Skocz do zawartości

Death Stranding 2 On The Beach

Featured Replies

Opublikowano

Ależ to będzie wyglądać na LG OLED G5

• Odpowiedzi 882
  • Wyświetleń 74,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Szacunek dla Kojimy za kreatywność i po prostu za to, że próbuje zrobić coś innego. Szkoda, że tym czymś innym jest najnudniejszy gameplay w grach wideo od czasu powstania walking simulatorów. Spokojn

• Niech każdy wydaje na co chce swoje pieniądze, ale moim zdaniem płacenie prawie stówy za to, żeby zagrać w giereczkę dla dzieci 2 dni wcześniej to kolejny rak branży. Rockstar obserwuje na ile pozwala

• Przeczytałem w końcu relację z 4-dniowego "obozu Death Stranding", zorganizowanego w siedzibie w Shinagawie (której wystrój jest mocno inspirowany "Odyseją kosmiczną"). Kurde, nawet to było częścią PR

Opublikowano

Decima jeśli chodzi o graficzke to jest niewiarygodna, totalnie niesamowity silnik.

Opublikowano

Czy Ty właśnie w imię wojenki zaczniesz mówić, że Unreal lepszy od Decimy bo jest tańszy? kekw Kurwa, ludzie, litości.

Opublikowano
9 minut temu, Daffy napisał(a):

Decima jeśli chodzi o graficzke to jest niewiarygodna, totalnie niesamowity silnik.

szkoda tylko że jest tak rzadko używana

Opublikowano
17 minut temu, Bzduras napisał(a):

Czy Ty właśnie w imię wojenki zaczniesz mówić, że Unreal lepszy od Decimy bo jest tańszy? kekw Kurwa, ludzie, litości.

Wygrywa wśród developerów.

Mam nadzieję, że zostaniesz przykładnie ukarany za to oszczerstwo pod moim adresem. problem

Opublikowano

Opcja najtańsza i po linii najmniejszego oporu wygrywa wśród korposów chcących zarobić jak najwięcej? Cóż za zaskoczenie. Co nie zmienia faktu, że Decima jest świetnym silnikiem i nie wiem jak ktokolwiek może w ogóle z tym handlować.

Opublikowano

Napełnianie się koryt rzek przy deszczu, przez co trzeba kombinować z ich obejściem? Check.

Opublikowano
3 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Opcja najtańsza i po linii najmniejszego oporu wygrywa wśród korposów chcących zarobić jak najwięcej? Cóż za zaskoczenie. Co nie zmienia faktu, że Decima jest świetnym silnikiem i nie wiem jak ktokolwiek może w ogóle z tym handlować.

25 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Rozwiązania in-housowe zawsze robią najlepiej

Bo nikt z tym nie handluje, pozdrawiam kończąc tę dziwną i niepotrzebną dyskusję. lapka

Opublikowano

Fox engine też był genialny tyle, że zdechł, bo tylko konami go używało.

Decima jest tylko wykorzystywana przez Sony więc fajnie, że dalej go rozwijają.

Opublikowano

Akurat wszystkie silniki in-house studiów Sony są wybitne, ND, Santa Monica, Insomniac, Sukcer Punch itp. to są silniki zrobione pod konsole i pod gry komputerowe, a nie pokazówki na kompa, że niby do gier, ale potem z reguły coś nie działa w grach.

Tutaj bazowe PS4 by pewnie ogarnęło podobne wizualia jak PS5 Pro i PC za 20k, bo to engine graficzny i finezja jest ważna, a nie teraflopy.

Opublikowano
34 minuty temu, Bzduras napisał(a):

Kuuurde. Paolo zabil bzdurasa i ten spierdolil przed nim z discorda xD

A potem paolo sam uderzyl w rozwoj osobisty, ktory polega na byciu skazanym na bzdurasa i lataniu za nim na forum.

Chichot losu

Opublikowano
1 godzinę temu, Szermac napisał(a):

No zdecydowanie starcia poprawiono, nie ma takiego chaosu jak w jedynce, Sam jest zwrotniejszy też i więcej potrafi i nie jest aż tak nadsterowny i klockowaty jak w jedynce.
Pierwszy Boss już był fajniejszy niż Ci z jedynki, jeśli chodzi o design, bo sam typ walki podobny, no ale właśnie małe tweaki jak poruszanie, uniki i lepsze, płynniejsze zarządzanie ekwipunkiem, mocno poprawia doznanie całościowe.

Macie tu jeszcze 3 wypalarki-pocztówki z widoczkami. Te jeszcze bardziej przybliżają z czym mamy do czynienia banderas

Spoiler

197a173afd013-screenshotUrl.jpg
197a1735e0832-screenshotUrl.jpg
197a1737aa060-screenshotUrl.jpg

OMG przecież to wygląda jak życie! To jakiś nowy poziom grafiki, ależ będzie łażone w tej grze, Oled 65 wypali oczy na pro a i jeszcze pytanko jak z dźwiękiem bo liczę na równie dobre doznania na Atmosie, macie już jakieś rozeznanie?

Opublikowano
20 minut temu, Whisker napisał(a):

OMG przecież to wygląda jak życie! To jakiś nowy poziom grafiki, ależ będzie łażone w tej grze, Oled 65 wypali oczy na pro a i jeszcze pytanko jak z dźwiękiem bo liczę na równie dobre doznania na Atmosie, macie już jakieś rozeznanie?

