Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano

Najebany Jim jedzie zielonych jak ostatnie szmaty :jim::

1) Cold War w podstawowym Plusie

2) Wyjebane na rozprawę Acti-Blizz, siedzi u Kojimy i pije drinka z palemką

A xnieudacznicy dalej tego dilu nie potrafią klepnąć :kekw: 

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 621 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Przychody z rynku konsolowego:

Nintendo: 18,5%, Electronic Arts: 16,1%, Take-Two Interactive: 8,4%, Sony PlayStation: 7,5%, Activision Blizzard King: 7,4%, Epic Games: 6,1%, Ubisoft: 5,1%, Xbox: 4,9%, Bandai Namco: 3,5%

Pierwsze miejsce w pełni zasłużone

Opublikowano
11 minut temu, Daffy napisał:

Przychody z rynku konsolowego:

Nintendo: 18,5%, Electronic Arts: 16,1%, Take-Two Interactive: 8,4%, Sony PlayStation: 7,5%, Activision Blizzard King: 7,4%, Epic Games: 6,1%, Ubisoft: 5,1%, Xbox: 4,9%, Bandai Namco: 3,5%

Pierwsze miejsce w pełni zasłużone

Warto dodać, że to tylko dochody wydawcy. Nintendo wydaje 12+ gier na rok, Sony i MS studios na razie znacznie mniej i więcej maja dochodów z 3rd party, u Nintendo raczej to już malutki odsetek i spada. Co nie zmienia faktu, że przejęcie przez MS Acti Blizzard spowoduje spory boost dla nich. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Shen napisał:

Jakies chcesz stworki dla dzieci to odpal zelde i idz zbierac koroki, mozesz przy okazji robota z płonacym chujem zrobic. FF16 to gra dla powaznych graczy.

XD

Ktoś nie zakumał, nie martw się ja wiem, że FFXVI to sztos ziomek ;)

Opublikowano
6 godzin temu, aph napisał:

Oficjalnie - 3 mln w 3 dni.

Czyli 2 miliony gorzej niż poprzednia odsłona w analogicznym czasie

Opublikowano
37 minut temu, KrYcHu_89 napisał:

Warto dodać, że to tylko dochody wydawcy. Nintendo wydaje 12+ gier na rok, Sony i MS studios na razie znacznie mniej i więcej maja dochodów z 3rd party, u Nintendo raczej to już malutki odsetek i spada. Co nie zmienia faktu, że przejęcie przez MS Acti Blizzard spowoduje spory boost dla nich. 

haha ten już mature z tłumaczenia tych partaczy xD Tylko nintendo chłopcze :)

Opublikowano
37 minut temu, Pupcio napisał:

Tylko nintendo chłopcze :)

Wyjdzie nowe rdr albo yakuza to sie przeprosisz z konsolami dla powaznych ludzi

Opublikowano
Godzinę temu, ASX napisał:

Przy kilkudziesięciu milionach więcej użytkowników ps4 i premierze również na xbox one. 

Wiesz czemu statystyka jest jak bikini?

Opublikowano

Nie no dobry wynik jak na beke5 i okres wydawniczy (chwilę po zeldzie i obok diablo4)

Opublikowano

Podałem tylko fakt, nigdzie nie napisałem że się źle sprzedała.

Kto by pomyślał że wydawanie gry na wiekszą ilość platform z wiekszą bazą użytkowników przekłada się na  lepszą sprzedaż 

Opublikowano

Ogółem sprzedaż ff15 to beka z graczy, takie goovno tyłu kupiło :(

Opublikowano

Jimbo Ryan gigachad:banderas: wódeczka i blanty u kojimy + beka z xszmaty co robi laske kottickowi i chce uciec na mobilki:kekw: nie da się już bardziej poniżyć xszmaty.

Opublikowano
1 godzinę temu, ASX napisał:

Tak, ale wciąż zaskakująco blisko Remaku, ktory wyszedł w późnym okresie PS4.

Tak czy inaczej nic tylko się cieszyć.

Opublikowano

Z tego co gralem w 2023: FF XVI > TOTK > Diablo 4 = RE4R > DSR. Oczywiście FF XVI jeszcze nie ukończyłem, ale tak to będzie wyglądać. W planach mam ograć też BG3, które przyspieszyło datę premiery na PC, aby zdążyć przed nadejściem kulminacji roku Starfielda i Alana Wake'a 2. What a year. Dla mnie to najzajebistszy rok w produkcjach dużego kalibru jaki widziałem. 

Opublikowano

U mnie w tym roku na rozkładzie z tegorocznych premier HiFi rush, Metroid Prime, RE4r, SF6, Octo2, TOTK. Każda z nich spokojnie mogła by być goty, a tu wszystkie wyszły w tym półroczu jednego roku xdddd

Jeszcze przy FE Engage i Advance wars 1-2 się dobrze bawiłem. No i najlepszego singlowego pesa ever odkryłem dopiero w tym roku czyli fanowski SP Football life 2023. 

Jest wybornie :banderas:

Opublikowano

Hifi też ograłem, fakt to premiera 2023 zapomniałem, też sztos, ale dałbym na koniec listy. 

W tym roku gralem wyjatkowo dużo w nowości, ale było warto, ominalem tylko Jedi(tutaj zagram pewnie dopiero w 2024, po patchach xD) i SF6 ( niet w bijatyki od lat). 

Octo 2 też 2024. 

EDIT: Jeszcze Spiderek 2 i Avatar w 2023:fsg:

Edytowane przez KrYcHu_89

Opublikowano
Godzinę temu, Donatello1991 napisał:

Jak tam xcipeusze beż gier? Ff16 rozbił bank. 

Sonki to dom CoD i nic ani nikt nie odbierze dziecka rodzicu.

Niech żyje nasz zbawca Jim Ryan :psclassic:

Opublikowano

Klapy wspierające najlepszego exa na swoja konsole, ha tfu:kekw:

image.jpeg.b0a28e646b86ff3e8add9d153b5bc960.jpeg

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Final Fantsy XVI na Xboxie:

356841213_2928624157268801_4852340770007967626_n.jpg

Opublikowano

Sytuacja w sądzie musi być poważna, bo wszystkich Redfallowców gdzieś nagle wymiotło :dunno:

Opublikowano
W dniu 30.06.2023 o 15:49, drozdu7 napisał:

A to ciekawe czy na forum jest ktoś kto ukończył Redfalla?

Nie wiem, ale za(pipi)iste są dane z exophase, które pokazują, że ilość sprzedanych kopii na Epicu mogła nie przekroczyć liczby 1 :D. 

image.thumb.png.4ef37ee9cd040c9419204dba77f97892.png

Edytowane przez KrYcHu_89

Opublikowano

niezle Final Fantasy 16 aka goty 2023 rozjebało boty:banderas:

Opublikowano

No a co mają zrobić. Gier ni ma, emulatory im pobanowali, do Starfielda mniej niż dwa miechy i cisza w eterze, nawet w Gamestopie żadnego baneru nie ma ani nic. Klapy i drony nadrabiają to co panowie z KKW im zaserwowali, a boty no coż. Czekają aż Pan Microsoft wrzuci coś do gamepassa

IMG_2467.jpeg