Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 59 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):W internecie są już pierwsze opinie: zachodni gracze za głupi na SH f.A mi się wydaje, że to nie jet kwestia głupoty tylko faktu, że taka patriarchalna tematyka bardziej rezonuje po drugiej stronie globu. I tam gra na pewno jest inaczej odbierana przez to.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 1 minutę temu, XM. napisał(a):poraz kolejny utwierdzam się w przekonaniu, że Shermac robi krzywdę branży polecając takie gry.Robię KRZYWDĘ branży xDWybacz, że się przy czymś dobrze bawie, bo to tylko ja się dobrze bawie w tego Silenta na świecie.Dobra już nic nie będę polecał, nie chce przecież KRZYWDZIĆ branży XDDDD
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 33 minuty temu, Pix napisał(a):Swoją drogą, jak ja nienawidzę tej suki ;pOna to jest pikuś przy tym dekluZ dziewczyną zrobiliśmy sobie drinking game i waliliśmy shota za każdym razem kiedy powiedział to słowo. Po 15 minut ledwo trzymałem pada.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 2 minuty temu, Szermac napisał(a):Robię KRZYWDĘ branży xDWybacz, że się przy czymś dobrze bawie, bo to tylko ja się dobrze bawie w tego Silenta na świecie.Dobra już nic nie będę polecał, nie chce przecież KRZYWDZIĆ branży XDDDDA, to w sumie się nie czepiam bo jaranie się każdym gównem, a takim szczególnie, to tylko objaw chujowego gustu, jest GIT.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Meh bez znaczenia co sądzisz. Najważniejsze, że wsparłeś Konami i NeoBards ;)I Konami będzie sypać Blooberom na rimejki
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Tak się czuje za każdym razem, gdy muszę podjąć walkę w tej grze...
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Kurde trochę się jednak nakręciłem na tego Silenta, ale nie czytam już waszych postów od premiery gry, nie czytam recenzji, nie oglądam filmików i jedyne jaki widziałem to dwa pierwsze trailery. Jak splatynuję SH2 to biorę f.Tak samo robię z innymi grami bliskimi memu sercu jak SH i RE właśnie, nic nie czytam nic nie oglądam żeby doświadczyć tego w pełni samemu :)
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Odkąd mam siekiere to mi się w miarę dobrze gra, później zestaw naprawczy w ruch czyli owijam tasiemką i siekierka jak nowa, że normalnie Ellie czy Link mogliby wziąść parę lekcji w naprawie sprzętu u Hinako. Jestem chyba gdzieś w połowie bo idę do mamusi na obiad.Będzie srogi opierdol za szkolny mundurek.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Końcówka to jest taki przestrzał, że już dosłownie nie ma co opaść. Wyjdź z domu, pobiegnij przez miasteczko gdzie wrzucimy ci tonę chujowej walki a potem wiesz co? Wracaj skąd przybiegłeś. Emo - lis w dupę developerom za to.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. True, skisłem na tym fragmencie. Zabawne jak łatwo twórcy zapomnieli, że robią horror zamieniając końcówkę w Fighting Force. Zabrało tylko możliwości podpięcia drugiego pada i graniem razem z PARTNEREM w coopie
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Ocena końcowa 7.5/10, Bloober musisz.Ale co by nie mowic gra ma momenty i na pewno lepsze to niż Downpour i Homecoming.A i chuj w dupę polskiej branży recenzenckiej, co powlepiali oceny bliskie ideału nie widząc problemów, tymczasem polski Silent dostawał u nich 6stki w 10 skali.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. SH2R/SH2SH1SH3SHfSH:HomecomingSH:Shattered MemoriesSH:4 the RoomSH: DownpourTak by to chyba szło u mnie :hmm:
