Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Kurde, strasznie to wszystko nieczytelne i ch#j wie co do czego tutaj jest.
Ja wiem, że ten ARC Raiders to taki "casual extraction shooter", ale naprawdę nie mam ochoty doktoryzowania się z gierki przez ileś godzin na YouTube, zanim zacznę w nią grać, a czuję, że tego mi trzeba bo inaczej nie rozkminię połowy rzeczy.
Sam gameplay i gunplay są fajne, ale ekwipunek i to, co warto lootować to jakaś czarna magia dla mnie.

• Odpowiedzi 361
  • Wyświetleń 22,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Przeczytałem gdzieś, że styl Marathonu przypomina teletext. No kurde, coś w tym jest

• Kolejny profesor producentem xd

• Paolo de Vesir
    Paolo de Vesir

Dobra, a czy ktoś oprócz mnie czeka? Kurcze, no trzymam kciuki za nowego gracza na rynku sieciówek + legendarny gunplay od Bungo.

Opublikowano

Dobra wziąłem. Nawet jak ma zdechnąć za jakiś czas to 149zł to nie majątek a jednak gunplay to miazga. Z chęcią z kimś postrzelam, bo gra nastawiona na teamplay jednak. Dawać pisać na PSN wiadomości i zapraszać na imprezę. PSN: Wisnier

Opublikowano

Pograłem wczoraj 3 godziny i niestety na konsolach nikt nie używał prawie mikrofonu. Zaledwie dwie osoby się do mnie odezwały w trakcie rozgrywki. Trochę lipa w grze nastawionej na teamplay ale mam nadzieję, że wraz z wzrostem rangi i nowych map będzie lepiej, bo głównie to trafiałem na "świerzaków", którzy dopiero co testowali rozgrywkę xD Było za to kilka dobrych momentów PvP, i to jest mięsko tego tytułu.

Player count na steamie nie jest jakiś obiecujący ale też nie jest i tragicznie. Nawet jak gra zdechnie za kilka miesięcy to nie będzie mi szkoda tych 150zł. Wolałbym jednak żeby nie zdechła, bo znając Bungie mają w zanadrzu jakieś naprawdę dobre endgame'owe aktywności.

Tak więc ponawiam to co pisałem wcześniej - wysyłać zaproszenia czy na Bungie (w końcu to cross play) czy na PSN i z chęcią polatam w skoordynowanym teamie.

Opublikowano

Fajnie się pyka jak już człowiek jednym rzutem oka wie jaki item do czego służy bez wczytywania się w opisy. Odblokowuję sobie frakcje i te ich filmiki rozsadzają czachę, audiowizualna uczta.

Żaden ze mnie spoceniec, raczej chłonę rewelacyjny klimacik. Może zdążę platynkę wbić zanim wyłączą serwery CoolStoryBro a tak na poważnie to gierka chyba raczej pożyje, ciekawe jak będzie wyglądał ten endgame co mają wrzucić w drugiej połowie marca.

Karny kutas za to że naklejki/zawieszki na broń są policzalne czyli jak zmienię broń to muszę każdorazowo ściągnąć naklejkę ze starej pukawki i założyć na nową. Nie wiem co za kretyn to wymyślił, oby to zmienili

