Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
4 minuty temu, Daffy napisał:

Tys się dziś obudził? Przecież nie licząc forz horizon to Microsoft nigdy nie potrafił w grafikę.

Nie no, też bez przesady. Forzy i Gearsy zawsze robiły. Z resztą, nie mówię że musi być to aż taki poziom, bo ciężko równać się z R* pod względem technikaliów, ale do chuja - Horizon 5 w trybie performance wygląda co najwyżej poprawnie i ma potężny pop-up, a Halo Infinite jest takie ładno brzydkie.

5 minut temu, ASX napisał:

Forza Horizon stanowi dla innych racerów nieosiągalny dla konkurencji wzór  jak powinien wyglądać arcade racer,

Forza to od lat jest w miejscu. No i trochę beka, że MS aby mieć jakieś gry musi kupić dwóch wydawców, bo od lat dali radę wydać jedno nowe IP, z bólem wyprowadzone na prostą rok czy dwa po premierze.

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 622,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
2 minuty temu, Daffy napisał:

Xbox to aż lub tylko maszynka do gamepassa i najbardziej ekonomiczna oferta konsoli dla kogoś kto chce grać, a ma ograniczony budżet.

No i to jest dosłownie definicja nudy. Konsola, która jest rozsądnym ekonomicznym wyborem to jest chuj a nie konsola.
ja nigdy nie wyjdę z podziwu jakim cudem ludzie poszerzają dobę żeby im PS+ Extra nie wystarczał :frog: ja nie wiem co ja robię źle mam te 24h każdego dnia i w tym jest praca, sen, obowiązki, seriale, filmy i gry.
Ostatnio w sobotę przyszedł mój brat i weszliśmy w katalog gier PS+ żeby ściągnąć coś sobie do pogrania na dwa pady to aż sam się zdziwiłem ile tego wszystkiego tam jest. Musiałbym mieć pracę związaną z przechodzeniem gier żebym niczego nie znalazł. Wolę PS+ i przeplatać exami które wyglądają jak milion euro niż tylko tego GamePassa na sprzęcie bez charakteru

Opublikowano
3 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

Forza to od lat jest w miejscu.

może gdyby mieli jakąś konkurencję to musieliby się bardziej postarać i rozwijać.

A teraz sytuacja wygląda tak, że nawet gdy Horizon zawodzi jak z tym mało ambitnym drugim DLC, to wszyscy narzekają ale i tak na horyzoncie nie ma żadnej alternatywy.

Opublikowano

Deale i IP

MS za czasów Xbox 360

MS za czasów XSX

Z resztą, jebać ich. Sami sobie robią pod górkę, a potem zdziwko, że PS5 i Switch im odjeżdża. 

Zobaczymy czy ten 2023 w końcu będzie po ich myśli, bo przecież gry robią się długo i jak od 10 lat powtarzają, że będzie w końcu lepiej to nie trzeba im co generację o tym przypominać.

Opublikowano

Ja tam wezyra trochę rozumiem, sam bywam rozgoryczony.

Tak jak czasem ludzie lubią poskakać w Mario, tak fajnie czasem w ten weekend usiąść wieczorem, założyć słuchawki i pozwolić żeby gra wypaliła Ci oczy i uszy. 

Póki co Xbox tego nie oferuje 

Opublikowano

Jedno jest pewne, nikt na tym świecie nie wyda tylu gier ile xkurwa ci OBIECA :kekw:

Opublikowano

Dzięki, to dodaje otuchy. Wiesz, gdyby MS powiedział na początku generacji - "słuchajcie, nie obchodzi nas wyścig zbrojeń tylko sprzedaż GamePassa, macie tutaj XSS - mały, tani, dla mas". A tutaj była napinka ile oni to studiów nie kupili, jaki to Spetzner nie jest z nich dumny i the most power Xbox ever yet, a chuja widać i z tych starań i tych 12 terafanków, konkurencja ich rozjeżdża grami i sprzedażą, a beka z kręconych na ostatnią chwilę 9.2 terafanków zaowocowała tym, że Sony ma najlepsze multiplafromy.

No, ale przynajmniej na pokazie Grounded czy Pentiment można powiedzieć, że studio od zawsze marzyło o stworzeniu takiej gry. :beka: 

Opublikowano

Mi tam XSX pasuje. Uważam, że ogólnie generacja póki co nie zachwyca i nie będzie zachwycać dopóki studia nie odetną pępowiny od past genów. Xbox perfekcyjnie sprawdza się do nadrabiania zaległości i ogrania tych kilku przyzwoitych tytułów za niewielkie pieniądze. Natomiast faktycznie, jak obiecywałbym sobie coś po tych zapowiedziach MS to bym czuł wielkie rozczarowanie :( To, że multiplatformy gorzej performuja na XSX to z jednej strony jaja, a z drugiej czy mozna się dziwić? Devsom bardziej zależy na wersjach na ps5. Ktoś mówi o jakimś miażdżenia przez MS w tym roku? Gdzie kurwa skoro to na ps5 wyjdzie chociażby taki Silent Hill 2.

