NemoKOF 672 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Do dziś nie rozumiem tej decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Czy mogę na Decku żonglować kartami SD? Instaluje jakieś gry via Steam na karcie A, potem ją wyjmę i włożę kartę B, na której też coś zainstaluje via Steam. Przejdzie potem taka podmiana kart w zależności w co będę chciał zagrać? Czy Deck wywali błąd, że brakuje danej gry na karcie, bo włożona jest inna? A może będzie wymagać jej formatowania za każdym razem? Testował ktoś taką jazdę na dwie karty SD? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Teraz, Emtebe napisał: Czy mogę na Decku żonglować kartami SD? Instaluje jakieś gry via Steam na karcie A, potem ją wyjmę i włożę kartę B, na której też coś zainstaluje via Steam. Przejdzie potem taka podmiana kart w zależności w co będę chciał zagrać? Czy Deck wywali błąd, że brakuje danej gry na karcie, bo włożona jest inna? A może będzie wymagać jej formatowania za każdym razem? Testował ktoś taką jazdę na dwie karty SD? Do czasu oleda nawet był moment że jechałem na trzy karty xd Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 1 minutę temu, Emtebe napisał: Czy mogę na Decku żonglować kartami SD? Instaluje jakieś gry via Steam na karcie A, potem ją wyjmę i włożę kartę B, na której też coś zainstaluje via Steam. Przejdzie potem taka podmiana kart w zależności w co będę chciał zagrać? Czy Deck wywali błąd, że brakuje danej gry na karcie, bo włożona jest inna? A może będzie wymagać jej formatowania za każdym razem? Testował ktoś taką jazdę na dwie karty SD? Ja testowałem i nie było problemów. Żadnych błędów nie wywalało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Steam pamięta na jakim nośniku zainstalował gierkę, przynajmniej na PC. Na Decku w sumie jeszcze nie testowałem ale dobrze wiedzieć ,że to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza
dominalien 259 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Jak wyjmujesz kartę znikają wszystkie gry, które są na niej zainstalowane, wkładasz i się pojawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Dzięki wielkie za informację Cytuj Odnośnik do komentarza
dominalien 259 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Nowy Proton Experimental robi HDR w Mass Effect LE. Testuję ME2 i na razie wyglada bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 Jest z poziomu SteamOS nie linuxa przeglądarka internetowa? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 Instalujesz chrome przez Linuxa i przez steam dodajesz do biblioteki i masz potem po bożemu z poziomu steam os. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emtebe 2 524 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 Ok, a ta opcja usunięcia danych przeglądarki z poziomu SteamOS to dotyczy wewnętrznej przeglądarki, która wyświetla sklep itp.? Pamiętam chyba, że po pierwszym odpaleniu Decka był komunikat z poziomu SteamOS o instalacji przeglądarki, ale wtedy go olałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 14 minut temu, Emtebe napisał: Ok, a ta opcja usunięcia danych przeglądarki z poziomu SteamOS to dotyczy wewnętrznej przeglądarki, która wyświetla sklep itp.? Pamiętam chyba, że po pierwszym odpaleniu Decka był komunikat z poziomu SteamOS o instalacji przeglądarki, ale wtedy go olałem. Chrome chyba ci sugerują od razu z poziomu steam os. Potem ten chrome z poziomu steamos czy Linuxa to będzie ten sam chrome jeśli chodzi o zakładki, hasła itd. Niektórzy dodają przez steam kilka razy ten sam chrome i każdego konfigurują pod otwieranie innych stron defaultowo przy odpaleniu więc niejako robią osobne aplikacje do youtube, Netflix itd. Z swojego doświadczenia mogę odpowiedzieć że na decku bez windowsa nie odpali przez chrome filmów z skyshowtime, loguje przez chrome ale ich player nie jest kompatybilny z Linuxem. Chyba że idzie to obejść, a nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 Przypomniałem sobie o Lumines (aktualnie po 16 zł), nic się nie zmieniła ta gra. Nadal wciąga na długo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 Z lumines czy Tetris mam ten problem ze mam na switchu i kurde kusi dublować na decku Na humble bundle aktualnie jest też za 40zl fajna paczka z gierkami logicznymi, a jak wiadomo takie wchodzą jak w masło przenośnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 Polecam zagrać w demko Balatro. Szykuje się kolejny GOTY indyczek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 Gracze masowo wąchają popularną konsolę. Producent mówi, dlaczego lepiej tego nie robić (spidersweb.pl) Nie ukrywam, zapaszek jest przyjemny. Cytuj Odnośnik do komentarza
EpicElliot 4 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 Niczego się nie dowiedziałem z tego artykułu, typowy clickbait, stwierdzam jednak, że to zapach pasty termicznej i ciepłego plastiku, czy wdychanie jest szkodliwe? Niewiadomo bo nie ma na ten temat żadnych badań. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 Sztachnąć się raz i wystarczy. Jak z lizaniem pierwszej gry na Switcha. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 Artykuł totalnie z dupy, oparty na odpowiedzi supportu na pytanie jednej osoby z Reddita. https://www.reddit.com/r/SteamDeck/comments/18grijh/i_asked_valve_about_sniffing_the_vent_and/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 Ciekawe kiedy na ppe z dopiskiem PILNE Cytuj Odnośnik do komentarza
Assassins_78 821 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 Jeśli szukacie dobrego nie drogiego Docka to polecam ten : https://www.amazon.pl/dp/B0C3C381FQ?ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details&th=1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 855 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 Cały wlot powietrza zasłania ten dock Cytuj Odnośnik do komentarza
falcon87pl 123 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 Kupiłem Mad Maxa na dzień dobry z SD Oled, bo w wielu recenzjach na YT leciała rozgrywka i mi się klimat spodobał. Miał być dla testu, a gram tylko w niego, już ponad 20h nabite Od czasu Far Cry 3 nie bawiłem się tak dobrze czyszcząc mapę I świetnie czuć rozwój postaci i pojazdów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Assassins_78 821 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 (edytowane) Teraz, Ukukuki napisał: Cały wlot powietrza zasłania ten dock Nie zależy jak ustawisz tylne oparcie wlot masz cały odkryty. @messer88 Edytowane 13 Grudnia 2023 przez Assassins_78 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sobies 173 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 Kupiłem OLED'a 512 GB Już się nie mogę doczekać 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi