Opublikowano 9 sierpnia 20249 sie 50 minut temu, kotlet_schabowy napisał(a): Po drugie, jest to wydanie japońskie, wiecie/podejrzewacie, czy idzie to w ogóle poskładać z japońskimi papierkami, ewentualnie da się znaleźć w necie angielską wersję instrukcji? http://dalong.net/reviews/kotobukiya/rex/rex_i.htm#m Sam oceń. Większość sprowadza się do obrazków. Kruczki można rozgryźć, albo użyć tłumacza w telefonie. Co do zakupów zza granicy, to się nie wypowiem. Modele zamawiałem tylko z Hobby Link Japan, lub polskich sklepów, ale tam Rexa obecnie nie mają. Weź poprawkę, że bez malowania to może trochę monotonnie wyglądać - http://dalong.net/reviews/kotobukiya/rex/rex_p.htm
Opublikowano 19 sierpnia 202419 sie O to i on! Veni, vidi, vici... Bron, The King James, WeAreAllWitnesses Man! Figurka na lekkim statywie (do modyfikacji, bo się telepie; mam już specjalny klej do tego. xD) wykonana z solidnego sztucznego tworzywa; detal - dość dobry, pełny i dokładny, kolor również. Około 20 - 23 cm wys. Zadowolonko jest! Wędruje półeczkę wyżej do kolekcji!
Opublikowano 3 października 20243 paź Nielicencjonowany Joel z serialu TLoU, sprzedawany jako "The Last Father". Takich wyrobów jest więcej i patrząc jak dokładne są ich twarze, dziwne że nie są zasypywani pozwami. Trochę beznadziejne światło wypacza odcienie, ale całość prezentuje się świetnie. Na YT sporo unboxingów. I tak, Ellie do kompletu też będzie, jako "The Last Hope" Spoiler
Opublikowano 17 października 202417 paź Jack Skellington, właśnie figurka tej postaci z pokręconego filmu animowanego Burtona, ale za to jak genialnego!, "Miasteczko Halloowen" właśnie doszła! Kupione na ,,Ali", 27 cm, dość solidne tworzywo sztuczne, prosta stabilna konstrukcja, elegancka stylizacja i projekt. Na pewno nie oryginał - zamiennik, ale i tak jestem zadowolony z kupna gadżetu. Oryginału w takim designie, ciężko było mi znaleźć.
Opublikowano 20 listopada 202420 lis Tak, kurnia blaszka przyznaję się bez bicia, Jason Voorhees jako figurka kupiona... przez Aliexpress a nie jakieś ,,dystryktZeroPl" etc. Nie jest to oryginał od NECA czy z cyklu Tiny Horror etc. - to zamiennik, co widać po jakości tworzywa, samego wykonania i jakości elementów wymiennych. 18cm, forma taniego tworzywa sztucznego... No ale, Łej Panie, ależ to mimo wszystko kapitalnie wygląda. Figurka jest stabilna, maksymalnie ruchoma (dzieciak może się bawić xD); jedynie jeszcze jednym zastrzeżeniem może być jej zapakowanie: posklejane, powkładane wszystko w ten plastik na odpierdooool xD. No ale, jest jak jest, i to całkiem całkiem.
Opublikowano 11 grudnia 202411 gru ,,Veni, vidi, vici" - mam to! I jest turbo zwycięsko! A to dlatego, że zebrałem figurki z Multiversum DB na takiej zasadzie, na jakiej chciałem: z DB jednego złola, z DB GT jednego złola, no i tak samo z DB Super i ,,Zetce/Kai Z" - po jednym ze złoli. Czyli każda Saga/Seria Świata DB ma u mnie figurki w postaci jednego charakterystycznego złoczyńcy. Kolekcję dopełnił zakup z ,,Ali", moim zdaniem za śmieszne pieniądze (80zł około, w tym Choice czyli przesyłka gratis), świetnie i tak mimo wątpliwej oryginalności wykonanego modelu/figurki dziarskiego i zakapiorskiego ,,Generała Reda" z klasycznego DB. Ha! Model ma wraz z podestem około 17 cm. Zdjęcia: samego ,,Generała" gdzieś na tle wraz z tą figurką pośród ,,dragonballowych złoli". Ha! No i pięknie.
Opublikowano 1 stycznia1 sty Tak w ramach informacji, ciekawostki. Nowe figurki WonderWoman w skali 1/3 są dostępne do zamówienia. No ale ceny ponad 5tys funa to trochę przeginka. Sam mam jedną figurkę anime w większej skali (1/2.5 scale size) za którą wiele lat temu dałem ledwo 10% tego ile sobie życzą za te pięknisie.
