Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Na moim który miałem ten przyciski może nie klikały ale latały strasznie, jak grzechotka xD

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 102,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Krzysztof93
    Krzysztof93

Odpalanie takich gier na tych małych komputerkach na siłę byle tylko nie roztopiły się w dłoniach to jest zwyrolstwo i powinno być karane. Nie chcę patrzeć na takie rzeczy, obrzydza mnie to i obrzydza

• W końcu ktoś pokazał coś więcej jak wygląda ten nowy system

• Dzień wcześniej wysłali

Opublikowano

Ta gra się rusza mega chujowo. Ruchy są spowolnione, nie wiem co jest nie tak.

Opublikowano
Godzinę temu, iluck85 napisał(a):

@easye co jest? xD

@Ukukuki Wczoraj to Home wrzucał.

Testuje, na pewno jeszcze dzisiaj coś skrobnę.

Możesz mi na szybko napisać co masz przypisane pod przycisk obok loga Xboxa-ten dolny pod armore creat. Ja mam Widok, który nic nie robi, chciałbym by uruchamiał okna jak przy ruchu palcem do góry po ekranie.

Opublikowano

Nie mam nic. W grach to select- klasycznie. Górny jak piszesz- bar z ustawieniami.

Opublikowano

Jak zawsze pełna profeska jeśli chodzi o testy bez głupich tekstów czy komentarzy pod youtubową publikę.

PurePC.pl
No image preview

Test ASUS ROG Xbox Ally X - Premierowy test handheldu ASU...

ASUS ROG Xbox Ally X to najnowsza, przenośna konsola (handheld), przygotowana wspólnie z Microsoftem. Na PurePC.pl znajdziecie pełny test modelu z AMD Ryzen AI Z2 Extreme
Opublikowano

Wszyscy się czepiają ceny.

Na Xbox Polska wszyscy prawie o cenie.

Jest tańsze od poprzednika o 200zl :)

Ale PR dobry chyba, bo wszyscy myślą że to przenośny Xbox xD

Opublikowano

Fajna reklama, o to chodzi w gierkach

Opublikowano
1 godzinę temu, ASX napisał(a):

o to chodzi w gierkach

A ja myślałem że w gierkach chodzi o troszczenie się o swoją ulubioną korporacje i analizowanie wszystkich jej decyzji o każdej porze dnia i nocy

Opublikowano

Nie, oczywiście chodzi o baitowanie w internecie, trolling i branie pod skórkę. Chyba twórca Ponga powiedział kiedyś takie zdanie: "jak już się nagrasz to idź wkurwiać ludzi w internecie lol, dopiero wtedy wygrasz w grę zwaną życiem".

Opublikowano
2 minutes ago, messer33 said:

Na tym się zagra we wszystkie gry co mam kupione na XSX?

Nie. Tylko w te co mają Play Anywhere

Opublikowano
8 minut temu, messer33 napisał(a):

Na tym się zagra we wszystkie gry co mam kupione na XSX?

Nie. Może w 10% cyfrowej biblioteki z konsoli.

Opublikowano
6 minut temu, Homelander napisał(a):

Nie. Tylko w te co mają Play Anywhere

I dopóki tego nie ogarną żeby to połączyć- Xbox i PC to jedno i to samo, to średnie to wszystko na dzisiejszy dzień.

Ale spokojnie, wiemy to od dekady że idą tą drogą więc kiedyś będzie dobrze.

Opublikowano

Brandowanie tego jako XBOX przyniesie skutki taki jak pytania messera ale po zakupie bo ludzie nie będą swiadomi, że to po prostu pecet i tylko pecetowe gry tu chodzą natywnie. Super pomysł :-/

Opublikowano
22 minuty temu, NemoKOF napisał(a):

Brandowanie tego jako XBOX przyniesie skutki taki jak pytania messera ale po zakupie bo ludzie nie będą swiadomi, że to po prostu pecet i tylko pecetowe gry tu chodzą natywnie. Super pomysł :-/

No PR tragiczny, bo sporo osób nazywa to przenośnym xboxe/pierwszym przenośnym xboxem.

Wystarczy poczytać komentarze na xbox polska. Beka z przenośnego Xboxa za 3800. Ludzie totalnie nie wiedzą co to jest.

Opublikowano

Dobra, to pora na pierwsze wrażenia z zabawy nowym sprzętem i I powiem tak – większość recenzji w sieci można sobie wsadzić w dupę.
Serio, oglądam ten film CD Action, gdzie ROG „po prostu irytuje” to mam wrażenie, że oni w życiu peceta na oczy nie widzieli.
Gość narzeka, że „gra mu się otwiera w małym okienku” albo „wisi na pasku zadań” i on nadal wciska Graj. Brzmi jak dramat człowieka, który nigdy nie odkrył istnienienia alt+tab i nie wie, co z tym zrobić. 😅
No nawet na PC czasami gra się potrafi odpalić zminimalizowana, wystarczy wtedy podejrzeć co mamy na pasku i w nią kliknąć.

Błędy w oprogramowaniu? No są – ale po aktualizacji Windowsa są wszędzie. Właśnie się zastanawiałem, dlaczego nie mogę ściągnąć Piligrima z Game Passa, myślałem, ze wina roga, bo wchodzę do Ubisoft Connect i mam by kupić abonament o_0.
No to odpalam Peceta i co?
image.png
Nie działa...

przez Ubisoft Connect?

Nie działa...