P.s. ostatnio sobie porównałem Hogwarts Legacy na mieszanych ustawieniach srednie-wysokie ( z naciskiem na średnie) z wersją konsolową i to są jaja. Mozna grać na dwuletnim laptopie i nowe gierki chodzą i wyglądają nie gorzej niż na nextgenach :(

Edytowane przez izon

Opublikowano

Game pass player niestety. Ja po kupnie decka chyba dosłownie przez pół roku trzy razy odpaliłem one x by coś pojeździć w horizonie i sprzedałem z radością. Jeszcze zestaw mi poszedł drożej niż można kupić series s xdddd. Na Xboxie skończyłem wszystko co chciałem, a nowe gierki jak hi-fi ogralem na decku.

Opublikowano
25 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Dzięki, to dodaje otuchy. Wiesz, gdyby MS powiedział na początku generacji - "słuchajcie, nie obchodzi nas wyścig zbrojeń tylko sprzedaż GamePassa, macie tutaj XSS - mały, tani, dla mas". A tutaj była napinka ile oni to studiów nie kupili, jaki to Spetzner nie jest z nich dumny i the most power Xbox ever yet, a chuja widać i z tych starań i tych 12 terafanków, konkurencja ich rozjeżdża grami i sprzedażą, a beka z kręconych na ostatnią chwilę 9.2 terafanków zaowocowała tym, że Sony ma najlepsze multiplafromy.

do tego momentu było bardzo dobrze i trafnie wypunktowałeś Spencera i spółkę.

Potem wjechał tani populizm, ale i tak dałem plusa na zachętę, bo jednak większość posta była trafna.

Opublikowano
3 minuty temu, Donatello1991 napisał:

https://www.ppe.pl/news/314912/forza-motorsport-bez-czesci-samochodow-ujawnionych-podczas-xbox-developer-direct-w-standardowym-wydaniu-gry.html

Buahaha pokrakabox xd

"No ale przecież w Folcie tak zawsze było " 

Wytresowany pies szczęka na komendę.

Pięknie spocony knur rucha zielonych frajerow:kekw: wycinaja juz gotowe auta bo wiedzą, że gowno na tym zarobią i muszą zmusić do kupna swoich sekciarzy :kekw: jeszcze bezczelnie promuja nimi gre. 

Opublikowano
32 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

dzięki, krok bliżej topki tygodnia :lapka:

Spróbuj w dziale PS5 napisać o braku gier (na ten rok tylko żółtko na meta w postaci Forspoken, kolejne Spidermany i Fajnale), plusy pewnie się posypią i topka tygodnia gwarantowana

Opublikowano

Fajnie jakby jeszcze dali newsa kiedy kurwa ta Forza wyjdzie.

Ja pierdole jak na ich czerwcowej konfie największymi bombami będą Starfield i Forza to umre 

Opublikowano
8 minut temu, drozdu7 napisał:

Fajnie jakby jeszcze dali newsa kiedy kurwa ta Forza wyjdzie.

Ja pierdole jak na ich czerwcowej konfie największymi bombami będą Starfield i Forza to umre 

No raczej. Z datami starfield listopad, forza grudzień. Jest jeszcze opcja że któraś wypadnie na 24.

Opublikowano

6 minut temu, Donatello1991 napisał:

No raczej. Z datami starfield listopad, forza grudzień. Jest jeszcze opcja że któraś wypadnie na 24.

Zieloni sekciarze będą wiernie czekać nawet jak ich bożek knur wrzuci te gry 2028:kekw: Połowe jeszcze wypierdoli w dlc i bedzie bajka. 3 lata wiernie czekają od zapowiedzi avowed czy fable to co ich tam kolejne 5 interesuje. Szybko zleci:dynia:

Edytowane przez PanKamil

Opublikowano
1 minutę temu, PanKamil napisał:

Zieloni sekciarze będą wiernie czekać nawet jak ich bożek knur wrzuci te gry 2028:kekw: Połowe jeszcze wypierdoli w dlc i bedzie bajka.

Plus taki, że każda sekta ma swój koniec. 

Opublikowano
2 minuty temu, Donatello1991 napisał:

Plus taki, że każda sekta ma swój koniec. 

Chyba nie doceniasz zielonych sekciarzy. Oni już 10 lat grzecznie czekają i warują u boku knura który obiecał złote góry :dynia:

Edytowane przez PanKamil

Opublikowano

Najlepsze jest to, ze xkundel nie zaczął nawet dobrze tej generacji. Gorzej od Xone. Premiera była tak rozdmuchana i tak zamydlila oczy,  że to po prostu fata Morgana. Gdzie xkundle garnęli do wodopoju,  a się oka alo, że tam nic nie ma. Suchy piasek. Tak teraz gówno mają i mieć będą gówno. 

To jak to było rozdmuchane pokazuje fakt, że Sony 5 ma lepsza generację od Sony 4, ale ludziom tak Spencer nasrał do głowy PRowym bulszitem, że 2 lata żyli w bańce. 

Sony i Nintendo w tym roku zgwałcą MS, a kolejne lata to będzie sranie na truchło.

Opublikowano

Sony ma całą jedną grę na ten rok - Spiderman 2

Sony dramatycznie gorzej supportuje PS5 niż PS4 w tym samym okresie czasu - mniej gier, a jak już są to praktycznie crossgeny 

Opublikowano

Posiadacze Playstation świętują że gra z Game Passa sprzedała się lepiej na Playstation i cieszą że mogą płacić więcej by zagrać w tę samą grę. Ta społeczność jest niesamowita