Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Godzinę temu, Perez napisał(a):Czasami rozkminiam, czy powrót do 19,99 zł coś by dał, ale tu też obawa, że dla tych, dla których zmiana z 19,99 na 24,99 była powodem odejścia, to powrót starej ceny nie sprawi, że oni wrócą do czytania.Chyba powróżyć z fusów jedynie można. A jesli poszłaby za tym strata na jakości papieru to pewnie narzekan byloby sporo i moze nawet by przyćmily chwalenie samej obniżki o tego piątaka. Tak jak PiotrekP napisał, jesli obecna formuła dziala jako tako, to chyba lepiej nie kombinować. Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez LeifErikson
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Jeśli obniżać cenę to bez zmian na jakości, a z nadzieją, że więcej osób kupi i się to zrównoważy, a docelowo wzrośnie. No tylko pytanie, czy dzisiaj faktycznie komuś robi różnicę, że wyda 5 zł więcej za czasopismo...
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. O ile dobrze licze, to obniżka o 5 zł (20%) musialaby skutkować wzrostem sprzedaży o 25%, żeby wyrównać przychody do poziomu przed obniżką. Nie biorę tu pod uwagę kosztow co prawda, ale tak czy owak wzrost sprzedaży o 1/4 i więcej wydaje sie w tych czasach malo realny.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. W dniu 20.01.2026 o 07:47, Ukukuki napisał(a):Dla multiplatformowca wtedy był tylko maniak przez chwilę, neo oraz Play. Kupowałem Play później jak maniak padł. Na tamten moment to było jedyne czasopismo które pisało o game boy, Dreamcast i PC. Super podejście mieli do tego bez żadnych uprzedzeń czy wojenek między platformami.Play był zarąbisty. Czytałem od pierwszego numeru do czasu aż przeszli całkowicie na PC (ostatni numer recenzja i świetny opis przejścia do FF X). Całkowicie przypadkowo na niego trafiłem, mama szła do kiosku i poprosiłem ją, aby kupiła gazetę o PlayStation, czyli PE, a akurat był pierwszy numer Playa, więc sprzedawca opchnął go mojej mamie, ale bardzo dobrze wspominam i nadal mam wszystkie konsolowe numery.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 13 minut temu, Perez napisał(a):Jeśli obniżać cenę to bez zmian na jakości, a z nadzieją, że więcej osób kupi i się to zrównoważy, a docelowo wzrośnie. No tylko pytanie, czy dzisiaj faktycznie komuś robi różnicę, że wyda 5 zł więcej za czasopismo...Może lepiej wrzucić testowo i rozreklamować porządną promkę na prenumeratę 3 miesiące? Jak ktoś chociaż będzie trochę zainteresowany to nie będzie raczej płakał że wydał powiedzmy 60zł czy mniej za PDFy a jak będzie zadowolony to później może wykupić prenumeratę na rok i jeszcze mniej zapłaci.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Godzinę temu, LeifErikson napisał(a):A jesli poszłaby za tym strata na jakości papieru to pewnie narzekan byloby sporoZawsze też można mieć gorszy papier w tej samej (dla czytelnika) cenie