Opublikowano

Wbiłem 12 level, odblokowałem trzecia mapę z raniącym deszczem, no klimat i emocje są totalne. Łącznie z betą spędziłem już w grze 20 godzin i w zasadzie tylko chce więcej ale są jeszcze misje w realu do odwalenia ;) Dobrze to świadczy o gameplayu. To mój pierwszy extraction shoter i sam siebie bym nie podejrzewał kiedyś, że ten gatunek skradnie mi nerwy. Udana ewakuacja z łupami a do tego z fajną, wspierającą się drużyną tak pompuje dopaminę, że łeb pęka. Nieudane gry natomiast o dziwo coraz mniej bolą, pasek postępu i tak idzie po każdej grze do przodu dzięki zadaniom więc żalu aż takiego jak z początku nie ma (no chyba, że ktoś człowieka uwali w czasie ewakuacji po 20 minutach owocnego łażenia). Faktycznie trzeba się odfiksować z posiadania sprzętu dla samego posiadania, to tylko narzędzia i tyle. Nawet ze skrzynkami sponsorowanymi da się zrobić robotę jak się odpowiednio gra, kitrając się aż za bardzo po kątach i obrzeżach. Też widać, że ludzie grają już inaczej, z początku wszyscy biegli na środek map na pałę się strzelać się z robotami jak w codzie. Za jakiś czas jak już stali bywalcy przeorają mapy i wypracują mechaniki to będzie inna gra niż obecnie. O ile z początku byłem w stanie się zgodzić, że menusy są nieczytelne to teraz wszystko się rozjaśniło, serio nie ma co biadolić tylko uczyć się tego. Ogólnie ten cały hejt i krytyka coraz bardziej niezrozumiałe dla mnie. To znaczy rozumiem, że to powtarzane przez dzieci, tezy obrażonych Destiny loverów, ale bądźmy poważni. Marathon po prostu broni się całościowo projektem tylko trzeba podejść do sprawy z otwartym umysłem. Ciekawym doświadczeniem są też mecze solo, wtedy grając na słuchawkach można dostać zawału od byle pierdoły jak na przykład te ptaki tam, co przesiadują stadami na obiektach.  Sam jestem ciekaw kiedy mi się znudzi, bo w końcu każda gra się kiedyś nudzi. Na razie niech to trwa bo jest odświeżające. Dodam, że gram w to na przemian z ostatnim Doomem więc siłą kontrastu jeszcze z tym jadę. No jest kontrast, duży ;)

Opublikowano
3 godziny temu, mausenberg napisał(a):

Ciekawym doświadczeniem są też mecze solo, wtedy grając na słuchawkach można dostać zawału od byle pierdoły jak na przykład te ptaki tam, co przesiadują stadami na obiektach.

Ja tak właśnie gram, trzeba być non stop uważnym, a samo AI zabija szybko, jak jesteśmy nieuważni. Wczoraj kupiłem grę i mam już jakieś 6 godzin, w porównaniu do Arc Raiders nie ma gear fearu, bo jesteśmy w stanie składać wyposażenie momentalnie, dzięki zestawom sponsorowanym, i tak samo szybko wchodzić do gry. Jest przede wszystkim bardzo trudno, a przynajmniej solo. Póki co wszystko mi w tej grze pasuje, a udźwiękowienie jest cudowne i o wiele lepsze niż to w Arc, a przynajmniej to związane z wykrywaniem obecności innych graczy na słuch.

Opublikowano
27 minut temu, Rozi napisał(a):

a udźwiękowienie jest cudowne i o wiele lepsze niż to w Arc, a przynajmniej to związane z wykrywaniem obecności innych graczy na słuch.

A jak pisałem w temacie ARC, że chociażby by kroki są zjebane to wszyscy mnie jebali, że co ja gadam. w ARC ktoś mógł podbiec mi pod plecy i nawet go nie słyszałem, jeśli nie biegł po metalowej powierzchni. W Marathonie słychać każdy ruch, każde przeładowanie, skok, do tego jeszcze bardzo wyraźnie słychać potencjalną odległość takiego dźwięku oraz poziom góra/dół.

Opublikowano

Kroki innych graczy to tam chuj, tu całe otoczenie straszy. Tu coś zgrzytnie, tam jakieś ptaki albo rura strzeli, no nerwowo jest w drodze do ewakuacji. Trzecia mapa to już w ogóle przeginka, ciasno i do tego trzeba się kitrać przed deszczem.

Wszystkie frakcje odblokowane, ciekawe czy dużo jest tych kontraktów priorytetowych czy raczej będzie to polegać na klepaniu standardowych. Kosmetyki i battle pass totalny skip jak dla mnie, raz że w tej stylistyce i tak wszystko spoko wygląda, a dwa że to zakładanie dodatków jest zjebane.

Opublikowano

Zgadzam się z tym, że brak tu "gear-fear" i w sumie to zupełnie nie boli, jak nawet stracę coś fajnego - z jednej strony to spoko, bo sobie wchodzę na luzie i traktuję Marathon jako coś w stylu APEX Legends (sporo skojarzeń mam z tym tytułem), a z drugiej zupełnie nie czuję takiego napięcia i wręcz strachu, jak w ARC Raiders.

Co do udźwiękowienia to się nie zgodzę, według mnie AR ma dużo czystszy i bardziej szczegółowy dźwięk - nie żeby w Marathon był jakiś skopany, ale nie ma podjazdu ani do AR, ani do HUNT, ani do PUBG np - wszystkie te tytuły mają udźwiękowienie TOP, a gra Bungie jest po prostu spoko.