Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PSX Extreme 305

Featured Replies

• Odpowiedzi 382
  • Wyświetleń 53,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dzień dobry. Przede wszystkim chcę podziękować i jednocześnie przeprosić wszystkich prenumeratorów za opóźnienie z wysyłką bieżącego (i poprzednich też) numerów PSX Extreme. Nie chcę się tutaj usprawi

• Rozumiem, że nie każdy temat może się podobać. Ale na 116 stronach piszemy praktycznie o wszystkim co dzieję się aktualnie w branży gier, recenzujemy większość tytułów, do tego co miesiąc wpadają też

• @grzybiarz No już widzę jak sprawdzasz listę 100 znajdziek albo skreślasz ołówkiem na mapce już znalezione (jak dawno temu w GTA) zamiast w 5 sek. luknąć na telefonie. Dobrze że opisów nie ma i niech

Opublikowano
2 godziny temu, Brolin napisał:

No, najprędzej pewnie w sezonie ogórkowym ;) Ale fajne jest to, jak obie recenzje są różne w treści i z każdej można się czegoś ciekawego dowiedzieć. Taka podwójna dawka aż mnie zachęciła do obejrzenia gameplayu, a to już coś :D

Team 17 to wydał, więc zapewne marzec-kwiecień będą przeceny. 
Jak by co - jestem ciekaw opinii :)

42 minuty temu, Jontek80 napisał:

Albo Konsolite pod przykrywka.

Wyjątkowo to nie był "chochlik drukarski" 

Opublikowano

Tutaj zaszła chyba jakaś pomyłka, w artykule Biblioteka gier, w zestawieniu Literackie inspiracje gier : " 4. "Blade Runner. Czy androidy marzą o elektrycznych owcach?" Philip K. Dick + pozostałe dwie części trylogii "

Z tego co mi wiadomo Dick napisał jedną książkę Blade Runner, i żadna trylogia to raczej nie istnieje.

Opublikowano
5 godzin temu, Dr.Czekolada napisał:

Wyszły w sumie jeszcze 3 książki ale nie pisał je Dick, tylko jego kumpel. https://en.m.wikipedia.org/wiki/K._W._Jeter

Tak są jeszcze trzy książki Jeter'a, ale żeby nazywać to trylogią to lekka przesada :), Dick napisał jedną książkę "Blade Runner. Czy androidy marzą o elektrycznych owcach?", i żadna trylogia nie istnieje. 

Edytowane przez truemike

Opublikowano

Tak generalnie to napsial "Czy androidy...". Blade Runnera w tytule dodano przy kolejnych preprintach w celach marketingowych (ludzie znali juz film ale niekoniecznie oryginal).

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 12.02.2023 o 22:00, truemike napisał:

Tutaj zaszła chyba jakaś pomyłka, w artykule Biblioteka gier, w zestawieniu Literackie inspiracje gier : " 4. "Blade Runner. Czy androidy marzą o elektrycznych owcach?" Philip K. Dick + pozostałe dwie części trylogii "

Z tego co mi wiadomo Dick napisał jedną książkę Blade Runner, i żadna trylogia to raczej nie istnieje.

Wyrywkowo przeglądając artykulik popatrzyłem akurat na listę Cyberpunka i za nie mniejszy błąd uważam pojawienie się, a juz na pierwszym miejscu to w ogóle przegięcie, książki Wojasa. Przecież to nawet nie jest beletrystyka! A Gibsona nie uświadczysz....

Ale przed zapostowaniem przejrzałem sobie jeszcze co jest powypisywane pod innymi tytułami no i szkoda gadać, jaki groch z kapustą.