Skocz do zawartości

Mała zbiórka dla dzieci z domu dziecka

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Poproszę tu dram już nie kręcić. Ktoś chciał to wpłacił, kto chciał to się tym pochwalił.

Teraz mały update, dziś rano gadałem z jednym z radnych i zapłacą za wstęp do kina dla 14 dzieciaków i jednego opiekuna. A zebrana kwota to już blisko 3 tysiące złotych!!!! Czujecie to? Ale Mikołaj będzie gruby w tym domu dziecka. :banderas:

• Odpowiedzi 222
  • Wyświetleń 6,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• creatinfreak
    creatinfreak

@adasiulko @Kmiot @Moldar @krupek @Plugawy @mitra @iluck85 @Bzduras @Crazy Horse @_Red_ @Soban @Shen @Dud.ek @Ukukuki @grzybiarz @Suavek  Po pierwsze ja sam jeszcze raz dziękuję za tyle wsparcia

• creatinfreak
    creatinfreak

Byście widzieli ich miny jak włączyłem głośnik. Coś pięknego jaką mieli radoche. Przez dobra godzinę dyskoteka w jadalni była. Niestety wszystkich dzieci nie było, jeszcze jednego przenieśli do drugie

• creatinfreak
    creatinfreak

Widziałem się z dzieciakami. Panie mówiły, że młodzi to już tylko czekają na mnie (widzieli na FB, że coś organizuje). Przedstawiłem im moje pomysły (albo coś większego na ośrodek i mały upominek dla

Opublikowano
11 minut temu, creatinfreak napisał:

Poproszę tu dram już nie kręcić. Ktoś chciał to wpłacił, kto chciał to się tym pochwalił.

Teraz mały update, dziś rano gadałem z jednym z radnych i zapłacą za wstęp do kina dla 14 dzieciaków i jednego opiekuna. A zebrana kwota to już blisko 3 tysiące złotych!!!! Czujecie to? Ale Mikołaj będzie gruby w tym domu dziecka. :banderas:

Trzymaj zbiórkę przynajmniej do piątku wtedy coś wpłacę 

Opublikowano

Fajna inicjatywa. Poprzednia akcje przegapilem, ale tym razem sie udalo. 

Opublikowano
  • Autor
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Widziałem się z dzieciakami. Panie mówiły, że młodzi to już tylko czekają na mnie (widzieli na FB, że coś organizuje). Przedstawiłem im moje pomysły (albo coś większego na ośrodek i mały upominek dla każdego, albo każdy z osobna coś tam sobie wybierze) no i jednogłośnie wybrali coś większego na ośrodek. Wspólnie przedyskutowaliśmy temat (w sumie ja podrzuciłem propozycje a im to się tylko oczy święciły i buzie cieszyły) i zgodzili się na nowy tv (początkowo miał być większy) ale będzie trochę mnieszy i jakiś głośnik party box aby mogli razem się bawić przy muzyce. Jutro się przejdę co u mnie w media expert oferują i czy kierownik (kumpel) da jakiś rabacik, bądź coś dorzuci. Aby to miało ręce i nogi to już mniejszych rzeczy nie będę kombinował bo budżet mi się nie zmieści i tylko dołoży się wór słodyczy dla wszystkich. Jutro także odbieram bilety do kina dla dzieci i opiekuna, z terminem wykorzystania na 2 miesiące. Jeszcze koleżanka zaproponowała, że raz w tygodniu mogła by za darmo prowadzić z nimi zajęcia z jogi gdyby chciały. Tak więc działamy Panowie! 

W ogóle wpadłem tam z bajerą, że mam sekret i nie mają nikomu mówić i się nie śmiać, że zostałem pomocnikiem mikołaja i że Mikołaj gapa mi nie dał listy prezentów. A się śmiali wszyscy. I o to chodzi, o pozytywną energię.

Edytowane przez creatinfreak

Opublikowano

No i elegancko, będą sobie grać na kozag kurwa oledzie.

Opublikowano
9 minut temu, creatinfreak napisał:

Ledzie nie OLEDzie, ale i tak o wiele lepszym niż to na czym teraz grają czyli jakiś mały funai bez kolorów.

Zobacz czy wyrwiesz rabacik, może ktoś coś wpłaci jeszcze, w tym przedziale cenowym ze średniej półki te telewizory są podobne niezłe, oglądałem ostatnio recke

https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-tcl-led-55c745-qled-4k-hdr-pro-144-240hz-vrr-full-array-imax-google-tv

Opublikowano
  • Autor

Jak pisałem wcześniej będzie tv i głośnik co też kosztuje ponad 1000 jeśli najgorszego gówna nie chce się brać. A i jakieś słodycze trzeba kupić. Jeszcze chwila została, może coś się dozbiera i zobaczymy co uda się kupić. 

