Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano

@Shen nazywaj to sobie jak chcesz, ale zawsze śmieszy mnie to pierdolenie o MS-ie który to miał nielimitowane zasoby (szkoda tylko, że gaming stał się faktycznie dla nich istotny w połowie gen. 8 reggie), a biedne Sony to taki underdog co wszystko wypracował ciężką pracą i w ogóle gdyby nie PlayStation to Sony dawno byłoby na ustach z pełnymi kolanami. To Sony które:

• ma ok. 1/3 rynku wydawnictwa muzycznego

• Sony należy do Wielkiej Piątki producentów filmowych

• mają udziały w Kadokawa i kupili CrunchyRoll

• 1/4 rynku elektroniki użytkowej i ponad połowę tej profesjonalnej

No, ale MS ma pieniądze, a Sony to taka mała fiermka co się dzielnie przeciwstawia kasiastej, bezdusznej konkurencji. ;((((((((((

• Odpowiedzi 34,3 tys.
  • Wyświetleń 744 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
45 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Nielimitowana kasę xD Wystartowali z Xboxem OG od razu ustawiając standardy jak powinien wyglądać pad, granie po sieci i mocne exy dla corowego gracza i tę strategię kontynuowali na X360.

Nielimitowana kasa zaczęła się w zasadzie z początkiem 3. dekady XXI w.

Co ty pierdolisz xD pad do xboxa og był kurwa tragiczny. Szybko duke został zdjęty i zastąpiony czymś wygodniejszym ale dalej to było daleko za tym co dał X360.

Oczywiście ,że nielimitowana kasa była, skala awaryjności była ogromna i gdyby to było Sony lub Nintendo to by ich kurwa zatopiła. W przypadku Sony wiadomo dział tylko konsolowy. Na tamte czasy szacunki mówią o ponad miliardzie dolarów w plecy na samym red ring of death. Dodajmy inflację i pewnie będzie to bliżej 2 miliardów.

Opublikowano
3 godziny temu, Shen napisał(a):

Microsoft z kodem na nielimitowaną kase jest tym beniaminkiem?

Xbox nie był pierwszą ich konsolą. Wcześniej był MSX.

Żaden Xbox nie sprzedał się lepiej od PlayStation.

Opublikowano
7 minutes ago, Mendrek said:

Xbox nie był pierwszą ich konsolą. Wcześniej był MSX.

Żaden Xbox nie sprzedał się lepiej od PlayStation.

Ten MSX od Sony?

image.png

Opublikowano

Nigdy nie musiał - rozjebał sonke grami i usługami. MS dominuje nad Sonką jak za najlepszych czasów gen. 7. banderas

no, ale właściciele konsolowych golfów 3 w gazie będą pisali, że wygrali, bo Golfów jest więcej niż Lexusów

Przynajmniej w Golfie nie trzeba instalować Spotify, wystarczy stara kaseta Pei z bazaru.

Opublikowano

Paolo gdy chce napisać kolejnego posta o tym jak to Xbox wygrał 7 generację:

lee-dong-wook-lee-dongwook.gif

Opublikowano

Ty kisiłeś się wtedy na PS3, więc można w sumie powiedzieć, że nie doświadczyłeś generacji 7. tylko miałeś gen. 6.5. Dosłownie nie masz zielonego pojęcia o czym mówisz, nie masz PODSTAW aby o tym mówić.

To tak jakbyś nie był nigdy we Francji i próbował tłumaczyć rodowitemu Paryżanowi jak to we Francji było czy jest.

Opublikowano

Dziękujcie mi, że we właściwym czasie namówiłem Mendrka żeby nie brał x360 tylko żeby se kupił PSP

Opublikowano

Jak ktoś jeździ Lexusem w wersji Omotenashi i to siedząc na skórzanym fotelu z najlepszej włoskiej skóry, gdy uszy pieści mu muzyka klasyczna w dźwięku przestrzennym dobywającym się z głośników Bose to nie zastanawia się czy mógł mieć za tę cenę dwa Golfy IV w gazie.

Opublikowano
Godzinę temu, Wieslaw napisał(a):

Dziękujcie mi, że we właściwym czasie namówiłem Mendrka żeby nie brał x360 tylko żeby se kupił PSP

PSP kupiłem wcześniej. Ty mnie do PS3 przekonałeś. Za co jestem bardzo wdzięczny, bo inaczej dziś musiałbym udawać gracza będąc botem ;)

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Jak ktoś jeździ Lexusem w wersji Omotenashi i to siedząc na skórzanym fotelu z najlepszej włoskiej skóry, gdy uszy pieści mu muzyka klasyczna w dźwięku przestrzennym dobywającym się z głośników Bose to nie zastanawia się czy mógł mieć za tę cenę dwa 4 Golfy w gazie.