Czyli jednak na tym jego gamingowym laptopie jest tak samo, ale tam to już nie irytuje?

A ten cały „konsolowy feeling”?
No może tak, ale dopiero po tym, jak wasz znajomy, który umie w komputery najpierw weźmie tego Asusa i go skonfiguruje:

• wgra nową wersje systemu

• nakładkę Asus

• zaktualizuje sterowniki

• oprogramowanie

• bios

• skonfiguruje urządzenie, wraz z wyłączeniem opcji, które psują płynność w grach

i na samym końcu jeżeli będziemy mieli do zainstalowania już tylko gry…

Wtedy – może – będzie „konsolowy pieprz”, chociaż ¾ osób, którzy myślą że kupują konsole XBOX i tak wyłożą się na tym, że gra odpaliła się ze zminimalizowanym oknie.

Sam sprzęt dla mnie jest kotem, bo w końcu mogę pograć w wiele gier na handheldzie w wysokich ustawieniach, albo ultra przy 60-100 klatkach na sekundę (Showrunnera, albo nawet taki Plucky Squire, który wszędzie działa w 30fpsach, jakieś Yakuzy itp), ale też trzeba mieć świadomość, że w wiele gier nadal nie pogramy, bo albo są gównianie zoptymalizowane (i nawet na dobrych kartach graficznych działają tak sobie), albo mają jakies problemy jak ten NG (u mnie działa dopiero jak włączę tryb performance z FSR). U mnie obydwie części ORI za to nie działają, ale co zaczniecie googlować i się okazuje, ze na PC dużo osób ma ten sam problem, bo cios jest niekompatybilne i Ori zamiast działać w 160 fpsach wyswietla 100, a działa jakby lagowała do 40.

I tu też wychodzi różnica między Steama a tym „ekosystemem” Microsoftu.
Na Steamie – działa, bo Valve dopilnowało, żeby na Steam Decku wszystko śmigało jak należy.
A na ROGu? MS wydał nową nakładkę, ale o grach zapomniał.
Efekt: podczas instalacji wciąż widzimy komunikaty w stylu „coś może nie działać, bo akurat mieliśmy branch i nikt nie ma czasu tego sprawdzić”
Mimo tych wad, windowsa sama konsola bardzo przypadła mi do gustu, podobnie jak otwartość systemu, fakt, że mogę sam sciagnac kazda gre z każdego możliwego stora jest dla mnie jak dla lucka ogromnym plusem.

A no i wydajność – bo tez w temacie czytałem, ze nie ma roznic miedzy Z2 Extreme, a Z1, no jednak jest, skoro teraz w 17W gry działają lepiej niż na starym w 30…

Sama nakładka Asusa, szybkie ustawienia, jak i system - nie mam raczej zastrzeżeń, jest dużo do zrobienia, ale jak już przebrniemy przez tą całą konfiguracje, to działa.

(a i nie wiem dlaczego w niektórych grach nie mam wibracji)

Opublikowano

Cena trochę zjebała odbiór też. Bo soft jest niedogotowany ale jednak 1000 baksów trzeba zapłacić już dziś, pomimo oczywistych wad. Spoko że już zapowiedzieli konkretne zmiany, miejmy nadzieję że będzie to cyklicznie i nie wyleją się na to.

Myślę że jakby to było 750-800 dolarów a u nas 2800-2900 to byłoby to lepiej przyjęte.

Ale sami tak chcieli więc kij im w oko ;)

Opublikowano

a może ktoś polecić jakieś etui do tej konsoli, czy o tym też zapomnieli? xD

(tylko na aliexpress widzę ^^)

Opublikowano

Powtórzę :) Wsadzili normalnego Windowsa do przenośnej konsoli. Tu będą wszystkie wady systemu.

Ma to przedstawia jako konsole przenośną. Tu się wiele osób odbije od tego.

Jak zrobią swoją z daschem jak na konsoli to będą mogli ogłosić przenośną konsole.

Dla mnie Windows ma swoje wady tutaj, to nie PC na biurku z myszką i klawiaturą gdzie jest zupełnie inna wygoda. Ale wygrywa że instaluje wszystko z marszu.

Jak ktoś szuka wrażeń rodem z 5090 czy dużego TV to też się odbije.

Sprzęt dla ludzi którym Windows nie wadzi. Steam Deck wygrywa jak zależy Ci głównie na Steam.

Jak chcesz włożyć grę i grać, to Switch.

Opublikowano
13 minut temu, drozdu7 napisał(a):

Cena trochę zjebała odbiór też. Bo soft jest niedogotowany ale jednak 1000 baksów trzeba zapłacić już dziś, pomimo oczywistych wad. Spoko że już zapowiedzieli konkretne zmiany, miejmy nadzieję że będzie to cyklicznie i nie wyleją się na to.

Myślę że jakby to było 750-800 dolarów a u nas 2800-2900 to byłoby to lepiej przyjęte.

Ale sami tak chcieli więc kij im w oko ;)

Konsola jest tańsza od mocarza ROG x swego czasu. Ale to kupowali co wiedzieli co kupują. Czytając komentarze na necie ludzie nie wiedzą do końca co to. Tu będzie problem.

Z jednym się zgodzę co było w recce na pure który Uki zalinkował. Wymiana z X na Xbox X nie ma sensu, bo to rozwinięcie, żadnego dużego boosta w działaniu nie ma.

Ms poległ na reklamie i się odbije od tego, bo nie zobaczą potencjału w tym segmencie.