Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
14 godzin temu, Daffy napisał:

Mówisz o tym 8.5 co wystawiłeś i kończyłeś w bólach bo kasa wydana, a wysyłki po weekendzie nie da się zrobić?

Zrehabilitował się potem i dał 9.5 po interwencji z góry. :kaz:

18 godzin temu, Pupcio napisał:

Playstation już jest wspomnieniem bo raczej tej generacji w wykonaniu sony prawdziwi gracze będą chcieli wyrzucić z pamięci :) 

Sonka ładnie robi robotę wydając Spiderka w dzień, w któym wychodzi hydraulik w 2D, żeby raz na zawsze udowodnić wyższość nad Nintendo. 

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 621,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Sam jestem ciekaw czy Wonder sprzeda się premierowo tylko trzy razy lepiej niż pajonk czy bardziej

Opublikowano
Godzinę temu, jimmyyy8 napisał:

Byłeś w temacie Starfielda

No pewnie, sam się udzielam. Narazie świetnie mi się gra, co nie znaczy że nie zauważam różnych minusów itp ale to dopiero jak skończę to na chłodno sobie ocenię 

Opublikowano
22 hours ago, Whisker said:

Ps PLUS pozamiatał rynkiem ostatecznie i tego nie przegrasz taki wysyp tam

Widze,ze wreszcie butelke odstawiles i halucynacje cie dopadly... Nie podawaj sie, dasz rade!

Opublikowano
16 minut temu, Daffy napisał:

Sam jestem ciekaw czy Wonder sprzeda się premierowo tylko trzy razy lepiej niż pajonk czy bardziej

Podejrzewam blisko remisu.

Spiderman sprzedał 33 bańki

Mario Odyssey tylko 26...:dunno:

No teraz handicap dla hydraulika w postaci dużej ilości Switchy i małej PS5. 

Opublikowano

Zupełnie nowa gra z największego IP świata vs dlc do spidermana. Ciekawe.

Opublikowano

"Zupełnie nowa gra" w kontekście Mario to odważne stwierdzenie. To dobra, sprawdzona formuła, ale mielona w kółko od dziesięcioleci. Jasne, że w Wonder będą nowości, w Spider-manie też.

Opublikowano
30 minut temu, devilbot napisał:

Zupełnie nowa gra z największego IP świata

dodanie 3 kostiumow = zupełnie nowa gra:niki:

Opublikowano

Tymczasem dwie chińskie gierki wylądują na premierę w gp, a na kurwstejszyn fajf, co tam? Gówno. 

Opublikowano

jak to co, klocy ryana na ryje klapów jak co roku :) 

Opublikowano
49 minut temu, jimmyyy8 napisał:

"Zupełnie nowa gra" w kontekście Mario to odważne stwierdzenie. To dobra, sprawdzona formuła, ale mielona w kółko od dziesięcioleci. Jasne, że w Wonder będą nowości, w Spider-manie też.

Przynajmniej każde Mario o czym innym, każdy ex na ps5 o tym samym:reggie:

Opublikowano

Ryan ma na pewno w tym momencie poważne spotkania biznesowe, a nie ciągle w tej samej koszulce na jakichś pseudo konfach dla skośnych, gdzie zejdzie i tak 500 sztuk konsol i 1000 subów gamepassa. :beka:

3 minuty temu, Soul napisał:

Przynajmniej każde Mario o czym innym, każdy ex na ps5 o tym samym:reggie:

Wiadomo, hydraulik to gra FABULARNA ze wspaniałym lore. 

Opublikowano

Ja pierdole znowu Mario. Tym czerwonym klaunom na serio wiele nie trzeba. Jednym Mario a drugim 30fps wystarczy. Nie wiem po co Sony tak się stara że swoimi exami.

Opublikowano

W 2mc ograłem śmieciowe exy ps4 i plejkurwy 4.5 bez gier, to prawda wszystkie to średniaczki kopiuj wklej, gałka do przodu, przeciśnij się przez szczelinę, strzel z łuku, zobacz średnią oprawę graficzną i fabułę dla 10 latków, powtarzaj 100x = sonka pierdolona :) 

Zagrać w jedną grę partaczy sonowksich to jak zagrać w ich wszystkie gry, to już nawet ubisoft ma większą różnorodność gier :) 

dlc 1.1 do pajonka to kolejny skok na kasę, wygląda tak samo jak gra z 2018, miejscami nawet gorzej, wstyd :)

Opublikowano
1 godzinę temu, jimmyyy8 napisał:

"Zupełnie nowa gra" w kontekście Mario to odważne stwierdzenie.

Iilość nowości w kolejnej odsłonie Mario ,a ilość nowości w kolejnej odsłonie SpiderMana....nie no ,bądżmy poważni.

Przecież talie Odyssey, Sunschine,Super Mario Bros,Bowser Fury,Mario Land, Galaxy itd. tak różnią się ,że podmieniając bohaterów można to sprzedawać jako zupełnie inne IP

Edytowane przez AdiCarrion
dodałem tytuł

Opublikowano
3 minuty temu, AdiCarrion napisał:

Iilość nowości w kolejnej odsłonie Mario ,a ilość nowości w kolejnej odsłonie SpiderMana....nie no ,bądżmy poważni.

