Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano

Sonka początkiem września dostaje kolejny megahit 97 na meta obecnie, a zielone obszczymurki niedokończonego crapa ma żółtko haha.

Niech się nie ośmieszają nawet że to rpg tylko Symulator chodzenia. 

Edytowane przez Donatello1991

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 618,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano
3 minuty temu, drozdu7 napisał:

Przecież Baldur i tak będzie na Xboxie, nie jesteście wyjątkowi 

Błąd, będą się starać aby baldur był na xboxie ale nikt tego nie obiecał :)

Pozostaje się modlić aby knurzyca odciąłem łeb ziemniakowi który "nie spowalnia generacji ". 

Takich baldurow przez ziemniaka będzie tylko więcej na playstation.

Opublikowano

Mogliby pójść po rozum do głowy i odciąć tego ziemniaka, chyba można się jakoś w tej sprawie dogadać. 

Opublikowano

Baldur na sonke5 wjezdza, a na xboxie gówno obesrane jak zawsze. Jeszcze widziałem paru zielonych, co pisali, że to dobrze, że teraz nie wychodzi na xśmiecia :kekw:

Opublikowano

Czyli co? Pecet miejscem do ogrania gier Nintendo na emu, multiplatform, samograjow od sonki, gierek od Microsoft studios jak wreszcie wyjdą, a teraz czysto pecetowy crpg zostaje za chwilę najwyżej oceniana gra w dziejach i spuszczają się nad nią rzekomi wieczni konsolowy.

Opublikowano

To już trzeci z kolei rpg tego studia na konsole, coś słabo z tą czystością gatunku:niki:

Opublikowano

Ogólnie trzeba przyznać, że cRPG na konsole to coś, co kiedyś nie miało racji bytu, a teraz nawet nawet działa, ale prawdziwy przełom bedzie dopiero przy BG3. Gra od paru dni bije Maddena 24 i Spiderka 2 na top 1 w PSN US - to się nie śniło nikomu, kto trzymał kciuki za komercyjny sukces tej gry. 

Opublikowano
W dniu 5.08.2023 o 12:24, Daddy napisał:

Napisałem dwa posty w CW i cyk, całe niebieskie robactwo jak wylazło spod kamienia, tańczycie kiedy wam powiem, oddychacie kiedy wam pozwolę  :gigachad:

F2sNkPPXIAA8r_i?format=jpg&name=medium

Słabe wyniki finansowe SE trwają już od jakiegoś czasu, i nie dotyczą tylko ich segmentu gier premium, ale mobilek i MMO.

https://www.gamedeveloper.com/business/square-enix-closes-out-2023-fiscal-year-with-financial-dips-across-the-board

Natomiast odnośnie ostatniego raportu, to ciężko oskarżać FF16 o spowodowanie tej sytuacji, bo gra była na rynku od tygodnia ( raport pokrywa okres do 30 czerwca ), oraz

In the Digital Entertainment segment, the HD (High-Definition) Game sub-segment’s net sales for the three-month period ended June 30, 2023 rose compared to the same period of the previous fiscal year due to the release of titles including “FINAL FANTASY XVI” and “FINAL FANTASY PIXEL REMASTER.”

Opublikowano
9 godzin temu, KrYcHu_89 napisał:

Ogólnie trzeba przyznać, że cRPG na konsole to coś, co kiedyś nie miało racji bytu, a teraz nawet nawet działa, ale prawdziwy przełom bedzie dopiero przy BG3. Gra od paru dni bije Maddena 24 i Spiderka 2 na top 1 w PSN US - to się nie śniło nikomu, kto trzymał kciuki za komercyjny sukces tej gry. 

Sony i przyjaciel PC pokażą co to znaczy wspierać najambitniejsze gry. Zatopimy statek zwany " only 30fps bo nam się nie chce ".

Opublikowano

MS to jednak ma nosa, kupią Larian Studios i cyk 100% mistrzów RPG only XBOX  :banderas:

a w niebieskim kuriwdole frajerów co tam? 

F3CwstjXcAAqdNF?format=jpg&name=large

:kekw::banderas::kekw:

Opublikowano

na CW bez zmian w obozie Xtrupa jest 1 (słownie: jeden) typ wrzucający linki z twittera. Ostatni żołnierz zwany Grażyną Xboxa, obiekt muzealny, ostatnie ogniwo. Na planecie jest 8 mld ludzi i 1 fan Xboxa. Trzeba mu wyznaczyć rezerwat i niech sobie żyje. Będzie przykładem i przestrogą żebyśmy nigdy nie ufali dobrym wujkom jak Spencer i nie pili tyle wódy.

Opublikowano
56 minut temu, Daddy napisał:

MS to jednak ma nosa, kupią Larian Studios i cyk 100% mistrzów RPG only XBOX  :banderas:

a w niebieskim kuriwdole frajerów co tam? 

F3CwstjXcAAqdNF?format=jpg&name=large

:kekw::banderas::kekw:

Pisalem o tym od dawna. VR to nawet nie nisza - to ślepa uliczka rozwoju gier. PSVR1 uchodziło za sukces, a ledwo doczłapało sie do 5 milionów. Sukcesem PSVR2 będzie osiągniecie bańki.

No, ale nawet ich rozumiem - jak twoje 1st party robi od 6 lat reskin jednej gry, teraz cała naprzód w stronę GAAS to uwagę motłochu od tej biedy wydawniczej odwrócić trzeba hełmem, wibracjami albo zacinającym się spustami (DualSense największe kłamstwo tej generacji obok magicznego SSD).

Opublikowano
9 minut temu, Krzysztof93 napisał:

na CW bez zmian w obozie Xtrupa

Ciągle powtarzacie że ten Xbox to trup, że już koniec itp a wasz szef biega po sądach jak pizda z płaczem że Xbox ich zniszczy. 

A Xbox ma się dobrze, pomimo potknięć nadal jest świetnym miejscem do grania. A jeśli Starfield i Forza dowiozą to optyka na ten rok może się jednak zmienić. 

Opublikowano
3 minuty temu, drozdu7 napisał:

A Xbox ma się dobrze, pomimo potknięć nadal jest świetnym miejscem do grania. A jeśli Starfield i Forza dowiozą to optyka na ten rok może się jednak zmienić. 

Eh, nic się nie zmieni. Xbox może w tym roku wydać HiFi Rush, Forze, Starfielda, a ci goście i tak bedą powtarzać że Xbox trup. 

Opublikowano
4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał:

DualSense

najlepszy pad wśród wszystkich aktualnych konsol. Największe kłamstwo puścili w świat obesrani jutuberzy, którzy czuli kłosy zboża na dłoniach, mrowienie odbytu i zapach ciasta drożdżowego babci a tak naprawdę to tylko i aż najlepszy padzik w pudełku z konsolą :banderas:

Opublikowano
15 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Pisalem o tym od dawna. VR to nawet nie nisza - to ślepa uliczka rozwoju gier.

Analiza wsteczna zawsze skuteczna. Masz doskonałe zdolności profetyczne, może dasz znać gigantom w co takim razie warto pójść? Ty zarobisz, branża skorzysta. Czy wolisz się wstrzymać do momentu jak już będzie wiadomo? :CoolStoryBro:

19 minutes ago, Paolo de Vesir said:

uwagę motłochu od tej biedy wydawniczej odwrócić trzeba hełmem, wibracjami albo zacinającym się spustami (DualSense największe kłamstwo tej generacji obok magicznego SSD).

Chory człowiek. Gdyby nie eksperymenty do tej pory srałbyś pod siebie i grał w ponga. Zrobiłeś kiedyś coś kreatywnego czy tylko krytykowanko w internecie?:kekw:

Opublikowano
27 minut temu, drozdu7 napisał:

Ciągle powtarzacie że ten Xbox to trup

bo Xbox nie istnieje w świadomości nikogo żaden młody dynamiczny człowiek nie myśli nad zakupem Xboxa jeśli można to przedstawić po kolei to wśród zwykłych typów wygląda to tak: PC, PS5, Switch
wiesz czego tu nie ma? Xtrupa bo tego nikt nie chce, możesz mi zaufać badania były uczciwe a wynik jest wiarygodny no nie spotkałem się jak żyje z nikim kto by cokolwiek napomknął o Xtrupie, co mnie dziwi więcej ludzi chciałoby zobaczyć tego Nintendo Switcha. Na Xbox gra się na YT i forumku. To znaczy gra tylko Grażyna z rezerwatu bo ty ostatnio sprawdzasz gierki z PS ;) tak żeby wyszło na to, że są chuuuuujowe, wiadomo :Cell:

Edytowane przez Krzysztof93

Opublikowano
7 minut temu, jimmyyy8 napisał:

Analiza wsteczna zawsze skuteczna. Masz doskonałe zdolności profetyczne, może dasz znać gigantom w co takim razie warto pójść? Ty zarobisz, branża skorzysta. Czy wolisz się wstrzymać do momentu jak już będzie wiadomo? :CoolStoryBro:

Po prostu wystarczy znać się na grach aby wiedzieć jakie ograniczenia niesie za sobą perspektywa pierwszej osoby i jak bardzo spłycać trzeba gry aby dało się je uruchomić na VR. :)

9 minut temu, jimmyyy8 napisał:

Chory człowiek. Gdyby nie eksperymenty do tej pory srałbyś pod siebie i grał w ponga. Zrobiłeś kiedyś coś kreatywnego czy tylko krytykowanko w internecie?:kekw:

Eksperyment dla eksperymentowania? spoczko, ale eksperymentem to jest dodanie drugiego ekranu w konsoli albo hybrydowosc Switcha - coś czego nie da się odtworzyć w żaden inny sposób, a nie DualBezsens przy którym wyłączenie triggerów czy touchpada nie zmienia gry w żaden sposób.

Także zastanów się Jumbo zanim znów coś napiszesz, bo pierdolisz synu że głowa boli.

Opublikowano
15 minut temu, Krzysztof93 napisał:

bo ty ostatnio sprawdzasz gierki z PS ;) tak żeby wyszło na to, że są chuuuuujowe, wiadomo

Po pierwsze to nigdy na poważnie nie napisałem że są hujowe. W odpowiednim temacie pisałem wrażenia po każdej. Po prostu uważam że poza warstwą audiowizualną nie ma tam nic czego nie widzielibysmy w grach multiplatformowych lub wcześniejszych grach Sony.

Nie wiem, mnie już aż tak skrypty nie bawią. Ale epickość. No niby tak ale to tylko scenka, a człowiek już tego widział mnóstwo.

Po drugie to co mnie interesuje że jakieś ulungi nie słyszały o Xboxie? Ja piszę ze swojej perspektywy. A moja perspektywa wygląda tak że nadrobiłem kilka gier na ps5 i teraz wróciłem do Persony5 na Xboxie. Bo to nadal moja główna konsola i po prostu wolę tamten ekosystem. I dlatego uważam że to bardzo dobre miejsce do grania. Możesz to przekazać tym młodym dynamicznym ludziom bo marnują swój potencjał 

Opublikowano

Wezyrku kochany dwa pytania Ci zadałem, masz zamiar się do nich ustosunkować czy tylko coś o bolącej głowie i o tym jak bardzo znasz się na grach w przeciwieństwie do reszty świata?