 5 już nie wyrabia, pół roku po premierze, brak RT, udawane 4K, zasilacze UPS podpięte pod konsole. Tak wygląda POCZĄTEK KOŃCA :shieeet:

Na słabo to wygląda jak już teraz śmieciara 4.5 bez gier nie wyrabia przy małych indykach i kolesie takiej gierki wycisnęli wszystko ze szrota :/

z drugiej strony teraz nie ma co się dziwić że Sorry będzie przez 4 lata wydawać swoje żółte na meta również na PS4  :kaz:

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Zielone glizdy znów przedawkowali rozpuszczalnik.

Obecnie to tak wygląda.
https://gfycat.com/pl/nauticalboringcob

A po drugiej stronie Medium w 30fps, 900p i żółta sraka na meta.

Przyszłość będzie jeszcze zabawniesza, gry od Guerrilla, Santa Monica i ND, i nieudacznicy z 343.
5bc30e9e9e3a58cf69439da9022678f4.jpg

Wysłane z mojego VTR-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Godzinę temu, Czoperrr napisał:

Wesker co jest :/ tylko nie mów, że słuchasz popka zamiast grać 

Screenshot_20210501_001103_com.microsoft.xboxone.smartglass.jpg

Miałem dosłownie kilka chwil bo na noc do pracy i aktualnie jestem na dyżurze :D wiec słaby progres, same aktualki i ściąganie a pograłem chwilkę w Forze i z ciekawości odpaliłem wspomnienie z N64 (łącznie może z godzinę) więc jest jak jest :)  nawet Gears 5 nie zdążyłem ogarnąć :/ 

Edytowane przez Whisker

Opublikowano
1 minute ago, Whisker said:

Miałem dosłownie kilka chwil bo na noc do pracy i aktualnie jestem na dyżurze :D wiec słaby progres, same aktualki i ściąganie a pograłem chwilkę w Forze i z ciekawości odpaliłem wspomnienie z N64 (łącznie może z godzinę) więc jest jak jest :)  nawet Gears 5 nie zdążyłem ogarnąć 

W takim razie lekkiej nocki życzę i szybkiego powrotu do konsoli! :)

Opublikowano

Odnośnie Returnala i jego rozdzielczości, to jestem niemal pewny, że gdyby chodziło o grę na Xboxa chodzącą w  okolicach 1080p to mielibyśmy z tego powodu niezłą Gównoburze, w stylu pamiętnego 720p w Quantum Break na xbone. 

Całe szczęście że posiadacze Xboxa nie są tak zawistni i wiekszosci  zwyczajnie ich nie obchodzą takie rzeczy. Ważne żeby ci którzy graja  się dobrze bawili, grafika to kwestia drugo albo trzeciorzędna

Opublikowano

Spoko ale poza grafiką to na PlayStation masz do tego inne dodatki, które nadrabiają jej niską rozdzielczość, jak Audio 3D i haptyke, a Returnal tutaj pokazał, że to nie są puste slogany i ciekawostki. To na prawdę jest inne odczucie grania.

Żadne zewnętrzne słuchawki z boxem i DACiem nie zaoferowały mi takiego poziomu VSS jaki jest w hardwarze PS5, a próbowałem od najtańszych, po Arctis Pro Wireless. Nie ma nawet startu do tego co oferuje silnik Sony w zoptymalizowanych pod niego grach.

Haptyka pada i adaptacyjne spusty to też już całkiem inny poziom niż to co do tej pory udało się skleić innym studiom na szybko. To nie jest bajer, a faktyczna FUNKCJONALNOŚĆ.

Do tego BRAK jakichkolwiek loadingów. Ta gra po prostu cały czas płynie i cały czas w nią grasz bez żadnej przerwy.

To wszystko tworzy taką mieszankę, że na prawdę od dawna nie czułem się tak dobrze grając na konsoli. Po raz pierwszy poczułem, że gram na nowej generacji. Gdyby grafa była chociaż dynamiczna może do nawet tych 1800p to już w ogóle byłby kosmos, ale nadal uważam, że Returnal jest jak najbardziej czymś co można nazwać nową generacją. Implementuje wszystko czym karmiło nas Sony na swoich materiałach prasowych i jest to coś co mam nadzieję, że będzie standardem w każdym dużym tytule na PS5. To nie jest ciekawostka pokroju żyroskopu z PS3 czy touchpada z PS4. Ale to trzeba zagrać żeby zrozumieć.

Opublikowano
3 minuty temu, WisnieR napisał:

Spoko ale poza grafiką to na PlayStation masz do tego inne dodatki, które nadrabiają jej niską rozdzielczość, jak Audio 3D i haptyke, a Returnal tutaj pokazał, że to nie są puste slogany i ciekawostki. To na prawdę jest inne odczucie grania.

Żadne zewnętrzne słuchawki z boxem i DACiem nie zaoferowały mi takiego poziomu VSS jaki jest w hardwarze PS5, a próbowałem od najtańszych, po Arctis Pro Wireless. Nie ma nawet startu do tego co oferuje silnik Sony w zoptymalizowanych pod niego grach.

Haptyka pada i adaptacyjne spusty to też już całkiem inny poziom niż to co do tej pory udało się skleić innym studiom na szybko. To nie jest bajer, a faktyczna FUNKCJONALNOŚĆ.

Do tego BRAK jakichkolwiek loadingów. Ta gra po prostu cały czas płynie i cały czas w nią grasz bez żadnej przerwy.

To wszystko tworzy taką mieszankę, że na prawdę od dawna nie czułem się tak dobrze grając na konsoli. Po raz pierwszy poczułem, że gram na nowej generacji. Gdyby grafa była chociaż dynamiczna może do nawet tych 1800p to już w ogóle byłby kosmos, ale nadal uważam, że Returnal jest jak najbardziej czymś co można nazwać nową generacją. Implementuje wszystko czym karmiło nas Sony na swoich materiałach prasowych i jest to coś co mam nadzieję, że będzie standardem w każdym dużym tytule na PS5. To nie jest ciekawostka pokroju żyroskopu z PS3 czy touchpada z PS4. Ale to trzeba zagrać żeby zrozumieć.

Szkoda twojego czasu na merytoryczne posty tutaj. Zaraz cie stado bydlakow wysmieje ze podniecasz sie wibracjami w padzie ktorego oni w rekach nie mieli czy dzwiekiem. Szkoda czasu. Asax tez bedzie udawal glupka bo od pewnego czasu nieustannie manipuluje i klamie. 

Opublikowano

Ja nikogo nie wyśmieję. Ale grałem na Dual Sense i ja frajdy w tym nie widzę, tak po prostu.

Audio 3D? Xbox ma Dolby Atmos.

Szybkie wczytywanie gier? Xbox ma to samo + Quick Resume.

:dunno:

Opublikowano
Ja nikogo nie wyśmieję. Ale grałem na Dual Sense i ja frajdy w tym nie widzę, tak po prostu.
Audio 3D? Xbox ma Dolby Atmos.
Szybkie wczytywanie gier? Xbox ma to samo + Quick Resume.

dunno.png
Do tej pory te wszystkie funkcje były zaimplementowane na siłę i byle jak. Returnal je podnosi na zupełnie inny poziom. No nie wiem w której grze na Xboxie NIE MA LOADINGÓW. Już wrzucałem wyniki Medium no i nie były rewelacyjne.
Opublikowano

O kurde, dzieki za info asax. Od razu sprawdziłem DF. 2021, a gra, ktora "wyciska wszystko" z ps5 i wygląda jak jakis werewolf apocalypse jest renderowana w 1080p :dynia: ale wiadomo, bru brrr brut w padzie, to nie ma znaczenia.

Opublikowano
48 minut temu, ASX napisał:

że gdyby chodziło o grę na Xboxa

o grę

na Xboxa

:yao:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.