Skocz do zawartości

Anbernic - retro konsola

Featured Replies

Opublikowano

Patrzę na te nowe Anbernici i pokrewne bardziej jak na ciekawostkę.

O ile nie wyjdzie coś naprawdę małych rozmiarów, co względnie bez problemów pociągnie PS2 czy GC/Wii (tj. będę miał pewność, że ruszy wszystko), to nadal nie widzę powodu na przesiadkę. Bo tylko gabaryt się liczy - w przeciwnym wypadku wolę polegać na świetnej emulacji Steam Decka.

W ogóle odkąd kupiłem RG35XX SP, to każdy inny chińczyk poszedł w odstawkę. Oryginalnego RG35XX odpaliłem kilka razy, żeby już grami nie żonglować i w jednym przypadku dla innego komfortu sterowania, ale tak to SP rewelacja dla gier do PS1. Clamshell kluczowy w tym wszystkim.

Ten pseudo PSPGO średnio mi się podoba, choć sam mam konsolkę Sony i uważam ją za najlepszy model PSP. Raz, że ten Anbernic wygląda to jak stary smartfon, a dwa, że nie ufam chińczykom na tyle, żeby polegać na tym mechanizmie przesuwnym. Może bym zmienił zdanie, gdybym sprzęt miał w rękach tylko... po co?

Z początku zaintrygował mnie ten Retroid Pocket Classic, co tlas wrzucał fotki z grami PS2, ale potem poczytałem, że emulacja wcale taka dobra nie jest, to przestałem się interesować. A po prostu mam kilka pierdół z PS2, które chętnie bym w takiej podręcznej formie odpalił, a nie na dużym ekranie, ani nawet Decku.

• Odpowiedzi 705
  • Wyświetleń 130,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Player 1976
    Player 1976

Widzę, że nie ma co liczyć na pomoc na tym forum. Pozdrawiam serdecznie wszystkich gimbusów, którzy myślą, że są retro.

• Krzysztof93
    Krzysztof93

Zakup tego Anbernica za 200 PLN to po prostu deal żyćka w cenie praktycznie żadnej taki milutki gemboj. Przetestowałem konsolkę tak jak należy i zabrałem ją na 10 dni wakacji i sprawdziła się znakomi

• To się naucz czytać Bo po co temat stricte dla Anbernic RG35XX skoro piszemy o innych?  Po to jest opcja raportowania aby ktoś na to zwracał uwagę ?! Wyluzowałem i się dostosowałem, mas

Opublikowano

Ale w jakim sensie nie jest? Przecież ps2 odpala super. Tekken5, GT4 czy FFX działają w pełnej prędkości na lekko podkręconej rozdzielczości (na tak małym ekranie wystarczy).

Skoro takie tuzy działają to wątpię czy jest coś w co byś chciał zagrać, a co miałoby nie działać. Należy też pamiętać że emulacja ps2 zawsze była wymagająca i nawet Deck nie jest wolny od pojedynczych problemów z odpalaniem gier z ps2.

Ok, jeżeli ktoś potrzebuje ekran 16:9 czy drugiego analoga to wtedy nie ma co się bawić w ps2 na RPC, ale do jrpg? Ideał.

Edytowane przez tlas

Opublikowano

Ogółem tak, ale z tego co widziałem są gry, które się dławią, więc na razie nie będę ryzykował zakupu. Tym bardziej, że to wyłącznie fanaberia, bo emu PS2 mam przede wszystkim na SD, a od reszty systemów Anbernici, albo oryginalne konsole.

timestamp

Opublikowano

Jak masz na myśli jakieś konkretne tytuły które chciałbyś ograć to mogę ci sprawdzić ;p

Opublikowano

Głównie japońszczyzna z robotami, więc nie będę Ci tego robił... ;) Ale na razie i tak nie kupię, tylko interesuję się jednym okiem, właśnie w oczekiwaniu, że lada moment stworzą coś jeszcze mniejszego, a jeszcze wydajniejszego.

Opublikowano

Może gry PS2 niektóre się i dławią ale nie z powodu samego sprzętu tylko nie rozwijanego już emulatora, bo sam sprzęt 406H jest wystarczający. Więc mocniejszy handheld wiele już nie zmieni jeśli emulator nie będzie usprawniany. Czasem by gra dobrze działała trzeba po prostu pogrzebać w ustawieniach emu.