Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silent Hill f

Featured Replies

Opublikowano
11 minut temu, Rotevil napisał(a):

Ja pierdole, Ornstein i Smough z temu, poszło szybkie alt+F4, muszę to rozchodzić, co to ma być facepalm Nie mam już siły do tej gry, czas na Hadesa 2 banderas

A co dopiero bossy z innych endingów, Paaanie jak w domu xD

• Odpowiedzi 1 tys.
  • Wyświetleń 50,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No wiadomo, że obiektywnie nie będzie, nie wiem czemu miałoby być, jest masa recenzji, można sobie poczytać, a ja nie recenzent, ja gracz i do gierek podchodzę emocjonalnie ;) Zresztą i tak za dużo Wa

• Dupeczka z SH: "Ohajo gozaimatsu, jestem Konatsu i odgrywam główną rolę w SH. Czuję się zaszczycona mogąc brać udział w tym projekcie i mam nadzieję, że moja rola spodoba się fanom serii" Babochłop z

• Jeszcze troszkieee kurde ta muza w menu Pizza z biedronki przygotowana, mleko na kakałko się będzie grzało, słuchawki i pad naładowane, drzemka po południu długa, urlop do końca tygodnia, zaraz Św

Opublikowano

Ta japoneczka to zdecydowanie najpotężniejszy MC w serii.

"Małe chrupki ryżowe, można podjadać je w nieskończoność" xD.

Opublikowano

W szkole mam glitcha. Nie moge rozwiazac puzzla z pudelkiem. Wymieklem i spojrzalem na rozwiazanie a ono nie wchodzi flag_of_truce sheet..

Opublikowano
5 minut temu, MEVEK napisał(a):

W szkole mam glitcha. Nie moge rozwiazac puzzla z pudelkiem. Wymieklem i spojrzalem na rozwiazanie a ono nie wchodzi flag_of_truce sheet..

Odsłoniłeś z jednej strony

Wiśnie, Truskawke i Ananasa, a z drugiej tę jakby przeciętą połówkę pomarańczy i jabłko ? Zatwierdzasz Xem i powinno przejść do kolejnej części zagadki.

Opublikowano

Nie chcialo mi zatwierdzic. A wczesniej jak ubilem kupe miecha to mi sie zbugowal na schodach i juz tak go zostawilem bo blokowal przy okazji inne kreatury. Wyeksplorowalem ogrod i wrocilem na pietro gdzie mi sie przycielo. Zrobilem restart konsoli bo chodzi od wczoraj i lece dalej. Znaczy sie rozkminiam 3 faze philosoraptor

Poszło bez pomocy! banana

Opublikowano

Nie no weźcie sie w garść i grajcie w to a nie marudzicie. Te niepotrzebne narzekania tylko przysłaniają wam cała ta świetna zawartość którą ten piękny świat jest wypełniony. Ja właśnie rozwiązałem zagadkę z szafeczkami i jestem bardzo dumny z tego. Chodzi o totalnie opcjonalne zadanie ktore nie dawało mi spokoju a jest tylko jedna podpowiedz do niej. Jest to tak oczywiste iz więcej podpowiedzi nie jest wymagane. Trzeba sie tylko zapoznać z notatka szyfrującą i odpowiedz sama sie nasuwa. Uwielbiam takie zagrywki - a w środku bardzo pomocny przedmiot. Elegancko hi

Opublikowano

Dobra kto zrobil te puzzle z pudełkiem na hard bez guide niech pierwszy rzuci kamieniem, weszlo mi na chybił trafił, bo bez znajomości japońskiego rolnictwa ni uja xD. Nie chcę wiedzieć co jest na Lost in Fog.

Opublikowano
Teraz, Szermac napisał(a):

Ja zrobiłem na Lost in Fog.

Moze tam jest łatwiej, w sensie chodzi mi o jeden z

Owoców

Bo sama zagadka i podpowiedź ok, ale ten rysunek z dupy.

Opublikowano
1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Moze tam jest łatwiej, w sensie chodzi mi o jeden z

Owoców

Bo sama zagadka i podpowiedź ok, ale ten rysunek z dupy.

Zgadywałem czy to

przekrojony pomarańcz xD

Opublikowano

Jednak po namyślę stwierdziłem, że dokończę już tego silenta, bo potem mi się nie będzie chciało wracać, final boss spoko był nawet, chyba najlepszy ze wszystkich części. Cała gra zajęła mi 9 godzin na hard i zagadki Fog, pod koniec gry nie są już takie ciężkie, te początkowe były najtrudniejsze. Szkoda mi się zrobiło naszej głównej bohaterce pod koniec empathy. Nie wiem, jakoś tak smutek mnie ogarnął. Jest co kminić o co tu chodzi, chyba się skuszę na to NG+ w wolnej chwili.

3 godziny temu, Szermac napisał(a):

A co dopiero bossy z innych endingów, Paaanie jak w domu xD

To są jakieś inne bossy pod koniec? Ogarnąłeś sam jak zrobić te endingi, czy z solucji?

Opublikowano
1 minutę temu, Rotevil napisał(a):

To są jakieś inne bossy pod koniec?

