Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Na Decku to je musisz ręcznie dodać, jeśli to działa tak samo jak apka Xbox na PC to nic nie musisz robić, samo się pojawia )

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 102,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Krzysztof93
    Krzysztof93

Odpalanie takich gier na tych małych komputerkach na siłę byle tylko nie roztopiły się w dłoniach to jest zwyrolstwo i powinno być karane. Nie chcę patrzeć na takie rzeczy, obrzydza mnie to i obrzydza

• W końcu ktoś pokazał coś więcej jak wygląda ten nowy system

• Dzień wcześniej wysłali

Opublikowano

Nie wiem dlaczego niektórzy są zaskoczeni, przecież było jasne, że to po prostu Windows z nakładką znaną już z innych tego typu urządzeń. Może za kilka lat będzie to wyglądało lepiej, wszyskto zależy od sprzedaży pierwszych urządzeń z nazwą Xbox.

Opublikowano

Widzę, że co osoba to inna opinia o sprzecie.

No nic jutro sam przetestuję.

Opublikowano

No akurat opinie o sprzęcie są takie same: jest zajebisty. O oprogramowaniu też: jest do dupy

Opublikowano

Wskoczyło Diablo z battle neta.

Spoko, czas na danie główne. Jak się odpala po uruchomieniu sprzętu.

IMG_8895.jpeg

Opublikowano
10 minut temu, Homelander napisał(a):

No akurat opinie o sprzęcie są takie same: jest zajebisty. O oprogramowaniu też: jest do dupy

No nie wiem Cyber Dopamine 2 strony temu mowi co innego, Ziemniak tez jakoś nie rozwodzi sie o niedzielącym sprzęcie, do tego cały temat czytałem, ze nie ma różnic w nowym procesorze, a się okazuje ze na 15 watach ma lepsza wydajność niz stary rogal na 30. Włączenie sprzętu też nie trwa nie wiadomo ile patrząc na te filmy, wiec może i brak uśpienia nie będzie aż tak doskwierało.

Opublikowano

Zobaczymy, na pewno też zamieszcze swoją szczerą recka, ostatni sprzęt jaki testuje, jak wyjdzie gówno, to czekam na steamdecka 2, zostajac z jedynym prawinlym handheldem na rynku z pod znaku N.

Opublikowano

No Switcha to nie przebije.

Wkładasz carta i grasz, sleep działa i odpalasz jak skończyłeś. Żadnego klikania ani ustawiania.

Zamówiłeś białego czy czarnego?

Opublikowano

@easye dla Ciebie- 20s od momentu wciśnięcia przycisku power przez odblokowanie palcem do gotowości w tej nakładce Xbox.

Opublikowano

to nie ma tragedii - czarnego.

Chciałbym w końcu pograć w Snowrunnera w dobrej jakości na handheldzie ;)

Opublikowano

Niby Xbox ale nadaje się też na przenośne PS5

Zdjęcie

Zdjęcie

Opublikowano

Po odpaleniu konsoli ta nakładka ma laga i nie działa poruszanie się ani krzyżakiem ani analogiem. Po wciśnięciu przycisku xbox wyskakuje bar, drugi raz wcisnąć bar znika i już można normalnie nawigować po tej apce.

Potem już normalnie działa, ale po uruchomieniu taki kwiatek. Odpaliłem z 5 razy i problem był za każdym razem.

Jakby czekała ta apka na ruch myszką, mimo że sprzęt w trybie gamepada jest. Nie wiem.

Ninja Gaiden 2 ma jakiś problem z ustawieniem, bo mimo marnych 30 klatek gra miała takie slow Motion że głowa mała. Wyłączenie vsync upłynniło grę, ale nadal skakało w okolicach 30 fps. Ale już się sensownie ruszało.

Coś tu trzeba zmienić, ale już mi czasu brakło nad siedzeniem przy tym.

Odpaliłem też dwie gry. W tle Diablo 2 i odgłosy że właśnie mi tłuką barbarzyńcę, a ja sobie biegałem Lara w TR underworld.

