Opublikowano 30 listopada 20231 r Nie mówię, już nawet o wartości kolekcjonerskiej i pieniężnej tych starych pudełek dla waszych prawnuków. Sam posiadam kolekcję płyt winylowych o sporej wartości, a co wam zostanie z gamepassa, netflixa i spotify >:)? https://otherwords.org/spotifys-business-model-is-killing-music/
Opublikowano 30 listopada 20231 r 1 minutę temu, ASX napisał: fizyczne wypożyczalnie padły przede wszystkim przez rozwój internetu i zostały zastąpione przez cyfrowe wypożyczalnie tj. te wszystkie usługi streamingowe. Tak czy siak sedno pozostaje bez zmian, tak jak Spofify nie niszczy muzyki dla kogoś kto słucha winyli na swoim gramofonie, a Netflix, HBO czy Disney+ nie niszczy oglądania filmów dla kogoś kto kupuje Bluraye, tak Game Pass nie niszczy gamingu dla kogoś kto kupuje pudełka. Jest tylko kolejną formą dystrybucji, z której może ale nie musi skorzystać. Syndrom pirata, czyli przytłoczenie zbyt dużą ilością gier które chcę się zagrać to jest już problem graczy, którzy nie potrafią się zdecydować. Nie wierze że ktoś świadomie chciałby mieć mniejszy wybór. To tak jakby narzekać że w telewizji leci jednocześnie zbyt dużo ciekawych filmów, meczy i seriali przez co on nie moze się zdecydować i wolałby mieć powrót do czasów kiedy były 2 kanały. A jednak cyfryzacja zniszczyła rynek gier fizycznych na pc do cna. No ale gracze zawsze dają się najbardziej ruchać ze wszystkich zajawkowiczów więc to kwestia czasu aż smyczpass wam się zaciśnie na gardełku
Opublikowano 30 listopada 20231 r 1 minutę temu, Pupcio napisał: A jednak cyfryzacja zniszczyła rynek gier fizycznych na pc do cna. No ale gracze zawsze dają się najbardziej ruchać ze wszystkich zajawkowiczów więc to kwestia czasu aż smyczpass wam się zaciśnie na gardełku Stare pudełka na pc, te dodatki co tam były lepsze niż w kolekcjonerkach obecnych po 1k
Opublikowano 30 listopada 20231 r 3 minuty temu, KrYcHu_89 napisał: Nie mówię, już nawet o wartości kolekcjonerskiej i pieniężnej tych starych pudełek dla waszych prawnuków. Sam posiadam kolekcję płyt winylowych o sporej wartości, a co wam zostanie z gamepassa, netflixa i spotify >:)? https://otherwords.org/spotifys-business-model-is-killing-music/ Ale dlaczego zakładasz że jak ktoś korzysta z Game Passa to już nie może mieć kolekcji fizycznej albo cyfrowej? To tak jakby napisać że jak ktoś ogląda TV to nic mu z tego nie zostanie bo nie kupuje wydań filmów czy seriali na BR. Sam mam kolekcje gier i często zdarzało się że jak jakaś gra mi się spodobała w abonamencie to kupowałem ją potem w pudle. Bo wciąż lubię mieć swoje ulubione tytuły w wersji pudełkowej mimo że często nawet ich nie rozfoliowuje.
Opublikowano 30 listopada 20231 r 9 minutes ago, KrYcHu_89 said: Nie mówię, już nawet o wartości kolekcjonerskiej i pieniężnej tych starych pudełek dla waszych prawnuków. Sam posiadam kolekcję płyt winylowych o sporej wartości, a co wam zostanie z gamepassa, netflixa i spotify >:)? https://otherwords.org/spotifys-business-model-is-killing-music/ Co ci zostanie z gier na PS5 za 30 lat? Na niczym ich nie odpalisz.
