Opublikowano 20 godzin temu20 godz. W Khazan bitka jest fest, jednak lokacje niestety średnio mi siadły. Miałem wrażenie że mamy tu non-stop jakieś zamczyska. Oczywiście w realu nie jest aż tak źle, niemniej takie przeświadczenie pozostało mi po tej gierce. Ale responsywność i mechanika starć naprawdę świetna.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Zacząłem Khazan ostatnio, no i właśnie pierwsze wrażeniaale dam szansę, bo bitka od początku robi.Jednakże klimatem do Lies of P nie ma podjazdu, tam od początku jest magia, inna liga, wolę takie bardziej enigmatyczne podejście do budowania świata od pierwszej minuty gry.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Wszystkie te gierki super, szkoda tylko że z konstrukcją leveli się postarali tylko w Wuchang. Szczególnie tutaj w P jakieś bardziej przemyślane skróty by były miłe. Bo to z drzewem niestety nie zrobiło zbyt, tak jak to w grach FS bywa Oo to tu jestem. W Khazan to w ogóle proste jak budowa cepa levele. Ehh a pamiętacie w BB, gdzie to można było wleźć z lasu. Tam to było Wow.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. LoP najlepsze z gier nie od From ale dla mnie Lordsy klimatem i lokacjami lepsze i od Nioh 3 i od Wu Chang, Khazana nawet nie porównuje bo lokacje były bardzo słabe i jeszcze ten recykling.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Ja tam wszystkie trzy pozycje lubię. Lordsy za klimat, lokacje, co-op dający możliwość dzielenia progresu, modyfikatory rozgrywki, które chciałbym widzieć w wielu innych grach z tego gatunku, przyjemną eksplorację, mniej za ledwie poprawny system walki i wielu słabych bossów. Khazan ma świetne walki z bossami i fajny combat będący mixem Sekiro z Niohem, ale sporo traci na kiepskim projekcie poziomów i powtarzalności mini bossów oraz zwykłych mobków. LoP jest najbliżej poziomem do gier od FS i zdecydowanie jest najlepszy z tych trzech pozycji, ale level desing wymaga jeszcze paru szlifów.Fajnie się ten rok zapowiada. Wyszedł już Nioh 3, przed nami druga odsłona Lordsów i Mortal Shell, do tego FPP soulslike Valor Mortis. W oczekiwaniu na kolejną grę od FS i LoP 2 będzie w co pograć. Edytowane 15 godzin temu15 godz. przez Czokosz
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Tego Khazana muszę jeszcze sprawdzić, ale Pinokio ma klimacik zacny, świetnie się w niego pykało.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Valor może być fajny, Lords i Mortal dla mnie skip jak części pierwsze.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 2 godziny temu, messer33 napisał(a):Valor może być fajny, Lords i Mortal dla mnie skip jak części pierwsze.Mortal chyba najgorszy soulslike w jaki grałem, obok pierwszych Lordsów (tych pierwszych pierwszych).
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Ja nawet nie grałem ale to wystarczy chwilę obejrzeć i widać co to