Opublikowano 21 godzin temu21 godz. 2 godziny temu, Moldar napisał(a):Niektórzy ewidentnie kupili nie tę grę co trzeba Swiadomie kupowalem...nie zaluje tych 100 zl. Jaka powinienem kupic gre z podobnymi mechanikami ? Jaka jest podobna ktora da mi takie poczucia zagrozenia przed przeciwnikiem PvE?Postac mam jeszcze nie zrobiona, zadan mam zrobionych mniej niz polowe (bo zawsze cos/ktos przeszkodzi), fajne pukawki kosztuja sporo siana a jak je sobie zrobie i próbuje cos wiekszego ubic to zawsze ktos przeszkodzi jak nie przy biciu to przy lootowaniu.Widocznie doswiadczylem tylu nokautow ze mi sie odechcialo ;)
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. A ja po tym jak wszystko sprzedałem to wczoraj grałem sobie jak ostatni karaluch, kampiłem, strzelałem w plecy, podkładałem miny i powiem Wam, że zajebiście się grało. Zszywacz ze sklepu plus magazynek i siema.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 9 godzin temu, easye napisał(a):oczywiście, porobił mnie jak dziecko, ale chuj z nim. Nie czaje tych wszystkich frustracji, że ktoś mnie zabił i straciłem sprzęt! (Ok może jak ktoś wydaje 200-300k bo idzie na królowa, to jeszcze zrozumię, ale w każdym innym przypadku już średnio…)Sam mam 50 level, schematów jak na lekarstwo i kompletnie mnie nie boli taka strata już, bo w kolejnym meczu mogę kupić sobie co chce, wytworzyć prawie wszystko co chce, a na takich typów to wystarczy kowadło + zszywacz na wyższym, levelu, kolejny mecz, kolejne doświadczenie.Nominowałem już giereczkę do gry roku!Ja to bym nominował na grę roku za samą optymalizację. Wszystko mam na maksa, dlaa i równiutkie 100 klatek. Z ciekawości odpaliłem wczoraj ac shadows to miałem problem utrzymać 60 fps na wysokich z dlss xd
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Ty Faka to sie opanuj z tą żółcią, bo tak jest gra skonstruowana. Walenie w doopala to norma w takich grach, dayZ robiło to jeszcze gorzej, bo mogłeś z typem i parę dni być na serwerze, zakumplowac się nawet z nim by na końcu tygodniowej gry dostać siekierą w głowę.Ci wszyscy streamerzy co drą jape do kamery robią sobie kontent dla dzieci co potrzebują emocji. Polecam wam się zebrać w trójki, bo solo to jest gambling.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Gra jak już pisałem jest fenomenalna, można zaliczyć świetne przygody w domowym zaciszu przed TV/monitorem. Gram i będę grał dalej z nadzieją, że Twórcy zrobią jakiś ukłon w stronę graczy dorosłych, dojrzałych oraz szanujących czas innych ludzi. Grając w ARC Raiders ewidentnie czuć, że gra jest bardziej ambitna od zwykłych strzelanek i podkreślenie, że w tej grze idzie się świetnie bawić bez strzelania w plecy, z ukrycia czy też udawania gracza przyjacielskiego może czasem co niektórym otworzyć oczy, poszerzyć myślenie itp.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Nawet bym przyjął takie rozwiązania, może oprócz tego ryzyka związanego z bronią i systemu umiejętności. Wpływ na handel: Gracze z negatywną karmą będą musieli płacić wyższe ceny podczas transakcji, podczas gdy gracze z pozytywną karmą będą mogli cieszyć się niższymi cenami.Widoczność: Gracze z negatywną karmą będą automatycznie oznaczani podczas meczu, dzięki czemu ich lokalizacja będzie widoczna dla innych.Szanse na zdobycie łupów: Gracze z negatywną karmą będą mieli mniejsze szanse na znalezienie dobrych łupów w kontenerach, podczas gdy gracze z pozytywną karmą będą mieli większe szanse.Ryzyko związane z bronią palną: Gracze z bardzo negatywną karmą mogą doświadczyć nieprawidłowego działania broni palnej lub jej cofnięcia.System umiejętności: Gracze z negatywną karmą mogą stracić poziomy podczas rozwijania swoich umiejętności.Przejrzystość lobby: W lobby (Esperanza) gracze mogą zobaczyć poziom karmy innych graczy przed rozpoczęciem gry.Dopasowywanie graczy: System dobierania graczy będzie grupował graczy według ich poziomów karmy, tak aby gracze z złą karmą byli dobierani razem, a gracze z dobrą karmą byli grupowani oddzielnie.Definicja karmy: Zła karma obejmuje takie działania, jak zasadzki na innych, angażowanie się w PvP jako pierwszy, strzelanie do ludzi w plecy i snajperowanie z daleka (szczury, synowie b, as ho*, obozowanie przy ekstrakcie). Dobra karma wiąże się z pomaganiem innym (uczciwość).