Opublikowano
13 godzin temu, Homelander napisał(a):

Lucek, inaczej to miało być. Nie po to była ta kooperacja, nie po to nazywa się to Xbox

Czyli Asus sprzętowo ok, Microsoft softowo żenada? Nie ma to jak polec na obecnie priorytetowym dla siebie polu sonkassie

Opublikowano
19 minutes ago, iluck85 said:

Po odpaleniu konsoli ta nakładka ma laga i nie działa poruszanie się ani krzyżakiem ani analogiem. Po wciśnięciu przycisku xbox wyskakuje bar, drugi raz wcisnąć bar znika i już można normalnie nawigować po tej apce.

Potem już normalnie działa, ale po uruchomieniu taki kwiatek. Odpaliłem z 5 razy i problem był za każdym razem.

Jakby czekała ta apka na ruch myszką, mimo że sprzęt w trybie gamepada jest. Nie wiem.

Ninja Gaiden 2 ma jakiś problem z ustawieniem, bo mimo marnych 30 klatek gra miała takie slow Motion że głowa mała. Wyłączenie vsync upłynniło grę, ale nadal skakało w okolicach 30 fps. Ale już się sensownie ruszało.

Coś tu trzeba zmienić, ale już mi czasu brakło nad siedzeniem przy tym.

Odpaliłem też dwie gry. W tle Diablo 2 i odgłosy że właśnie mi tłuką barbarzyńcę, a ja sobie biegałem Lara w TR underworld.

W recenzji mówili, że niektóre gry ze sklepu Xboxa mają problemy z działaniem, natomiast te ze Steama działają jak powinny. Eh Microsoft...

Opublikowano

Kuriera nie chce sie wpuszczać xD

Na Switchu 2 NG 2 w 60 fpsach dziala.

Opublikowano
3 minuty temu, easye napisał(a):

Tu jakies ustawienie dusi, ale nie wiem jakie.

Opublikowano
4 minutes ago, easye said:

Będzie ok. Musisz tylko wgrać tego nieoficjalnego SteamOSa i grać w gry ze Steama. Go figure ;)

Opublikowano

Dziś się pobawię ustawieniami. To powinno śmigać lekko w 60, powinno fruwać wręcz.

@easye masz cały week na testy najwyżej w pon odeślesz :)

Pół dnia zejdzie na ustawienia i update. Wczoraj wieczorem wskoczył jeszcze update tej nakładki xbox.

Opublikowano
1 minute ago, iluck85 said:

Dziś się pobawię ustawieniami. To powinno śmigać lekko w 60, powinno fruwać wręcz.

@easye masz cały week na testy najwyżej w pon odeślesz :)

Pół dnia zejdzie na ustawienia i update. Wczoraj wieczorem wskoczył jeszcze update tej nakładki xbox.

Kup na Steamie, sprawdź i zwróć

Opublikowano
10 minut temu, easye napisał(a):

Zobacz czy jakiś VSync nie jest włączony.

Był i wyłączenie dopiero upłynniło grę. Klatki nadal te same- 28-36 w tych granicach. Włączyłem monitor bo jak widziałam te slow motion to wtf. To powinno fruwać.

10 minut temu, Homelander napisał(a):

Kup na Steamie, sprawdź i zwróć

Szkoda zachodu, bo grę zaliczyłem, chodzi tylko o sam fakt że jakieś ustawienie dusi grę i teraz trzeba ogarnąć co.

Sprzęt mega, bo po rogu x nie spodziewałem się niczego gorszego. Leży teraz idealnie w rękach. Ale jak konsolowy pieprz, to jednak switch nie do przebicia.

Opublikowano

Czyli polecasz czy nie polecasz? W jakie gry na takim czymś ludzie grają. Aaa nie odpala w dobrej jakości 60fps a indyki itd. ogrywać na konsoli za 4 kafle to trochę lipa, gdy switch zrobi to samo (z lekko gorsza grafika).

Mam zamówiony i czekam na odbiór ale teraz jak już termin tuż tuż, to się waham czy to nie wyląduje w szufladzie po tygodniu ekscytacji