Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

No dzisiaj gry elegancko się skalują, dobrze zoptymalizowana gra jak np. Forza Horizon potrafi działać dobrze zarówno na starenkim Steam Decku czy ROG Ally, a jednocześnie wygląda zajebiście na mocnym PC z ustawienami E K S T R E M A L N E z włączanym RTGI

Dlatego popularne teksty o tzw. hamulcowych, jak to slabsze sprzety miałyby hamować postęp, nie mają w sobie zbyt dużo prawdy.

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Wyświetleń 145,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nawet jakby ta nakładka działała, to byś i tak nie kupił tego Asusa :) Dziadowałeś przy dopłacie do OLEDA, a gdzie tu tysiak dolarów + nie masz tutaj tych dotykowych paneli które chwalisz. No nie m

• Dobra, po tygodniu użytkowania chyba czas na małe podsumowanie. Jeśli chodzi o sam hardware to mało co tu można zarzucić. Rzeczywiście dzięki tym uchwytom prosto z pada od xboxa gra się na tym bardzo

• A ja myślałem że w gierkach chodzi o troszczenie się o swoją ulubioną korporacje i analizowanie wszystkich jej decyzji o każdej porze dnia i nocy

Opublikowano
6 minut temu, devilbot napisał(a):

No i jeszcze ludzi kręci pewnie cała ta otoczka switchowa czy będzie port, czy będzie 60 klatek, czy będzie wersja switch 2 czy devkity już dotarły banderas

czy gra wyjdzie na karcie czy tylko kodzik, czy są napisy PL
jak już ten port wyjdzie to obowiązkowy film od patrona Nintendo Polaków Pisarczyka w tłustych włosach jaki ten port to zajebioza wub

Opublikowano

Ktoś gra w nową Forzę za Rog Z1E? Nie wiem czy jest sens kasować połowę dysku :p

Opublikowano
11 minut temu, SnoD napisał(a):

Ktoś gra w nową Forzę za Rog Z1E? Nie wiem czy jest sens kasować połowę dysku :p

no ja gram leo 18W, średnio/wysokie, betonowe 40 klatek

forza2.jpg

signal-2026-05-22-104016_002.jpeg

Opublikowano

No to można sprawdzić. Medium na 40FPS na takim ekraniku styknie :)

Opublikowano
3 minuty temu, SnoD napisał(a):

No to można sprawdzić. Medium na 40FPS na takim ekraniku styknie :)

od lat nie grałem w nic w 30 klatkach ale 40 to rzeczywiście bardzo dobry kompromis

edit: no mam jeszcze zapas mocy i mógłbym to gonić w 30 W ale po co ;)

Edytowane przez Krzysztof93

Opublikowano

Ja ostatnio odpalam na tym Arkham Knight w 900p, medium i ciągnie 50-60 fps. Nie mogę się doczekać nowej generacji tych sprzętów :)

Opublikowano

IMG_20260522_150227839.jpg

Przetestowałem na Xbox Rog Ally X i zaskakująco dobrze to wygląda. Gra od razu dobrała mi wysokie ustawienia, widać lekkie mrużenie na roślinnosci ale poza tym nie ma problemów.

Xbox Play Anywhere działa super, mogłem od razu kontynuować grę tam gdzie skończyłem ja na konsoli, więc zapowiada się że będę sobie pykał na zmianę trochę przy konsoli, a wieczorami w łóżku na handheldzie

Opublikowano

Zapewne części osób jest znana stronka, a może części nie, ale w sumie fajnie podane zalecane ustawienia gierek z jakim TDP / rozdziałką / VRAM itd.

ROG Ally Life

Opublikowano
7 godzin temu, devilbot napisał(a):

No switch u mnie też stracił i nie jest używany odkąd wyszedł steam deck a potem inne handheld pc.

Ale rozumiem że ktoś może woli doświadczenie konsolowe.

Ja wolę tanio i w lepszej jakości.

No i jeszcze ludzi kręci pewnie cała ta otoczka switchowa czy będzie port, czy będzie 60 klatek, czy będzie wersja switch 2 czy devkity już dotarły banderas

Mając całą bibliotekę PC plus wszystkie emulatory dla mnie wybór jest prosty. Zabrać takiego steam decka czy ally na bezludną wyspę i starczy grania do końca życia.

Ostatni miesiąc ally przeleżał w szufladzie ale kupiłem sobie polecane przez was etui tomtoc i jutro zabieram go na działeczkę )