Opublikowano 9 marca9 mar Jakiś czas temu wrzucałem w ZakupachGrowych fotę z kieszonsolką Pixel2. Bardzo fajna malutka konsolka, która mieści się w łapie. Nie jest może tak poręczna jak podłużne konsolki i trzeba się nauczyć ją trzymać podczas grania. Obsługa menusów też wymaga nauki bo czasem przycisk wyjścia jest przypisany do ST, innym razem do B, wszystko zależy od menu w którym się znajdujemy. Konsolkę kupiłem wraz z kartą z grami ale po sprawdzeniu list, brakuje kilku tytułów, których się spodziewałem że będą. Ale to nie problem, brakujące romy przeniosę sobie z laptopa.Na moje potrzeby retrogrania to małe "cuś" w zupełności wystarczy. Jakieś 20-30 lat temu dałbym się pochlastać za taki sprzęt
Opublikowano 13 marca13 mar Trochę podobnie to wygląda jak Nintendo Mini Classics (miałem kiedyś wersje z Parchute i to był mój jedyny handheld za dzieciaka) :D
Opublikowano 14 marca14 mar W dniu 3.02.2026 o 10:02, Kris77 napisał(a):Skusi się ktoś? Taki RP5 z większym ekranem.https://mangmi.com/products/mangmi-pocket-maxMogę powiedzieć/napisać, że to jedna z najlepiej wykonanych i działających konsol z SD 865 do 199$Maiłem spore obawy co wymiennych przełączników, ku mojemu zdziwieniu montaż i demontaż bezproblemowy. Nic nie trzeszczy, brak jakichkolwiek luzów. Największe zalety:bardzo dobrej jakości 7" OLED - robi to robotęwymienne przełączniki, komplet dodatkowy typowy słyszany klik - mechanicznebateria 8000 mAh - grasz i grasz, nawet emulowanie PS2 to granie na długie godzinyhall triggery - w pełni konfigurowalne z wyczuwalnym oporemWady, ale do poprawymoże i nie wada bo nie każdy używa, ale napiszę - podświetlanie RGB gałek dość często szwankuje
Opublikowano 18 marca18 mar Nowe FW do MPM naprawia błędy o których wspomniałem wcześniej 🫂Hello @everyone,We are excited to announce that a new firmware update (v1.0.39) for the Pocket Max has been released. This update focuses on squashing some known bugs and adding highly requested customization features.Bug Fixes:Improved Combo Key Response: Fixed an occasional "dropped key" issue when pressing button combinations rapidly.Stable Data Transfer: Resolved the instability during wired data transmissions.Joystick LED Fix: Fixed the issue where joystick RGB lighting would randomly reset to default.Lock Screen Dimming: Fixed the screen brightness abnormality (remaining high) while the device is locked.New Features:HOME Key Customization: You can now toggle the HOME button between the "Game Menu" and "System Home" functions.Vibration Intensity Control: Added a new setting to adjust the haptic feedback strength to your preference.Thank you for your continued support and feedback! Happy gaming! 🎮
Opublikowano 20 marca20 mar Może nie do końca tutaj pasuje ale lepszego tematu nie znalazłem. Chyba najlepsze źródło 'czystych' romów na wszystkie retro platformy (https://myrient.erista.me/) kończy działalność 31 marca.Myrient will shut down on 31 March 2026.
Opublikowano 21 marca21 mar Nie wszystko tam było ;) i nie znika , na ich Dicordzie piszą o zmianie serwera. W sumie część tego od dawna jest na archiw więc... A zamykają tą stronę z powodu Nintendo ;)
Opublikowano 21 marca21 mar Na Telegramie admin napisał że głównym powodem zamknięcia strony są zbyt wysokie koszty jej utrzymania. Koleś miesiąc w miesiąc wykłada kasę z własnej kieszeni żeby stronka funkcjonowała i nie jest w stanie tego dłużej ciągnąć. Nie wiem skąd to info że to z powodu Nintendo.
