Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
3 godziny temu, Chewie napisał(a):

To nie console gaming tylko bethesda w której pracują teraz sami debile, wszyscy ludzie od skyrima dawno odeszli. Tes 6 będzie gorszym gównem od saarfielda. Do gta też mam obawy ale dużo mniejsze.

Skyrim na PS3/360 był najczęściej wypierdalajcą grą do pulpitu na tejże generacji.

Oblivion remaster na PC wypierdolił mi się 15 razy w ciągu kilkudziesieciu godzin grania, co według mnie jest niedopuszczalne.

Starfield PC natomiast ani razu, to jest random na Creation Engine, więcej ziemniaków wrzucisz do ekwipunku i może się posypać jak domek z kart xD.

• Odpowiedzi 36,9 tys.
  • Wyświetleń 1,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Oberwało się też PPE

Opublikowano

Tymczasem Sony:

"Wdrażam operacje: GTA6 RELEASE TAX"

Screenshots_2026-04-15-08-32-52.png

Screenshots_2026-04-15-08-32-05.png

Opublikowano

Za jakosc sie placi asax

Opublikowano

W grudniu 1800 w kauflandzie od reki.

Opublikowano

I tak drogo w uniwersum gdzie istnieje piękne nintendo 2 w podobnej cenie

Opublikowano

Dziwne, że sony nie decyduje się dopłacać do wersji digital albo podnieś cenę konsoli bez napędu. Cena digitala jest kompletnie nie atrakcyjna względem tej z napędem.

Może planują mieć wersję z napędem tylko na papierze.

Opublikowano

Ostatnio wspominałem ze znajomym czasy PS3. Na premierę 2399 w Polsce, wyszła slimka w 2009 i w 2010 kupiłem za ok. 1000zł nóweczkę. A teraz? Konsole dla frajerów

Opublikowano

ps3 droge ale jaki to był KOMBAJN z perełkami. Ps5 to zwykła dziwka dla niedzielniaków typu Krzysztof czy patapon co odkryli gry wideo w 2020 roku )

Opublikowano

Ps5 to najlepsza konsola Sony pod względem architektury, ale co to zmienia jak tych gier nie ma od Sony.

Dożylismy czasów że gry z Korei, Chin kinda ratują sytuację - kiedyś nie do pomyślenia.

Opublikowano

Ta najlepsza architektura jest z nami w pokoju?

Grzeje i wyje najbardziej ze wszystkich obecnych konsol + wycie napędu jak ktoś jedzie na płytkach

A najlepszym paradoksem tego wszystkiego jest fakt, że zalana jest ciekłym metalem żeby właśnie to powyższe nie występowało

Dodajmy do tego trzaskający plastik po ostygnięciu i pada trzymającego na baterii 5 godzin i mamy najgorzej zaprojektowaną konsolę w historii gejmingu )

Opublikowano

To niezła architektura haha jakiś architekcik yebany z afryki chyba to projektował

Opublikowano
23 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Grzeje i wyje najbardziej ze wszystkich obecnych konsol + wycie napędu jak ktoś jedzie na płytkach

Co ty gadasz? Mam premierówkę i jedyne co to delikatny coil whine. Napęd jak postawisz na czymś miękkim to nie wyje, bo tam sie wibracje przenoszą, wcześniejsze konsole miały gumowe podstawki, a tutaj im odwaliło i jest na twardo. Do tego napęd teraz się odpala raz jak faktycznie odpalasz grę, a potem jest cichy, nie ma tego powalonego systemu jak na premierę że co chwilę mi go rozkręcało.

28 minut temu, GearsUp napisał(a):

Dodajmy do tego trzaskający plastik po ostygnięciu

To nie ps3 slim, ono strzelało jak powalone. Chyba że modele po grubasie premierowym mają ten problem.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
3 minuty temu, Kangus napisał(a):

Co ty gadasz? Mam premierówkę i jedyne co to delikatny coil whine. Napęd jak postawisz na czymś miękkim to nie wyje, bo tam sie wibracje przenoszą, wcześniejsze konsole miały gumowe podstawki, a tutaj im odwaliło i jest na twardo. Do tego napęd teraz się odpala raz jak faktycznie odpalasz grę, a potem jest cichy, nie ma tego powalonego systemu jak na premierę że co chwilę mi go rozkręcało.

To nie ps3 slim, ono strzelało jak powalone. Chyba że modele po grubasie premierowym mają ten problem.

Moze jakies podkladki tlumiace wibracje jak ci pedryle-audiofile uzywaja, by ograniczyc drgania do minimum XD

Ta konsola to techniczny bubel. Do tego wyglada, jak router ze spalonej chaty xD

Do kukltury pracy i wygladu Xboxa czy nawet switcha 2 to bardzo sonce daleko

Opublikowano
Godzinę temu, Pierre Deck napisał(a):

Do kukltury pracy i wygladu Xboxa

Nie rozumiem was zupełnie, oprócz tego że to jest Console Wars. Xbox nie mieli napędem bo do niego płyt nie wkładacie ;), głośność wentyla moj XSX potrafi mieć większa niż moja PS5, przy obciążającej grze bardziej go słychać. Jedynie co IMHO PS5 ma bublowate to właśnie brak wytłumienia i durne podstawki pod to żeby leżała/stała.

Jakość wykonania padów u wszystkich producentów konsol jest do dupy jak idzie o wytrzymałość, sony ma przynajmniej nowe ficzury. Najbardziej to mnie u nich wkurzają gałki - jak zostawi się pada na dłużej to same z siebie robią sie klejące, Xbox tego nie ma. Ja w praktyce wolę grać na XSX niż na PS5 ale sama konsola nie uważam żeby była żadnym bublem.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
37 minut temu, Kangus napisał(a):

Xbox nie mieli napędem bo do niego płyt nie wkładacie ;)

Płyty? A co to 2012r?

Opublikowano
15 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Płyty? A co to 2012r?

Czyli PS5 jest okropna bo mieli napędem, a w Xboxie nie ma tego problemu, bo świetli xboxowcy kupują tylko cyfrę, więc to lepsze, cichsze urządzenie dzięki temu, super ;). Żeby nie było podtrzymuję że brak gumowych podstawek powoduje że ten napęd potrafi mocno hałasować, ale wystarczy postawić na podkładce pod myszkę i już jest dużo lepiej.

Edytowane przez Kangus

Opublikowano
1 godzinę temu, Kangus napisał(a):

Nie rozumiem was zupełnie, oprócz tego że to jest Console Wars. Xbox nie mieli napędem bo do niego płyt nie wkładacie ;), głośność wentyla moj XSX potrafi mieć większa niż moja PS5, przy obciążającej grze bardziej go słychać. Jedynie co IMHO PS5 ma bublowate to właśnie brak wytłumienia i durne podstawki pod to żeby leżała/stała.

Jakość wykonania padów u wszystkich producentów konsol jest do dupy jak idzie o wytrzymałość, sony ma przynajmniej nowe ficzury. Najbardziej to mnie u nich wkurzają gałki - jak zostawi się pada na dłużej to same z siebie robią sie klejące, Xbox tego nie ma. Ja w praktyce wolę grać na XSX niż na PS5 ale sama konsola nie uważam żeby była żadnym bublem.

Coś się stanie jak się postawi komsole pionowo bez podstawki czy po prostu może się łatwo przewrócić? Gdzieś słyszałem, że najlepiej jak ps5 jest poziomo bo coś wycieka chyba pasta z procesora.

Opublikowano
5 minut temu, Chewie napisał(a):

Coś się stanie jak się postawi komsole pionowo bez podstawki czy po prostu może się łatwo przewrócić? Gdzieś słyszałem, że najlepiej jak ps5 jest poziomo bo coś wycieka chyba pasta z procesora.

Niby sa przypadki ze ten metal scieka w pioniwej orientacji, a potem sie faktycznie moze przegrzewac i trzeba otworzyć i poprawić aplikację(raczej nie ścieknie tak zeby cos zepsuć bo tam jest taka gąbka zabezpieczająca). Na ile popularne nie wiem. Xbox ma paste wiec pewnie tez po jakims czasie będzie wypadało wymienić.

Opublikowano
13 godzin temu, Patapon napisał(a):

Screenshots_2026-04-15-08-32-52.png

W sume to myslalem, ze to jakas przesadzona grafika z najdrozsza oferta czy cos. Tymczasem dzisiaj w media markt doslownie zrobilem tak: whatuh

PS5 slim z napedem: 2900

PS5 pro: 4000

Slimka w cenie prosa z grudniowej przeceny xD