Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Retro handheldy do emulacji

Featured Replies

Opublikowano
15 godzin temu, RafaU napisał(a):

Od nich jeszcze nie, są delikatne obawy o wat/cło.

Właśnie o to mi chodziło. Wstrzymam się, towaru raczej nie zabraknie.

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 173,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dotarło do mnie dzisiaj Miyoo Mini+, pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, fajnie to leży w dłoni, ekran bardzo spoko jak na takie pieniądze, w weekend będę się bawić więcej i pewnie zainstaluje onionOS

• Po prawie 2 dniach testów muszę przyznać że FLIP2 jest najlepszą konsolką klapką (clamshell console) Cudowny ekran AMOLED, świetnie grające głośniki, analogowe L1 i L2 - robią robotę. No i gałki z hal

• Wspaniale jest ogrywać zaległości z gba na słoneczku

Opublikowano
1 godzinę temu, RafaU napisał(a):

Flip 2 czuł się samotny, dostał brata :)

hjkua7X.jpeg

Po co ci 2 takie same sprzęty wariacie xD Który fajniejszy?

P.S. Mi chodziło o Snapdragona 8 Gen 2 bo to ten SOC będzie w mocniejszym AYN. Ale to Snap, zakładam zę się pojawi.

Opublikowano

@NemoKOF oba boskie, ale pocketa 5 mam tylko do WII U i PS2 :)

SD 8 Gen 2 - tak o tym pisałem, że Rockonix już ma Linuxa na ten SoC :)

Opublikowano

Tak, widzę teraz że Ayn Odin 2 - i że jest opcja podmiany bootloadera i śmiga i Android i linux ale nie można ładować wyłączonego urządzenia i OTA mogą nie działać, można je zmieniać szybko w razie czego. Trochę minus skoro na Retoridzie działa ale nie ma tragedii.

Opublikowano

Niestety na Flipie 2 nie działa na dualboocie ładowanie z wyłączona konsolą, usypia ją jedynie. Ale nie problem szybko się przełączyć na Andka. W pockecie 5 dual działa inaczej nie podmienia się i jest zajebiście dobrze to rozwiązane.

Opublikowano
7 godzin temu, RafaU napisał(a):

Flip 2 czuł się samotny, dostał brata :)

hjkua7X.jpeg

Jakie to są ceny takich urządzeń?;)

Opublikowano
2 godziny temu, RafaU napisał(a):

778zl.

Panie, gdzie taka cena? :)

Opublikowano

Ali + back to school + kodzik 140zł + monety + wysyłka z Francji. Jak się poluje to można.

Dziś widzę że tylko mam kupon na 105zł co się równa 815zł (monet tu nie użyłem bo nie siedzę teraz na telefonie) z wysyłką z Francji.

Spoiler

hHw3nuH.png

A można upolować taniej z tego co czytam na pewnym DC

Opublikowano

Ten RP5 kusił mnie przez jakiś czas za 730zł, ale mój zapasowy Samsung s20fe z podpiętym dożywotnio padem robi podobną robotę, więc spasowałem. Jednak w Thorze 2 ekrany to już inna bajka

Opublikowano

@Rezoo7 Exynos 990 vs SD 865 - o jakiej ty "podobnej robocie" piszesz ? I telefon to nie HH :)

Opublikowano
Godzinę temu, RafaU napisał(a):

@Rezoo7 Exynos 990 vs SD 865 - o jakiej ty "podobnej robocie" piszesz ? I telefon to nie HH :)

Kolego Snap 865, 8gb ramu, ufs 3.1, Dex a to wszystko przyspawane do gamesir G8 Galileo, okraszone Oledzikiem Bożym i w ten sposób cokolwiek wrzucam do Ps2 ogarnia bez problemu.

Edytowane przez Rezoo7

Opublikowano
3 godziny temu, Rezoo7 napisał(a):

Ten RP5 kusił mnie przez jakiś czas za 730zł, ale mój zapasowy Samsung s20fe z podpiętym dożywotnio padem robi podobną robotę, więc spasowałem. Jednak w Thorze 2 ekrany to już inna bajka

Za RP5 to 730 zł to całkiem tanio zważywszy że mi wszędzie wyskakują ceny po 1200 zł.

Opublikowano
Godzinę temu, Rezoo7 napisał(a):

Kolego Snap 865, 8gb ramu, ufs 3.1, Dex a to wszystko przyspawane do gamesir G8 Galileo, okraszone Oledzikiem Bożym i w ten sposób cokolwiek wrzucam do Ps2 ogarnia bez problemu.

Ok, zmyliło mi, że exynos był w tych modelach. True zacna zabawka :)

Opublikowano
7 minut temu, RafaU napisał(a):

Ok, zmyliło mi że exynos był w tych modelach. True zacna zabawka :)

Ale tu płacisz za wysyłkę. Przecież jest pełno tego i taniej z wysyłką z EU.

A możesz zapodać link? Bo jak na moje oko 750 zł za RP5z wysyłką płatną, to godziwy piniądz.

Opublikowano
15 minut temu, RafaU napisał(a):
16 minut temu, Rezoo7 napisał(a):

No właśnie kod BSPL35 nie wchodzi, może trzeba czekać na odnowienie puli. RP5 z linku od Pana Latarnika wchodzi bez problemu. Jak miałem wcześniej kliknięte kupony Ali to wskakuje legancka cena 201 zielonych prezydentów z wliczona wysyłką. Około 750 zł BLIK i kilkanaście zeta mniej Revolut.

Generalnie dosyć ostro czekam na Mangmi Air X, ale RP5 w tych pieniądzach wydaje się być sensowniejszym zakupem.

Opublikowano
W dniu 24.08.2025 o 20:47, RafaU napisał(a):

Od nich jeszcze nie, są delikatne obawy o wat/cło. Chyba że się da dogadać i przepakują paczkę gdzieś w EU za parę dolców :)

Wysyłka droga nie jest, ale się boję ile dopierdolą u nas daniny. Ty siedzisz bardziej w branży, oni sprzedają tylko bezpośrednio ze swojego sklepu, czy jest jakaś szansa na promki od chińczyków z aliexpress? Ciśnienia jakoś nie mam, backlog duży i tak.

Przechwytywanie.JPG

Opublikowano

@Shen Ali pewnie do miesiąca od wysyłki producenta (połowa października), ale nie liczyłbym, póki co na promki. Trzeba czkać. Ja sam wstrzymałem się do testu od retro corp - w przyszłym tygodniu ma dostać na testy. Czekam co powie o zawiasach, bo o resztę jestem spokojny.

Opublikowano

Kupowanie konsoli przenośnej po kimś? Obrzydliwedrakenope Tak samo uzywanego pada bym nie kupił.

Opublikowano

Jak ktoś kupi RP5 to grip to podstawa, lepszy chwyt, ergonomia. Ręce się nie męczą. Idealny dodatek poprawiający rozrywkę. Dodatek - nowe przyciski plus krzyżak :)

bJaSQ5E.jpeg

WKnX2xn.jpegYx3Xlgz.jpeg