Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano

To oni coś wydali oprócz indiany? Pewnie jakieś crapy obsrane jak zwykle bo nic nie pamiętam

• Odpowiedzi 33,3 tys.
  • Wyświetleń 636 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
4 minuty temu, Pupcio napisał(a):

To oni coś wydali oprócz indiany? Pewnie jakieś crapy obsrane jak zwykle bo nic nie pamiętam

Ty tak serio Pupcio?

Black Ops 6, Indiana Jones, Hellblade 2, Age of Mythology, MFS2024, Ara History Untold.

Opublikowano

gówno, goty, gówno, gierka, symulator nudy, jakeś gówno nawet nie wiem co to mdr 

Opublikowano

Same gówna jednak przy 6 nowych grach średnia +80/100 ;)

Opublikowano
26 minut temu, Mendrek napisał(a):

PS3 sprzedało siè 87 milionów, X360 85 milionów. Chyba umiesz w matematykę?

Generacje wygrywa ten który nadaje jej tempo, a to robił właśnie X360. Nie mówimy tu jakiejś niszy pokroju Dreadcasta tylko konsoli która wprowadziła w standardzie działający online, bezprzewodowe pady, HD oraz oferowała najlepsze gry na rynku i ustalając wiele standardów jeśli chodzi o gatunki. Pomimo tego, że była praktycznie nieistniejąca w Japonii dostarczyła mnóstwa wybitnych gier z tamtego roku.

Xbox nie tylko wygrał z PS3, Xbox obnażył słabość Sony które musiało ratować się od bankructwa. Xbox pokazał, że Sony jest kolosem na glinianych nogach.

Xbox Plejśmiecia najzwyczajniej w świecie poniżył :)

Opublikowano

Nie no lepsze gry uczciwie oceniane na 80/100 gdzie nikt nie udaje, że wad nie widzi niż taki restart God of War, gdzie człowiek zastanawiał się grając, jak to możliwe, że gra gorsza pod każdym względem od poprzednich części, stanowiąca spory regres, otrzymuje oceny na poziomie 9X/100 :)

No ale reżyser płakał jak czytał :p

A tak na marginesie, 8X/100 to nie jest przypadkiem poziom Death Stranding albo Alohy? ;)

Opublikowano

Ten obsraniec hellblade ma 80%? haha nie no jak w tej branży ma być dobrze że jak byle gówno xboxowe dostaje taką ocene. Zaraz się okaże że indy też jednak sraka :/  Spencer zielony midas. Wszystko co dotknie zamienia w gówno :)

Opublikowano
2 godziny temu, drozdu7 napisał(a):

Indiana Jones jako ex PlayStation to pewnie z 94 by miał. Już oceny Uncharted 3 pokazywały że tam nie wszystko jest tak jak należy ;)

O to to. 

Uncharted 1 i 3 to byly w porywach gry na 7, jedynie dwójka była świetna. 

Przy jedynce rozumiem, zrobili pif pafa z ładną graficzką i klaperskie mózgi się stopiły. No straszny kasztan ale nabrali doświadczenia i zrobili rewelacyjną kontynuację. 

Trójka natomiast to taki zjazd, że szkoda gadać. Jakby zupelnie inny team to robił. No ale graficzna była więc wiadomo.

Ha tfu na te oceny.

Opublikowano
33 minuty temu, Ins napisał(a):

O to to. 

Uncharted 1 i 3 to byly w porywach gry na 7, jedynie dwójka była świetna. 

Przy jedynce rozumiem, zrobili pif pafa z ładną graficzką i klaperskie mózgi się stopiły. No straszny kasztan ale nabrali doświadczenia i zrobili rewelacyjną kontynuację. 

Trójka natomiast to taki zjazd, że szkoda gadać. Jakby zupelnie inny team to robił. No ale graficzna była więc wiadomo.

Ha tfu na te oceny.

1 była akurat cudowną grą na tamte czasy. 3 to był zjazd po doskonałym poprzedniku, gdzie widać było, że grę robili pod zbyt dużą presją czasu. O genialnej 4 widzę, że jakoś zapomniałeś.

