Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wydania specjalne - temat ogólny

Featured Replies

Opublikowano
Godzinę temu, Perez napisał(a):

Czasami rozkminiam, czy powrót do 19,99 zł coś by dał, ale tu też obawa, że dla tych, dla których zmiana z 19,99 na 24,99 była powodem odejścia, to powrót starej ceny nie sprawi, że oni wrócą do czytania.

Chyba powróżyć z fusów jedynie można. A jesli poszłaby za tym strata na jakości papieru to pewnie narzekan byloby sporo i moze nawet by przyćmily chwalenie samej obniżki o tego piątaka.

Tak jak PiotrekP napisał, jesli obecna formuła dziala jako tako, to chyba lepiej nie kombinować. D

Edytowane przez LeifErikson

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 111,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobry! Kolejne wydanie specjalne ukaże się w okolicach 20 marca i będzie to PC Extreme (z naciskiem na MS-DOS lata 80. i 90.). Start przedsprzedaży w środę ok. 10:00, ale póki co prośba o pomoc w wybo

• Dooobra, już w sumie nie ma co tu robić takiej tajemnicy, bo zaraz zaczniecie marudzić, to lepiej teraz niż przy starcie przedsprzedaży ;).  20 września oficjalna premiera.... Arcade Extreme! Tak

• Informacyjnie, bo juz gdzies to info bedzie pewnie sie pojawialo - na 20 czerwca planujemy premiere wydania specjalnego Amiga Extreme. Prace juz zaawansowane, materialow masa, tak ze dzieje sie :). 

Opublikowano

Jeśli obniżać cenę to bez zmian na jakości, a z nadzieją, że więcej osób kupi i się to zrównoważy, a docelowo wzrośnie. No tylko pytanie, czy dzisiaj faktycznie komuś robi różnicę, że wyda 5 zł więcej za czasopismo...

Opublikowano

O ile dobrze licze, to obniżka o 5 zł (20%) musialaby skutkować wzrostem sprzedaży o 25%, żeby wyrównać przychody do poziomu przed obniżką. Nie biorę tu pod uwagę kosztow co prawda, ale tak czy owak wzrost sprzedaży o 1/4 i więcej wydaje sie w tych czasach malo realny.

Opublikowano
W dniu 20.01.2026 o 07:47, Ukukuki napisał(a):

Dla multiplatformowca wtedy był tylko maniak przez chwilę, neo oraz Play. Kupowałem Play później jak maniak padł. Na tamten moment to było jedyne czasopismo które pisało o game boy, Dreamcast i PC. Super podejście mieli do tego bez żadnych uprzedzeń czy wojenek między platformami.

Play był zarąbisty. Czytałem od pierwszego numeru do czasu aż przeszli całkowicie na PC (ostatni numer recenzja i świetny opis przejścia do FF X). Całkowicie przypadkowo na niego trafiłem, mama szła do kiosku i poprosiłem ją, aby kupiła gazetę o PlayStation, czyli PE, a akurat był pierwszy numer Playa, więc sprzedawca opchnął go mojej mamie, ale bardzo dobrze wspominam i nadal mam wszystkie konsolowe numery.

Opublikowano
13 minut temu, Perez napisał(a):

Jeśli obniżać cenę to bez zmian na jakości, a z nadzieją, że więcej osób kupi i się to zrównoważy, a docelowo wzrośnie. No tylko pytanie, czy dzisiaj faktycznie komuś robi różnicę, że wyda 5 zł więcej za czasopismo...

Może lepiej wrzucić testowo i rozreklamować porządną promkę na prenumeratę 3 miesiące? Jak ktoś chociaż będzie trochę zainteresowany to nie będzie raczej płakał że wydał powiedzmy 60zł czy mniej za PDFy a jak będzie zadowolony to później może wykupić prenumeratę na rok i jeszcze mniej zapłaci.

Opublikowano
Godzinę temu, LeifErikson napisał(a):

A jesli poszłaby za tym strata na jakości papieru to pewnie narzekan byloby sporo

Zawsze też można mieć gorszy papier w tej samej (dla czytelnika) cenie bella