Skocz do zawartości

Console Wars 15: Każdy coś tam dla siebie znalazł

Featured Replies

Opublikowano
7 minut temu, ASX napisał:

O tym że premiera PS5 była opóźniona w Polsce względem światowej premiery też się raczej się nie zająknie

a premiera PS5 w Polsce była przesunięta o ile miesięcy względem premiery Xbox Series w Polsce? W czasach PS4/Xbox One też była taka pandemia i problem z produkcją na taką skalę?

• Odpowiedzi 33 tys.
  • Wyświetleń 619,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zresztą nie ma co się teraz wykręcać że  granie w lepszej jakości nagle was smieszy bo jeszcze ponad rok temu sami pisaliście że "strata" tych gier "by was zabolała". A przynajmniej schabek tak pisał

• Kurwa juz sam microsoft przyznaje ze sony robi lepsze gry i legendarne serie XD jak te biedne boty z growego domu dziecka musza sie czuc broniac xkurwy   To jakby waszym ojcem byl Suchodolsk

Opublikowano

Oczywiście to zupełnie inna sytuacja, dziwię się po prostu jak doskonale pamiętasz sytuacje sprzed dekady dotyczące Xboxa którym nie byłeś zainteresowany, a jak mało piszesz o Sony i Playstation, o którym złego słowa nie piszesz. 

i wiadomo że nazywanie posiadaczy Playstation złodziejami i cebulakami to kłamstwo i manipulacja, ale piszesz tu sporo i sam wielokrotnie mijałeś się z prawdą np. nazywając Xbox martwą konsolą na którą nie ma gier, więc nie powinno cię teraz dziwić ani oburzać to jak ktoś inny próbuje stosować podobne chwyty w kierunku Playstation 

Opublikowano

Xbox martwy od dekady!! A klapy do dnia dzisiejszego dostają wylewu z powodu trupa 

Xd 

Opublikowano

Branie CW na poważnie zawsze bawi xD

Opublikowano
15 minut temu, ASX napisał:

doskonale pamiętasz sytuacje sprzed dekady dotyczące Xboxa którym nie byłeś zainteresowany

a skąd ten wniosek? Te +/- 10 lat temu byłem właśnie zainteresowany Xboxem bo 360 była zajebista, a więc i też oczekiwania na następce były ogromne. No ale to co oni odjebali z One to jest po prostu strzał w pysk. Trudno było uwierzyć co się odpierdala dlatego przeniosłem się na PlayStation i dobrze bo teraz prawdopodobnie musiałbym żyć w fikcyjnym wymiarze i pierdolić niestworzone historie. Nie rozumiem dlaczego ludzie w ogóle kupowali Xboxa One... może lubią ostre przedmioty w dupie? Jak się kochają to chuj z nimi.

21 minut temu, ASX napisał:

a jak mało piszesz o Sony i Playstation, o którym złego słowa nie piszesz. 

ale nie piszę też dobrego

Opublikowano
1 minutę temu, Paolo de Vesir napisał:

Pierdolenie, że Xbox One był porażką nigdy nie przestanie śmieszyć.

chodzi mi o to, że był chujowy i tyle

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Pierdolenie, że Xbox One był porażką nigdy nie przestanie śmieszyć. :kekw:

Piękne czasy, dwa razy sprzedawałem PS4 żeby wrócić na zielone łąki ;)

Opublikowano

A na tych zielonych łąkach najebane psich gówien jak na polu minowym.

Opublikowano

No ograłem multum mocarnych gier, ale nie miały dopisku exclusive chlip chlip 

Opublikowano

W sumie przy sirius bece można uznać, że było mocarnie. Deale z poważnymi graczami jak Remedy, Insomniac, Crytec(dla graficzki chociaż), ale też nie miały dopisku first party, więc się nie liczy chlip chlip.

Opublikowano

Sony PlayStation 5 domem gracza 2024, @Paolo de Vesir przyznaj się w końcu, że jesteś nieszczęśliwym posiadaczem Gaystation 5, a myślałeś, że uda się przyoszczędzić na 'greatness awaits'.

aLn64Wg_460s.jpg

Opublikowano
Teraz, Donatello1991 napisał:

W porównaniu do xss xsx to xone był wybitna konsola. Xox wspominam bardzo dobrze. 