Opublikowano

Zdaje się, że Uncharted 3 nie robił główny team Naughty Dog. Oni w tym czasie dłubali przy The Last of Us. Stąd taki dołek. Ale jak odświeżałem ze dwa lata temu całą trylogię to ta trójka jest chyba lepsza niż się ją pamięta. Oczekiwania chyba były zbyt wielkie i gra ich w oczywisty sposób nie spełniła, ale to nie tak, że to nagle gra na 7, bez przesady

A jedynka swojego czasu to był absolutny banger, chyba pierwsza gra dla której na prawdę było warto kupić PS3. Ins bredzi. Czwórka, oczywiście, fantastyczna

Opublikowano

Totalna dominacja Xboxa w końcówce roku. BO6 w abonamencie, day one Stalker 2 i Indiana tylko na Xboxa. A co na PS? Kalendarz adwentowy i wspominanie Uncharted. 

Opublikowano

Mi podobały się wszystkie odsłony Uncharted, nie grałem tylko w Golden Abyss. No ale to już przeszłość, było i więcej nie będzie.

Opublikowano
16 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Kolejny Mesjasz niebieskich podszyty kompleksami względem Xboxa 360.

Wiesz co Paweł? Byłem tam... 3000 lat temu gdy miałem Xboxa 360 i w momencie generacji gdy już PS3 się rozkręciło to chciało się pograć w te U2/3, TLoU, Killzone 2/3, GoW 3. Nawet PS Move wydawało się lepszą zabawą niż zatykanie dziur w akwarium na tym durnym kinect. Jakaś akcja tajemna przekazywana pocztą pantoflową i zamawianie trudnej mało znanej gry z Japonii (Demon's Souls). Był moment gdy myślałem, że na X360 to mogę sobie co najwyżej pograć w Gearsy, które mnie jarały tylko w coopie albo co gorsza w Halo pierdolone, którego nienawidzę od zawsze. Świat posiadaczy PS3 wydawał się dużo bardziej kolorowy i fascynujący i to ja wtedy miałem kompleksy ze swoim X360 ale to też były czasy gdy człowiek chciał mieć wszystko w domu i było o czym marzyć będąc nastolatkiem bo dziś to wszystko jeden chuj + Nintendo. 
Jednej rzeczy zawsze współczułem a mianowicie tego pada DS3, ja pierdole nie zapomnę jak przyszedłem do kumpla, który odpalił Bad Company i dał mi pograć. DualShock 3 wtedy to był żart, dosłownie komedia. Wy tu tak żyjecie? :nosacz3:  

Opublikowano

Plejka miała kilka niezłych gier, ale różnorodność Xboxa, lepszy pad, usługi i jakość gier zwyczajnie zniszczyła Plejaczka. Konsola którą uratowała jedynie marka. Niestety uratowała, bo tak przynajmniej mielibyśmy dzisiaj zdrowy rynek z MSem, Nintendo i prawdopodobnie Steamem.

Opublikowano

No fajnie jakby Microsoft nie dostał też udaru przy okazji Xbox One bo zraził do siebie wielu ludzi swoim pajacowaniem i nie wiem czy to była już wizja i początek tego zdrowego rynku? No ale mi się nawet opłaciło bo zamiast iść w kolejnego xboxa to wziąłem PS4, które dostało sporo gier, o których ,,marzyłem'' z PS3 mimo, że początkowo plan był zupełnie inny i chciałem pozostać w obozie Xboxa ale jak już wspomniałem sam Microsoft mnie do siebie skutecznie zraził. 

Opublikowano

Microsoft oferował lepsze gry z początku generacji 8., Ale zaorał się przypisywaniem gier do konta. Co śmieszne, pewnie to rozwiązanie prędzej czy później wprowadzi Sony i z racji postępującej cyfryzacji klapy klaskać będą uszami, że teraz można pożyczać cyfrówki bez dawania passów do konta.

MS od zawsze nadaje technologiczny kierunek branży.