Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
7 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Dlatego ta zagrywka w środku generacji jest skurwysynska i tyle. Nie można pizgac z klaperskiej hipokryzji, samemu uprawiając fikoły konkretne.

Ale to chyba lepiej teraz, pod koniec życia obecnej konsoli, niż np. pół roku po premierze nowego Xboxa ;)

Jako konsument będziesz mógł podjąć świadomą decyzję co do zakupu kolejnego sprzętu.

Edytowane przez SnoD

• Odpowiedzi 33,1 tys.
  • Wyświetleń 625,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
Cytat

ma dużo zagrożeń i kilka plusów (głównie jak pisałem dla posiadaczy innych konsol)

prawda, czyli bilans zysków i strat na niekorzyść Xboxa

Cytat

dla posiadaczy xboxa to w tej chwili obojętne

nie jest, prowadzi do to marginalizacji konsoli

Cytat

ale w dłuższej perspektywie istnieje zagrożenie że może to doprowadzić do marginalizacji konsoli

już Microsoft do tego doprowadza

Cytat

trzeba patrzeć na sprawy racjonalnie i trzeźwo

czyli zero korzyści dla Xboxa, same dla konkurencji czyli realnie działanie na niekorzyść konsoli

ale akcjonariusze zadowoleni, w końcu szansa na realne pieniądze :) 

Opublikowano

Już jest marginalizowana, co widać po brakach w sklepach. Tak samo jak spytali Spencera dlaczego miałbym kupić Xboxa. No bo możesz grać w nasze gry z Play Anywhere, w chmurze itp no kurwa mnie obchodzi pudło pod TV. 

Pamiętajmy że zabrano też premiery gier w podstawowym Gamepassie.

To co Wezyr chce powiedzieć to to że na nowej strategii MS zyskali wszyscy tylko nie posiadacze Xboxa. Bo reszta ma coś ekstra, a Ty to co powinieneś mieć od początku generacji. 

No chyba że przyjmujemy że lepiej mieć możliwość zagrania w Gearsy, Fable, Halo niż ten sam zestaw plus God Of War, Intergalaktyk itp.

Opublikowano

mądrzy mają dojebanego gamepassa do konca generacji series sx, a pozniej trzeba opuscic tonacy statek. Spencer to aboslutna porażka, bo pomimo stworzenia wizerunku dobrego wujka i gracza to chuja sie zna na grach. Czaicie, ze jak gosciu zobaczył pokaz halo infinite to dał okejke. A najgorsze, ze jego podwładni jak Booty też się chuja znają.

Opublikowano

Wróciłem po nastu latach do CONSOLE WARS tylko po to, żeby napisać krótkie świadectwo.

Dokonalo się. Marka Xbox stała się śmieciem. Spencer wszystkich omamił PRową gadką, a prawda była brunatna od samego początku.

Wybralem X360 bo miało premierę wcześniej niż ps3. Przyciągnęli mnie acziwmentami na dobre. Przez lata moim głównym źródłem rozrywki były platformy Xboks. Utopiłem w tym gównie masę floty.

Dzis ostatnim bastionem konsolowlsci jest SONY. Te sprzęty mają wszystko czego trzeba graczowi. Raz na jakiś czas coś od Nintendo wpada ale i tak dominującym graczem na rynku jest zasłużenie SOBY. Gdyby nie niebieski obóz, nie byłbym już graczem.

Za dwa lata po zielonym śmieciu zostanie tylko ikonka w telewizorze. Będziesz mógł kupić kolorowego pada albo abo na gamepassa. Granie w chmurze w smieciuchy tworzone z pomocą AI, jakieś indyki dla furasów i co druga gra taka sama jak na składance 999999 in 1. To jest ten wasz gamepass ha tfu. Selekcja nieciekawa jak na netflixie. Obudźcie się.

Opublikowano
2 hours ago, ASX said:

Jak na razie jedyną osobą która pisała o dobru inwestorów jest Wezyr. Ja pisze tylko ze swojej perspektywy, jeśli gry dalej będą wychodzić, konsole dalej będa produkowane, to co zmienia to w moim życiu fakt że ktoś inny zagra w jakąś grę? 

Kurde no to jest pewien problem bo konsole Xbox już nie są produkowane ani sprzedawane.

Opublikowano
5 minut temu, ping napisał(a):

Dzis ostatnim bastionem konsolowlsci jest SONY

:kekw:

Dziwnie piszesz "Nintendo", ale może to japońska klawiaturka jakaś inna jest

Opublikowano
Teraz, Paolo de Vesir napisał(a):

Nigdy nie przestanie śmieszyć, ale dzięki że wpadłeś kolego. Zapraszamy w 2037! :) 

Raczej się już tu nie spotkamy, bo utoniesz razem z tym okrętem, chyba że w porę przeskoczysz na SONY. Zobaczysz, jeszcze będziesz żałował czasu włożonego w XBOX.

Opublikowano
5 minut temu, ping napisał(a):

Raczej się już tu nie spotkamy, bo utoniesz razem z tym okrętem, chyba że w porę przeskoczysz na SONY. Zobaczysz, jeszcze będziesz żałował czasu włożonego w XBOX.