Tylko tym lexem to może być co najwyżej legion go 2, a nie 7" asus xbox.

Opublikowano
6 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Jak ktoś jeździ Lexusem w wersji Omotenashi i to siedząc na skórzanym fotelu z najlepszej włoskiej skóry, gdy uszy pieści mu muzyka klasyczna w dźwięku przestrzennym dobywającym się z głośników Bose to nie zastanawia się czy mógł mieć za tę cenę dwa Golfy IV w gazie.

nigdy bym nie przyrównał komputerków HH do jakiegokolwiek produktu premium. Skoro Switch 2 jest Golfem IV to komputerek jest Golfem IV GTI z dodanym Hikity 7 "Radio samochodowe 1din Carplay Autoradio Audio Stereo ekran dotykowy LCD z samochodowy sprzęt Audio Bluetooth wsparcie lusterka-Link tylna kamera.

Ty się chyba za bardzo podniecasz tymi sprzętami, jako posiadacz komputerka ręcznego powiem ci w ten sposób: usiądź, uspokój się, nie zesraj się.

Opublikowano

Biorę przykład z samego Nintendo i ich podejścia do swojego sprzetu i jego nabywców.

Także Krzysztofie93, słuchaj uważnie c00rwa twoja mać, bo dwa razy nie będę powtarzał.

Jebać Switcha drugiego i całą ekipę jego.

Opublikowano
22 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Ten Xbox to będzie topowy handheld na rynku, kompletnie niepotrzebne umniejszanie.

Miałem pierwszego rogala i niestety 7" to już za mało, nawet stary deck oled ma więcej, nie mówiąc już o s2, legion go s, msi claw ai+ itp. To jest zły pomysł tym bardziej, że sama bryła nie jest jakaś mała przez te gripy na bokach. Ja im dobrze życzę, ale serio mogli już wyrównać do reszty i dać 8", chyba, że mają ekranów ze starego rogala na tony, bo to będzie taka sama konstrukcja.

Opublikowano
24 minuty temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Jebać Switcha drugiego i całą ekipę jego.

Oczywiście, pełna zgoda.

Opublikowano

Paolo taki fan HH PC, że aż żadnego nie kupił.

Za to miałem ostatnio okazję sprawdzić Legion Go bo szwagierka sobie kupiła no i ten Windows to jest tragedia i w życiu bym na niego mojego SD nie wymienił. Bootowanie do pulpitu, logowanie pinem, nawigacja po ekranie to jest jakaś tragedia. Steam Deck król, nawet w trybie desktop lepiej się go używa niż tego Windowsa.

Opublikowano

Żeby nie bootować co włączenie to wystarczy hibernować, w 12 sekund wraca do odpalonej gry, nic się nie sypie, muzyka nie pierdzi, nie zużywa baterii. Pin też się da wyłączyć, nawigacja po windzie dotykowo albo touchpadem. Miałem bazzite na rogalu, bardzo wygodny, ale porzuciłem na koszt uniwersalności win11.

Opublikowano
23 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

Paolo taki fan HH PC, że aż żadnego nie kupił.

jestem BIEDNY

Windows 11 to nie jest system przenośny i liczy się jedynie to jak wypadnie XboxOS.

Chociaż wciąż czekam na posty homelandera i reszty klapów jaki to Windows jest kurwa tragiczny do grania i czekam na alternatywę. Pewnie jebany Linux z marginalnym wsparciem dla sterowników i niewiele większym dla samych gier. kekw

Opublikowano

Bootowanie do tego Xbox Dashboard to jest jedyna nadzieja, jesli zrobią to dobrze oczywiście. W innym wypadku to będzie guano yebane, poza tym nikt tego i tak nie kupi, nawet na tym forum jedynie kto się skusi to pewnie iLuck85.

Opublikowano

Za mały przeskok żeby zmieniać z z1e na z2e, jeśli już to na z3e, jak takowy powstanie. Różnica to będzie w nadchodzącym gpd win 5 z Ryzen AI Max+ 395 na pokładzie, o wydajności rtx4060, ale cena pewnie ze 2x tyle co obecne hh.

Fajnie, że pracują nad nakładką na win11, ale serio, mi się w miarę wygodnie śmiga na windzie, że po przejściu z rogala na legiona, już nawet nie robiłem dual boota z bazzite.

Opublikowano

Wezyr najwięcej do powiedzenia ma o Switchu, Playstation i Steam Decku. Sprzętach, których nie posiada.