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Embark ustał starcie z największymi tuzami online na premierę i teraz mają robić przewrót Kopernikański bo gracze obrażają się na kulkę w plecyDopóki loot nie zostanie dostarczony do Speranzy to wszyscy jesteśmy mobilnymi skrytkami z których każdy, jeśli zdoła, może sobie wyjąć cokolwiek zechce. A naszym zadaniem jest bronić tego lootu wszelkimi sposobami - sprytem, gadżetami, drogami ewakuacji, dialogiem lub bronią.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 6 minut temu, Gregorius napisał(a):Embark ustał starcie z największymi tuzami online na premierę i teraz mają robić przewrót Kopernikański bo gracze obrażają się na kulkę w plecyDopóki loot nie zostanie dostarczony do Speranzy to wszyscy jesteśmy mobilnymi skrytkami z których każdy, jeśli zdoła, może sobie wyjąć cokolwiek zechce. A naszym zadaniem jest bronić tego lootu wszelkimi sposobami - sprytem, gadżetami, drogami ewakuacji, dialogiem lub bronią.Sęk w tym, że przed pewnymi działaniami graczy w tej grze na chwilę obecną obronić naszej skrytki nie ma możliwości. Taki ładunek wybuchowy uruchamiany w trakcie kradzieży podczas KO był by dobrą lekcją. Przecież nawet fabularnie ta gra daje do zrozumienia, że te "szczurowate" działania są nie na miejscu, wiadomo, będą ponieważ tacy są ludzie... No ale skoro byłem nieostrożny, niecierpliwy itd. dałem się podejść, straciłem wszystko, ok rozumiem. Czyli co? Poniosłem karę za swój styl grania? Tak? Z jakiej racji szczury kary nie ponoszą za swój styl? Wręcz w większości wypadków są wynagradzani. Ten system reputacji przedstawiony przez Wooyeka jest też świetnym pomysłem.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Jeszcze raz - loot wyjęty na planszy ze skrzynek/szafek nie jest Twój. On dopiero może nim być jak doniesiesz go na miejsce. Na 50h gry nigdy nikogo nie spotkałem przy włazie, podczas ewakuacji. Jaki problem wycraftować/kupić klucz? Miejsca szkoda w ekwipunku? Może trzeba zwolnić, schować się i przeczekać - ostatnie 10 minut gry to raj dla zbieracza i zwiększona gwarancja ucieczki bo mało kto został na planszy.Osobiście lubię ewakuować się w ostatniej minucie, włazem do ostatnich chwil przeczesując całą okolicę. Lubię wychodzić prawie na golasa (tylko zbroja mk2 do lootowania,ferro + naboje, adrenalina)i żyć z tego co da mi plansza. Ryzykuję te 6-8k na grę, lubię spędzić dużo czasu na mapie i staram się nie wracać z plecakiem poniżej 60k. Nawet jak dostanę kulkę to i tak liczy się głównie przygoda. Poważny sprzęt używam na dwójkach.Jakbym srał cały czas o stratę dobytku to nigdy bym go potem nie wyciągał na mapę bo "szkoda". A przecież loop polega na stałym recyclingu tego szrotu. Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez Gregorius
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 3 minuty temu, Gregorius napisał(a):Jeszcze raz - loot wyjęty na planszy ze skrzynek/szafek nie jest Twój. On dopiero może nim być jak doniesiesz go na miejsce. Na 50h gry nigdy nikogo nie spotkałem przy włazie, podczas ewakuacji. Jaki problem wycraftować/kupić klucz? Miejsca szkoda w ekwipunku? Może trzeba zwolnić, schować się i przeczekać - ostatnie 10 minut gry to raj dla zbieracza i zwiększona gwarancja ucieczki bo mało kto został na planszy.Osobiście lubię ewakuować się w ostatniej minucie, włazem do ostatnich chwil przeczesując całą okolicę. Lubię wychodzić prawie na golasa (tylko zbroja mk2 do lootowania,ferro + naboje, adrenalina)i żyć z tego co da mi plansza. Ryzykuję te 6-8k na grę, lubię spędzić dużo czasu na mapie i staram się nie wracać z plecakiem poniżej 