Nie wiem po co przeskakiwać na PlayStation - dla kilku zachodnich, DEI-owych gier od studiów Sony produkujących pozycję które porównać mogę jedynie do cyfrowego McDonalda? PlayStation jest ścierą, jeśli już tylko tylko Xbox/PC + Switch, zestaw kompletny. Sony jedyne co potrafi to nieudolnie naśladować Microsoft, więc może tym razem wezmą przykład i znikną w końcu rynku te niebieskie szkodniki. :)

Opublikowano

Switch bym może się zgodził ale to technologicznie zacofana maszyna.

Daleko mi do gościa, który będzie siedział przed topowym PC (przechodziłem przez to, nie zaiskrzyło) - komputer pięknie liczy i wypluwa cudowne obrazki, jednak dla mnie służy do pracy.

Granie na Switchu w gry pływające w 20-30 klatkach, z potężnym aliasingiem... na 65 calowym OLEDZIE wyglądały tragicznie - to nie jest coś, co znoszę dobrze, dlatego ideałem jest SONY. Na Switchu przechodziłem genialną grę YS IX ale to była męczarnia - tymczasem na SONY gry z serii YS wyglądają dobrze i trzymają betonowe 60 klatek. Nie trzeba grać w gry DEI tworzone dla netfliksiarzy. Ja gram głównie w gry od japonskich deweloperów - Switch służy tylko do gier 1st party, z multiplatform INDYKI to max co można męczyć na tej platformie.

Jak zobaczyłem Gran Turismo 7 na PS Pro w 120hz to poczułem JAKOŚĆ. Ja wolę JAKOŚĆ a nie JAKOŚ.

Dla mnie Xbox umarł w momencie kiedy spencer oddał SONY swoje exy. Pass skończy mi się w 2026, a potem konsola do szafy.

Opublikowano
11 minutes ago, ping said:

Switch bym może się zgodził ale to technologicznie zacofana maszyna.

Daleko mi do gościa, który będzie siedział przed topowym PC (przechodziłem przez to, nie zaiskrzyło) - komputer pięknie liczy i wypluwa cudowne obrazki, jednak dla mnie służy do pracy.

Granie na Switchu w gry pływające w 20-30 klatkach, z potężnym aliasingiem... na 65 calowym OLEDZIE wyglądały tragicznie - to nie jest coś, co znoszę dobrze, dlatego ideałem jest SONY. Na Switchu przechodziłem genialną grę YS IX ale to była męczarnia - tymczasem na SONY gry z serii YS wyglądają dobrze i trzymają betonowe 60 klatek. Nie trzeba grać w gry DEI tworzone dla netfliksiarzy. Ja gram głównie w gry od japonskich deweloperów - Switch służy tylko do gier 1st party, z multiplatform INDYKI to max co można męczyć na tej platformie.

Jak zobaczyłem Gran Turismo 7 na PS Pro w 120hz to poczułem JAKOŚĆ. Ja wolę JAKOŚĆ a nie JAKOŚ.

Dla mnie Xbox umarł w momencie kiedy spencer oddał SONY swoje exy. Pass skończy mi się w 2026, a potem konsola do szafy.

2026 ostatnim rokiem Xboxa 

Opublikowano
12 minut temu, ping napisał(a):

YS IX

Tragiczny port. Mam chyba wszystkie gry z tej serii na Switchu oprócz tej ze względu właśnie na częsty klatkarz poniżej 20 z tego co widziałem na filmikach. Jestem strasznie ciekaw czy ta wsteczna zalockuje takie gry do stałych 30

Opublikowano
Godzinę temu, drozdu7 napisał(a):

Dlatego ta zagrywka w środku generacji jest skurwysynska i tyle. Nie można pizgac z klaperskiej hipokryzji, samemu uprawiając fikoły konkretne.

Zapowiedź gier na inne platformy to skurwysyństwo? To samo wydarzyło się przecież w trakcie generacji Xboxa One i PS4 i chyba  nikt tego tak nie odbierał. Sony nawet zachęcało do zakupu PS4 hasłami Only on Playstation by potem hasło to zniknęło z pudełek, a potem systematycznie każda z tych gier z reklamy wyszła (lub wyjdzie w przypatku TLOU part 2) na PC

Only On PlayStation Exclusive Games Unique Approach For it's New Trailer! -  YouTube

czy ludzie którzy kupili PS4 dla tych gier zachęceni tą reklamą też zostali oszukani?

Korporacje nie są naszymi przyjaciółmi, nie przejmują się uczuciami swoich wyznawców, w nosie mają hasła jak tożsamość, dusza, interesują ich tylko chęć  zysku. 

A co do hipokryzji, to wydaje mi się że ja akurat jestem dosyć konsekwentny w swoim stanowisku. Śmiałem się jak fani PS przeżywali tzw. "utratę" takich gier jak God of War czy Horizon i ten sam stosunek mam do gier Xboxa. Jeśli chcesz możesz znaleźć moje posty sprzed kilku ładnych lat gdy pisałem że konsole xboxa czeka podobny los jak Surface i że stracą one jakąkolwiek zawartość ekskluzywną.