Opublikowano
  • Autor

Panowie szybka akcja. Dwie sztuki Xone aby działał i aby tanio? Ewentualnie PS4. Bo gadałem z dyrektorką (dziwna kobieta trochę mnie zniechęciła i lekko wymusiła/poczułem się zobowiązany do podarowania dwóm pozostałym placówkom czegoś). 

Opublikowano

W sensie, baba powiedziała, wyczaruj pan jeszcze 2 konsole jak zebrałeś 3,5k i biegałeś po urzędach przed świętami prosząc o wsparcie dla domu dziecka? :leo: Wiadomo, że zapotrzebowanie w takich placówkach jest, ale to kolejne 1k pewnie.

Opublikowano

Bez kitu, nie daj się wpędzić w jakieś poczucie, że coś musisz. I tak już wystarczająco zrobiłeś.

Opublikowano

Nie żeby ludzie nie chcieli dorzucić dodatkowego grosza, ale co to za podejście baby, że daj palec, a jeszcze wymusi rękę? :| 

Zrobiłeś i tak więcej niż trzeba/wypada.

Opublikowano

O ile pamięć mnie nie myli (a nie myli, bo cofnąłem się do pierwszego posta i doczytałem, hehe cwaniak 100) to cała akcja wzięła się z wdzięczności za to, że dzieciaki z pobliskiej placówki życzliwie podchodziły do Twojego małolata. Jaki w tym udział innych domów dziecka? Nie mówię, że nie są warte wspomożenia, ale raczej nie w taki sposób jak to zostało przedstawione, "daj jeszcze, bo mam dwa inne domy, no daj jeszcze na nie, co, nie dasz?". Słaba akcja, a myślałem, że po fochach grzybiego nic mnie już w tym temacie nie zaskoczy.

Opublikowano

ale sztryms, wpłacałem na ten jeden konkretny dom dziecka.

Opublikowano
  • Autor

No człowiek chciał dobrze, a odebrałem to tak jakby robił coś źle. Aż człowiekowi się odechciało. Bo oni działają jako jedność a podzielone na trzy placówki i muszą myśleć o wszystkich dzieciach równo jak to powiedziała. Wiem w dupie z nią, robię to dla dzieciaków, tych co poznałem. Ale jednak mam to teraz z tyłu głowy.

Opublikowano

No to mogła od razu to zaznaczyć, że są 3 domy dziecka i by się inaczej zarządzało zbiórką.

Opublikowano
10 minut temu, creatinfreak napisał:

Bo oni działają jako jedność a podzielone na trzy placówki i muszą myśleć o wszystkich dzieciach równo jak to powiedziała.

To niech ruszy dupę w troki i zrobi chociaż połowę tego co Ty.

Opublikowano
23 minuty temu, creatinfreak napisał:

No człowiek chciał dobrze, a odebrałem to tak jakby robił coś źle. Aż człowiekowi się odechciało. Bo oni działają jako jedność a podzielone na trzy placówki i muszą myśleć o wszystkich dzieciach równo jak to powiedziała. Wiem w dupie z nią, robię to dla dzieciaków, tych co poznałem. Ale jednak mam to teraz z tyłu głowy.

ja bym nie brał tego osobiście do siebie, ludzie generalnie słabo się komunikują - jedna strona źle coś przekazuje, druga źle interpretuje, nie ma co sobie zawalać głowy. 

Opublikowano

Powiedz jej, że niedługo Wielkanoc to zrobimy zrzutkę na kolejny dom dziecka, a potem na dzień dziecka na kolejny :kaz:

Opublikowano
  • Autor

Naprawdę mnie zniechęciła ta kobieta i nie wiem czy będzie coś dalej robione. Na ten moment skupiamy się na świętach. Już forumek działai jeden z użytkowników może podaruje PS4 a mój kumpel tanio mi sprzeda xone. Ale to dopiero po świętach się ogarnie.

Opublikowano
  • Autor

W sumie jak już jesteśmy w temacie PS4. Zalegają Wam gierki i może jakiś padzik aby były dwa? Wiem, że już bardzo dużo pomogliscie, ale może jednak coś tam leży i się kurzy...

Edytowane przez creatinfreak