Opublikowano 30 listopada 20231 r 4 minuty temu, ASX napisał: Ale dlaczego zakładasz że jak ktoś korzysta z Game Passa to już nie może mieć kolekcji fizycznej albo cyfrowej? To tak jakby napisać że jak ktoś ogląda TV to nic mu z tego nie zostanie bo nie kupuje wydań filmów czy seriali na BR. Sam mam kolekcje gier i często zdarzało się że jak jakaś gra mi się spodobała w abonamencie to kupowałem ją potem w pudle. Bo wciąż lubię mieć swoje ulubione tytuły w wersji pudełkowej mimo że często nawet ich nie rozfoliowuje. Uwierz mi że w dobie gierek po 350zl, często ich goovno jakości, światowej inflacji itp takich ludzi z rokiem na rok będzie coraz mniej Zresztą człowiek chyba ma w nawyku darzenie do redukcji kosztów. W Polsce kiedyś konsole wielu wybierało wg przeróbki, swego czasu najpopularniejszym tematem na forum był składkowy na PS3 na 5 osób, teraz rządzą abonamenty, najlepiej kupowane na sto lat do przodu najlepiej z Argentyny by potem grę jak najszybciej odpalić z Nowej Zelandii
Opublikowano 30 listopada 20231 r Ooo brakowało jeszcze żeby do wszystkiego wmieszać pudełka i pudełkowców niosących na swoich barkach dziedzictwo dla potomnych. Bo całej reszcie wszystko zabioro
Opublikowano 30 listopada 20231 r W bunkrze w godzinie W tylko w gierki Nintendo bez patchy z kardridzy zagrasz !!!!!!!!!
Opublikowano 30 listopada 20231 r Persona Vita Baldur 1 PC Zresztą whatever, fizyczne kopie zawsze będą miały jakąś wartość, od 1 centa do nieskończoności. Edytowane 30 listopada 20231 r przez KrYcHu_89
Opublikowano 30 listopada 20231 r 1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał: Zresztą whatever, fizyczne kopie zawsze będą miały jakąś wartość, od 1 centa do nieskończoności. Którą chuj strzeli w przypadku pożaru/kradzieży Edytowane 30 listopada 20231 r przez Shago
Opublikowano 30 listopada 20231 r 3 godziny temu, Shago napisał: Którą chuj strzeli w przypadku pożaru/kradzieży No to prawda, przypomnial mi się właśnie takie jeden stary Youtuber, co w takim sposób stracił prawie całą kolekcje giereczek z 40 lat :/.
Opublikowano 30 listopada 20231 r 10 minut temu, KrYcHu_89 napisał: No to prawda, przypomnial mi się właśnie takie jeden stary Youtuber, co w takim sposób stracił prawie całą kolekcje giereczek z 40 lat :/. Takie dywagacje są prowadzone w odpowiednim temacie, od lat jednak nie ustalono co lepsze
Opublikowano 30 listopada 20231 r Tak, tak. Chałupa się spali a jak przyjdzie złodziej to zayebie gyerki To już 100x większe prawdopodobieństwo, że ktoś ci się włamie na cyfrowe konto
Opublikowano 30 listopada 20231 r Wystarczy kolega który chce "pożyczyć". Większość sklepów z grami cyfrowymi ma zabezpieczenia typu weryfikacje dwuetapowe. Jak ktoś ma chujowo zabezpieczonego maila i hasło to sam wystawia dupe
Opublikowano 30 listopada 20231 r 18 minut temu, Dr.Czekolada napisał: Jak ktoś ma chujowo zabezpieczonego maila i hasło to sam wystawia dupe No weryfikacja dwuetapowa to chyba podstawa. A tak przy okazji to są jakieś programy do ochrony poczty e-mail?
Opublikowano 1 grudnia 20231 r 1 minutę temu, Ryuk napisał: I nie trzeba tracic snu na to gowno zwana TGA
Opublikowano 1 grudnia 20231 r 1 minutę temu, Ryuk napisał: @KrYcHu_89 ale DS2 to pewniak na TGA? Masz Może przynajmniej będzie DLC do Eldena, albo data premiery jakiegoś serialu, no w sumie fajny tydzień dla graczy dwie duże imprezy, zamiast jednej .
Opublikowano 1 grudnia 20231 r CO się stało @KrYcHu_89 ? Miał być pewniaczek GTA6 na TGA, a tu taki chuy i mela na twarz Dżefa. Czyżby jednak W dniu 27.11.2023 o 18:08, KrYcHu_89 napisał: GTA większe od branży? Oczywiście, że tak
Opublikowano 1 grudnia 20231 r Cudowna firma Kupujesz film na ps store(trzeba miec ladne wodoglowie zeby kupowac filmy na psn), sony traci licencje i ci zabieraja xD Na steam jak gra ma problemy licencyjne to po prostu blokuja opcje kupna ale dalej mozna pobierac Shen oczywiscie klaunuje ale gdyby MS to zrobil to by latal po caly forum Edytowane 1 grudnia 20231 r przez Ryuk