A jeśli spełni się ten czarny scenariusz i konsole xbox zostaną zmarginalizowane, wydawcy się od niej odwrócą, albo spełni się tak absurdalny scenariusz jaki wymyslił Wezyr że gry XGS zaczną w pierwszej kolejności trafiać na PS. To bez większego żalu, porzucę te konsole i przesiądę się w całości na PC. Nikt z nas, może z wyjątkiem śp. Kasiasa, nie przysięgał wierności marce i jeśli nie będzie gier to nie widzę sensu trzymania dodatkowego kawałka plastiku. 

Opublikowano

Nie porównuj wydawania gier z konsoli na pecety z rozpoczęciem wydawania gier wcześniej ekskluzywnych na konsolę konkurencji. Sony nigdy nie swoich exów ja Xboxa 

Opublikowano

Dał MLB The Show do passa ale to chyba tyle.

Pamiętam pierwszego Xboksa - były exy - gry od SEGA, FABLE, HALO, Forza, AMPED (genialny snowboard), PGR, kilka innych mniej znanych tytułów... Gates wyciągnął wtedy portfel. Od czasów Xbox One zaczęło się sypać. Teraz nawet nie mam ochoty śmiecia odpalać...

Opublikowano
2 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

Nie porównuj wydawania gier z konsoli na pecety z rozpoczęciem wydawania gier wcześniej ekskluzywnych na konsolę konkurencji. Sony nigdy nie swoich exów ja Xboxa 

A czym to się dla ciebie różni?. Dla mnie PC to platforma jak każda inna. 

Opublikowano
7 minut temu, ping napisał(a):

Dał MLB The Show do passa ale to chyba tyle.

Pamiętam pierwszego Xboksa - były exy - gry od SEGA, FABLE, HALO, Forza, AMPED (genialny snowboard), PGR, kilka innych mniej znanych tytułów... Gates wyciągnął wtedy portfel. Od czasów Xbox One zaczęło się sypać. Teraz nawet nie mam ochoty śmiecia odpalać...

Xbox pierwszy to była moja main konsola tamtej generacji:

PGR2

MotoGP2

Trylogia Splinter Cella

Halo2

Shemue2

SSX3

DOA3

Def Jam: Fight for NY

PES5

Top Spin 2

Jet Set Radio Future

Halo2

i wiele innych

oraz król Ninja Gaiden <3

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
6 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Pc to pc konsola to konsola.

Faktycznie masz rację. Granie w gry na PC w takim razie się nie liczy

Opublikowano

Te pecetowe oszołomy nawet w te gry nie grają tylko traktują je jako benchmark uzasadniający wymianę GPU za 10k co dwa lata a tak to tylko siedzą w BIOS albo robią undervolting. Taka prawda. Konsole to konsole i wydawanie wszystkiego na konsole konkurencji to plucie w twarz tym którzy zainwestowali w Xboxa. 

Plus taki, że Spencer już nie chce krzywdzić nowych graczy więc wycofał Xboxa ze sprzedaży.

Opublikowano
8 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Pc to pc konsola to konsola.

Dokładnie, dla mnie to nie jest tożsame. Wydawanie na bezpośrednią konkurencję, gdzie dorosły aryjczyk idzie do sklepu po KONSOLĘ to wybiera między PlayStation a Xboxem. I patrzy na gry jakie oferują. 

Opublikowano
8 minut temu, ASX napisał(a):

Faktycznie masz rację. Granie w gry na PC w takim razie się nie liczy

Ludzie szukają rozwiązania out of the box, takie daje Nintendo, Microsoft i Sony i dlatego rynek napędzały te trzy konsole a nie PC.

Opublikowano

Ogólnie jak ktoś chcę moze sobie negować istnienie i granie na PC. Kwestia osobistych preferencji.

Ale pecety jak najbardziej są konkurencją dla konsol i to właśnie one zyskują popularność. To Steam, a nie PSN czy Xbox Store jest największym cyfrowym sklepem z grami.

3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Ludzie szukają rozwiązania out of the box, takie daje Nintendo, Microsoft i Sony i dlatego rynek napędzały te trzy konsole a nie PC.

w tej chwili to rynek napędza głównie PC, bo gdy konsole są od wielu lat w stagnacji, to rynek PC ciągle rośnie. 

Opublikowano

Gry popychające branżę do przodu to praktycznie zawsze gry konsolowe. Rynek PC rośnie, to prawda, ale wciąż jest rozwiązaniem typu - mam PC to se pogram (a średni PC to poziom poprzedniej generacji konsol) - stąd popularność sieciówek na tym sprzęcie. Nikt nie robi gier kalibru TLOU, Halo, Zelda z myślą o PC, aby później sortować na konsole. Co najwyżej jest na odwrót. Nawet R* najpierw wydaje swoje gry na konsolach.

PC to wciąż alternatywa dla konsol, a nie ich zastępstwo.