60k. Nawet jak dostanę kulkę to i tak liczy się głównie przygoda. Poważny sprzęt używam na dwójkach.Jakbym srał cały czas o stratę dobytku to nigdy bym go potem nie wyciągał na mapę bo "szkoda". A przecież loop polega na stałym recyclingu tego szrotu.No i tu wchodzi kolejne utrudnienie dla graczy nie szukających zwady. Mogę się mylić, ale już jakiś czas temu chciałem tak robić jak piszesz (właz+klucz). Niestety podczas gry nocą lub burzy elektromagnetycznej włazy są nieczynne. Chyba, że jest tylko jeden i nie zauważyłem. Pewien nie jestem. Ogólnie wiadomo, że jest fajnie, że liczy się przygoda, no ale mam jakieś takie uczucie, że ten brzydki i agresywny styl grania jest bardziej promowany w tej grze. Przecież wszystko co w tej grze jest do zdobycia, wywalczenia dostajemy z szabrowania i walki z ARC, walka z Łupieżcami jest opcją i jak by nie patrzeć pozyskiwanie w taki sposób przedmiotów do zrobienia tego samego co robią gracze friendly jest delikatnie mówiąc niesmaczne. Skoro gracz nie szukający potyczki z innymi graczami musi mocno uważać i nie ma tak słodko to gracz tej potyczki szukający musi ponieść jakieś konsekwencje. Jakaś równowaga musi być.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Na nocnych mapach rzeczywiście nie ma włazów ale to Ty sam sobie podnosisz stawkę wchodząc tam. Należy się spodziewać bardziej agresywnej postawy tam gdzie obiecana nagroda większa. Wchodzisz na galowo to leć na czerwome obszary i bij się o to co najlepsze, wchodzisz na galowo i wałęsasz się bez celu no to prosisz się o kłopoty.Na yt i twitchu jest chłopak (milzaa czy coś takiego) co robi runy bez niczego - wchodzi tylko z siekierą, bez zbroi nawet i dzięki temu, w przeciwieństwie do free kita, ma jedną kieszeń bezpieczną i 10 slotów na loot. Inwestuje okrągłe zero a wynosi czasem po 80k i więcej. Trochę mnie tym zaispirował, ale on ma dobrze rozkminione mapy i stashe z bronią, to sobie zmodyfikowałem ten styl i latam jak wcześniej napisałem, gdy lootuję.Także można grać w tym kasynie nawet za zero, a jak komuś szkoda dobytku, którego jeszcze nie doniósł do windy no to ja nie wiem co doradzić jeszcze.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Właz podstawa, jak nocne rajdy to polecam granaty znakujące aby sprawdzać czy nikt nie czai się przy pociągach itp.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 29 minut temu, melkorr napisał(a):No ale skoro byłem nieostrożny, niecierpliwy itd. dałem się podejść, straciłem wszystko, ok rozumiem.Chyba jednak nie do końca rozumiesz bo te rozwiązania które tu wymyślacie to recepta na zepsucie gry.Extraction shootery to nie looter shootery, niektórzy jeszcze tego nie łapią, że nie grają w Destiny czy inne Borderlandsy.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 4 minuty temu, Gregorius napisał(a):Na nocnych mapach rzeczywiście nie ma włazów ale to Ty sam sobie podnosisz stawkę wchodząc tam. Należy się spodziewać bardziej agresywnej postawy tam gdzie obiecana nagroda większa. Wchodzisz na galowo to leć na czerwome obszary i bij się o to co najlepsze, wchodzisz na galowo i wałęsasz się bez celu no to prosisz się o kłopoty.Na yt i twitchu jest chłopak (milzaa czy coś takiego) co robi runy bez niczego - wchodzi tylko z siekierą, bez zbroi nawet i dzięki temu, w przeciwieństwie do free kita, ma jedną kieszeń bezpieczną i 10 slotów na loot. Inwestuje okrągłe zero a wynosi czasem po 80k i więcej. Trochę mnie tym zaispirował, ale on ma dobrze rozkminione mapy i stashe z bronią, to sobie zmodyfikowałem ten styl i latam jak wcześniej napisałem, gdy lootuję.Także można grać w tym kasynie