Opublikowano 14 marca14 mar Predator... w wersji ,,popiersiowej" xD... Taka tam nazwijmy to ,,figurka" drukowana 3D, ale używana, kupiona od jakiegoś geeka z Łotwy czy Węgier, na Vinted. To, że nie jest to nówka - pal licho, dla mnie nie ma to żadnego znaczenia. Kupiłem to co chciałem, dostałem to co chciałem. Solidne wykonanie, w miarę dokładny detal i kolor nachodzący na rzeźbę w każdą ze szczelinek i wypukłości; twarda struktura. 17cm wys., 8cm szer. Jak na jakieś 70zł netto, to i tak mega zadowolonko z takiego zakupu.
Opublikowano 14 marca14 mar Nigdy nie rozumiałem i chyba nie zrozumiem fenomenu popiersi i tego że niektórzy są w stanie przepierniczyć pół wypłaty na hobby (jak w tym memie - prowadź mistrzu). Dioramy ok, całe statuetki ok, figuurki w większej niż 1/6 skali - ok. Ale wydawać masę kasy za coś urżniętego z całości i umieszczonego na podstawce? No ale są gusta i guściki. Zdecydowanie wolę pełne postacie a nie "wycinanki"
Opublikowano 25 marca25 mar Sauron - ,,Zły Duch", okrutny, pisany pierwotnym mrokiem... to on, jedyny, godny!, władca Mordoru z Legendarium Śródziemia. Jedna z najbardziej ikonicznych postaci z gatunku surowej, mitologiczno-dark fantasy, wręcz ucieleśnienie ,,złolostwa" dla tego rodzaju gatunku popkulturowych treści, jaka kiedykolwiek została wykreowana. Figurka, którą widzicie... fakt, nie jest oryginalna. Kupiona z ,,Ali" za śmieszne 65zł czy coś koło tego - solidny materiał, mocna sklejka, świetna i wytrzymała podstawa, no i pozycja, w której Sauron został zaprezentowany: zwycięski, jedyny, mroczny! 18cm wysokości, około 10 szerokości przy podstawie. Jedyna figurka z surowego mitologicznego dark fantasy, czy w ogóle z fantasy na jaką się zdecydowałem - godny figurkowy reprezentant gatunku... zwłaszcza tego RPG-owo - książkowego! xD Jestem zadowolony! I to się liczy!
Opublikowano 9 kwietnia9 kwi Patisonowy Batman od Mezco w 1:12. Szukałem jakiegoś fajnego artykulacyjnego figsa Gacka i albo brzydkie, albo za drogie 1:6 z premierą "kiedyś będzie". Więc wleciał ten, kupiony ma Amazonie.
Opublikowano 9 kwietnia9 kwi Fajny. Nie przepadam za Mezco, materiałowe figsy, szczególnie w tej skali, jakoś tak mi nie siadają. Jak wypada wykonanie tej zbroi?
Opublikowano 9 kwietnia9 kwi @Badus wykonanie świetne, choć trochę ogranicza to artykulację ale i tak jest dobrze. Dziwi mnie tylko, dlaczego nie dodają tutaj zapasowych przegubów do rąk.Płaszcz tylko wsadziłem od góry pod kołnierz, co wydłużyło optycznie szyję i lepiej to wygląda.Trochę też szkoda że armor nie jest ciemniejszy, jak na tej fotce po zwykłej edycji w telefonie.
Opublikowano poniedziałek o 17:385 dni Wrażenia po zobaczeniu moimi geekowskimi ,,paczałkami" gdzieś w eterach internetów tej statui/figurki ,,mej Pani Lilith" (O Boska!) z Diablo IV (Tak, Lilith jest jedną z najpotężniejszych, najbardziej mrocznych i agresywnych sylwetek żeńskich w historii popkultury; jedna z najbardziej pompatycznych, aż ziejąca tym namacalnym piekielnym złem... xD) są nie do opisania. Ta Boska Red Lilith, ok. 30 cm, wagi 1,2kg... wygląda jak jakiś krutacki artefakt z ortodoksyjnej okultystycznej sekty... Piękne, hipnotyzujące, wręcz dające jakiejś dziwnej innowymiarowej energii! I weź tu postaw na regale albo półce, jak ksiądz będzie chodził po kolędzie i święcił domy. xD Mniejsza, muszę to mieć! Cena za takie cudeńko to w Polsce: około 480-590zł - w zależności od miejsca kupna. Z SideShow tego czegoś nie opłaca się sprowadzać. Wysyłka i cło: tyle samo co koszt figurki. I co sądzicie?
Opublikowano środa o 18:323 dni No dobra... pierwsza z figurek, to ruchoma figurka z serii Marvel Legends: Iron Man, a'la ,,What if... ?" lub Marvel Zombies - taki tam Zombiak Iron Man; około 16cm, świetne wykonanie oraz jakość elementów ruchomych! Ten gadżet musiałem kupić, bo mam już LEGO Nano-rękawicę Nieskończoności Iron Mana z "Avengers: Endgame", więc... trzeba było dodać takiego Zombie Starka jako wisienka na torcie tejże mini-marvelowskiej kolekcji. Druga z figurek... to takie minipopiersie Klauna Arta z Uniwersum Terrifier - wersja podróbkowa, xD. Zamówione z ,,Ali", za śmieszne 40zł czy coś koło tego - solidny wykon, około 15 cm, wygląda prawie oryginalnie, ale w miarę akceptowalnie, żeby ,,to cosik" stało na półeczce i cieszyło oko. Ogólnie figurkowe zakupy - zadowolonko!
Opublikowano wczoraj o 19:12 1 dzień W końcu! O Pani... o Pani nasza, piekielna! Zrodzona z pierwocin zła i grzechu! Najdroższa Lililth! Mam to! Mam tą figurkę! W końcu! Jeśli ma to być figurka growa, jako pierwsza growa w mojej kolekcji, no to niechaj będzie to coś ,,dokokszonego!", z mrocznego fantasy/horror RPG; padło więc na Lilith z Diablo IV! Akryl, świetne wykonanie, piękny kontur, stabilność w porządku. No i ten ogólny design! 30,5 cm wraz z podstawką. No i jest pięknie. Zdjęcia, uwierzcie mi, nie oddają piękna tej Statui.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Masz wogóle jakieś gabloty na figurki? Czy jakieś przeszklone displaye? Czy wszystko stoi na drewnianych półkach? Pokaż no panku gdzie trzymasz wszystkie zbiory jak możesz.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Ja mierzę figurki i zamawiam kawałki plexi (4 ścianki i góra), z których potem sklejam pokrywki. Stawiam sobie w różnych miejscach w domu i się nie kurzą, tylko plexi przecieram. Oczywiście nie wyglądają tak ładnie, jakby luzem stały, ale coś za coś. Wrzucę fotę jak będę w domu.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. W figurkowych planach... ewentualny zakup tego rodzaju figurki Darkseida (klasyczny, bardziej komiksowy wizerunek Pana Apokolips dopiero w kwestii figurek... występuje jako pre-order) - krój bliski wizji Darkseida Zacka Snydera z jego rozszerzonej, reżyserskiej wersji Justice League z 2017 roku. Zdjęcie figurki wzięte z jakiegoś zakupowego portalu. O coś takiego mi chodzi. 7 godzin temu, SebaSan1981 napisał(a):Masz wogóle jakieś gabloty na figurki? Czy jakieś przeszklone displaye? Czy wszystko stoi na drewnianych półkach? Pokaż no panku gdzie trzymasz wszystkie zbiory jak możesz.Wszystkie moje figurki/statuy/popiersia i inne około-figurkowe tematy, xD, umieszczam na tej mini-półeczce, którą sam skobie skleciłem (mam dwie takie) oraz na szczycie regału, tuż obok jednej z półek, plus na wysokim kredensie/mini-regale, tam gdzie tymczasowo umiejscowiłem Lilith. W pierdoły z gablotkami na razie się nie bawię; o figurki, o LEGO - o to wszystko dbam, także o ich stan nie należy się martwić. Nie są to okazy po kilka tysięcy, żeby je oddzielać od świata jakimś kurła podełkiem czy szkłem. Po kiego mi to.... To wszystko wystarczy.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Aha,.czyli nie masz displaya żadnego czy gabloty. No przy takiej kolekcji to by się przydało. Bo figirki spoko ale mebelkowo to bida
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. U mnie wszystko stoi na półce. Jak przychodzi to z kurzu czyścić to mnie krew zalewa Dobrze, że modele 1:43 mam w gablotkach, to się nie kurzą. Ale składam jednego bydlaka w 1:6 i pora myśleć o czymś zamkniętym na to, bo szkoda żeby kurz zbierało.