Przecież talie Odyssey, Sunschine,Super Mario Bros,Bowser Fury,Mario Land, Galaxy itd. tak różnią się ,że podmieniając bohaterów można to sprzedawać jako zupełnie inne IP

Łączy je ten sam bohater - Hydraulik.

Ja bym go przebudował i przynajmniej coś z rasami popróbował, jakieś diversity, nie wiem wąsy przynajmniej usunął?  

Opublikowano

Jeszcze ciekawostka, Wonders to chyba będzie 50 gra z Mario w roli głównej. 

Opublikowano
29 minut temu, Donatello1991 napisał:

Nie wiem po co Sony tak się stara że swoimi exami.

No stara się w huj. Jedyne co to one prawie zawsze technicznie są dopieszczone. 

Dlaczego 90%newsów o pajonku2 dot grafiki lub dysku SSD? 

Jakoś w grach Sony zawsze miękko traktuje się AI wrogów, debilne zadania poboczne albo aktywność z najgorszych asasynów. 

A to wszystko polane sosem odbierania jakiejkolwiek kontroli w niektórych momentach, walking simy miejscami.

Ja również opierdolilem kolejno te exy i z perspektywy czasu to najlepiej wspominam to jebane The Last Of Us 2. Bo tam miałem mix dobrego gameplayu, graficzki i angażującej (choć debilnej miejscami) fabuły z jakimś klimatem.

Opublikowano

A ze spinoffami to tak już z 200 xD. 

Teraz, drozdu7 napisał:

No stara się w huj. Jedyne co to one prawie zawsze technicznie są dopieszczone. 

Dlaczego 90%newsów o pajonku2 dot grafiki lub dysku SSD? 

Jakoś w grach Sony zawsze miękko traktuje się AI wrogów, debilne zadania poboczne albo aktywność z najgorszych asasynów. 

A to wszystko polane sosem odbierania jakiejkolwiek kontroli w niektórych momentach, walking simy miejscami.

Ja również opierdolilem kolejno te exy i z perspektywy czasu to najlepiej wspominam to jebane The Last Of Us 2. Bo tam miałem mix dobrego gameplayu, graficzki i angażującej (choć debilnej miejscami) fabuły z jakimś klimatem.

TLOU2 to jest GOAT tpsów, którego gracze nie zrozumieli, i to zarówno gameplayowo, jak i fabularnie. 

To teraz można się spodziewać, że kolejna część to będzie fabuła dla dzieci, albo gra multi. 

Opublikowano
18 minut temu, KrYcHu_89 napisał:

Jeszcze ciekawostka, Wonders to chyba będzie 50 gra z Mario w roli głównej. 

W ilu z nich ratujesz księżniczkę, walczysz z Bowserem, zbierasz monety, grzybek Cię powiększa, a bossy są na dokładnie 3 hity? :frog: ja bardzo lubię mario, ale nie pyerdolcie mi że te gry nie są do siebie podobne. Są i dlatego są tak popularne, dobra i sprawdzona formuła. Bywają eksperymenty gameplayowe, ale core bez zmian czy to w 2d, 3d czy 2.5d.

Oczywiście mówię o głównych odsłonach, tych platformówkowych, nie o wyścigach czy planszówkach.

Edytowane przez jimmyyy8

Opublikowano
Teraz, jimmyyy8 napisał:

W ilu z nich ratujesz księżniczkę, walczysz z Bowserem, zbierasz monety, grzybek Cię powiększa, a bossy są na dokładnie 3 hity? :frog: ja bardzo lubię mario, ale nie pyerdolcie mi że te gry nie są do siebie podobne. Są i dlatego są tak popularne, dobra i sprawdzona formuła.  Są eksperymenty gameplayowe, ale core bez zmian czy to w 2d, 3d czy 2.5d.

Oczywiście mówię o głównych odsłonach, tych platformówkowych, nien wyścigach czy planszówkach.

po co zmieniac cos, co jest perfekcja i funddamentem platformerów 2D i 3D. 
To mario wyznaczył kierunek tych gier i jak widać ciągle jest skuteczny. 

Ps. Wole 50 raz ratować piczke, niz by mieli wciskac jakas głębszą fabułke z relacjami miedzy postaciami + wątkiem LPGQRWA

Opublikowano
42 minuty temu, jimmyyy8 napisał:

W ilu z nich ratujesz księżniczkę, walczysz z Bowserem, zbierasz monety, grzybek Cię powiększa, a bossy są na dokładnie 3 hity?

Idąc tym tropem to Forza Horizon ,Gran Tourismo,Ridge Racer i Mario Kart to to samo, no bo "ileż razy można wciskać gaz, skręcać aby pierwszym minąć linię mety-to przecież cały czas to samo."

A moja babcia mówiła,że to granie to tylko wciskanie przycisków, więc mogłaby być tylko jedna gra, bo przecież cały czas robimy to samo.