nawet za zero, a jak komuś szkoda dobytku, którego jeszcze nie doniósł do windy no to ja nie wiem co doradzić jeszcze.No póki co gramy wszyscy bo lubimy, liczymy na jakieś przygody, a w tej grze robimy gwiazdki i podnosimy range (zakładając, że po takim czasie questy są zrobione, stoły i kurak). Styl który polecasz jest bardzo fajny, ale raczej dla tych co szukają tylko przygód i miło spędzonego czasu, rangi i gwiazdek tak nie podniesiesz. Nie żebym narzekał, mimo wszystko dobrze mi się w to gra, ale przez to, że nie do końca coś tu trybi z PvP ( w trybie solo) nie poświęcam tej grze tyle czasu co innym. Jestem po prostu bardziej zestresowany podczas grania, może tak ma być, może faktycznie ta gra nie dla mnie ponieważ ja szukam w grach właśnie odstresowania. Z drugiej strony walki z ARC czy też sprawiedliwe walki o loot z innym Łupieżcą po pokonaniu dużego ARC są naprawdę satysfakcjonujące. 5 minut temu, UberAdi napisał(a):Chyba jednak nie do końca rozumiesz bo te rozwiązania które tu wymyślacie to recepta na zepsucie gry.Extraction shootery to nie looter shootery, niektórzy jeszcze tego nie łapią, że nie grają w Destiny czy inne Borderlandsy.No możesz mieć rację, to jest mój pierwszy Extraction shooter.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 6 minut temu, melkorr napisał(a):No póki co gramy wszyscy bo lubimy, liczymy na jakieś przygody, a w tej grze robimy gwiazdki i podnosimy range (zakładając, że po takim czasie questy są zrobione, stoły i kurak). Styl który polecasz jest bardzo fajny, ale raczej dla tych co szukają tylko przygód i miło spędzonego czasu, rangi i gwiazdek tak nie podniesiesz.Tu jest największy zgrzyt z tą gierką. Z końcem tygodnia wiele osób chce się podciągnąć na Leadeboards i wchodzą na mapy z wypasionym loadoutem a drudzy wbijają na mapki tylko po to żeby sobie poszczelać do innych. No zobaczymy gdzie to zaprowadzi grę, gdzie mam wrażenie po jednej stronie są ci, którzy cenią sobie doznania single player a po drugiej typy z papką zamiast mózgu z tysiącami godzin w Rust, CS 2, dotę 2. Tydzień temu w niedzielę peak na steamie to 450k, dzisiaj już 370k Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez GearsUp
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Jakby w singlu nie można było zginąć Mam przeczucie, że potężne ego graczy odgrywa niemałą rolę w tym podziale. Wchodzę cały na różowo i ubija mnie Arc - Embark ale zajebiste AI zrobiliście, cinematic experience. Ten sam gear i śmierć od gracza - no kurwa złodziej bo nie zapracował na to, dać mu ikonkę albo zbanować najlepiej.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Do grudniowego patcha peak i tak wyjebie w górę, już się o to nie bój. Ale tej grze jest potrzebnych wiele poprawek odnośnie pvp, bo jest źle przemyślana w niektórych kwestiach, tylko tyle i aż tyle.Z resztą my nie jesteśmy ostatnim forumkiem, co też kmini tematy z pvp. Na reddit też dużo rozmawiają na temat toksycznego community i co gracze wyprawiają. Już clankery mają więcej godności, niż socjopaty i wyprane łby szczurów, gankerów i wszystkiej maści w jednej dupie toksyka.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Poprawki, które zostały zaproponowane przez kogoś wyżej na pewno nie zostaną wprowadzone xd To jest gra pvpve i na pewno nie będą karać graczy za to, że strzelają do innych graczy. Jedyne co mogą zrobić to bezstresowy tryb pve i to tyle. Jestem pewny, że nie będzie żadnych kar za granie pvp. Może wprowadzą jakieś utrudnienia odnośnie kampienia przy windach i to tyle. Edytowane 1 godzinę temu1 godz. przez rafanus2
