Opublikowano środa o 14:173 dni Deck LCD jest spoko, gram wymiennie na obu i jest git. Bajki że LCD jest taki fatalny i nic na nim nie widać można włożyć między bajki.
Opublikowano środa o 14:273 dni 19 minut temu, NemoKOF napisał(a):A co cie w Switchu nie pasowało? Ekranik w słońcu czytelniejszy, kolorki ładniejszeZa mały upgrade, piękny kawalerze. Niby wiedziałem, że kupuję drugi raz to samo ale ten ekran i trochę lepsze kolorki nie były warte prawie 2k które za niego dałem.
Opublikowano czwartek o 11:202 dni Deck 2 podobno w 2028 roku dopiero, więc przyjdzie nam poczekać 2,5 roku przynajmiej.
Opublikowano piątek o 04:142 dni 2028? Trochę późno. Liczyłem, że absolutnie najpóźniej będzie Q4 2027. A bardziej na Q4 2026. W 2028 sprzęt będzie miał 6 lat, co w świecie konsol jest już dużo, a w świecie pecetów to chyba wieczność. Topowa karta graficzna z 2022r czyli 3080 kosztuje teraz 150$ na ebayu...
Opublikowano piątek o 04:332 dni RTX3080 to mimo 5 lat na karku to wciąż świetna karta, znacznie powyżej zalecanych wymagać w najnowszych grach. Moim zdaniem nie ma co się śpieszyć, nowy Steam Deck powinien pojawić się wtedy kiedy pojawiają się procesory odpowiednio wydajne i z odpowiednio małym poborem mocy, które zagwarantują odpowiednio duży skok w graniu przenośnym. A okazja ku temu może pojawiać się wraz RDNA5/UNDA i nową generacją konsol, czyli właśnie gdzieś w 2027/2028. Do tego czasu nie ma sensu robić półśrodków
Opublikowano piątek o 04:372 dni 2 minutes ago, ASX said:RTX3080 to mimo 5 lat na karku to wciąż świetna karta, znacznie powyżej zalecanych wymagać w najnowszych grach.Moim zdaniem nie ma co się śpieszyć, nowy Steam Deck powinien pojawić się wtedy kiedy pojawiają się procesory odpowiednio wydajne i z odpowiednio małym poborem mocy, które zagwarantują odpowiednio duży skok w graniu przenośnym. A okazja ku temu może pojawiać się wraz RDNA5/UNDA i nową generacją konsol, czyli właśnie gdzieś w 2027/2028.Do tego czasu nie ma sensu robić półśrodkówTu masz 100% racji. Po prostu liczyłem, że jednak ten skok pojawi się wcześniej. Z drugiej strony jeżeli taki technologiczny potworek jak MGS Delta śmiga, dzięki sztuczkom, na stareńkim Decku to może faktycznie damy radę wytrzymać do tego 2028
Opublikowano piątek o 09:571 dzień 5 godzin temu, Homelander napisał(a):2028? Trochę późno. Liczyłem, że absolutnie najpóźniej będzie Q4 2027. A bardziej na Q4 2026. W 2028 sprzęt będzie miał 6 lat, co w świecie konsol jest już dużo, a w świecie pecetów to chyba wieczność. Topowa karta graficzna z 2022r czyli 3080 kosztuje teraz 150$ na ebayu...Nie ma znaczenia ile kosztuje karta która wpierd@l@ 300-400W prądu xD. Musi sprzęt osiągnąć wydajność której chcą w niskim TDP i widać, że osiągnie za rok/dwa dopiero + czas na prototypy itd. Jasne, są nowsze ale wymagają z reguły więcej mocy + Valve mocno inwestuje w sam system. Poczekaj na Lenovo Go 2 (tam jest dobry touchpad, choć tylko jeden) i aż będzie na niego SteamOS bo stabilnego jak skała Bazzite się boisz jak ognia (polecam już Lenovo Go 1 xD ale musi być "znaczek valve" w opcjach gdzieś). Przypominam, że SD do całkiem niedawna poniżej 10W nie miał absolutnie konkurencji na rynku pod względem osiągów.P.S. Piszę o "normalnym" Lenovo Go, takim dużym z touchpadem a nie tych wersjach S z miejscem na palca i "myszką optyczną"P.S.2. Zapomniałem, że już przecież na Lenovo Go jest ten oficjalnym SteamOS więc nie wiem czego się ludzie boją :-)