Narobiłeś mi smaka, mam nowiutki Atmos 5.1.2 w salonie do filmów i śmiga jak marzenie przy dobrym contencie, ale do gier to tam podłączony

Spoiler

pierdolony Switch 2, który oczywiście wspiera tylko Audio Linear PCM i działo to karykaturalnie z satelitami (szczególnie odgłosy chodzenia w Xeno X) xDD. Nintendowskie żydki z Giżycka.

Słuchawki z 3D Audio, lub mocne stereo działa zajebiście, jednakże ta gra na pełnym Atmosie to musi być przeżyćko, myslę, że Hideo chciałby, żeby ten 1% graczy doświadczyło pełnych wrażeń, bo tutaj 95% gry to robi audio banderas.

Opublikowano

Cudownie wrócić do tego świata. Graficznie rzeczywiście jest świetnie ale na amatorze są widoczne różne niedoskonałości, np shimmering na trawie itp. Ogra się później drugi raz na PC jak wyjdzie w wersji super pro ekspert plus. Samo przemierzanie pustkowi jest tak satysfakcjonujące, jestem póki co w pierwszym regionie ale wydaje się, że dodali więcej różnych miejscówek z ruinami budynków, w jedynce jednak było tego bardzo mało.

Opublikowano

Też siedzę z kalendarzem w ręku od kilku dni i odliczam. Gdyby nie to, że różnica między pudełkową i cyfrową Deluxe wynosi aż 100 zł, to bym chyba też nie wytrzymał. Mam wrażenie, że to będzie mój pierwszy prawdziwy next gen na PS5 (5 lat po premierze konsoli...), czyli nie remaster, nie crossgen, nie remake i do tego wierzę, że super zoptymalizowany (MGS V robił wrażenie na PS4).

W bonusie dają hologram kuoki, więc podzielę się ciekawostką:

Gdy niebezpieczeństwo jest blisko, kuoka, aby odwrócić uwagę drapieżnika, rzuca młodymi, a sama ucieka.

😆

Skądinąd przemiłe zwierzę.

Opublikowano

To prawda, jest hologram kuoki i naszywka na plecak, którą dumnie noszę.

Mam 8 godzin, a jeszcze jestem w "tutorialu", nie mogę się oderwać od konsoli, a tu trzeba przerwy robić, bo po 30 roku życia wypada. Jedynka została ulepszona pod każdym względem (jakby już nie była prawie idealna, hihihi), mamy Corpus, który służy za encyklopedię, mamy SSS, który jest takim ich iejszym Facebookiem, Sam teraz rozwija się poprzez wykonywanie różnych czynności (walka, stamina, większy udźwig itp.), tak samo oceniani jesteśmy pod innymi względami (np. czy byliśmy cisi, czy pomagaliśmy innym graczom), a no i dostajemy od razu trzy biomy na start. Na start, bo w dupie byłem, gówno widziałem. O, i są zwierzątka (ważki, świerszcze, ryby). PÓKI CO.

Wrzucam dwa screeny kolejne, z lasu, ze wspinaczki (wybrałem trudniejszą drogę, a jak) i z odpoczynku na górce. Jak sobie siądziemy w malowniczym miejscu, to mamy możliwość zmiany kamery, robi to wrażenie.

Spoiler

197a279856353-screenshotUrl.jpg197a2dc1dde78-screenshotUrl.jpg197a2dc39ef77-screenshotUrl.jpg

A, i wyrażenie "byle do Meksyku" już nie ma prawa być negatywne.

Opublikowano
25 minut temu, DarkStar napisał(a):

Mam wrażenie, że to będzie mój pierwszy prawdziwy next gen na PS5 (5 lat po premierze konsoli...), czyli nie remaster, nie crossgen, nie remake i do tego wierzę, że super zoptymalizowany

Mozesz spac spokojnie. Wlasnie takie odczucia mialem jak pogralem pierwsze 3 godzinki :)

Opublikowano

W jedynce uwielbiałem takie momenty gdy idę sobie w temporalnym deszczu, siadam pod schronem, włączam jakiś kawałek Low Roar, który już został oczywiście odblokowany w trakcie gry i siedzę, słucham, czekam. To jest właśnie taka gra, pomijając już fabułę, szwendanie się, dostarczanie ale właśnie tego typu czynności, które budują klimat i wiem, że tutaj też będę tak robił.

Opublikowano

Tutaj będziesz mógł słuchać muzyki na zewnątrz, bo podobno jest taki odtwarzacz do zdobycia.

Z resztą fajna muzyczka się odpala, jak przysiądziemy sobie gdziekolwiek. No i pojawiają się hologramy kopców, które sprawiają, że będziemy przy nich odpoczywać szybciej.

Opublikowano
4 godziny temu, Rozi napisał(a):

Tutaj będziesz mógł słuchać muzyki na zewnątrz, bo podobno jest taki odtwarzacz do zdobycia.

No taka opcja ekstra.

Jestem właśnie po jednej scenie fabularnej, żeby nie spojlerowac to nie napiszę w którym momencie, grubo... A to dopiero początek.

Opublikowano

Kojima rozczarował bo powinien wrzucić grafikę z tymi 4 najniższymi notami bo przecież z nich jest najbardziej dumny.

kojima