Opublikowano 2 października2 paź 19 minut temu, kudlaty88 napisał(a):Oby nie poszli drogą Nintendo i dali model z oled na premierę xdIdealnie by to rozegrali dwoma wersjami day one: tańszy LCD, droższy OLED ale wtedy zamykają się na tych (patrzę w lustro) co wymieniają model w trakcie trwania generacji
Opublikowano 2 października2 paź 15 hours ago, Bzduras said:Rodzimy Cronos też dostał natywnego builda pod Decka.Warto dodać, że już w momencie premiery Cronos miał też natywną wersję Linuxową, więc przygotowanej presetu pod Steam Deck było już ułatwione.
Opublikowano 2 października2 paź To nic nie mówi, często wersje Windowsowe + Proton lepiej mi działały niz build na linuxa np Tomb Raidery, Dead Cells
Opublikowano 2 października2 paź w której grze? W Cronosie? W Rise of TR różnicy nie było ale z kolei dzwięk się jebał jak się SD wybudzał xd
Opublikowano 2 października2 paź 1 hour ago, NemoKOF said:To nic nie mówi, często wersje Windowsowe + Proton lepiej mi działały niz build na linuxa np Tomb Raidery, Dead CellsMożliwe, stwierdzam tylko fakt, że już była wersja na Linuxa.
Opublikowano 3 października3 paź Jak bardzo fatalny jest ekran lcd steam decka? Cena na promocji jest kusząca.
Opublikowano 3 października3 paź Nie jest.Gdybym nie miał już LCD, to pewnie bym dopłacił do OLEDa, ale na pewno nie czuję potrzeby przesiadki/zmiany tylko i wyłącznie z powodu ekranu. Kolory nawet bez żadnych modów są przyzwoite, a mam np. Switcha OLED dla porównania. Jedyny mankament, to prześwity na czarnym tle, ale to już zawsze loteria będzie. Mnie irytowały przez chwilę, gdy zwróciłem na nie uwagę po tym, jak obejrzałem jakiś filmik YT na ten właśnie temat, ale potem już zdążyłem o nich zapomnieć i po prostu gram.Cudowny sprzęt warty inwestycji.
Opublikowano 3 października3 paź Jak to nie będzie Twój główny sprzęt do grania to LCD spoko. Oled jeszcze dłużej na baterii trzyma no ale sam ocenisz czy to warte dopłacania.
Opublikowano 3 października3 paź Ja z ekranami lcd nie mam problemów. Martwią mnie tylko opinie, że to słaby ekran nawet na standardy lcd. Nabrałem ochoty na sprzęt do łóżeczka do indyków i emu.
Opublikowano 3 października3 paź To myślę że spoko, ja na codzień gram na oledzie lg a na decku się grało np w Alien Isolation i nic tam tak źle nie wyglądało żeby narzekać. No ale obecnie z ekranem S2 też mam podobnie że włączę coś wieczorem na chwile po graniu na tv i tak samo nie wadzi mi ten ekran.
Opublikowano 3 października3 paź Ja uważam, że LCD w pierwszym Decku jest podłej jakości, nawet porównując do innych ekranów IPS (chociażby ROG Ally), nie mówiąc już o OLEDach. Vibrant Deck trochę pomaga z kolorami, od wersji 3.5 Steam OS można też pogrzebać z temperaturą barw w systemie, ale bleedingu i szarości się nie da zniwelować. To jest obiektywnie słaby panel z marnym pokryciem barw na poziomie 60-68% sRGB. Dla porównania dużo starszy Switch V1 LCD ma pokrycie prawie 100%.
Opublikowano 3 października3 paź Godzinę temu, Beelzeboss napisał(a):Ja z ekranami lcd nie mam problemów. Martwią mnie tylko opinie, że to słaby ekran nawet na standardy lcd. Nabrałem ochoty na sprzęt do łóżeczka do indyków i emu.W zupełności wystarczy. Ja cały czas jadę na LCD 64gb
Opublikowano 4 października4 paź Sropium. Nie mam oledozy i LCD zarówno w S2 jak i SD są dla mnie wystarczające. Jak ktoś musi mieć koniecznie te czernie i kontrast to każdy LCD będzie słabszym wyborem, ale kurwa nie przesadzajcie i nie mówcie, że OOOO NA TO SIĘ PANIE NIE DA PACZEĆ W OGÓLE, OCZY SZCZYPIO xD
Opublikowano 4 października4 paź To taki sam case jak z PS5 Pro. Kupując pierwszy raz wziąłbym oleda. Ale mając lcd wymieniał nie będę
Opublikowano 4 października4 paź W obu przypadkach trzeba dopłacić, a różnica to 1100zł głównie za ekran. Jak ktoś patrzy na kasę to nie ma znaczenia czy kupuje po raz pierwszy czy wymienia. Eh, jakby tam dali 20% na oleda podczas zimowej wyprzedazy to byłoby bardziej akceptowalne, bo 2600zł to troche dużo za poboczny sprzet.
Opublikowano 4 października4 paź @Beelzeboss Kup nówkę na olx. Ludzie sprzedają oledy z plombą za 2000-2200 zł. Tak wyciągają kasę ze steam za sprzedaż skórek.Zdecydowanie lepsza bateria i ekran. Polecam!
Opublikowano 4 października4 paź W ogóle ktoś śledzi kiedy ma nastąpić jakaś większa rewolucja w temacie chipów do takich urządzonek? Valve mówiło, że nie wypuści następcy dopóki przeskok nie będzie dostatecznie duży i tak się zastanawiam kiedy mogłoby to nastąpić. Z drugiej strony myślę, że to dobrze że pierwszy SD jest tak długo w obiegu bo te steamowe presety wciąż są dopieszczane dla każdej gry a tak uwaga twórców byłaby podzielona na SD1 i SD2
Opublikowano 4 października4 paź Przy premierze nowego socketu od AMD, mniej więcej zbiega to się z nową architekturą kart która ma zastąpić RDNA. Kiedyś były plotki o 2026 jednak teraz się raczej plotkuje o 2027.
Opublikowano 4 października4 paź Godzinę temu, Ukukuki napisał(a):@Beelzeboss Kup nówkę na olx. Ludzie sprzedają oledy z plombą za 2000-2200 zł. Tak wyciągają kasę ze steam za sprzedaż skórek.Zdecydowanie lepsza bateria i ekran. Polecam!Jak wygląda gwarancja w takim przypadku? Deck jest przypisany do konta, na ktorym go zakupiono? Można to zmienić jak na koncie MS? Edytowane 4 października4 paź przez Beelzeboss
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Dawno nie odpalałem SD i mówi dobra odpalę, bo jakieś gierki indycze co tylko na steam som sobie odpalę. Poszły updatey, dwa. No i myk czarny (ale włączony ekran), ok to res na twardo. Załadowało się, chodzę parę sekund po menu znów czarny, świecący ekran. Wtf? Ktoś coś wie? Serio jakby tak było na S2 to by było jojczenie w kosmos