no fajnie a w porównaniu do wtedy stojącego pod telewizorem X360? XoX fajny ale za późno.
*wyobraźnia time* Masz mniej więcej 20 lat, szukasz sobie pierwszego lokum do życia i w końcu dostajesz systematycznie hajs na konto za legalną pracę. Grasz sobie na X360 i jesteś przekonany, że wleci kolejny xbox i będzie to rozpierdol totalny. Pojawiają się kolejne informacje na temat następcy twojej ulubionej konsoli i każda to strzał z liścia mokrą dłonią, konsola wychodzi później, jest słabsza od odpowiednika konkurencji i to widać na porównaniach multiplatform na YT. Chodzą słuchy, że Xbox to bzdetny bajer pod telewizor a PS to konsola do gier. Xbox One jest wielki i ciężki a mimo wszystko nie znalazło się w nim miejsca na zasilacz. Po ograniu kilku gier na PS3 kumpla stwierdziłeś, że DualShock 3 przy kontrolerze do Xboxa to jest jebany bullshit ale tu jeb bo Sony pierwszy raz w historii zmienia bryłę kontrola i zwiększa jego rozmiar. Stwierdzasz sobie ,,no teraz to chyba będzie git z tym padem'' + trailer Bloodbourne.

No kurwa pytanie. Co tu teraz kupić? No wiadomo, że PlayStation 4

Opublikowano
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Przyznam, że trzeba naprawdę nienawidzić gier żeby nie mieć w co grać na Xboxie.

albo lubić tak zwaną grową przeciętność

żeby mieć w co grać na Xszrocie w 30 fps

letterboxed

624p

Opublikowano
16 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Przyznam, że trzeba naprawdę nienawidzić gier żeby nie mieć w co grać na Xboxie.

ale po co Xbox :dunno:

Opublikowano

W sumie Xbox jest zbędny, jak ktoś chce może przecież ogrywać gry z Xboxa na PC lub w chmurze, albo czekać aż wyjdą na PS5 jak Shen i Hellblade 2

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał:

W sumie Xbox jest zbędny, jak ktoś chce może przecież ogrywać gry z Xboxa na PC lub w chmurze, albo czekać aż wyjdą na PS5 jak Shen i Hellblade 2

gry z Xboxa:

1. PC 

2. Laptop gamingowy

3. Xbox/PS5/ mocny handheld (tutaj się jeszcze okaże, czy przypadkiem PS5 Pro nie przechyli całkiem szali) 

4. Chmura

Gry z PS5

1. PS5 (bo day1)

2. PC

3. Laptop gamingowy

4. mocny handheld

5. Chmura

Widać różnicę? 

Różnica KLAS

Opublikowano

podałem przykład bycia 20 latkiem, który rzucony na rynek pracy chcący się usamodzielnić ma prosty wybór: albo jedno albo drugie bo nie oszukując :kekw: nie było łatwo i na pewno nie poszedłbym do sklepu wziąć dwóch konsol na raz.
Ale dziś nie widzę sensu w posiadaniu Xboxa, chcąc grać na konsoli jest PS5, jest Switch a gdyby tak bardzo mi kurwa zależało żeby zagrać w rzeczy dostępne tylko na Xbox... To takich nie ma bo jest PC :dunno:
A gdyby mi bardzo zależało na jakiś tytułach to bym już dawno złożył kompa ale widocznie mi nie zależy i nie mam nawet czasu się nad tym zastanawiać bo trzeba ograć soulsy na PS5, postrzelać z łuku w VR na Quest i jeszcze jakiegoś exa na Switcha. Tak po prawdzie to tego PC bym złożył bardziej pod gry VR i mody niż Gamepassa ale to tam nie ważne.
Stąd pytanie na chuj komu ten Xbox.

Opublikowano

Nazywać się graczem i nie ograć jeszcze Spajdermena 2 od mistrzów z Insomniak, czy japońskiej Gry o Tron?

NO NIE WYDAJE MI SIĘ 

Opublikowano
31 minut temu, KrYcHu_89 napisał:

gry z Xboxa:

1. PC 

2. Laptop gamingowy

3. Xbox/PS5/ mocny handheld (tutaj się jeszcze okaże, czy przypadkiem PS5 Pro nie przechyli całkiem szali) 

4. Chmura

Gry z PS5

1. PS5 (bo day1)

2. PC

3. Laptop gamingowy

4. mocny handheld

5. Chmura

Widać różnicę? 

Różnica KLAS

Po co mi grać Day1 w te kurwa gnioty od Sony? Przecież oni od 4 lat nie stworzy faktycznie dobrej gry. Najlepsze co mają to multiplatformy.

Naprawde odjebało niektórym, myślicie że jest era PS2, a w rzeczywistości jest era PCMR.

Opublikowano
29 minut temu, Krzysztof93 napisał:

Gamepassa

ten gamepass to już musi być niezłe guwno bo nawet zatwardziałe boty się nie podniecają co tam jest wrzucane, no ale w tym roku się weźmie pod popierdoloną babę 2, Indiane i Avowed 

Opublikowano

gracze playstation jaraja sie grami, a klockarze, ze gry blizza beda sprzedawane w chinach. Taka jest roznica pomiedzy graczami, a korpo lizusami.