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. PvP to dopiero będzie po resecie jak veterani wrócą zbierać cytryny i oliwki na te pierwsze mapy. To już raczej nie będzie kumbaja jak miesiąc temu. I trzeba będzie z tym jakoś żyć.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 4 minuty temu, Gregorius napisał(a):Jakby w singlu nie można było zginąć Mam przeczucie, że potężne ego graczy odgrywa niemałą rolę w tym podziale. Wchodzę cały na różowo i ubija mnie Arc - Embark ale zajebiste AI zrobiliście, cinematic experience. Ten sam gear i śmierć od gracza - no kurwa złodziej bo nie zapracował na to, dać mu ikonkę albo zbanować najlepiej.Nie chodzi o to, chodzi o "uszczypnięcie" za pójście na łatwiznę, nieczystą zagrywką. Przecież w myśl lore tej gry wszyscy grający wychodzą z jednego miasta, nie jest to walka między jakimiś frakcjami tylko walka z ARC, które unicestwia wszystko co żyje. Skoro gracz nie pomaga mi zabić ARC to dlaczego mi to utrudnia? Bo lubi? Bo sprawia mu radość jak ktoś inny się wqrwia? Czy może nie chce mu się biegać po planszy i delektować się tą piękną grą, woli po prostu poczekać, aż loot sam do niego przyjdzie? Co to jest za granie? Kto tak gra? Chyba tylko dzieci. Czy może "dorośli" niemający czasu na dłuższe sesje, a chcący dorównać rangą najlepszym? Nie rozumiem... Skoro gracz podejmuje się nieczystych zagrań w celu szybkiego zarobku i zrobienia wyższej rangi przeszkadzając innym graczom zarobku i zrobienia wyższej rangi powinien przez to zarobić mniej, dostać mniej pkt na gwiazdki lub nawet czasem zostać pozbawionym możliwości złodziejstwa. Jaką szanse ma gracz na doniesienie lootu do Speranzy skoro niedaleko punktu wyjścia czai się na niego inny gracz w sposób taki, że go nie widać w dodatku z możliwością błyskawicznego zabicia, praktycznie nie do obrony ani odparcia? Jaką ma szanse gracz na doniesienie skradzionego lootu nieczystym zagraniem pod punktem wyjścia? Na to pytanie po 100h grania Wszyscy raczej znają odpowiedź... Edytowane 1 godzinę temu1 godz. przez melkorr
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 6 minut temu, rafanus2 napisał(a):Poprawki, które zostały zaproponowane przez kogoś wyżej na pewno nie zostaną wprowadzone xd To jest gra pvpve i na pewno nie będą karać graczy za to, że strzelają do innych graczy. Jedyne co mogą zrobić to bezstresowy tryb pve i to tyle. Jestem pewny, że nie będzie żadnych kar za granie pvp. Może wprowadzą jakieś utrudnienia odnośnie kampienia przy windach i to tyle.Może być tak, dlaczego nie: wydarzenie takie jak noc, burza elektromagnetyczna, bunkier, w postaci samego PvE z równie dobrym lootem. Cała Speranza przeciwko ARC, a nie przeciwko sobie. Czas na podbicie rangi, zrobienie stołów, dopakowanie kuraka, zabawę lepszym sprzętem. Edytowane 1 godzinę temu1 godz. przez melkorr
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. K#rwa, myślałem że takie pedalskie rozkminy to tylko na tych facebookowych grupkach, a tu proszę - nawet na forumka dotarło sojowe towarzystwo.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Rozsądny menedżer projektu nie zmieni w tym momencie zwycięskiej formuły. Już raz ogromnie zaryzykowali, przechodząc na PvPvE, i wygrali. Teraz jest czas jak najbezpieczniejszego dojenia tej krowy. Mają unikatowy i popularny produkt na rynku coś co każdy chciałby mieć i to muszą teraz wykorzystać.PvE eventy nie są wykluczone w przyszłości ale nie chciałbym teraz takiego pomysłu podnosić na zebraniu.Na forumku możemy sobie pisać, że jak PvE będzie słabe to najwyżej nie będziemy grać no ale to są pieniądze, miejsca pracy, alokacja zasobów w firmie dla twórców.