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 8 minut temu, Szermac napisał(a):SH2R/SH2SH1SH3SHfSH:HomecomingSH:Shattered MemoriesSH:4 the RoomSH: DownpourTak by to chyba szło u mnie :hmm:Podobnie, tylko The Room wyżej blisko f.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Chyba większym koszmarem od walki w tej grze jest to, że jebana nie chce się skończyć. Maratony po pustych lokacjach - no w pytkę jest.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. U mnie póki co to nie jest nawet 7/10. Ta walka tak mnie wkurwia, że mi się odechciewa grać. Jeszcze trochę takich irytujących etapów i będzie zawód roku. Nadal daleko do jakiegoś crapa, ale spodziewałem się, że to będzie gierka co najmniej 8/10, a nawet i wyżej. Niestety wyrobnicy z Tajwanu robią wszystko żeby popuść dzieło ostateczne napisane przez tego Ryu07.340zł... tajwański gangbang na graczu.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 10 minut temu, Gregorius napisał(a):Chyba większym koszmarem od walki w tej grze jest to, że jebana nie chce się skończyć. Maratony po pustych lokacjach - no w pytkę jest.Nie zapominajmy pochwalić jej za to, że jest totalnie spierdolona, kiedy walczymy z więcej niż jednym przeciwnikiem. Czyli znowu to samo co w Callisto: jako ciachanka 1on1 jeszcze się w miarę sprawdza, ale widać że ten system nie jest przystosowany pod przepychanki grupowe - jeden wróg więcej i zaczyna się chaos, którego nie da się kontrolować, a jak jest ich z trzech czy czterech to już w ogóle RIP [*] Kamera jest ustawiona zbyt blisko postaci na taki rodzaj walki, Hinako nie grzeszy mobilnością, a stamina spada stanowczo zbyt szybko, więc zawsze jesteśmy w czardnej "d". No nie jest to najbardziej przemyślany system walki jaki widziałem w grach Gra skończona, ten ostatni boss kręcący się w kółko jak pieprzony Beyblade, bo ktoś mu zapomniał zaprogramować więcej ataków xD Czego się nie spodziewałem, to że Yamaoka aż tak zawiedzie, muzyka jest w najlepszym wypadku "w porządku", ale brakuje już tego przebłysku geniuszu z którego znany jest Japończyk. Nie wiem czy gość zdążył się wypalić czy koncept gry nie pozwalał mu bardziej zaszaleć, w każdym razie nie ma tu żadnego utworu, który zapadałby w pamięć. Werdykt ostateczny: absolutnie nie ma startu do tego co rok temu wyczarowały Bloobery, ale no uczciwie przyznam, że mimo wszystkich wad i tak było fajnie, może nawet ten Silent załapie się do mojego top 5. Wioska robi robotę, super się zwiedza wszystkie lokacje, które nie są "otherworldem", zagadki na very hardzie przyjemnie przegrzewają styki w mózgu, czuć ten oniryczno-psychodeliczny vibe znany z pozostałych Silent Hillów. Więc tak, dla mnie to jak najbardziej jest pełnoprawne SH, tylko cholernie nieprzemyślane i w wielu aspektach niedopracowane. Te wszystkie "9/10" od dużych recenzentów to top KEK i najlepszy spóźniony żart prima aprillisowy. Ja dam 7++/10SH2R/SH2 > SH3 > SH > Homecoming > SH4 > f > Shattered Memories > Downpour Edytowane 3 godziny temu3 godz. przez Josh
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Wiadomo ziomeczku. Dopijam Be Powerka tropikalnego i lecimy dalej z tematem
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 1 minutę temu, Josh napisał(a):Wiadomo ziomeczku. Dopijam Be Powerka tropikalnego i lecimy dalej z tematem Tylko obczaj 'Zakończenia' w głównym menu, żebyś się nie wysprzęglił z jedną rzeczą przy początku xd
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Dzięki za radę, nie wiedziałem że zażywanie narkotyków ma wpływ na zakończenie. Będę grał w poradnikiem od Power Pyxa, wolę nie ryzykować że przegapię jakiś bullshit i się z czymś zablokuję ryzykując jedno przejście gry więcej
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 7 minut temu, Josh napisał(a):Dzięki za radę, nie wiedziałem że zażywanie narkotyków ma wpływ na zakończenie. Będę grał w poradnikiem od Power Pyxa, wolę nie ryzykować że przegapię jakiś bullshit i się z czymś zablokuję ryzykując jedno przejście gry więcej Skoro tak to taki tip jeśli chodzi o platyne, to radzę nie robić przejścia na Hardzie na NG+ i NG++, dopiero później.IMO ostatni bossowie w tych cyklach na Hardzie to jest masakra xd Chociaż no jak akurat nie pójdzie to na nich można zjechać z poziomem w sumie.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 3 godziny temu, Gregorius napisał(a):A mi się wydaje, że to nie jet kwestia głupoty tylko faktu, że taka patriarchalna tematyka bardziej rezonuje po drugiej stronie globu. I tam gra na pewno jest inaczej odbierana przez to.Nie no na pewno, w Jp zupełnie inny odbiór, mimo, że sam czuje się wpół Japonczykiem.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. NIe chce mi się już robić tych NG+, ale zaciekawił mnie ten miecz/katana?, on jest zniszczalną bronią jak się go zdobędzie?