Opublikowano 21 marca21 mar Widzisz ukryte "tematy" ?Swoją drogą skoro usuwa ten serwer to po co zbiera na kolejny ;)
Opublikowano 21 marca21 mar Na telegramie nie ma ukrytych "tematów" ;) Z discorda nie korzystam, ale możesz wrzucić screena jak masz dostęp ;)
Opublikowano 22 marca22 mar W dniu 21.03.2026 o 07:43, N1C3L0R3 napisał(a):A zamykają tą stronę z powodu Nintendo ;)Tymczasem ich siostrzany projekt hShop, który jest sklepikiem dla 3DS stoi i nie ma zamiaru znikać, co podkreślali w swoich ogłoszeniach... No nie wiem, nie klei mi się ta teoria.
Opublikowano 23 marca23 mar Na discordzie widziałem to samo ogłoszenie co @RoL na telegramie, ale nie mam pewnie dostępu do ukrytych tematów gdzie piszą, że to wina pana Nintendo (nie wykluczam, że może tak być).
Opublikowano 5 kwietnia5 kwi Idealny guid dla wszystkich DS, ale pokazany na przykładzie Thora. Wart obejrzenia!
Opublikowano 15 kwietnia15 kwi Autor Sprawiłem sobie Retroid Pocket 4 Pro i jestem bardzo zadowolony ze spontanicznego zakupu. Czuję się niemal jak wtedy, kiedy sprawiłem sobie pierwsze PSP kilkanaście lat temu. Ja wiem, że są "lepsze" i nowsze sprzęty, ale tutaj był strzał w dziesiątkę, szczególnie ze względu na rozmiar i cenę. Bardzo sprzęt wygodny, poręczny i leciutki. Nie wiem, jak RP5 i 6, które są chyba nieznacznie większe, ale ta czwóreczka właśnie bardzo pozytywnie mi się z PSP kojarzy i sięgam po nią codziennie. Po jakichś recenzjach z 2024 obawiałem się pracy wiatraka, ale ten okazał się póki co cichy.Niby miałem używać Steam Decka do emulacji PS2/GC/Wii/DC, ale jakoś nie było to w pełni komfortowe, ani poręczne. A ten Retroid niemal idealnie się do tego sprawdza po odrobinie konfiguracji. Odświeżyłem sobie już kilka staroci na PS2, jak i zacząłem parę gierek z backlogu, które na Decku leżały od lat. Radochę mam właśnie jak przy wspomnianym PSP lata temu.A przy okazji też sprzęcik dobry do Androida, bo telefon mam zabytkowy, a tutaj mogę fajnie kontrolerem lub wirtualną myszką w parę tytułów pograć, które normalnie odpalałem tylko na PC.Ja mimo wszystko preferuję mniejsze sprzęty przenośne, więc tu będę uprzedzony. RP5 czy 6 na pewno są jeszcze lepsze, ale czwórka dla mnie jest wystarczająca. Switcha na tym odpalać i tak nie mam zamiaru, ani gier PC.Z chińczyków RG35XX SP jest u mnie stale w użytku do gier Retro. Zastanawiam się tylko, czy jest sens trzymać jeszcze RG35XX, bo SP niemal całkiem go "wygryzł".
Opublikowano 15 kwietnia15 kwi @Suavek Sprawiłem sobie Retroid Pocket 4 Pro i jestem bardzo zadowolony ze spontanicznego zakupu. Czuję się niemal jak wtedy, kiedy sprawiłem sobie pierwsze PSP kilkanaście lat temu. Ja wiem, że są "lepsze" i nowsze sprzęty, ale tutaj był strzał w dziesiątkę, szczególnie ze względu na rozmiar i cenę.W tej cenie już nic lepszego i nowszego nie znajdzie więc zakup to strzał w dziesiątkę. Sam bym kupił ale Anbernic 406H o podobnych parametrach z którego jestem bardzo zadowolony a gry ps2 działają zadowalająco. Jest wprawdzie Retroid 5 ale jedyna jego zaletą jest ekran AMOLED bez większego przyrostu mocy,
Opublikowano 16 kwietnia16 kwi Autor Jak ktoś chce zaryzykować z outletem, to RP4Pro jest za 413zł w EuroRTV, rzekomo w stanie doskonałym. Wczoraj też był za ponad 300zł w stanie "dobrym".
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Autor Wróciło do oferty.Retroid Pocket 4 Pro Czarny - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD