Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
18 minut temu, suteq napisał(a):

Ale dla was każda czarnoskóra postać to od razu DEI i woke xd

Ciekawe czemu kiedyś ludziom nie przeszkadzała Sheva z RE5, Lee z The Walking Dead, Cj z San Andreas, Alyx z Half Life, Jax z Mortal Kombat, Eddy z Tekkena itp itd, a teraz przeszkadza Saga z AW2, Frey z Forspoken, alb grube baby z Conord. Chyba nigdy nie otrzymamy rozwiązania tej zagadki CoolStoryBro

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Wyświetleń 214,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• @Josh, przeglądałem dziś MS Store i znalazłem takie cudo Niebieskooka czarna backpackerka trafia na Olimp (?) i pomaga greckim bogom w odnajdowaniu ich zapomnianych wspomnień. Cudowny desig

• Smutny dzień dla prawdziwych graczy, dobry dla fanboyów jednej marki.

• No cóż,czarny dzien dla światowego gejmingu. Gratulacje dla krótkowzrocznych graczy I dla syna Pani sędziny bo z pewnością w microsofcie już czeka awans. Najważniejsze, że koniec już tego cyrku co i t

Opublikowano

Oj tam, zawsze się trochę morduje

Teraz, Josh napisał(a):

Ciekawe czemu kiedyś ludziom nie przeszkadzała Sheva z RE5, Lee z The Walking Dead, Cj z San Andreas, Alyx z Half Life, Jax z Mortal Kombat, Eddy z Tekkena itp itd, a teraz przeszkadza Saga z AW2, Frey z Forspoken, alb grube baby z Conord. Chyba nigdy nie otrzymamy rozwiązania tej zagadki CoolStoryBro

właśnie, gears of war też był murzyn i go wszyscy lubili hmm ciekawe

Opublikowano
2 minuty temu, Josh napisał(a):

Teraz gdyby te gry wyszły to w internecie by dupy eksplodowały

Już niektórzy się spłakali że będzie baba w gta 6 xd

Opublikowano
7 minutes ago, suteq said:

to niezły niewinny człowiek

Był korposzują. W takim samym zakresie jak tysiące innych korposzuj. I to usprawiedliwia zamordowanie go na ulicy, tak?

Opublikowano
1 minutę temu, Homelander napisał(a):

Był korposzują. W takim samym zakresie jak tysiące innych korposzuj. I to usprawiedliwia zamordowanie go na ulicy, tak?

Nie, nie usprawiedliwia ale nie zamierzam nad taką szują płakać i udawać że ojej jaka straszna tragedia chlip chlip

Opublikowano
3 minutes ago, suteq said:

Teraz gdyby te gry wyszły to w internecie by dupy eksplodowały

Już niektórzy się spłakali że będzie baba w gta 6 xd

Zgadzam się. Bo zostało to wszystko tak obrzydzone, że ludzie mają zwyczajnie dosyć. I tak jak normalnym ludziom nie przeszkadzały wymienione postaci tak normalnym ludziom nie przeszkadzały kiedyś reklamy pokroju jeansów American Eagle. Ale teraz każdy kto nie ma nic przeciwko jest wyzywany od faszystów, nazistów i innych zwolenników eugeniki. I tak jest za każdym razem. Dziwisz się reakcji obronnej? Ja ani trochę.

Just now, suteq said:

Nie, nie usprawiedliwia ale nie zamierzam nad taką szują płakać i udawać że ojej jaka straszna tragedia chlip chlip

Nikt Ci nie karze płakać, ani kolesia żałować. Ale jest różnica pomiędzy nie płakaniem, a wrzucaniem sobie mordercy w obrazek i pisanie o morderstwie jako ciekawym akcie

Opublikowano

Kurde Sutek, ja dalej chcę wierzyć, że jesteś trochę bardziej kumaty od Figaro i teraz trollujesz zrzucając winę na jakieś nasze uprzedzenia zamiast na chujowy deisgn, tragicznie napisane dialogi i wciskanie czarnych po prostu tam gdzie nie pasują (np. do feudalnej Japonii). Serio, gdyby RE5 albo pierwsze TWD wyszło dzisiaj, to nikt by nie miał problemu z tymi bohaterami, tak samo jak nikt nie miał problemu że jedną z ważniejszych postaci w trzecim Badulrze jest Wyll (mam go w teamie, złego słowa o nim nie powiem), a Miles Morales awanował na drugiego głównego bohatera w Spider manie. Nawet w Donkey Kong Bananza bujasz się czarnym na lianach i wszystko niszczysz i co? Wszyscy go uwielbiają.

Opublikowano

33 minuty temu, Observer napisał(a):

Ładny fikoł, ale ja pisałem co pisałem na tym forum zanim te kanały zaczęły się pojawiać i co teraz? Kanał o który się zesrałeś powstał w 2022, ja mam tu konto od 2009, matematykę zostawiam tobie. Może to te wszystkie Asmongoldy są moim produktem w takim razie? A może podróżuje w czasie?

w sensie w 2009 roku pisałeś podobne rzeczy co teraz? cała ta machina zaczęła się razem z gamergate tak naprawdę, już wtedy media zaczęły was trenować. poza tym co to za argument, że jeden pojedynczy kanał otworzył się w 2022 roku xd

Serio, gdyby RE5 albo pierwsze TWD wyszło dzisiaj, to nikt by nie miał problemu z tymi bohaterami

image.png

Gdyby dzisiaj wyszedł Terminator 2, to byście ogłosili ten film woke, w końcu ma taką niezależną, ostrą kobitę, co to daje kopa terminatorowi xd

Opublikowano

Koleś popierający morderstwa niewinnych ludzi pisze o trenowaniu przez media. Byłoby rozkosznie zabawne gdyby nie to, że jest żałosne

Opublikowano

Kurde Sutek, ja dalej chcę wierzyć, że jesteś trochę bardziej kumaty od Figaro i teraz trollujesz zrzucając winę na jakieś nasze uprzedzenia zamiast na chujowy deisgn, tragicznie napisane dialogi i wciskanie czarnych po prostu tam gdzie nie pasują (np. do feudalnej Japonii).

Ja widzę że często w parze z wciskaniem czegoś zbyt mocno idzie chujowy design czy słaby scenariusz. I spoko. Nie jestem ślepy. Concord, Dustborn i inne crapy które nikogo to świetne przykłady. I tak, jebać te skrajne osoby z lewej strony które robią to samo tylko w drugą stronę.

Natomiast świat nie jest czarno-biały i boli mnie że nawet w dobrych produkcjach pewna grupa w internecie doszukuje się totalnych pierdół aby wylać fekalia na grę. Osobiście nie uważam żeby Alan Wake 2 za zmianę postaci Sagi zasługiwał na pomyje bo postać wypadła świetnie koniec końców (ale bym chętnie usłyszał czemu zapadła taka decyzja). Tak samo nie bardzo rozumiem hejtów na South of Midnight - jedyna rzecz jaką widziałem to że SBI pracowało i w internecie od razu wylazły fekalia i nikt nie patrzył czy ta gra jest faktycznie OK czy nie. Słabe to.

A Yasuke w Asasynie miał sens bo można było opowiedzieć ciekawą historię z perspektywy czarnoskórego w Japonii - pokazać oblicze rasizmu i jak to wtedy wygladało, jak się postać mogła z tym zmagać itp. Niepotrzebnie niestety poszło to w stronę Yasuke-samuraja i wielkich nieścislości historycznych. I ja rozumiem te zarzuty.

Serio, gdyby RE5 albo pierwsze TWD wyszło dzisiaj, to nikt by nie miał problemu z tymi bohaterami

Oj nie byczku. Teraz każda gra gdzie jest czarnoskóra postać na pierwszym lub drugim planie jest od razu na celowniku.

Opublikowano

@suteq zgadzam się z każdym słowem w Twoim poście. Poza tym dotyczącym South of Midnight. Posłuchaj co mówiła community

manager tego studia. Do samej gry absolutnie nic nie mam, wydaje mi się ciekawa.

Opublikowano
2 minuty temu, Figaro napisał(a):

w sensie w 2009 roku pisałeś podobne rzeczy co teraz? cała ta machina zaczęła się razem z gamergate tak naprawdę, już wtedy media zaczęły was trenować.

Jakie media? Od lat wszystkie wielkie media promują lewactwo - typie całe twoje życie i ideologia to jest produkt miliarderów i korporacji. A ty bierzesz jakieś oddolne pojedyncze kanały które te twoje wielkie lewackie korpo krytykują i starasz się zrobić z siebie jakiegoś przeciwnika systemu, podczas gdy cały system to tęczowe lewactwo, które jest nam na siłę wciskane z każdego korporacyjnego produktu przez ostatnie 15 lat. Netflix - lewactwo, TVN - lewactwo, Disney - lewactwo, Warner Bros - lewactwo, każde wielkie korpo promuje lewactwo a ty pierdolisz że jakiś jeden kanał który ma 0,00001% zasięgu lewackiej machiny propagandowej to sa jakieś "media" co tresują ludzi, podczas gdy tego jak ciebie wytresowały korporacje dalej nie widzisz.

No i raczej zaczęło sie wcześniej niż GG, np. w czasie Occupy Wall Street wielkie korporacje finansowe zobaczyły że ze lewicą nie ma co walczyć, tylko trzeba ją kupić - i to właśnie zrobili. Od wtedy korpo zaczeło tresowac ludzi do kochania tęczy i od day one z tym walczę zanim powstały jakieś kanały o jakie się srasz:

image.png

Przypominam o czym już mówiłem, wcześniej byłem lewakiem, ba, nawet aktywistą lewicowym, ale przejrzałem na oczy jak tylko po wygranej Obamy kiedy wszystkim moim lewicowym aktywistycznym kolegom przestało przeszkadzać że Obama robi to samo za co krytykowaliśmy Busha. Nagle się skończyły protesty, nagle trzeba było zamknąć mordę bo teraz "nasz" rządzi, chociaż robi to samo za co poprzednika chcieliśmy wsadzić do więzienia. A potem nagle złe banki też przestaly przeszkadzać, bo zasponsorowały paradę, potem korporacje przestaly przeszkadzać bo wstawiły tęcze w logo, media przestaly przeszkadzać, bo zaczeły nachalna promocje LGBT i multikulti, zaczęli natomiast przeszkadzać zwykli ludzie pracy którzy protestują bo się nie podoba jak korporacje kształtuja świat itp. itd. Sytuacje czym jest lewactwo i kogo reprezentuje mam klarowną odtąd. A ty mi teraz w 2025 wejdziesz i będziesz pierdolić że to jakiś kanalik o którym dowiedziałem się wczoraj wytrenował. Bo skisnę.

Opublikowano

Kiedy mówię media, mam na myśli YT, a nie jakieś kotaku czy polygony, które mają od dekady zero znaczenia.

Opublikowano
Godzinę temu, Observer napisał(a):

Przypominam o czym już mówiłem, wcześniej byłem lewakiem, ba, nawet aktywistą lewicowym, ale przejrzałem na oczy jak tylko po wygranej Obamy kiedy wszystkim moim lewicowym aktywistycznym kolegom przestało przeszkadzać że Obama robi to samo za co krytykowaliśmy Busha. Nagle się skończyły protesty, nagle trzeba było zamknąć mordę bo teraz "nasz" rządzi, chociaż robi to samo za co poprzednika chcieliśmy wsadzić do więzienia. A potem nagle złe banki też przestaly przeszkadzać, bo zasponsorowały paradę, potem korporacje przestaly przeszkadzać bo wstawiły tęcze w logo, media przestaly przeszkadzać, bo zaczeły nachalna promocje LGBT i multikulti, zaczęli natomiast przeszkadzać zwykli ludzie pracy którzy protestują bo się nie podoba jak korporacje kształtuja świat itp. itd. Sytuacje czym jest lewactwo i kogo reprezentuje mam klarowną odtąd. A ty mi teraz w 2025 wejdziesz i będziesz pierdolić że to jakiś kanalik o którym dowiedziałem się wczoraj wytrenował. Bo skisnę.

Czyli ktoś przyszedł na jakiś randomowy wiec LGBT sponsorowany przez bank, jacyś ludzie byli bardziej wyrozumiali dla obamy niż dla busha (chyba jednak zrozumiałe, choć obama ma wieeeele za uszami), korporacje zaczęły wstawiać flagę w logo i dzięki temu przestały wszystkim przeszkadzać (poproszę o jakieś źródła tych niesamowitych teorii) i dzięki temu przestałeś być lewakiem i porzuciłeś swoje przekonania. Łatwo cię kupić na drugą stronę.

Prawie tak jakby ktoś Cie zradykalizował w drugą stronę za pomocą memów, anegdot i ragebaitowych newsów. Ten filmik jest mocno o Tobie:

Opublikowano

Świat mocno skręcił w prawo i bycie rasistą i homofobem to teraz norma, stąd ten hejt na gry, w które też często grają sfrustrowani mężczyźni po trzydziestce, którzy nie radzą sobie w życiu i o brak pracy oskarżają imigrantów, a murzynów o to, że zabierają im panienki sprzed nosa. Niestety w realnym życiu często mają problemy z obcowaniem z kobietami więc jedyna szansa to kontakt z wirtualną laską, no i tutaj też developerzy odbierają im tą przyjemność przez wprowadzanie grubszych lub mniej atrakcyjnych fizycznie postaci kobiecych.

Opublikowano
7 minutes ago, Czoperrr said:

Świat mocno skręcił w prawo i bycie rasistą i homofobem to teraz norma, stąd ten hejt na gry, w które też często grają sfrustrowani mężczyźni po trzydziestce, którzy nie radzą sobie w życiu i o brak pracy oskarżają imigrantów, a murzynów o to, że zabierają im panienki sprzed nosa. Niestety w realnym życiu często mają problemy z obcowaniem z kobietami więc jedyna szansa to kontakt z wirtualną laską, no i tutaj też developerzy odbierają im tą przyjemność przez wprowadzanie grubszych lub mniej atrakcyjnych fizycznie postaci kobiecych.

Co za stek bzdur, ja jebie

Opublikowano
24 minuty temu, Figaro napisał(a):

40 minut myślałeś nad odpowiedzią żeby wkleić jakiś wysryw skrajnie lewackiego propagandzisty w który uwierzyłeś? Słabo, słabo, ale szanuje typa że sobie na patreona wstawił takie foto ze zbliżeniem na ogromnego nochala:

Zrzut ekranu 2025-08-09 163425.png

Zazwyczaj się z tym kryją.

Also:

16 godzin temu, Figaro napisał(a):

ten kanał to istne złoto, to fakt. ja się potem dziwię że joshe i wredni mają tak sprany mózg xd

image.png

image.png

image.png

image.png

"ten kanał to istne złoto, to fakt. ja się potem dziwie że figara mają tak sprany mózg xd"

image.png

"the alt-right", "the alt-right", "the alt-right" - dopierdalasz się do jakiegoś randoma że miał kilka filmów o woke, a już jakiś odklejony fanatyk nakurwiający ciągle o jakiś mitycznych alt-right to polecasz xdddddd

Edytowane przez Observer

Opublikowano

ajć, nacisnąłem strunę.

7 minut temu, Observer napisał(a):

"the alt-right", "the alt-right", "the alt-right" - dopierdalasz się do jakiegoś randoma że miał kilka filmów o woke, a już jakiś odklejony fanatyk nakurwiający ciągle o jakiś mitycznych alt-right to polecasz xdddddd

bo to kanał o alt-right gadający o alt-right (mityczny? czy my kurwa żyjemy w tym samym świecie???), a nie kanał o gierkach tworzący co drugi filmik o woke i czarnych babach.

xd

Opublikowano
1 minutę temu, Figaro napisał(a):

bo to kanał o alt-right gadający o alt-right (mityczny? czy my kurwa żyjemy w tym samym świecie???), a nie kanał o gierkach

Dosłownie z jego opisu na YT: I make video essays about games, web culture, and social politics.

Zrzut ekranu 2025-08-09 165655.png

Twój brak researchu jest porażający.

Edytowane przez Observer

Opublikowano
11 minut temu, Observer napisał(a):

Dosłownie z jego opisu na YT: I make video essays about games, web culture, and social politics.

Opublikowano
1 minute ago, Figaro said:
  13 minutes ago, Observer said:

Napisałeś, że to nie kanał o gierkach, a gościu wypisuje gry na pierwszym miejscu. Figaro, daj sobie spokój. Nie jestem wielkim fanem Observera, uważam, że bardzo często za bardzo się radykalizuje, ale do Ciebie i Twoich odchyłów to mu bardzo daleko.

Opublikowano
2 godziny temu, Czoperrr napisał(a):

Ja pierdolę, normalnie jakbym czytał wypociny jakiejś Julki z fejsbuczka, a nie typa który jest graczem z krwi i kości, ma konto na forum o gierkach, kilkudziesięcioletni staż spędzony przy konsoli i teoretycznie jakieś pojęcie o branży. Czoper, co do choooja

Ale że bycie rasistą i homofobem to norma, to się akurat zgodzę. Lewaki już od bardzo dawna ciężko pracują na ten stan rzeczy.

Opublikowano

Rasizm wobec białych to jest norma u lewactwa, ostatnio dobrze to pokazały seansy nienawiści jakie robili wobec białej dziewczyny która wystąpiła w reklamie jeansów.

Opublikowano
17 godzin temu, Homelander napisał(a):

Napisałeś, że to nie kanał o gierkach, a gościu wypisuje gry na pierwszym miejscu. Figaro, daj sobie spokój. Nie jestem wielkim fanem Observera, uważam, że bardzo często za bardzo się radykalizuje, ale do Ciebie i Twoich odchyłów to mu bardzo daleko.

rozumiem że gdyby dał social politics na pierwszym miejscu, to wszystko byłoby spoko.

15 godzin temu, Josh napisał(a):

Ale że bycie rasistą i homofobem to norma, to się akurat zgodzę. Lewaki już od bardzo dawna ciężko pracują na ten stan rzeczy.

"tak, jestem rasistą. tak, jestem homofobem. Ale to nie moja wina, to lewaaaaków :("

żałosne.

Opublikowano
25 minutes ago, Figaro said:

rozumiem że gdyby dał social politics na pierwszym miejscu, to wszystko byłoby spoko.

Gdybyś nie pisał, że to nie kanał giereczkowy byłoby spoko