Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Figurki kolekcjonerskie

Featured Replies

Opublikowano

O piękności...

PureArts
No image preview

The Witcher 3: Wild Hunt Eredin Helmet 1/1 Scale Replica...

PureArts welcomes a dark foe to our midst: main antagonist from The Witcher 3: Wild Hunt, Eredin Bréacc Glas. This skull-shaped helmet of the King of the Wild Hunt inspires dread and fear in all who b

1 godzinę temu, Square napisał(a):

Fanem Kratos i Świata, do którego ta postać należy, czyli wiadomego ,,GOW" (fakt, Uniwersum specyficzne, ale Ragnarok, jako gra na Ps5 wygląda obłędnie: mechanika, grafa, gameplay... Muszę w to pyknąć mimo wszystko!), nie jestem... no ale kierła do kwadratu: ta (co to właściwie jest?) ni to rzeźba, ni to statua, figura prezentuje się ultra-epicko, jak jakiś odpowiednik Thanosa lub Darkseida na swoich tronach! :D

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 249
  • Wyświetleń 40,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Żólwie się kilku osobom podobały, dziś dotarł ostatni to wrzucam.

• Aha.

• Lim Toys Nathan Drake Figurka pierwotnie ukazała się rok temu I szybko zniknęła. Na szczęście dostaliśmy drugi wypust (re-issuse), o którym dowiedziałem się przypadkiem. Teraz już musiałem go nabyć.

Opublikowano

HAP-oq-XMAArqA-?format=jpg&name=large

HAP-orAWQAA1HI4?format=jpg&name=large

HAP-oq_WwAAz_VX?format=jpg&name=large

Dostałem kod na ta figurke: 30$ wołają sobie za to. Zastanawiam sie jeszcze?

Opublikowano

https://www.purearts.com/en-eu/collections/all-pure-arts-brands/products/terminator-2-t-800-model-101-battle-damaged-art-mask-exclusive-edition

Do pomyśluuuunku, co do tego, czy warto ,,w kopertę odłożyć troszku grosza" na niby-taką-pierdołkę, która ma zadowolić głód pasji geeka i kolekcjonera. Ta ,,niby-pierdołka" wygląda i taka jest w rzeczywistości... przepotężnie! Dać za wyrafinowany, jakby zrealizowany z turbo-pietyzmem model T-800 z Uniwersum Terminator, gdzie artyści PureArts uwydatnili chyba kurła każdy szczegół anatomiczny popiersia cyborga granego przez Arniego... przeszło 3500zł, to nie lada wyzwanie, ale wyzwanie do zrealizowania. WoW! Natrafiłem na to bóstwo przypadkiem... i tak przypadkiem zachciało mi się cosik takiego mieć. :D

W dniu 3.02.2026 o 18:28, MEVEK napisał(a):

HAP-oq-XMAArqA-?format=jpg&name=large

HAP-orAWQAA1HI4?format=jpg&name=large

HAP-oq_WwAAz_VX?format=jpg&name=large

Dostałem kod na ta figurke: 30$ wołają sobie za to. Zastanawiam sie jeszcze?

Brać, nie gadać! xD. Czasami takiego kawaii mini-wersje danych postaci z różnych Światów sci-fi czy fantasy, są lepsze niż te ,,konkretne" figurki. I tak... ta wersja R&C, ha!, robi wrażenie!

Opublikowano

SebFcollectionB&B.jpg

Mini kolekcja z Beavisem i Buttheadem.

Kolejne figurkowe updejty na dniach, obecnie czekam na zamówiony customowy szklany display pod VaultDwellerkę z Fallouta w skali 1:1. Cały cosplay waży bagatela niemal 50kg i wymaga dodatkowych mocowań i zabezpieczeń.

Opublikowano

Gululululu... xD. Kitowcy gawiedzi...! O tak, i to jeden z nich (sam się zastanawiam czemu w polskim przekładzie, w Mighty Morphin Power Rangers lektorzy czytają ,,kitowców", nie jako ,,kitowców" właśnie, a jako ,,Putty Patrollers") wpadł właśnie do kolekcji - zakup na AmazonPL, przesyłka gratis, koszt około 70zł. Dwa dodatki do obu rąk, około 13cm całość figurki w wysokości modelu, w miarę solidne wykonanie, świetna ruchomość stawów... No i cóż, mam swojego Kitowca w kolekcji... xD. No i zadowolonko jest... :D

20260206_152406.jpg20260206_152821.jpg20260206_152848.jpg

Opublikowano

OnePieceNarutoPart1.jpg

OnePieceNarutoPart2.jpg

Kolejny post z malutkim wycinkiem kolekcji nerda. Tym razem półeczka z OnePiece i gratisowo Sakura+Tsunade pijaczka z Naruto. Dalszy ciąg wkrótce, nie wrzucam wszystkiego naraz bo limit transferu na post nie pozwala a robić repostów też nie chcę. Wrzucam zatem po troszeczku co kilka dni.

Opublikowano
W dniu 5.02.2026 o 22:06, SebaSan1981 napisał(a):

Kolejne figurkowe updejty na dniach, obecnie czekam na zamówiony customowy szklany display pod VaultDwellerkę z Fallouta w skali 1:1.

jaki koszt takiej LALKI?

Opublikowano

W sumie doliczając koszt szklanego displaya czyli 500funa to musiałem wyszykować jakieś.. 3200£ czyli około 16k PLN. Tyle mnie kosztowało póki co, tak zwane lalki to nie zawsze tanie hobby D

Opublikowano

Szkoda że te lalki takie drogie no ale albo sie płaci albo kupuje kitowca gulugulugulu

Opublikowano
43 minuty temu, Ukukuki napisał(a):

Prawie połowa mojego rocznego budżetu na gierki do kolekcji to u gościa jedna figurka. CHORE

I co to za gierki kupujesz za 35k rocznie?

Co wpadło np w 2025?

Opublikowano
5 minut temu, Square napisał(a):

I co to za gierki kupujesz za 35k rocznie?

Co wpadło np w 2025?

To co wrzucam w zakupach growych lapkaJedyne co nie wliczam to rzeczy do kompa i cyfrówek.

Opublikowano

To na ile gierek się to przełożyło? Bo nie sprawdzał tematu specjalnie.

Opublikowano

Retro gierki trzymają ceny. Szok, niedowierzanie

W dniu 5.02.2026 o 22:06, SebaSan1981 napisał(a):

pod VaultDwellerkę z Fallouta w skali 1:1

Jest gdzieś w sieci podgląd tego cuda?

Opublikowano

Ja zamowilem Marcus’a od Prime1 w wersji deluxe. Teraz tylko czekac do 2027. IMG_6767.jpegIMG_6768.jpegIMG_6769.jpeg

Opublikowano
3 godziny temu, Square napisał(a):

To na ile gierek się to przełożyło? Bo nie sprawdzał tematu specjalnie.

Około 140 giereczek. Ogólnie zbliżam się powoli do wyczyszczenia listy życzeń tylko teraz zostaje mi sporo gierek po 1000-3000 zł xd na zamknięcie retro konsol potrzeba mi przy obecnych cenach około 19000 zł, około 50 gierek i zostaje już kupować na bieżąco gierki na Switcha. Więc już jestem blisko. Trochę na to czekam szczerze mówiąc. 15 lat zbierania retro gier i około 2000 fizycznych wydan. No i nie jest to śmietnik tylko kupuję faktycznie to co mnie interesuje a nie na kilogramy z zenmarket. Fajnie, że ta droga się kończy. No ale mam jeszcze listę gier na PC gdzie jest około 70 tytułów a większość to bigboxy xd

No ale przypomnę, gość tutaj kupił figurkę za 17000 tysięcy złotych i cie to nie interesuje?

Opublikowano

No to grubo.

5 minut temu, Ukukuki napisał(a):

No ale przypomnę, gość tutaj kupił figurkę za 17000 tysięcy złotych i cie to nie interesuje?

Czekam aż wrzuci.

Opublikowano

Za taką kasę, to ona ma cztery dziury.

Opublikowano

Galactus on Throne Statue Resin Model Figurine Collections 1/4 80cmH

FOTKA ściągnięta z jakiejś aukcji z Ebay... Łej kierłaaaa. Ale bym ,,przytulił" takie cudo... Meeeeen! Rzekomo 80cm... :D Pięknisty... Jednak PureArts kusi mnie bardziej, aby cokolwiek kupić od tej firmy... Zobaczymy może coś z ,,Wieśka" wpadnie, albo z TLOTR czy Terminatora.

Opublikowano
9 godzin temu, GearsUp napisał(a):

Jest gdzieś w sieci podgląd tego cuda?

Nie za bardzo bo to custom.

Całość jest złożona z oddzielnie zdobytych/kupionych elementów więc jak to z customami bywa - drugiej takiej samej nie ma.

A to już od widzimisię klienta zależy co zamówi i gdzie. Real size figurki czy tam lalki mogą być wykonane z różnych materiałów i mieć różne ekhem.. wyposażenie. Na realizację figurki czekałem ponad pół roku. Rozczaruję Cię, zamówiona przeze mnie nie ma dziur bo jak wspominałem, to custom order więc mogłem wybrać materiał, rodzaj szkieletu, detale, a co do dziur zaznaczyłem że tego nie chcę (bo figurka służy jako display a nie dziurkowania hehe) i zaoszczędziłem 150£ ale w zamian dobrałem pełną artykulację oczu i dłoni oraz wzmocniony szkielet aby całość wytrzymywała pionową ekspozycję.

A materiał? To kwestia gustu czy wybierzesz kruchą ceramikę typu polystone, jakąś żywicę czy coś bardziej plastycznego np elastomery, TPE lub silikon. Każdy materiał ma wady i zalety.

Poza tym lalka/figurka to tam chuy, jak się uprzesz to zamówisz nawet konia w realnej skali do cosplayu Zorro albo statuę Dragonborna ze Skyrima D

O wiele trudniej znaleźć tematyczne akcesoria z uniwersum Fallouta. Jak nie masz drukarki 3D i sam sobie nie zrobisz to wszystko trzeba znaleźć gdzieś w internecie. Największy problem miałem z butami i nakryciem głowy. Ale PipBoya, kostium z "lajkry", spluwę, skórzany pas tzw harness, baterię do PowerArmora, dog tagi i inne gadżety znalazłem w miarę sprawnie.

Całość robi dojebane wrażenie ale dopóki nie wstawię do gabloty z solidnym oświetleniem to nie chcę jeszcze niczego wrzucać na forum.

FigurinesBottomShelvePart1A.jpg

FigurinesBottomShelvePart2.jpg

16tysi jednostkowo na jedną figurkę to wydawać może się sporo. Na fotach powyżej wspominane parę miechów wcześniej Tifa i Nami w skali 1:4 oraz mega rzadka obecnie Hatsuho w skali 1:2,5. Całość warta obecnie (na rynku nerdziarsko figurkowym bo nikt "zdrowy na umyśle" pewnie nie wydał by tyle kasy) około 6k PLN biorąc pod uwagę dostępność. Po Nami jeździłem specjalnie do Walii aż za Swansea samochodem odebrać osobiście bo bałem sie że mi ją kurier rozwali podczas dostawy tak jak poprzednio z FioGermi z MetalSluga.