Kurna tam kolejne cykle są całkowicie o czymś innym stary XD
Kminy jest tu na tony P

Posiłkowałem się guidem jeśli chodzi o jedno miejsce.
W menu masz teraz opcje aby zobaczyć co trzeba zrobić. Najważniejsze to odwiedzić sąsiedni dom nieopodal chaty naszej bohaterki, niżej przy ścieżce do miasta ;)

Opublikowano
1 minutę temu, Rotevil napisał(a):

Ok a to NG+ grałeś walkę na poziomie Fog? blink

Yup, z tym, że właśnie ostatniego bossa w kolejnym zakończeniu nie dałem rady na tym poziomie zrobić. Poddałem się i obniżyłem. Jest zbyt pojebany i nie wyobrażam sobie, póki co xD
Ale zrobię jeszcze tego Foga, tylko pójdę po podstawowy ending, bo po tych 2 innych zakończeniach co zrobiłem to ostatnie boss fighty na FOG to dla koreańców jakiś haha

Opublikowano
W dniu 24.09.2025 o 19:07, Shen napisał(a):

Kurde jestem ciekaw sprzedaży i kibicuje, zeby był sukces.

W Uniblo zeszło im całe zamówienie, 400 sztuk, ale mieli najlepszą cenę w Polsce. Nawet na xboxie hit sprzedażowybanderas

Sorry, że nie w temacie. Rozumiem, że to legitny sklep bo pierwszy raz się z nim spotykam, a widzę że ceny na inne gry też mają fajne. Nie rozumiem tylko dlaczego nie pokazują się na ceneo i w wyszukiwarce, bo cena spoko.

Co do gierki to widzę, że po początkowym zachwycie opinie są trochę bardziej stonowane dając grze 7/10. W takim razie jeszcze poczekam i pierwszy wleci Cronos albo powtórzę jeszcze raz SH2 aby mieć lepsze porównanie.

Opublikowano
23 minuty temu, Elitesse napisał(a):

Sorry, że nie w temacie. Rozumiem, że to legitny sklep bo pierwszy raz się z nim spotykam.

Brałem u nich Mafię i przyszła bez opóźnień.

Znaczy się preorder.

Opublikowano
48 minut temu, Szermac napisał(a):

Zgadywałem czy to

przekrojony pomarańcz xD

Tak teraz widzę, że są obrazki w notatniku po rozwiązaniu, czy one tam przedtem też były, nie no to chyba niemożliwe? Tak czy inaczej ogólnie ta lokacja szkolna top, lecimy dalej wieczorem.

Opublikowano
7 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

czy one tam przedtem też były, nie no to chyba niemożliwe?

Nie były

Opublikowano
1 godzinę temu, Elitesse napisał(a):

Sorry, że nie w temacie. Rozumiem, że to legitny sklep bo pierwszy raz się z nim spotykam, a widzę że ceny na inne gry też mają fajne. Nie rozumiem tylko dlaczego nie pokazują się na ceneo i w wyszukiwarce, bo cena spoko.

Sklep legitny, ale czasem trzeba liczyć się z poślizgiem. Mają naprawdę fajną ofertę gierek rzadko spotykanych i niszowych, więc pod tym kątem ich obserwuję, bo głośne premiery itp to jednak wolę innych sprzedawców, chociażby na allegro.

Opublikowano
2 godziny temu, Wredny napisał(a):

Sklep legitny, ale czasem trzeba liczyć się z poślizgiem. Mają naprawdę fajną ofertę gierek rzadko spotykanych i niszowych, więc pod tym kątem ich obserwuję, bo głośne premiery itp to jednak wolę innych sprzedawców, chociażby na allegro.

Mają świetne ceny, nowe Everybodys golf za 168zł, gdzie wszystkie sklepy +200. Dwie gry ostatnio brałem wszystko przyszło na czas. Cronosa i Silent Hilla tez mieli najtaniej w Polsce.

1 godzinę temu, Paolo de Vesir napisał(a):

Podobno dobry srolslike, grał już ktoś?

IMG_9615.jpeg

edit: pełna gra na nośniku, odświeżające doświadczenie fsg

To juz wiemy kto kupił jedną z 10 sprzedanych kopii na xboxabella

Opublikowano
25 minut temu, Shen napisał(a):

Cronosa i Silent Hilla tez mieli najtaniej w Polsce.

Z ciekawości - po ile?
Bo ja za Cronosa na allegro dałem 229zł, a za Silenta 277 - to wszystko już z wysyłką jakby co, a to też wliczam w cenę gry.

Opublikowano
15 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

W wersji pecetowej problemy z HDR

img_1_1758916290145.jpg

Screenshots_2025-09-26-22-07-17.png

Opublikowano

Dobra, mam za sobą pierwszy "akt" i pierwszą zagadkę (gram wyjątkowo po polsku z powodu japońskiego dublażu) i zmiana języka tekstu na angielski i nieco Google grafika pomogły w rozwiązaniu. :D

Przyznam, że pierwsze 10 minut zapowiadało, że nie będzie tu klimatu starych Silentów. Aż do czasu jak nie spotkałem przeciwników - kakofonia, nieludzkie odgłosy i w sumie ta walka (gram na normalu) sprawiły, że ciśnienie skoczyło bardzo mocno. Postaci polubiłem niemalże od razu chociaż za wiele z nich nie było. Ogólnie estetyka tego co widzę na ekranie MIODZIO. Jednak co wschodnia optyka to wschodnia optyka, oni po prostu mają smykałkę do budowania atmosfery.

Na minus te sekcje uciekane, niech mnie ch00y jakie to jest słabe. Jutro pogram dalej, bo baba przyszła do salony i siedzi obok mnie i ciągle coś do mnie mówi. xD

edit: w sumie drugi malutki minusik to napis Day One Edition na okładce, szpeci idealną okładkę wersji xboxowej (nie będę tu słodził koledzy z niebieskiego obozu, minimalizm loga i zieleń pudełka sprawiają, że wygląda one po prostu lepiej)